Αμερικανικές εκλογές 2020: τελικές προβλέψεις

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας

Τελικό αποτέλεσμα αμερικανικών εκλογών 2020

Νίκη Τραμπ
71
44%
Νίκη Μπαϊντεν
89
56%

Σύνολο ψήφων: 160

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Αμερικανικές εκλογές 2020: τελικές προβλέψεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 07 Νοέμ 2020, 07:39

Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Νοέμ 2020, 07:48

wooded glade έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 07:38
Υπάρχουν ανωμαλίες λόγω των κορονοϊικών μέτρων στην Αμερική.
Αλλά δεν μου εξηγούν οι τραμπικοί πως ακριβώς έγινε νο-θεία, μου λένε για σφραγίδες και τσίου-τσίου τριλιλί αλλά δεν μου λένε πως ακριβώς.
Αν το 2000 πάει ο Ρωσοπόντιος Νικολάϊ Νικολάεφ να ψηφίσει τις 7.05 αντί στις 7 παρά 5 που του είπαν και περιέργως έστω τον αφήσουν θα είναι παρατυπία αλλά τι είδους νο-θεία είναι δεν το καταλαβαίνω. Η Ελληνοποίηση του Ρωσοπόντιου από το πασόκ κάτι μπορεί να λέει σ' αυτήν την περίπτωση αλλά το 7.05 δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Οι τραμπικοί μέχρι στιγμής δεν έχουν να εμφανίσουν ούτε ένα τοπικό επεισόδιο για την περίφημη νο-θεία.
Εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε σοβαρή νοθεία, ίσως τίποτα ψιλά αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο οριακό για να έχει σημασία. Επειδή όμως δεν ξέρω το αμερικανικό σύστημα πως ακριβώς λειτουργεί, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος (στην Ελλάδα πχ είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνεις σοβαρή νοθεία με τα ψηφοδέλτια γιατί υπάρχει η επιτήρηση των κομμάτων με φυσική παρουσία και διασταύρωση) και κρατώ μια μικρή πισινή.

Μπορεί να γίνει vote injection;
Μπορεί να γίνει vote replacement;

Και, φυσικά, αυτά μπορούν να γίνουν με μη διασταυρώσιμο τρόπο;

Το βασικό μου επιχείρημα κατά της νοθείας πάντως δεν είναι διαδικαστικό αλλά λογικό: Και τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν σε ετοιμότητα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πόσο εύκολο είναι να ξεγελάσεις σε ευρεία κλίμακα ένα κόμμα που ψηφίζει η μισή Αμερική;

Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue » 07 Νοέμ 2020, 07:51

Green Dragon έγραψε:
Ισχύει αυτό με το 90+% φαινόμενη συμμετοχή;
Ξέρω πως έγινε στο Wisconsin, όπου έχουμε 3.3 million voters σε 3.6 million registered voters. Μάντεψε, όλες οι διαφιλονικούμενες πολιτείες που περιμένουμε αυτή την στιγμή -ακόμα- τα αποτελέσματα είχαν σπρώξει το θέμα unsolicited mail-in ballots για το 2020. On the other hand που λέμε στο χωριό μου, στην Φλόριντα που -ίσως λόγο του γερασμένου πληθυσμού- παίζει το θέμα των absentee ballots εδώ και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν πολύ πιο αυστηρούς νόμους σχετικά με registration των ψηφοφόρων, άφιξη, καταμέτρηση κτλ. Και για φαντάσου, σε αυτήν την τρίτη πιο πολυπληθέστατη πολιτεία είχαμε τα αποτελέσματα ΜΈΣΑ στο βράδυ.
Green Dragon έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 07:48
Εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε σοβαρή νοθεία
Joe Biden breaks Obama's record for most votes ever cast for a U.S. presidential candidate

Το χούφταλο που με το ζόρι έκανα προεκλογική καμπάνια ξεπέρασε το ρεκόρ του Μπαράκ του 2008.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SuperRogue την 07 Νοέμ 2020, 07:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Νοέμ 2020, 07:55

SuperRogue έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 07:51
Green Dragon έγραψε:
Ξέρω πως έγινε στο Wisconsin, όπου έχουμε 3.3 million voters σε 3.6 million registered voters. Μάντεψε, όλες οι διαφιλονικούμενες πολιτείες που περιμένουμε αυτή την στιγμή -ακόμα- τα αποτελέσματα είχαν σπρώξει το θέμα unsolicited mail-in ballots για το 2020. On the other hand που λέμε στο χωριό μου, στην Φλόριντα που -ίσως λόγο του γερασμένου πληθυσμού- παίζει το θέμα των absentee ballots εδώ και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν πολύ πιο αυστηρούς νόμους σχετικά με registration των ψηφοφόρων, άφιξη, καταμέτρηση κτλ. Και για φαντάσου, σε αυτήν την τρίτη πιο πολυπληθέστατη πολιτεία είχαμε τα αποτελέσματα ΜΈΣΑ στο βράδυ.
Τα στοιχεία συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένα κάπου;

Αν ισχύει αυτό με το Wisconsin, είναι προφανές ότι προστέθηκαν ψήφοι αλλά το θέμα είναι πως. Αν έγινε με διπλοψηφίες, δεν επηρεάστηκε σημαντικά το αποτέλεσμα γιατί θα το έκαναν ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων. Το ερώτημα είναι αν έγινε vote injection.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Νοέμ 2020, 07:58

SuperRogue έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
Εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε σοβαρή νοθεία
Joe Biden breaks Obama's record for most votes ever cast for a U.S. presidential candidate

Το χούφταλο που με το ζόρι έκανα προεκλογική καμπάνια ξεπέρασε το ρεκόρ του Μπαράκ του 2008.
Όχι δεν τα είχαμε μέσα σε ένα βράδυ τα αποτελέσματα. 99% λέει τώρα. Απλά έχει γίνει called η Φλώριδα από νωρίς λόγω τραμπο-πλειοψηφίας.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Νοέμ 2020, 08:07

Green Dragon έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 07:55
SuperRogue έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Αν ισχύει αυτό με το Wisconsin, είναι προφανές ότι προστέθηκαν ψήφοι αλλά το θέμα είναι πως. Αν έγινε με διπλοψηφίες, δεν επηρεάστηκε σημαντικά το αποτέλεσμα γιατί θα το έκαναν ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων. Το ερώτημα είναι αν έγινε vote injection.
Δύσκολα έργα.
Τι vote injection ; Θα φανεί στην αντιπαραβολή.
Το μόνο που -κάπως πρακτικά- μπορεί να έγινε είναι από τα ταχυδρομεία:
Μαζική απαγωγή mail in votes που προέρχονται από τραμπικές περιοχές και αντικατάσταση τους με πανομοιότυπα mail in votes που φτιάχνονται από Κούρδους. Έτσι έγινε νο-θεία στα τραμπικά mail in votes, που φυσικά υπήρχαν ευάριθμα κι απ' αυτά.
Πρέπει να υπάρχουν γιάφκες-υπόγεια εργαστήρια across the nation που τα έφτιαχνε η Πελόζι εδώ και τρία χρόνια.
Σε ότι αφορά διπλοψηφία θα πρέπει πάλι να έχουμε πολλούς πεθαμένους και να τους έχουμε πάρει την ταυτότητα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Νοέμ 2020, 08:17

wooded glade έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:07
Green Dragon έγραψε:

Δύσκολα έργα.
Μαζική απαγωγή mail in votes που προέρχονται από τραμπικές περιοχές και αντικατάσταση τους με πανομοιότυπα mail in votes που φτιάχνονται από Κούρδους. Έτσι έγινε νο-θεία στα τραμπικά mail in votes, που φυσικά υπήρχαν ευάριθμα κι απ' αυτά.
Πρέπει να υπάρχουν γιάφκες-υπόγεια εργαστήρια across the nation που τα έφτιαχνε η Πελόζι εδώ και τρία χρόνια.
Σε ότι αφορά διπλοψηφία θα πρέπει πάλι να έχουμε πολλούς πεθαμένους και να τους έχουμε πάρει την ταυτότητα.
Αυτό ρωτάω, υπάρχει τρόπος διασταύρωσης των ψηφισάντων; Λογικά οι επιστολικές ψήφοι είναι ανώνυμες ή όχι; Καταγραφόταν κάπως στο ταχυδρομείο ότι ο ΧΥΖ ψηφοφόρος ψήφισε ώστε να μην ξαναδέχονται ψήφο από τον ίδιο;

Αν είναι ανώνυμες τότε άνετα γίνεται injection και ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει είναι το άλλο κόμμα με το να έχει συνεχώς το νου του. Το ίδιο και για το replacement.

Αν υπάρχουν τέρατα, πχ 85% Μπαϊντεν/15% Τραμπ τότε στατιστικά είναι εμφανής η μπινιά αλλά δεν ξέρω αν αυτό ευσταθεί στο δικαστήριο παρόλο που είναι καταφανές.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Νοέμ 2020, 08:25

Green Dragon έγραψε:

Εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε σοβαρή νοθεία, ίσως τίποτα ψιλά αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο οριακό για να έχει σημασία. Επειδή όμως δεν ξέρω το αμερικανικό σύστημα πως ακριβώς λειτουργεί, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος (στην Ελλάδα πχ είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνεις σοβαρή νοθεία με τα ψηφοδέλτια γιατί υπάρχει η επιτήρηση των κομμάτων με φυσική παρουσία και διασταύρωση) και κρατώ μια μικρή πισινή.

Υπαρχουν τρια σοβαρα ζητηματα που πρεπει να πανε δικαστικως.

α) Το αν ειναι εγκυρες οι εκπροθεσμες επιστολικες ψηφοι. Αυτο ειναι θεμα που δεν αφορα τη νοθεια αλλα τη νομιμοτητα η οχι της διαδικασιας που επελεξαν καποιες πολιτειες. Και αν η αποφαση του Ανωτατου Δικαστηριου ειναι πως δεν ειναι εγκυρες τοτε πιθανοτατα ο Τραμπ κερδιζει τις εκλογες.

β) Το αν ειναι νομιμο τα Ταχυδρομεια καποιων πολιτειων να αρνηθουν στην ομοσπονδιακη κυβερνηση να ελεγξει αν οι επιστολικες ψηφοι μεσα στις σακουλες εχουν σφραγιδες. Αυτο ειναι θεμα που αφορα τη νοθεια και μαλιστα συλλογικα σε οσες πολιτειες εγινε. Και μπορει να αλλαξει ισως καποια αποτελεσματα.

γ) Μικροτερη σημασια απο τα προηγουμενα εχουν οι κατα τοπους νοθειες που φαινεται οτι οντως εγιναν, πιχι η παραληψη ηλεκτρονικης προσθεσης πακετου τραμπικων ψηφων (που θα διορθωθει) η το οτι βρεθηκαν τραμπικες ψηφοι σε χωραφια. Τετοιες μικρες νοθειες οντως δεν αλλαζουν το αποτελεσμα αλλα το α) και το β) μπορει να το αλλαξει. Οσο για το Γουισκονσιν εφοσον ψηφισε το 90% τοτε πιθανοτατα ψηφισαν και πεθαμενοι. :lol:

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Νοέμ 2020, 08:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 07 Νοέμ 2020, 08:26

Green Dragon έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:17
Καταγραφόταν κάπως στο ταχυδρομείο ότι ο ΧΥΖ ψηφοφόρος ψήφισε ώστε να μην ξαναδέχονται ψήφο από τον ίδιο;
Πρέπει να καταγράφεται κάπου αλλά αυτό καταργεί την μυστικότητα της ψήφου.Δηλαδή ή νοθεία θα έχεις ή τρομοκρατία.Η τρομοκρατία στην Αμερική έχει κυρίως οικονομική έννοια καθώς πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους για ψύλλου πήδημα επειδή κατατάσσονται ως "ρατσιστές".Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που πολλοί ρεπουμπλικάνοι θέλουν να πάνε στο εκλογικό τμήμα με το παραβάν για να ψηφίσουν και όχι να στείλουν γράμμα.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Νοέμ 2020, 08:26

Λόγια Τραμπ.
Με τον Ερντογάν μιλάω τακτικά τον σέβομαι είναι πολύ καλός σκακιστής του δίνω συμβουλές και παίρνω συμβουλές.

Για να δούμε τι συμβουλές θα μπορούσε να πάρει ο Τραμπ από τον Ερντογάν.

Τραμπ έχω εκλογές.
Ερντογάν τι να τις κάνεις λόγω covid ακύρωσε τις. :lol:
Τραμπ δεν το δέχτηκαν και θα ψηφίσουν με επιστολές.
Ερντογάν σαμπόταρε τις εκλογές να τους πας στα δικαστήρια έχεις βάλει δικούς σου στα δικαστήρια;
Τράμπ όχι.
Ερντογάν τίποτα δεν ξέρεις είσαι γατάκι διόρισε δικούς σου εγώ ήταν το πρώτο πράμα που έκανα.
Τραμπ στις πολιτείες δεν μπορώ αλλά στο ανώτατο μπορώ έχεις δίκιο αυτό θα κάνω. :g030:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Νοέμ 2020, 08:28

Green Dragon έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:17
wooded glade έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:07
Green Dragon έγραψε:

Δύσκολα έργα.
Αυτό ρωτάω, υπάρχει τρόπος διασταύρωσης των ψηφισάντων; Λογικά οι επιστολικές ψήφοι είναι ανώνυμες ή όχι; Καταγραφόταν κάπως στο ταχυδρομείο ότι ο ΧΥΖ ψηφοφόρος ψήφισε ώστε να μην ξαναδέχονται ψήφο από τον ίδιο;

Αν είναι ανώνυμες τότε άνετα γίνεται injection και ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει είναι το άλλο κόμμα με το να έχει συνεχώς το νου του. Το ίδιο και για το replacement.

Αν υπάρχουν τέρατα, πχ 85% Μπαϊντεν/15% Τραμπ τότε στατιστικά είναι εμφανής η μπινιά αλλά δεν ξέρω αν αυτό ευσταθεί στο δικαστήριο παρόλο που είναι καταφανές.
Δεν τα λες καλά.
Τι ανώνυμες ;
Προφανώς φαίνεται και ποιός ψήφισε τι, αλλά ίσως γίνεται το εξής: Ο ένας διαλογέας να ελέγχει ως προς την εγκυρότητα το ψηφοδέλτιο και την ταυτότητα του εκλογέως, να κόβει ένα κομμάτι που έχει μόνο την επιλογή και να το δίνει στον άλλον. Ο άλλος να ανοίγει ένα κάλυμα που κρύβει την επιλογή και να καταγράφει την ψήφο. Το όνομα καταχωρείται βέβαια και δεν μπορεί να έρθει δεύτερο φάκελο από τον ίδιον !
Δεν μπορεί να μην υπάρχουν αυτά. Αλλοιώς παίζομε.
Το 85-15 τώρα εξαρτάται και από ποιά περιοχή ήρθαν τα ψηφοδέλτια αλλά και κατά πόσον οι τραμπικοί σνομπάρισαν εντελώς το mail in.

Ντεν καταλαβαίνει ομολογουμένως.
Εδώ ο Σαμαράς με τη Ντόρα κατόρθωσαν να φτιάξουν computer system για τις εκλογές της ΝΔ, δεν μπορούν οι Αμερικάνοι ;

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 07 Νοέμ 2020, 08:31

4,5 εκατομμύρια παραπάνω ψήφους ήρε ο Μπάιντεν και ξεπέρασε τους 300 εκλέκτορες.
Σημασια δεν εχει ποσα εκατομμυρια ψηφους παραπανω πηρε αλλα οτι τους εκλεκτορες που του χρειαζονται τους παιρνει σε πολιτειες που κερδιζει για ελαχιστες χιλιαδες ψηφους.
Δημοκρατία! :smt005:
Αντί να είναι στην ιεραρχία πρώτη η πλειοψηφία του κόσμου, είναι οι εκλέκτορες...

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς κι εδώ στην Ελλάδα έχουν στα σχέδιά τους ένα τέτοιο παρόμοιο εκλογικό σύστημα. Εκτός του ότι αλλοιώνει το αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση - κυριαρχία, εξαφανίζει και όλα τα μικρά κόμματα.

Εκει λοιπον υπαρχει μεγαλη αμφισβητηση γιατι πριν μετρηθουν οι εκπροθεσμες επιστολικες ψηφοι ο Τραμπ προηγουνταν απο 9 μοναδες (Γουισκονσιν και Μιτσιγκαν) εως 15 (Πενσυλβανια).

Ειναι λιγο περιεργο με τις ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ επιστολικες ψηφους καταμετρημενες ο Τραμπ να κερδιζει με μεγαλες διαφορες και με τις ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ να χανει οριακα.
Τί ποσοστό των επιστολικών είναι οι εμπρόθεσμες και τί οι εκπρόθεσμες;

Κι όταν λένε εκπρόθεσμες τί ακριβώς εννοούν; Κατά το κοινώς λεγόμενο εκπρόθεσμο είναι κάτι πέραν της νόμιμης προθεσμίας που ορίζει ο νόμος κ.λπ. Είναι παράνομες ψήφοι αυτές δηλαδή ή χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο παραπλανητικά;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 07 Νοέμ 2020, 08:32

wooded glade έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:28
Προφανώς φαίνεται και ποιός ψήφισε τι
Άρα δεν υπάρχει μυστικότητα της ψήφου.Όποιος ψηφίσει "ρατσιστή" μπορεί να χάσει τη δουλειά του.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Νοέμ 2020, 08:37

πατησιωτης έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:32
wooded glade έγραψε:
07 Νοέμ 2020, 08:28
Προφανώς φαίνεται και ποιός ψήφισε τι
Άρα δεν υπάρχει μυστικότητα της ψήφου.Όποιος ψηφίσει "ρατσιστή" μπορεί να χάσει τη δουλειά του.
Τι λές ;
Είπαμε πως -λογικά- γίνεται και κανονικά τουλάχιστον υπάρχουν και οι εκπρόσωποι από δίπλα, του ... ΜΛΚΚΕ (αυτό με τους εκπροσώπους όμως κάτι παίζει τώρα είναι γεγονός λόγω covid).
Επί ιντερνετικής ψήφου πάλι εκ πρώτης όψεως είσαι ορατός, αφού βέβαια πρέπει να βάλεις και όνομα και επιλογή. Αλλά το όνομα θα το παίρνει άλλο stream και την επιλογή άλλο stream.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Νοέμ 2020, 08:45

Η Αριζόνα σιγά σιγά πάει προς το ροζ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση