Η τεχνική λεπτομέρεια μάς απασχολεί ή να μην κάνει ασκεί το κράτος εξωτερική πολιτική μέσω εταιρειών του και να μην εξαγοράζει έμμεσα επιχειρήσεις άλλων κρατών;Μηχανικός έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 01:41Άλλο ανήκουν οι μετοχές μιας εταιρείας στο κράτος και άλλο να την επιδοτεί.hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 01:23Δηλαδή το γερμανικό κράτος δεν έχει το 32% της Deutsche Telekom, που εξαγόρασε τον ΟΤΕ; Ή έφαγε βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν* και δεν τον θυμάμαι; Μπορεί και να μην το θυμάμαι. Ας το διαψεύσει κάποιος.
* βλέπω ο αυτόματος διορθωτής θέλει να διορθώσει το «Κομισιόν» σε «κονσομασιόν».
Η Κομισιον εναντιον Κινεζικων εξαγορων Ευρωπαικων επιχειρησεων
- hellegennes
Re: Η Κομισιον εναντιον Κινεζικων εξαγορων Ευρωπαικων επιχειρησεων
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Northern Spirit
βλεπω εχεις προβλημα μονο με τα Ευρωπαικα "μονοπωλια" που στην ουσια ειναι ολιγοπωλια. Με τα Ρωσικα (πχ Γκαζπρομ) ή τα Κινεζικα (Huwaei) κανεις αβαβα..Ε ναθ αφου οι αλλοι ειναι συντροφοι τα δικα τους ολιγοπωλια ειναι καλυτερα.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
Υπονοεις οτι ο ΟΤΕ της περιοδου που μιλαμε ητανε σε αναλογο επιπεδο πχ με Γερμανια , Βρετανια ή ΗΠΑ;hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 00:08Αυτό συνέβαινε λόγω ΟΤΕ ή λόγω αναλογικής τηλεφωνίας σε όλες τις χώρες της υφηλίου;Northern Spirit έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:12καλουσες στο τηλεφωνο Αθηνα και εβγιανε Θεσσαλονικη ενω την συνομιλια ακουγαν καμια δεκαρια ασχετοι...Ωραιες εποχες..
Λέω, τώρα, εγώ...
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- hellegennes
Εμ... ναι. Βέβαια αυτοί είχαν αρχίσει την ψηφιοποίηση νωρίτερα, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον ΟΤΕ τον ίδιο αλλά με την ίδια την χώρα και την γενικότερη υστέρηση τεχνολογικού υποβάθρου και καινοτομίας σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, τουλάχιστον μέχρι τον 21ο αιώνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και μιας που αναφέρεις την Βρετανία, πέρυσι που ανέβηκα πάνω είχα μεγάλο πρόβλημα με τα δεδομένα. Πουθενά δεν έπιανα καλό σήμα. Στην Ελλάδα πιάνω παντού.
Στις επίγειες συνδέσεις δεν ξέρω πώς είναι τώρα, πάντως το 2007-2011 που ζούσα εκεί, το Ίντερνετ ήταν πολύ πιο αργό και πολύ πιο ακριβό από Ελλάδα (δεν συζητώ για άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
Στις επίγειες συνδέσεις δεν ξέρω πώς είναι τώρα, πάντως το 2007-2011 που ζούσα εκεί, το Ίντερνετ ήταν πολύ πιο αργό και πολύ πιο ακριβό από Ελλάδα (δεν συζητώ για άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εδώ ο άλλος ισχυρίζεται ότι τη δεκαετία του '80 τα τεχνικά προβλήματα της αναλογικής γραμμής οφείλονταν στον κρατικό ΟΤΕ....Μηχανικός έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 01:01Τότε που τα τηλέφωνα ήταν ακόμη αναλογικά και ούτε υπήρχε ίντερνετ, εσύ πήγες να ζητήσεις 50άρα γραμμή;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:28Τι μου θύμισες τώρα. Είχα πάει τη δεκαετία του '80 να ζητήσω 50άρα γραμμή και με κοιτούσαν σαν να έρχομαι από το μέλλον...
-
Ψυχούλα...Northern Spirit έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 23:32Μη συγχιστεις..20 δις επενδυσεις σε οικονομια με ΑΕΠ 15 τρις ειναι τριχα απο τα @@..Μια μικρομεσαια επιχειρηση στο Βρετανικο χρηματιστηριο κοστιζει τοσο.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 23:26Πάμε πάλι στην Α' Δημοτικού. Πέρσι εξαγόρασα εταιρείες αξίας 30 δις. Φέτος εξαγόρασα εταιρείες αξίας 20 δις. Πόση είναι η αξία των εταιρειών που εξαγόρασα;

Μάθε κινέζικα ...
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Μηχανικός έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 01:17Από τις λίγες φορές που ο πίθηκας έχει απόλυτο δίκιο.
Οι κινεζικές εταιρείες από πίσω έχουν επιδότηση από το κράτος.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε Ευρωπαϊκές εταιρείες, πέφτουν κατευθείαν βαριά πρόστιμα.
[/quote.
Το ίδιο και οι ιαπωνικές.Ολες οι χώρες της Απω Ανατολής ακολουθούν το ιαπωνικό περάδειγμα συνεργασίας κράτους και επιχειρήσεων.Διαφέρει βέβαια το πολίτευμα ή το μέγεθος της χώρας αλλά αυτό είναι το πρότυπο.
Το λέω αυτό διότι ο Μητσοτάκης που θεωρείται σούπερ γερμανόφιλος και ευρωπαιστής ήθελε το 1992 να δώσει τον ΟΤΕ στον ιαπωνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών.Η επιλογή ήταν καθαρά ελληνική γεωπολιτική.
Μόνο ένας οργανισμός από ΑΛΛΗ ΗΠΕΙΡΟ μπορούσε εάν χρησιμοποιούσε ως όχημα τον ΟΤΕ να ανταγωνισθεί επί ίσοις όροις στην Ευρώπη.Ο Μητσοτάκης έπεσε τελικά και ειπώθηκαν πολλά τότε,ευτυχώς κανείς δεν είπε ότι τον έριξαν οι ...Γερμανοίκαθώς είχε άριστες σχέσεις.
Αλλά μετά από 10 χρόνια και αφού έφαγε πολλά ο Κόκκαλης και η Ιντρακόμ δεν υπήρχε άλλη λύση από το να τον πουλήσουν στους Γερμανούς.Για να μη γίνει αυτό θα έπρεπε η Ιντρακόμ να μπορεί να ακολουθήσει την κούρσα της παγκόσμιας τεχνολογίας,πράγμα που ως φαίνεται δεν έγινε δυνατόν.
Το ίδιο και περισσότερο συμβαίνει με το λιμάνι του Πειραιά : οι ανεπτυγμένες χώρες της Β.Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον από την ανάπτυξή του καθώς χάνουν τα δικά τους λιμάνια.Το Αμβούργο και το Ρόττερνταμ χάνουν από το γεγονός ότι τα πλοία από την Ασία δεν κάνουν τη βόλτα μέσω Γιβραλτάρ και ξεφορτώνουν στον Πειραιά τα εμπορεύματα που μέσω τραίνου πάνε μετά στην Ευρώπη.Τους Κινέζους βέβαια τους συμφέρει.
Τα προβλήματα με τις γραμμές του ΟΤΕ του 80 οφείλονται στο βρωμοΠΑΣΟΚ.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 08:46Εδώ ο άλλος ισχυρίζεται ότι τη δεκαετία του '80 τα τεχνικά προβλήματα της αναλογικής γραμμής οφείλονταν στον κρατικό ΟΤΕ....Μηχανικός έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 01:01Τότε που τα τηλέφωνα ήταν ακόμη αναλογικά και ούτε υπήρχε ίντερνετ, εσύ πήγες να ζητήσεις 50άρα γραμμή;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:28Τι μου θύμισες τώρα. Είχα πάει τη δεκαετία του '80 να ζητήσω 50άρα γραμμή και με κοιτούσαν σαν να έρχομαι από το μέλλον...
Από το 81 που βγήκε σταμάτησε κάθε επένδυση στον ΟΤΕ για να μοιράσει λεφτά στο λαό.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν ελεύθερες γραμμές, να πουλιούνται οι αριθμοί τηλεφώνου όπως οι άδειες των ταξί, και για να βάλεις νέο τηλέφωνο έπρεπε να έχεις κουμπάρο τον Τόμπρα.
Αντί να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει το δίκτυο, το βρωμοΠΑΣΟΚ έκανε προσλήψεις χιλιάδων υπεράριθμων υπαλλήλων στον ΟΤΕ.
Για τους τύπους, o Τσαμάζ ήταν στον όμιλο ΟΤΕ πριν από τους Γερμανούς και διεύθυνε την Cosmote πάλι πριν από τους Γερμανούς.πατησιωτης έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:34Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:25από πού και ως πού είναι success story η εξαγορά από την Deutsche Telekom?πατησιωτης έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:19
Καλώς ή κακώς αυτό που έκαναν οι Γερμανοί με τον ΟΤΕ το έκαναν και οι Κινέζοι με το λιμάνι του Πειραιά.
Και τα δύο είναι success strory.
https://www.capital.gr/epixeiriseis/344 ... se-ton-ote
Αν κάποιοι κύριοι στις Βρυξέλλες και κάποια ξεφτιλισμένα π@τανάκια τους το θέλουν, ας επιχορηγήσουν την επανάκαμψη, εντός ευρωπαϊκού εδάφους, των ευρωπαϊκών εργοστασίων που βρίσκονται σε άλλες χώρες και όχι να θέτουν περιορισμούς σε μετόχους εταιρειών για το πού θα πουλήσουν αν και όταν το θέλουν. Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν συμφέρον από τέτοιες γελοιότητες.
- Eθνικοκοινωνιστης
να χαρω εγω θιασωτες της ελευθερης αγορας και του παγκοσμιοποιημενου καπιταλισμου 
βαρα τους στα αυτια τραμπ

βαρα τους στα αυτια τραμπ

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Μα δεν είναι το πρόβλημα το ανθρωπινο δυναμικό στις κρατικές ελληνικές επιχειρήσεις αλλά ο τρόπος διοίκησης ήτοι η ανάμιξη πολιτικών με ρουσφετολογικούς διορισμούς και οι υπερεξουσίες των συνδικάτων με τη συνδιοίκηση που έχουν πάλι για ρουσφετολογικά θέματα.Maspoli έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 09:20Για τους τύπους, o Τσαμάζ ήταν στον όμιλο ΟΤΕ πριν από τους Γερμανούς και διεύθυνε την Cosmote πάλι πριν από τους Γερμανούς.πατησιωτης έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:34Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 22:25
από πού και ως πού είναι success story η εξαγορά από την Deutsche Telekom?
https://www.capital.gr/epixeiriseis/344 ... se-ton-ote
Αρκεί να εμφανισθεί ένας ιδιοκτήτης που να είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μη μπορεί να παρέμβει το εγχώριο πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα για να δουλέψουν οι ίδιοι άνθρωποι πολύ διαφορετικά.
- Eθνικοκοινωνιστης
ειπε ο θιασωτης θατσερικων και μονεταριστικων πολιτικωνtalaipwros έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 23:52αλλο ελευθερη, αλλο ασυδοτηDwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 23:43Ελευθεραγορίτης πανηγυρίζει για την (σωστή) κρατική προστασία από τους κομμουνιστές επενδυτές. Τα ύστερα του κόσμου.
Προφανως οσοι μπαινουν με κρατικο χρημα απο πισω με σκοπους που δεν συναδουν με τα ιδανικα της ελευθερης αγορας πρεπει να αποκλειονται

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Eθνικοκοινωνιστης
σε λιγο θα δεις τον τρολαιπωρο και τον πιθηκα με πλακατ οακκε να στηριζουν την κρατικοποιηση των ναυπηγειωνDwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Απρ 2020, 23:43Ελευθεραγορίτης πανηγυρίζει για την (σωστή) κρατική προστασία από τους κομμουνιστές επενδυτές. Τα ύστερα του κόσμου.

Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 191 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος