Φιλογερμανισμός και πραγματικότητα

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Φιλογερμανισμός και πραγματικότητα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 10 Απρ 2020, 16:02

sys3x έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:58
axilmar έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:54
sys3x έγραψε:
09 Απρ 2020, 19:37

Η μεγάλη μου η αδελφή έχει και γερμανική υπηκοότητα, έχω συνεργαστεί με ένα από τα ιδρυτικά μέλη και διευθυντικό στέλεχος του euronews με τον οποίο γίναμε και συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι, οι γονείς μου ζήσανε και εργάστηκαν στην Γερμανία για αρκετά χρόνια, θες να συνεχίσω;
Ο τρόπος με τον οποίο σου μιλάω έχει να κάνει και με εσένα, δεν καταπιέζω τα συναισθήματα μου για χάρη της ευγένειας, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε υποχρεωτικά και πάντα ευγενείς με όλους και με όλες όπως επίσης δεν έχουμε χρόνο για όλους και για όλες, οπότε, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου αλλά ο δικός μου δεν σπαταλήθηκε για εσένα, συντρέχουν άλλοι λόγοι που αφιέρωσα χρόνο να απαντήσω σε εσένα, όχι τυχαία βέβαια σε εσένα αλλά όχι για εσένα.
:wave:
Εφοσον τοτε εχεις σχεση με Γερμανια, απο που πηγαζει το 'διαπρεπουν στους πολεμους και στην μη αποπληρωμη χρεων' ενω εγω μιλησα για την ικανοτητα τους;

Θεωρεις τους Γερμανους ανικανους δλδ, ενω τους Ελληνες τους θεωρεις ικανους;
Δεν τους θεωρώ, είναι ικανότατοι, απλά ξέρω σε ποιους τομείς, δεν με πολυνοιάζει γιατί μίλησες εσύ φίλε :102:
Καλα βρε παιδι μου μην εισαι τοσο συναισθηματικος. Σημασια εχει το τι λεγεται, οχι το ποιος το ειπε. Τα επιχειρηματα εχουν δλδ σημασια.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 10 Απρ 2020, 16:09

axilmar έγραψε:
10 Απρ 2020, 16:02
sys3x έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:58
axilmar έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:54

Εφοσον τοτε εχεις σχεση με Γερμανια, απο που πηγαζει το 'διαπρεπουν στους πολεμους και στην μη αποπληρωμη χρεων' ενω εγω μιλησα για την ικανοτητα τους;

Θεωρεις τους Γερμανους ανικανους δλδ, ενω τους Ελληνες τους θεωρεις ικανους;
Δεν τους θεωρώ, είναι ικανότατοι, απλά ξέρω σε ποιους τομείς, δεν με πολυνοιάζει γιατί μίλησες εσύ φίλε :102:
Καλα βρε παιδι μου μην εισαι τοσο συναισθηματικος. Σημασια εχει το τι λεγεται, οχι το ποιος το ειπε. Τα επιχειρηματα εχουν δλδ σημασια.
Συμφωνώ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης » 10 Απρ 2020, 22:36

sys3x έγραψε:
10 Απρ 2020, 16:01
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε:
10 Απρ 2020, 15:12
Bandit59 έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:53

Οι Ολλανδοί που έκαναν αποικίες παντού, τι διαφορετικό είχαν; περισσότερη ακτογραμμή, περισσότερη έκταση;
πέρασαν Διαφωτισμό.
Έτσι όπως το έγραψες σαν αρρώστια φαίνεται.
:lol:
ΕΙΝΑΙ :lol:

independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 10 Απρ 2020, 23:46

Bandit59 έγραψε:
10 Απρ 2020, 01:53
independent_44 έγραψε:
10 Απρ 2020, 00:19
Η Γερμανία νομίζω έχει ένα ελαφρυντικό που οφείλεται στη Γεωγραφία.
Είναι μια εξωφρενικά μικρή, μια μικροσκοπική χώρα σε σχέση με το πολιτικό και οικονομικό της μέγεθος.
Επιπλέον δεν είναι μια ναυτική δύναμη, δεν έχει καλή σχέση με τη θάλασσα που μέχρι το 1900 ήταν ο βασικός τρόπος επέκτασης.
Η ΑγγλοΓάλλοι π.χ έφτιαξαν καράβια και απέκτησαν εκατοντάδες αποικίες σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Οι ΗΠΑ απλώθηκαν άνετα σε μια απέραντη ήπειρο, το ίδιο και η Ρωσία.
Η Γερμανία που να πάει;
Αναγκαστικά προσπαθούσε να επεκταθεί δια της ξηράς κι αυτό έφερνε πολέμους.
Πολέμους απέναντι στους άλλους Ευρωπαίους εξ' ου και το "κακό" όνομα που έχει.
Αλλιώς πρέπει να ρωτήσουμε έναν Ινδιάνο για τις ΗΠΑ, και οι Ρώσοι κάτι "ινδιάνους" σφάξανε στη σιβηρία, έναν Κογκολέζο να μας πει για τη Γαλλία, έναν Ινδό για την Αγγλία ...
Οι Ολλανδοί που έκαναν αποικίες παντού, τι διαφορετικό είχαν; περισσότερη ακτογραμμή, περισσότερη έκταση;
Δεν ξέρω, ικανότητα ίσως; ήταν έμποροι..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών