χαβαλεξανδρόσο πες μας μία από τι μοντελάκι κινητό ποστάρεις

Σου απάντησα. Το ζήτημά μου δεν είναι έτσι γενικά κι αόριστα το κέρδος αλλά η κάλυψη των αναγκών μου. Με την εργασία μου καλύπτω τις ανάγκες μου και γι αυτό δουλεύω και θρέφω το παιδί.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:51Πολύ ωραία. Αυτός (ο κάτοχος) δουλεύει για να παράγει το ο,τιδήποτε. Και έχει άλλους να δουλεύουν έμμισθα για αυτόν. Πιθανώς και εσύ να δουλεύεις για κάποιον τέτοιο κάτοχο.alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:47Αυτός στον οποίο ανήκουν. Ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Και να διευκρινήσω ότι μιλάω για μέσα μαζικής παραγωγής.
Ξανακάνω την ερώτηση.
Εσύ θα δούλευες ποτέ αφιλοκερδώς για να θρέψεις ένα παιδί (όχι το δικό σου προφανώς) που δεν έχει να φάει (ας πούμε) ;
Ποιές είναι οι ανάγκες σου (για τις οποίες δουλεύεις) ;alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:58Σου απάντησα. Το ζήτημά μου δεν είναι έτσι γενικά κι αόριστα το κέρδος αλλά η κάλυψη των αναγκών μου. Με την εργασία μου καλύπτω τις ανάγκες μου και γι αυτό δουλεύω και θρέφω το παιδί.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:51Πολύ ωραία. Αυτός (ο κάτοχος) δουλεύει για να παράγει το ο,τιδήποτε. Και έχει άλλους να δουλεύουν έμμισθα για αυτόν. Πιθανώς και εσύ να δουλεύεις για κάποιον τέτοιο κάτοχο.alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:47
Αυτός στον οποίο ανήκουν. Ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Και να διευκρινήσω ότι μιλάω για μέσα μαζικής παραγωγής.
Ξανακάνω την ερώτηση.
Εσύ θα δούλευες ποτέ αφιλοκερδώς για να θρέψεις ένα παιδί (όχι το δικό σου προφανώς) που δεν έχει να φάει (ας πούμε) ;
Να εξηγήσω αλλιώς πως δουλεύει το σύστημα. Μία επιχείρηση παράγει εκεί που η καμπύλη προσφοράς και ζήτησης τέμνονται μεγιστοποιώντας το κέρδος της. Δεν παράγει όσο μπορεί να παράξει, δεν παράγει όσο χρειάζεται να παράξει για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων, παράγει όσο χρειάζεται για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος της (και όχι το κέρδος δεν μεγιστοποιείται όταν παράγεις όσο μπορείς περισσότερο). Αυτό απλά σημαίνει ότι όσοι έχουν να διαθέσουν αυτή την τιμή που προκύπτει έχουν το προιόν, όσοι δεν έχουν να τη διαθέσουν δεν το έχουν. Απ τη στιγμή που μιλάμε για βασικά αγαθά όπως τρόφιμα ή φάρμακα αυτό αυτομάτως σημαίνει και θάνατο γι αυτούς που δεν μπορούν.
Πολύ χρήσιμη παρατήρηση, γέλασε κι ο Ταλιμπάν.
Ιδιες με τις δικές σου.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:00Ποιές είναι οι ανάγκες σου (για τις οποίες δουλεύεις) ;alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:58Σου απάντησα. Το ζήτημά μου δεν είναι έτσι γενικά κι αόριστα το κέρδος αλλά η κάλυψη των αναγκών μου. Με την εργασία μου καλύπτω τις ανάγκες μου και γι αυτό δουλεύω και θρέφω το παιδί.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:51
Πολύ ωραία. Αυτός (ο κάτοχος) δουλεύει για να παράγει το ο,τιδήποτε. Και έχει άλλους να δουλεύουν έμμισθα για αυτόν. Πιθανώς και εσύ να δουλεύεις για κάποιον τέτοιο κάτοχο.
Ξανακάνω την ερώτηση.
Να εξηγήσω αλλιώς πως δουλεύει το σύστημα. Μία επιχείρηση παράγει εκεί που η καμπύλη προσφοράς και ζήτησης τέμνονται μεγιστοποιώντας το κέρδος της. Δεν παράγει όσο μπορεί να παράξει, δεν παράγει όσο χρειάζεται να παράξει για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων, παράγει όσο χρειάζεται για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος της (και όχι το κέρδος δεν μεγιστοποιείται όταν παράγεις όσο μπορείς περισσότερο). Αυτό απλά σημαίνει ότι όσοι έχουν να διαθέσουν αυτή την τιμή που προκύπτει έχουν το προιόν, όσοι δεν έχουν να τη διαθέσουν δεν το έχουν. Απ τη στιγμή που μιλάμε για βασικά αγαθά όπως τρόφιμα ή φάρμακα αυτό αυτομάτως σημαίνει και θάνατο γι αυτούς που δεν μπορούν.
Εγώ μπορεί να είμαι ένας κάτοχος (που λέγαμε πριν).
Οι βασικές ναι. Υγεία, φαί, παιδεία, στέγαση, ηλεκτρισμός, διακοπές, πολιτισμός για παράδειγμα είναι για μένα οι βασικές ανάγκες που μου ρχονται πρώτες στο μυαλό. Τα καταναλωτικά αγαθά έπονται. Πρώτα κατακτάς τις πρώτες και μετά τα δεύτερα. Και για να αρχίσουμε από κει που ξε=κινήσαμε, ναι θα δουλέψω για να θρέψω το παιδί αν το να μην δουλέψω σημαίνει ότι θα μείνω νηστικός ή στο δρόμο ή ότι θα μου κόψουν το ρεύμα. Γι αυτά δουλεύω ούτως ή άλλως.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:05Εγώ μπορεί να είμαι ένας κάτοχος (που λέγαμε πριν).
Εξακολουθούν οι ανάγκες μας να είναι ίδιες;
OK. Το έχεις κάνει ποτέ; Εννοώ να προσφέρεις συστηματικά μέρος των εσόδων σου για να τραφούν (όχι δικά σου) παιδιά.alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:15Οι βασικές ναι. Υγεία, φαί, παιδεία, στέγαση, ηλεκτρισμός, διακοπές, πολιτισμός για παράδειγμα είναι για μένα οι βασικές ανάγκες που μου ρχονται πρώτες στο μυαλό. Τα καταναλωτικά αγαθά έπονται. Πρώτα κατακτάς τις πρώτες και μετά τα δεύτερα. Και για να αρχίσουμε από κει που ξε=κινήσαμε, ναι θα δουλέψω για να θρέψω το παιδί αν το να μην δουλέψω σημαίνει ότι θα μείνω νηστικός ή στο δρόμο ή ότι θα μου κόψουν το ρεύμα. Γι αυτά δουλεύω ούτως ή άλλως.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:05Εγώ μπορεί να είμαι ένας κάτοχος (που λέγαμε πριν).
Αν δεν εννοείς σε μόνιμη βάση, η δική μου απάντηση είναι ναι και το έχω κάνει.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 15:51Εσύ θα δούλευες ποτέ αφιλοκερδώς για να θρέψεις ένα παιδί (όχι το δικό σου προφανώς) που δεν έχει να φάει (ας πούμε) ;
Ναι, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με τη συζήτηση. Οποτε θες να αφήσεις τη μαιευτική και να μου πεις το Point σου θα το εκτιμούσα.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:22OK. Το έχεις κάνει ποτέ; Εννοώ να προσφέρεις συστηματικά μέρος των εσόδων σου για να τραφούν (όχι δικά σου) παιδιά.alexandroso έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:15Οι βασικές ναι. Υγεία, φαί, παιδεία, στέγαση, ηλεκτρισμός, διακοπές, πολιτισμός για παράδειγμα είναι για μένα οι βασικές ανάγκες που μου ρχονται πρώτες στο μυαλό. Τα καταναλωτικά αγαθά έπονται. Πρώτα κατακτάς τις πρώτες και μετά τα δεύτερα. Και για να αρχίσουμε από κει που ξε=κινήσαμε, ναι θα δουλέψω για να θρέψω το παιδί αν το να μην δουλέψω σημαίνει ότι θα μείνω νηστικός ή στο δρόμο ή ότι θα μου κόψουν το ρεύμα. Γι αυτά δουλεύω ούτως ή άλλως.Belladonna έγραψε: ↑17 Οκτ 2019, 16:05
Εγώ μπορεί να είμαι ένας κάτοχος (που λέγαμε πριν).