Πες μας πρώτα από που γράφεις
Τραμπ και Ζελένσκι, κόντεψαν να μαλώσουν.
Re: Τραμπ και Ζελένσκι, κόντεψαν να μαλώσουν.
Δεν τίθεται κανένα θέμα αμερικανοφιλιας στα αλήθεια. Γιατί αυτη είναι στην πραγματικότητα η λαίλαπα που τράβηξε τους Ουκρανούς στον πολεμο με πορτοκαλί πραξικοπηματα της cia το 2005 και το 2014. Απλα υπάρχει και μια ρεαλιστική εκτίμηση της πραγματικότητας. Οι ΗΠΑ αποτελούν την αυτοκρατορια του κακού, που ελέγχουν όλο τον πλούτο του πλανήτη και είναι 100 φορές πιο ισχυροί από την ΕΕ με πράκτορες σε κάθε ευρωπαϊκό επιτελείο .sharp έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:17Δεν κάνουν ρε βλαμμένε μαγκιές, αμύνονται στον πολεμο που κάνει ο μαφιόζος σου.AOC έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:13Όταν οι Βρυξέλλες φτιαξουν όπλα παρόμοια με τα αμερικανικά, τεχνητή νουμοσυνη στο επίπεδο της αμερικανικής, η έστω ηλεκτροκίνητα σε επίπεδο κινεζικής ποιότητας ας έλθουν να κάνουν τους μάγκες στον Πλανητάρχη. Σε τεχνολογία, ενέργεια και οτιδήποτε είναι 20 χρόνια πίσω. Οι υπολογιστές είναι όλοι αμερικανικοί, σχεδόν όλο το οπλοστάσιο της χώρας είναι αμερικανικό εδώ. Και όλοι οι προπαγανδιστές της ΕΕ, είστε κρυφό ρατσιστές στην πραγματικότητα που δεν έχετε αποδεχτεί πως και οι ΗΠΑ και η Κίνα σας έχουν πάρει τα σώβρακα. Πουλήστε προπαγάνδα ευρώφεντεραλισμόυ όσο θέλετε.
Η ήπειρος δημοσιοϋπαλληλων συνταξιούχων σας ψόφησε. Ο Γαλλογερμανικός σας άξονας είναι μια τρίχα από τα αρχιδια των Κινέζων και των Αμερικανών και δεν μπορεί να ξεπεράσει σε παραγωγή πυρομαχικών την Βόρεια Κορέα.
Μου γίνατε ξαφνικά αμερικανόφιλοι από κει πους βρίζατε, επειδή σας πήρε τσιμπούκι ο ξεμωραμένος.
Άει σιχτήρ!
- Dwarven Blacksmith
Καλός ο ψευδομπρεχτισμός (ναι οι κόκκινες γραμμές δεν είναι χαραγμένες από θεϊκά λέιζερ, εμείς τις κρίνουμε, duh) αλλά φαίνεται σαν να μου αποδίδεις μια περίεργη σύνταξη. Μου θύμισες μια τύπισσα από τη δουλειά που λέει "δεν είναι στις γεύσεις μου".vantono έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:21Οταν ήρθαν οι Ρώσοι για τους Ουκρανούς δεν μίλησα γιατί δεν ηταν "των συμφερόντων" μου και δεν ημουν και Ουκρανός.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:11Το σύστημα ασφαλείας που έχει οικοδομηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο φαγώθηκε μεθοδικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ από τις νικήτριες ΗΠΑ. Εξαίρεση στην εξαίρεση. Τώρα κατέρρευσε τελείως. Η ευθύνη είναι σε όλους, αλλά μπορεί και να ήταν αναπόφευκτο, ποιος ξέρει.Leporello έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 22:52Το σύστημα ασφαλείας που έχει οικοδομηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ορίζει και τα περιθώρια που διεκδικεί ένα κράτος τα συμφέροντά του. Παλαιού τύπου κατάκτηση εδαφών είναι faux pas. Πόσο μάλλον αν δεν περιορίζεται σε υποχρεωτική υπαγωγή σε "σφαίρα επιρροής" αλλά αμφισβητεί το δικαίωμα ύπαρξης του "επηρεαζόμενου". Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποσταθεροποιεί το σύστημα και λογικό είναι να συσπειρώνει αντιπάλους. Εκτός αν ... υπάρξει ένας Τραμπ.
Λογικό φυσικά να βρίσκονται και αντίπαλοι, δεν αντιλέγω. Αλλά ας σκεφτούμε που είναι ένα λογικό μέρος για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των συμφερόντων μας και για μένα σίγουρα η Ουκρανία δεν είναι αυτό, πάμε πέρα από εκεί που πρέπει. Ένα λογικό μέρος είναι εκεί που μπορούν και οι δύο να αισθάνονται ασφαλείς σε μια ισορροπία, όπως αυτή που υπήρχε στην ψυχροπολεμική εποχή που λες.
Οταν έρθουν οι Αγγλοι για τους Ιρλανδούς δεν θα μιλησω γιατι δεν ειναι "των συμφεροντων" μου και δεν ειμαι και Ιρλανδος.
Οταν ερθουν οι Τουρκοι για μένα, δεν θα υπάρχει κανείς να μιλήσει για μένα, γιατί δεν θα ειμαι "των συμφερόντων" τους.
Ας μιλήσουμε πιο ρεαλιστικά, εγώ λέω καλώς υποχώρησε η ΕΣΣΔ και δεν έβαλε τους πυραύλους στην Κούβα. Ναι η Κούβα ακόμα λούζεται τις συνέπειες αυτής της απόφασης, αλλά εμείς ζήσαμε, και ο κόσμος ήταν ασφαλέστερος. Εσύ τι λες; Έπρεπε το δάκρυ του βατραχιού να υπαγορεύσει που θα φτάσει η κόντρα των βουβαλιών;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 02 Μαρ 2025, 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ρε θα ειμαστε, αλλα οποιος δεν καταλαβαίνει οτι ανοιγει ο ασκός του ιμπεριαλιστικού Αιόλου με το να επικροτεί τη Ρωssία και να επικρίνει την Ουκρανια που αμυνεται, κακό του κεφαλιού του.
Οταν ο ιμπεριαλιστης επιβραβεύεται αντί να αποκεφαλιστεί άμεσα, λογικό επομενο να ανοιξει η ορεξουλα και σε αλλους ιμπεριαλιστές για τις δικές τους αλύτρωτες μπαντρίδες.
Εμενα με πηρε ξαφνικά ο πόνος για την Ουκρανια νομιζετε, λες και τα παιρνω απ'το Ζελενσκι ή εχω Ουκρανη γκόμενα.
Κι εγώ τον κωλο μου και το συμφέρον μου κοιτάω, απλώς μακροπρόθεσμα

Αν ημουν Ελβετία ή ΗΠΑ και δεν ειχα κανεναν επεκτακτικό κομπλεξικο μαλάκα απεναντι μου, στα παπαρια μου θα τους ειχα γραμμενους ολους. Πιο Αινειας απ τον ΑΙΝΕΑΝ θα ημουν

vantono έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:29Ρε θα ειμαστε, αλλα οποιος δεν καταλαβαίνει οτι ανοιγει ο ασκός του ιμπεριαλιστικού Αιόλου με το να επικροτεί τη Ρωssία και να επικρίνει την Ουκρανια που αμυνεται, κακό του κεφαλιού του.
Οταν ο ιμπεριαλιστης επιβραβεύεται αντί να αποκεφαλιστεί άμεσα, λογικό επομενο να ανοιξει η ορεξουλα και σε αλλους ιμπεριαλιστές για τις δικές τους αλύτρωτες μπαντρίδες.
Εμενα με πηρε ξαφνικά ο πόνος για την Ουκρανια νομιζετε, λες και τα παιρνω απ'το Ζελενσκι ή εχω Ουκρανη γκόμενα.
Κι εγώ τον κωλο μου και το συμφέρον μου κοιτάω, απλώς μακροπρόθεσμα
Αν ημουν Ελβετία ή ΗΠΑ και δεν ειχα κανεναν επεκτακτικό κομπλεξικο μαλάκα απεναντι μου, στα παπαρια μου θα τους ειχα γραμμενους ολους. Πιο Αινειας απ τον ΑΙΝΕΑΝ θα ημουν

FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Ο ασκός του ιμπεριαλιστικού αιολου άνοιξε όταν τα αμερικανακια και με την σειρά τους οι ευρωπεη αναγνώρισαν ως κράτος μια κατληλλειμενη περιοχή από Αλβανούς οργανεμπορους.
- Dwarven Blacksmith
Ε, αγόρασε. Αλλά όχι για την Ουκρανία, για μετά.

- Golden Age
Φιλελεύθερος είναι βασικά ο Τηλέμαχος, απλά έχει φάει φρίκη με τον χώρο του. Το άλλο δεν το γνώριζα. Οι αναλύσεις του πάντως είναι αξιόλογες.Beria έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 22:30Γκέι συντηρητικόςGolden Age έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 19:47Tilemachos Chormovitis
Διαβάζω πως ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να κανακέψουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη γερή κατσάδα που έφαγε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
"Ουκρανία δεν είσαι μόνη σου" φώναξε η ,βουτηγμένη στα σκάνδαλα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν! "Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας" δήλωσε ο θηλυκός Κίσινγκερ, η Κάγια η Κάλας! "Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη Γερμανία" διαβεβαίωσε ο αποτυχημένος απερχόμενος καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς που κατάφερε να καταποντίσει το κόμμα του στο 15% και στην τρίτη θέση ενώ βάζω στοίχημα ότι ένας βαθύς αναστεναγμός ανακούφισης θα πρέπει να βγήκε από τα χείλη του Ζελένσκι όταν άκουσε τη βαρυσήμαντη δήλωση του πρωθυπουργού του ...Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν : "Το Λουξεμβούργο στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας". Ωραία όλα αυτά, όμως πώς μεταφράζονται σε πράξεις τα μεγάλα λόγια των Ευρωπαίων ηγετών;
Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν. Είτε οι Ευρωπαίοι έχουν παλαβώσει ομαδικά και σκοπεύουν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μόνοι τους τον πόλεμο της Ουκρανίας "για όσο χρειαστεί" (πιθανόν στέλνοντας ακόμη και στρατεύματα εκεί) με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι ήδη ταλαιπωρημένες ευρωπαϊκές οικονομίες και να αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος για μια γενικευμένη σύρραξη στην Γηραιά Ήπειρο με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων. Είτε γνωρίζουν καλά ότι μόνοι τους δεν μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο και απλά κάνουν ανέξοδο "virtue signalling" ξεστομίζοντας κούφια λόγια που τους κάνουν να νιώθουν καλοί άνθρωποι και συγκινούν μέχρι δακρύων τους επαγγελματίες ανθρωπιστές των social media (στο ενδιάμεσο όμως, τα λόγια αυτά έχουν το κίνδυνο να φουσκώσουν και άλλο το μυαλά του κοκορόμυαλου Zελένσκι και να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερους νεκρούς Ουκρανούς στα πεδία της μάχης).
Είτε μας κυβερνούν επικίνδυνοι πολεμοκάπηλοι είτε ηθικολόγοι φαφλατάδες, αυτή η Ευρώπη μόνο ντροπή μπορεί να προκαλεί στους πολίτες της.
https://www.facebook.com/tilemachos.cho ... eAx2JMj46l
Ένα δραμα
Αν θες να σε γλιτωσει καποιος απο τους τουρκους πηδα στο Τραμπβαγκον γιατι αν περιμενεις απο τους ευρωπαιους μονο θοτς εντ πρειερς θα εχει το μενου.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Καραμελίτσα
Θα είσαι τυχερός αν είναι μόνο θοτς ανδ πρέιερς και όχι προμήθεια πυραύλων και αεροσκαφών στην Τουρκία.
Z
Η Τουρκία έχει συναλλγές δις με την ΕΕ.vantono έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:21Οταν ήρθαν οι Ρώσοι για τους Ουκρανούς δεν μίλησα γιατί δεν ηταν "των συμφερόντων" μου και δεν ημουν και Ουκρανός.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:11Το σύστημα ασφαλείας που έχει οικοδομηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο φαγώθηκε μεθοδικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ από τις νικήτριες ΗΠΑ. Εξαίρεση στην εξαίρεση. Τώρα κατέρρευσε τελείως. Η ευθύνη είναι σε όλους, αλλά μπορεί και να ήταν αναπόφευκτο, ποιος ξέρει.Leporello έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 22:52Το σύστημα ασφαλείας που έχει οικοδομηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ορίζει και τα περιθώρια που διεκδικεί ένα κράτος τα συμφέροντά του. Παλαιού τύπου κατάκτηση εδαφών είναι faux pas. Πόσο μάλλον αν δεν περιορίζεται σε υποχρεωτική υπαγωγή σε "σφαίρα επιρροής" αλλά αμφισβητεί το δικαίωμα ύπαρξης του "επηρεαζόμενου". Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποσταθεροποιεί το σύστημα και λογικό είναι να συσπειρώνει αντιπάλους. Εκτός αν ... υπάρξει ένας Τραμπ.
Λογικό φυσικά να βρίσκονται και αντίπαλοι, δεν αντιλέγω. Αλλά ας σκεφτούμε που είναι ένα λογικό μέρος για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των συμφερόντων μας και για μένα σίγουρα η Ουκρανία δεν είναι αυτό, πάμε πέρα από εκεί που πρέπει. Ένα λογικό μέρος είναι εκεί που μπορούν και οι δύο να αισθάνονται ασφαλείς σε μια ισορροπία, όπως αυτή που υπήρχε στην ψυχροπολεμική εποχή που λες.
Οταν έρθουν οι Αγγλοι για τους Ιρλανδούς δεν θα μιλησω γιατι δεν ειναι "των συμφεροντων" μου και δεν ειμαι και Ιρλανδος.
Οταν ερθουν οι Τουρκοι για μένα, δεν θα υπάρχει κανείς να μιλήσει για μένα, γιατί δεν θα ειμαι "των συμφερόντων" τους.
Φυσικά και θα σε γράψουν στα αρχίδια τους.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ο Ζελένσκι πάει να καταστρέψει το όνειρο όλων όσων περιμένουν τον Μόσκοβο να κτυπήσει την Τουρκία.Λεγεών έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 18:50Μα είναι εντυπωσιακό. Έχουν εικόνισμα τον Κολοκοτρώνη και άλλους Έλληνες που σκοτώθηκαν για την ελευθερία μας όταν όλα έμοιαζαν χαμένα και απέναντι σε αυτοκρατορίες, αλλά δεν αναγνωρίζουν το ίδιο δικαίωμα, την ίδια γενναιότητα, την ίδια αρετή και τόλμη, στον ηγέτη ενός άλλου λαού που εδώ και τρία χρόνια είναι αμυνόμενος και πολεμάει για την ελευθερία του.Nandros έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 18:34Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι∙ θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.Λεγεών έγραψε: ↑01 Μαρ 2025, 17:11και εσύ ρε μαλάκα Θοδωρή, τι προσπαθείς να καταφέρεις; ελευθερία; μία χαρά λεύτεροι είμαστε, έχουμε τον σουλτάνο και τους κοτσαμπάσηδες, καλά περνάμε, τι αξίζει η ελευθερία αν μας γενοκτονήσουν και χαθεί μία γενιά Ελλήνων έτσι; καλά είμαστε εδώ που είμαστε, κάτσε καλά σου λέω, μην κουνιέσαι
Ο μόνος λόγος για τέτοιο μίσος είναι αυτός ο ηγέτης να πολεμάει εναντίον μας, να είναι κάποιος σαν τον Κεμάλ ας πούμε, αλλά ακόμα και τότε τον παραδέχεσαι έστω και λίγο, αναγνωρίζεις την αξία του. Τέτοιο ατόφιο μίσος εναντίον του Ζελένσκι μόνο αν είσαι ρωσοψέκ δικαιολογείται.
Έχουμε ρωσοψέκ στο φόρουμ;
Δες απλά τον χάρτη και την ιστορία.Η Φιλική Εταιρία ιδρύθηκε στην Οδησσό που ελέγχει ο Ζελένσκι.Όταν τα βιβλία ιστορίας γράφουν για εμπόρους Έλληνες που δραστηριοποιουνταν στη "Νότια Ρωσία" ,δηλαδή τη νότια Ρωσική Αυτοκρατορία εννοούν τη σημερινή Ουκρανία.Δεν υπήρχαν Έλληνες στο Κιργιστάν,στην Ουκρανία ήσαν.Τώρα αυτό εάν κοπεί από τη Ρωσία,δεν έχει πια ούτε επιχειρησιακές δυνατότητες η Ρωσία να επιτεθεί στην Τουρκία όπως αυτοί οραματίζονται ότι θα γίνει.Άσε που η Ουκρανία με Ζελένσκι ή χωρίς είναι φυσικός σύμμαχος της Τουρκίας διότι όταν απειλείσαι από βορρά και ανατολή και στο νότο έχεις μια θάλασσα στην πλάτη,ο εντελώς απαραίτητος φίλος σου είναι αυτός που είναι από την άλλη μεριά της θάλασσας.
Φυσικά τα συναισθήματα του καθενός καμμία επίδραση στην εξέλιξη των γεγονότων δεν έχουν.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Καλά πες εσύ νούμεροΚαραμελίτσα έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:15Με νούμερα που απευθύνονται σε χάπατα; Μήπως ήρθε η ώρα να τους μιλήσεις για το μπλε χαπάκι;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 23:12έτσι γαμάνε οι ευρωπαίοιΚαραμελίτσα έγραψε: ↑02 Μαρ 2025, 22:52Εντωμεταξύ, η ειρηνευτική δύναμη των ευρωπαίων...
[img]https://media3.giphy.com/media/v1.Y2lkP ... giphy.webp[/img

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Dwarven Blacksmith
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δύσκολες ώρες περνά ο Ζελένσκι μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ!
από nikos_hellas » 14 Φεβ 2025, 19:29 » σε Διεθνής πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 302 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
14 Φεβ 2025, 23:51
-
-
- 36 Απαντήσεις
- 968 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
17 Φεβ 2025, 16:24