Oι φασίστες μπαίνουν και στην Ισπανική Βουλή
- Northern Spirit
Re: Oι φασίστες μπαίνουν και στην Ισπανική Βουλή
οι ακροδεξιοι και οι εθνικιστες δεν εχουνε μελλον διοτι απλα τα προβληματα ειναι πολυπλοκα και αυτοι δεν εχουνε λυσεις..Αρκουνε στην ευκολη κριτικη που δειχνει τα προβληματα και παιρνουνε ψηφους απο τους δυσαρεστημενους της κατασταση που πιστευουνε οτι επειδη οι εθνικιστες δειχνουνε το προβλημα μπορουνε να προτεινουνε και λυσεις...Εκει την πατανε οι ψηφοφοροι..
Τα ιδια εαθε πριν απο αυτους και η αριστερα: Ωραια συνθηματα κατα της φτωχειας και της ανεργιας, με δωρεαν δημοσιες υπηρεσιες και πολλα αλλα.Μεγαλο κομματι του κοσμου το εχαψε αιψεστειλε πολλες αριστερες δυναμεις στην εξουσια σε διαφορες χωρες. Τα ποτελεσματα μηδαμινα καθοτι οι αριστεροι ηγετες ειδανε οτι απο τα μπλακονια οι λυσεις ειναι αντα ευκλες αλλα οταν ερχεται η ωρα να κυβερνησεις τα παραμυθια τελειωνουνε..Και στη συνεχεια η μαζα της αριστερας στραφηκε στην αροδεξια οι αλλες ακομη πιο ουτοπικες λυσεις..
Η ιδια θα ειναι και η τυχη των εθνικιστων, ακροδεξιων, αλτ-ραιτ κλπ..Χωρις λυση στο προβλημα κανενα πολιτικο κομμα λαικιστων δεν θα μακροημερευσει..
Τα ιδια εαθε πριν απο αυτους και η αριστερα: Ωραια συνθηματα κατα της φτωχειας και της ανεργιας, με δωρεαν δημοσιες υπηρεσιες και πολλα αλλα.Μεγαλο κομματι του κοσμου το εχαψε αιψεστειλε πολλες αριστερες δυναμεις στην εξουσια σε διαφορες χωρες. Τα ποτελεσματα μηδαμινα καθοτι οι αριστεροι ηγετες ειδανε οτι απο τα μπλακονια οι λυσεις ειναι αντα ευκλες αλλα οταν ερχεται η ωρα να κυβερνησεις τα παραμυθια τελειωνουνε..Και στη συνεχεια η μαζα της αριστερας στραφηκε στην αροδεξια οι αλλες ακομη πιο ουτοπικες λυσεις..
Η ιδια θα ειναι και η τυχη των εθνικιστων, ακροδεξιων, αλτ-ραιτ κλπ..Χωρις λυση στο προβλημα κανενα πολιτικο κομμα λαικιστων δεν θα μακροημερευσει..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
-
Ώστε δεν υπήρχε εφαρμογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων;Nandros έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 23:06Εγώ που ήμουν αρκετά μεγάλος επί χούντας και θυμάμαι, δικαιούμαι να έχω άποψη;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:42Τι να σου πω; Έχω αντίθετη άποψη. Συχνά ακούω ηλικιωμένους να ζητούν έναν Παπαδόπουλο. Από την άλλη θυμάμαι ως φοιτητής, συφοιτητές μου κομματόσκυλα να μιλούν για τη Χούντα με έναν στόμφο ξερόλα. Θυμάμαι να μου λένε ότι η Χούντα απαγόρευε τις συγκεντρώσεις πάνω από πέντε ανθρώπων και όταν τους ρωτούσα και πως γίνεται οι κινηματογράφοι της εποχής να έκαναν sold out, άλλαζαν θέμα και πήγαιναν στη Μακρόνησο, την οποία άνοιξε το 1947 ο γέρος της Δημοκρατίας...
Ναι, Ίσχυε η απαγόρευση μαζί με την άρση των άρθρων του Συντάγματος και έγινε νόμος 794/71.
Αυτό δεν σημαίνει πως εφαρμοζόταν σκληρά.
Οι σινεμάδες, τα θέατρα, τα κέντρα διασκεδάσεως, κλπ δεν θεωρούνταν τέτοια.
.
Πες μου και το άλλο. Πριν τη χούντα τους κομμουνιστές τι τους έκαναν;
Θα πείτε και αλήθειες.
Οι φασίστες και οι εθνικιστές δώσανε λύσεις Αμεσες και οριστικές σε πολύ πιο σύνθετα προβληματα στο παρελθόν.Northern Spirit έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 05:51οι ακροδεξιοι και οι εθνικιστες δεν εχουνε μελλον διοτι απλα τα προβληματα ειναι πολυπλοκα και αυτοι δεν εχουνε λυσεις..Αρκουνε στην ευκολη κριτικη που δειχνει τα προβληματα και παιρνουνε ψηφους απο τους δυσαρεστημενους της κατασταση που πιστευουνε οτι επειδη οι εθνικιστες δειχνουνε το προβλημα μπορουνε να προτεινουνε και λυσεις...Εκει την πατανε οι ψηφοφοροι..
- Northern Spirit
Οπως;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Απαγόρευση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συγκεντρώσεων βεβαίως και ίσχυε, μην παίζουμε με τα λόγια.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 19:15Ώστε δεν υπήρχε εφαρμογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων;Nandros έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 23:06Εγώ που ήμουν αρκετά μεγάλος επί χούντας και θυμάμαι, δικαιούμαι να έχω άποψη;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:42Τι να σου πω; Έχω αντίθετη άποψη. Συχνά ακούω ηλικιωμένους να ζητούν έναν Παπαδόπουλο. Από την άλλη θυμάμαι ως φοιτητής, συφοιτητές μου κομματόσκυλα να μιλούν για τη Χούντα με έναν στόμφο ξερόλα. Θυμάμαι να μου λένε ότι η Χούντα απαγόρευε τις συγκεντρώσεις πάνω από πέντε ανθρώπων και όταν τους ρωτούσα και πως γίνεται οι κινηματογράφοι της εποχής να έκαναν sold out, άλλαζαν θέμα και πήγαιναν στη Μακρόνησο, την οποία άνοιξε το 1947 ο γέρος της Δημοκρατίας...
Ναι, Ίσχυε η απαγόρευση μαζί με την άρση των άρθρων του Συντάγματος και έγινε νόμος 794/71.
Θα πείτε και αλήθειες.
Σίγουρα τα κομμούνια ήταν φακελωμένα.
Αν θυμάμαι καλά, προ χούντας, είχαν καταργηθεί οι εξορίες και η χούντα ξανάρχισε τον θεσμό. Ψάχτο στην Ιστορία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF ... E%B4%CE%B1
Εγώ λέω ΠΑΝΤΑ την αλήθεια.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Golden Age
Στη Μεταπολίτευση πάλι πέφτουν ναρκωτικά, κυκλώματα στα σχολεία, επιθέσεις σε μαθητές απο συμμορίες. Αυτά τα πρόλαβαν και τα ζουν.brb και tyt έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:40Δίκιο έχεις. Έχει δημιουργηθεί ο μύθος της χούντας στην Ελλάδα. Νέοι που αν ζούσαν έστω και μία εβδομάδα τότε, θα την σιχαίνονταν. Μιλάω για το κούρεμα των μαθητών, το ξύλο στα σχολεία κλπ. Το ξύλο που έπεφτε ήταν αλύπητο. Για να μην πάμε σε άλλα.Pirate7G έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:36Λάθος του απαντάς. Πέραν του ότι λέει ανυπόστατες χαζομάρες, ο λόγος που αναβιώνει η ακροδεξιά είναι η άγνοια καξ το ότι πλέον ζούνε άτομα που δεν βίωσαν το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο.
Πως γίνεται στην Ελλάδα τώρα με την χούντα των συνταγματαρχών; Ε έτσι. Όσοι την έζησαν δεν θέλουν να την ακούνε και όσοι δεν την έζησαν μάσησαν στην προπαγάνδα ψεύδους που εξαπλώθηκε στο ίντερνετ τα τελευταία χρόνια.
Με τόσους ακροδεξιούς παντού πλέον οι πολεμικές βιομηχανίες τρίβουν τα χέρια τουςμ
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Πέρα από το ότι η χούντα του Παπαδόπουλου απέχει έτη φωτός ιδεολογικά από την Νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, περίμενα να κάνεις συμψηφισμό. Είναι ένας τρόπος προπαγάνδας.Golden Age έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 23:01Στη Μεταπολίτευση πάλι πέφτουν ναρκωτικά, κυκλώματα στα σχολεία, επιθέσεις σε μαθητές απο συμμορίες. Αυτά τα πρόλαβαν και τα ζουν.brb και tyt έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:40Δίκιο έχεις. Έχει δημιουργηθεί ο μύθος της χούντας στην Ελλάδα. Νέοι που αν ζούσαν έστω και μία εβδομάδα τότε, θα την σιχαίνονταν. Μιλάω για το κούρεμα των μαθητών, το ξύλο στα σχολεία κλπ. Το ξύλο που έπεφτε ήταν αλύπητο. Για να μην πάμε σε άλλα.Pirate7G έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 20:36Λάθος του απαντάς. Πέραν του ότι λέει ανυπόστατες χαζομάρες, ο λόγος που αναβιώνει η ακροδεξιά είναι η άγνοια καξ το ότι πλέον ζούνε άτομα που δεν βίωσαν το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο.
Πως γίνεται στην Ελλάδα τώρα με την χούντα των συνταγματαρχών; Ε έτσι. Όσοι την έζησαν δεν θέλουν να την ακούνε και όσοι δεν την έζησαν μάσησαν στην προπαγάνδα ψεύδους που εξαπλώθηκε στο ίντερνετ τα τελευταία χρόνια.
Με τόσους ακροδεξιούς παντού πλέον οι πολεμικές βιομηχανίες τρίβουν τα χέρια τουςμ
Απάντησα στο ότι ''όσοι δεν την έζησαν μάσησαν στην προπαγάνδα ψεύδους'' και ανέφερα ένα πράγμα με το οποίο θα έρχονταν αντιμέτωποι αν ζούσαν τότε.
-
Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Αλλά σταμάτα να βάζεις τη wikipedia ως πηγή. Ειδικά όταν οι πηγές της είναι νεκρά links...Nandros έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 20:54Απαγόρευση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συγκεντρώσεων βεβαίως και ίσχυε, μην παίζουμε με τα λόγια.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 19:15Ώστε δεν υπήρχε εφαρμογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων;Nandros έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 23:06
Εγώ που ήμουν αρκετά μεγάλος επί χούντας και θυμάμαι, δικαιούμαι να έχω άποψη;
Θα πείτε και αλήθειες.
Αν θυμάμαι καλά, προ χούντας, είχαν καταργηθεί οι εξορίες και η χούντα ξανάρχισε τον θεσμό. Ψάχτο στην Ιστορία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF ... E%B4%CE%B1
- Nandros
Με ρώτησες και σου απάντησα. Αν έχεις αντιρρήσεις, ψάξε μόνος σου και φέρε πηγές που με διαψεύδουν.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:23Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Αλλά σταμάτα να βάζεις τη wikipedia ως πηγή. Ειδικά όταν οι πηγές της είναι νεκρά links...Nandros έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 20:54Απαγόρευση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συγκεντρώσεων βεβαίως και ίσχυε, μην παίζουμε με τα λόγια.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 19:15Ώστε δεν υπήρχε εφαρμογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων;
Θα πείτε και αλήθειες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
Απάντησες με ένα link κάπου που γράφει ο οποιοσδήποτε και με αναφερόμενη πηγή ένα νεκρό σύνδεσμο. Ε, δεν το λες επιχείρημα...Nandros έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:31Με ρώτησες και σου απάντησα. Αν έχεις αντιρρήσεις, ψάξε μόνος σου και φέρε πηγές που με διαψεύδουν.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:23Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Αλλά σταμάτα να βάζεις τη wikipedia ως πηγή. Ειδικά όταν οι πηγές της είναι νεκρά links...Nandros έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 20:54Απαγόρευση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συγκεντρώσεων βεβαίως και ίσχυε, μην παίζουμε με τα λόγια.
.
- Nandros
Nandros έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 20:54Απαγόρευση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συγκεντρώσεων βεβαίως και ίσχυε, μην παίζουμε με τα λόγια.
Αν θυμάμαι καλά, προ χούντας, είχαν καταργηθεί οι εξορίες και η χούντα ξανάρχισε τον θεσμό. Ψάχτο στην Ιστορία https: //el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9_%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Ξαναδιάβασε τα μεγεθυμένα πάνω-πάνω.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:43Απάντησες με ένα link κάπου που γράφει ο οποιοσδήποτε και με αναφερόμενη πηγή ένα νεκρό σύνδεσμο. Ε, δεν το λες επιχείρημα...Nandros έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:31Με ρώτησες και σου απάντησα. Αν έχεις αντιρρήσεις, ψάξε μόνος σου και φέρε πηγές που με διαψεύδουν.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑04 Ιαν 2019, 20:23Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Αλλά σταμάτα να βάζεις τη wikipedia ως πηγή. Ειδικά όταν οι πηγές της είναι νεκρά links...
.
- Golden Age
Nandros έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 22:46Για να μην πανηγυρίζεις εσύ, όπως με την Βραζιλία, μάλλον έχεις δίκιο.Golden Age έγραψε: ↑02 Ιαν 2019, 19:56Δυστυχώς δεν είναι φασίστες, αλλά αστοακροδεξιούληδες. Είναι όμως μια καλή αρχή για τα δεδομένα του ισπανικού μεταπολιτευτιστάν.
Άντε και στην Πορτογαλλία.
Τα αριστερά αδυνατούν να καταλάβουν πως με τις πολιτικές τους - ανοίξαμε και σας περιμένουμε - σπρώχνουν τους λαούς της Ευρώπης προς τα δεξιά.
.

Ποιος σου είπε ότι ταυτίζομαι ιδεολογικά με το Μπολσονάρο; Κι αυτός του αστικού χώρου είναι. Αλλά είναι γαμάτος ως πολιτική προσωπικότητα!

Ετεροκαθοριζόμενοι ταλαίπωροι

Μην το βάζετε κάτω, υπαρχουν λύσεις.
Προτείνω λοιπόν στους Ισπανούς να μαζέψουν ακόμη περισσότερους ξένους και να τους δίνουν παχυλα επιδόματα.
Προτείνω λοιπόν στους Ισπανούς να μαζέψουν ακόμη περισσότερους ξένους και να τους δίνουν παχυλα επιδόματα.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Είμαι περίεργος για το τι θα λένε για τον εμφύλιο και τον ρόλο των μουσουλμάνων.Ο εμφύλιος ξεκίνησε σαν πραξικόπημα των στρατηγών μετά τη δολοφονία του αρχηγού της αντιπολίτευσης Σοτέλο.Η κυβέρνηση της αριστεράς
είχε όμως προνοήσει και εξοπλίσει πολιτοφυλακές αναρχικών και κομμουνιστών που απέκλεισαν τα στρατόπεδα και το πραξικόπημα σε μεγάλο βαθμό απέτυχε.Ο Φράνκο δεν ήταν ο ανώτερος ιεραρχικά στρατηγός ούτε ο ικανότερος.Απλώς έτυχε να είναι ο διοικητής των μονάδων στο Ισπανικό Μαρόκο.Εκεί δεν υπήρχαν ούτε αναρχικοί ούτε κομμουνιστές αλλά μόνο πιστοί του Αλλάχ.
Κανείς δεν απέκλεισε τα δικά του στρατόπεδα.Και μετά μετέφερε τα μαροκινά στρατεύματα στην ηπειρωτική Ισπανία για να πολεμήσουν τους αθέους.

- Golden Age
Τότε το Μαρόκο ανήκε ακόμη στην Ισπανία. Δεν ήταν ξεχωριστή χώρα.Πατησαίος έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 16:33Είμαι περίεργος για το τι θα λένε για τον εμφύλιο και τον ρόλο των μουσουλμάνων.Ο εμφύλιος ξεκίνησε σαν πραξικόπημα των στρατηγών μετά τη δολοφονία του αρχηγού της αντιπολίτευσης Σοτέλο.Η κυβέρνηση της αριστεράςείχε όμως προνοήσει και εξοπλίσει πολιτοφυλακές αναρχικών και κομμουνιστών που απέκλεισαν τα στρατόπεδα και το πραξικόπημα σε μεγάλο βαθμό απέτυχε.Ο Φράνκο δεν ήταν ο ανώτερος ιεραρχικά στρατηγός ούτε ο ικανότερος.Απλώς έτυχε να είναι ο διοικητής των μονάδων στο Ισπανικό Μαρόκο.Εκεί δεν υπήρχαν ούτε αναρχικοί ούτε κομμουνιστές αλλά μόνο πιστοί του Αλλάχ.
Κανείς δεν απέκλεισε τα δικά του στρατόπεδα.Και μετά μετέφερε τα μαροκινά στρατεύματα στην ηπειρωτική Ισπανία για να πολεμήσουν τους αθέους.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση wikileaks: φασίστες μίσθωνε η ΚΥΠ στην Ελλάδα
από Ληστοσυμμορίτης » 01 Σεπ 2024, 12:11 » σε Ιστορία - 25 Απαντήσεις
- 494 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
01 Σεπ 2024, 14:08
-
-
-
Νέα δημοσίευση Φασίστες τραμπουκιζουν παιδί στην Κομοτηνή
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Ιαν 2025, 18:19 » σε Εσωτερική Πολιτική - 68 Απαντήσεις
- 1352 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
06 Φεβ 2025, 06:54
-
-
-
Νέα δημοσίευση Φασίστες... Φασίστες παντού... Νο3...
από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2024, 20:31 » σε Διεθνής πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 257 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zelda
29 Ιούλ 2024, 22:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Φασίστες - φασίστες παντού!!!
από OANNHSEA » 27 Οκτ 2023, 17:24 » σε Διεθνής πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 233 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
27 Οκτ 2023, 17:24
-