Σοβιετικές δημοκρατίες στην ΕΕ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Σοβιετικές δημοκρατίες στην ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Φεβ 2019, 14:42

brb και tyt έγραψε:
02 Φεβ 2019, 13:30

Εμείς δεν έχουμε λεφτά, 6.3 δισ το πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο μπορεί να μηδενιστεί η πραγματική ανεργία;

Όμως πηγαίνουν στους ''δανειστές'' μας για τους τόκους των δανείων που δήθεν έδωσαν κι έτσι να μην χρειαστεί ''κούρεμα'' του χρέους.
ε, οχι και δηθεν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Pirate7G

Re: Σοβιετικές δημοκρατίες στην ΕΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 02 Φεβ 2019, 14:50

brb και tyt έγραψε:
02 Φεβ 2019, 13:27
Pirate7G έγραψε:
02 Φεβ 2019, 10:17
Αν ειπώθηκε κι αναφερόσουν σε αυτό, είναι δικό μου λάθος που δεν το κατάλαβα.
Η δική μου θέση κι αυτό που είδα στο νήμα, είναι ότι μπορούμε να έχουμε και μεγαλύτερο και πιο λειτουργικό δημόσιο και να μην είναι ζημιογόνο.
Για παράδειγμα η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, τα ΜΜΜ κλπ μια χαρά θα μπορούσαν να είναι και δημόσια και κερδοφόρα.
Ζημιογόνα τα έκαναν τα βρωμοκόμματα, η διαφθορά των κομμάτων και τα άθλια ιδιωτικά συμφέροντα (εγχώρια και ξένα) που υπηρετούν.
Η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, (η ΕΥΑΘ είναι ακόμα δεν ξέρω για την ΕΥΔΑΠ), ο ΟΤΕ, τα 14 αεροδρόμια που κρατικοποίησε η Γερμανία, ήταν κερδοφόρα.

Αλλά ας μας πουν οι οπαδοί του ''μικρού δημόσιου''. Το ΑΕΠ υπολογίζεται σύμφωνα μ' αυτόν τον τύπο:
ΑΕΠ GDP = C + I + G + NX
(C) κατανάλωση, (Ι) επένδυση, (G) δημόσιες δαπάνες και (ΝΧ) καθαρές εξαγωγές.(εξαγωγές μείον εισαγωγές)
Το ''μικρό'' δημόσιο σημαίνει μείωση των δημοσίων δαπανών, δηλαδή του G. Άρα από αυτό μειώνεται.

Η μείωση των δημοσίων δαπανών προκαλεί μείωση της κατανάλωσης, άρα το C μειώνεται.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις δεν έρχονται επειδή μειώνεται η τιμή των αγαθών και υπηρεσιών που απευθύνονται στην εγχώρια κατανάλωση γιατί πέφτουν οι τιμές ή μένουν αδιάθετα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης. Το λέει και ο Μίχαλος εδώ:

Άρα πάει και το I. Μένουν οι εξαγωγές για να αυξήσουν το ΑΕΠ.

Ξέρει κανείς που έχει υπάρξει ανάπτυξη έτσι;
Ποια οικονομία με ύφεση σαν τη δικιά μας την ξεπέρασε έτσι; Στα καφενεία όλα γίνονται, στην πραγματικότητα, όχι.
Εξαιρετική απάντηση, καταπληκτικές πληροφορίες.
Αποδεικνύεται περίτρανα, λοιπόν, πόσο χρήσιμο είναι ένα μεγάλο κι υγιές δημόσιο.
Βεβαίως με θλιβερά κόμματα καιροσκόπων σαν την ΝΔ, τέτοιο δημόσιο δεν θα υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών