Παγκόσμια χούντα

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Παγκόσμια χούντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 11 Μαρ 2019, 18:12

Θα αποκτήσουμε κάποια στιγμή παγκόσμια χούντα ή όχι ;
Από τα αρχαία χρόνια υπάρχουν χουντικά πολιτεύματα σ' όλο τον κόσμο.
Υπήρχε η Ρώμη, η οποία δεν ήταν και ότι πιό δημοκρατικό υπήρχε.
Υπήρχαν οι Ίνκας και οι Αζτέκοι στο Μεξικό με τις ανθρωποθυσίες.
Υπήρχαν οι Φαραώ.
Στο Μεσαίωνα και μέχρι τον 16ο-17ο αιώνα, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Κανένας δεν μπορούσε να πετύχει μία αποφασιστική νίκη και να γίνει ο αδιαφιλονίκητος master of the world. Η αρμάδα την πάτησε, οι Σουηδοί έφτασαν μέχρι λίγο παρακάτω και ανέκοψαν, οι Άγγλοι μόνο τους ιθαγενείς στη ζούγκλα νικούσαν, ο Ναπολέων κι αυτός είχε πρόβλημα.
Σιγά σιγά τα πράγματα πήγαν προς τον διαφωτισμό με τις σουφραζέτες και τη διακήρυξη της Αμερικανικής επαναστάσεως.
Μόλις μπήκαμε στον 20 αιώνα εμφανίστηκαν όμως και δύο ατρόμητοι χουντάρχες.
Ο ένας ήταν ο Στάλιν και ο άλλος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με σύμμαχο τον ηρωϊκό Χιροχίτο.
Είναι γεγονός ότι η divine providence έδωσε τη νίκη στις δυνάμεις του ελευθέρου κόσμου, αφού ήταν το Manhattan project αυτό που έδωσε την ατομική βόμβα στην Αμερική, ενώ τα αντίστοιχα Γερμανικό εργαστήρια στο Τέλεμαρκ και στο Πενεμούντε τα έφαγε το σκοτάδι.
Αλλά τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Στάλιν το προσπάθησαν και ειδικά από τον πρώτο η ανθρωπότητα γλύτωσε στο τσακ, τη δημιουργία ενός υπερχουντικού καθεστώτος.
Χαρακτηριστικό και των δύο η αδιαλλαξία.
Ο Χίτλερ π.χ. έστειλε τον Ρίμπεντροπ στην Αγγλία να χαιρετάει ναζιστικά μέσα στα ανάκτορα τον βασιλιά και σαν αποτέλεσμα βέβαια οι Εγγλέζοι τον ξεπόρτισαν. Επίσης έκανε τα σαπούνια, αμπαζούρ, αϊνζατσγκρούπεν και ενώ οι στρατηγοί του έλεγαν "βρε συ κάτσε να δούμε εδώ πέρα τι θα δούμε" αυτός δεν άκουγε κανέναν.
Ο άλλος ο Στάλιν είχε τρέλα με το Βερολίνο, όπως και ο διάδοχος του ο Κρούστσεφ. Άστο να πάει στα διάλα, πέντε σπίτια ήταν, άστα τα Γερμανά να πηγαίνουν στη δύση αφού τους άρεσε. Έκαναν μεγάλο σουξέ αργότερα με τη Λάϊκα στο διάστημα αλλά ήδη είχε γίνει η ζημιά.

Ο επόμενος λοιπόν επίδοξος παγκόσμιος δικτάτορας θα κάνει τις ίδιες μακακίες ;
Κατά τη γνώμη μου όχι.
Κατ΄ αρχάς ένα σωστό που έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ θα το μιμηθεί. Θα φωνάξει τους Κρουπ-Όπελ-Τσάϊς-Πόρσε-Τελεφούνκεν-Ζήμενς και θα τους πει "παίδες, κάντε παιχνίδι, το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς είναι μαζί σας". Τους άλλους θα τους κάνει κολλεκτιβοποίηση αλά Ουκρανικό λιμό.
Αλλά δεν θα κάνει πάλι τις βλακείες του Στάλιν να τρέχει και να μην φτάνει για να βρει και το τελευταίο σιτηρό στο τελευταίο σπίτι και να τους το πάρει. Θα έχει φροντίσει ώστε τα ηλεκτρονικά gadgets να κάνουν τη δουλειά γι αυτόν.
Θα αντικαταστήσει λοιπόν το χρήμα με ηλεκτρονικούς πόντους, ελεγχόμενους από ένα κεντρικό υπολογιστή.
Έτσι αν έχω εγώ χίλιους πόντους, με το πάτημα ενός κουμπιού θα μου τους παίρνει.
Αν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω πόντους από κάπου, θα ξέρει ότι δεν είμαι του κόμματος και θα μου το απαγορεύει.
Αλλά θα μπορεί και το εξής. Εκεί που οι χίλιοι πόντοι μου φτάνουν για τα έξοδα ενός μηνός θα μπορεί να μηδενίσει την αξία τους, να πει "χίλιοι πόντοι ίσον μιά σφυρίχτρα τριλιλί και δύο α(υ)γά Τουρκίας από αύριο".
Οι δυναμικές αντιδράσεις που βλέπαμε τα παλιά χρόνια, "114" και "συμπαράσταση λαέ" δεν θα υπάρξουν, αφού το σύστημα θα είναι απρόσωπο και με πονηρό τρόπο θα τα αποφεύγει. Ούτε εμβατήρια στο ραδιόφωνο, ούτε άρματα μάχης στους δρόμους που αγριεύουν τον κόσμο δεν θα χρειάζονται.
Έτσι η νέα χούντα θα είναι νικήτρια αλλά και δεν θα υπάρξουν νέοι Τσώρτσιλ-Ρούσβελτ-Ντε Γκωλ-Αντενάουερ να αντιταχθούν σ΄αυτήν.
Η νέα χούντα θα προσπαθήσει πρώτα να απαλλαγεί από τυχόν τέτοιες μορφές, αντί να περιμένει να τους νικήσει στο Κασερίν-Γουανταλκανάλ-Στάλινγκραντ και να τρέχει και να μην φτάνει.
Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα και με την ψυχρή λογική σε δεκαπέντε χρόνια θα έχουμε παγκόσμια νεομαρξιστοχιτλερική χούντα παντού,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 12 Μαρ 2019, 17:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Παγκόσμια χούντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 12 Μαρ 2019, 15:21

η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 12 Μαρ 2019, 15:22

wooded glade έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:12
Υπήρχαν οι Φαραώ.
Στο Μεσαίωνα και μέχρι τον 16ο-17ο αιώνα, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Κανένας δεν μπορούσε να πετύχει μία αποφασιστική νίκη και να γίνει ο αδιαφιλονίκητος master of the world. Η αρμάδα την πάτησε, οι Σουηδοί έφτασαν μέχρι λίγο παρακάτω και ανέκοψαν, οι Άγγλοι μόνο τους ιθαγενείς στη ζούγκλα νικούσαν, ο Ναπολέων κι αυτός είχε πρόβλημα.
Σιγά σιγά τα πράγματα πήγαν προς τον διαφωτισμό με τις σουφραζέτες και τη διακήρυξη της Αμερικανικής επαναστάσεως.
Ο ένας ήταν ο Στάλιν και ο άλλος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με σύμμαχο τον ηρωϊκό Χιροχίτο.
Είναι γεγονός ότι η divine providence έδωσε τη νίκη στις δυνάμεις του ελευθέρου κόσμου, αφού ήταν το Manhattan project αυτό που έδωσε την ατομική βόμβα στην Αμερική, ενώ τα αντίστοιχα Γερμανικό εργαστήρια στο Τέλεμαρκ και στο Πενεμούντε τα έφαγε το σκοτάδι.
Αλλά τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Στάλιν το προσπάθησαν και ειδικά από τον πρώτο η ανθρωπότητα γλύτωσε στο τσακ, τη δημιουργία ενός υπερχουντικού καθεστώτος.
Ο Χίτλερ π.χ. έστειλε τον Ρίμπεντροπ στην Αγγλία να χαιρετάει ναζιστικά μέσα στα ανάκτορα τον βασιλιά και σαν αποτέλεσμα βέβαια οι Εγγλέζοι τον ξεπόρτισαν. Επίσης έκανε τα σαπούνια, αμπαζούρ, αϊνζατσγκρούπεν και ενώ οι στρατηγοί του έλεγαν "βρε συ κάτσε να δούμε εδώ πέρα τι θα δούμε" αυτός δεν άκουγε κανέναν.
Ο άλλος ο Στάλιν είχε τρέλα με το Βερολίνο, όπως και ο διάδοχος του ο Κρούστσεφ. Άστο να πάει στα διάλα, πέντε σπίτια ήταν, άστα τα Γερμανά να πηγαίνουν στη δύση αφού τους άρεσε. Έκαναν μεγάλο σουξέ αργότερα με τη Λάϊκα στο διάστημα αλλά ήδη είχε γίνει η ζημιά.
Κατά τη γνώμη μου όχι.
Κατ΄ αρχάς ένα σωστό που έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ θα το μιμηθεί. Θα φωνάξει τους Κρουπ-Όπελ-Τσάϊς-Πόρσε-Τελεφούνκεν-Ζήμενς και θα τους πει "παίδες, κάντε παιχνίδι, το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς είναι μαζί σας". Τους άλλους θα τους κάνει κολλεκτιβοποίηση αλά Ουκρανικό λιμό.
Αλλά δεν θα κάνει πάλι τις βλακείες του Στάλιν να τρέχει και να μην φτάνει για να βρει και το τελευταίο σιτηρό στο τελευταίο σπίτι και να τους το πάρει. Θα έχει φροντίσει ώστε τα ηλεκτρονικά gadgets να κάνουν τη δουλειά γι αυτόν.
Θα αντικαταστήσει λοιπόν το χρήμα με ηλεκτρονικούς πόντους, ελεγχόμενους από ένα κεντρικό υπολογιστή.
Έτσι αν έχω εγώ χίλιους πόντους, με το πάτημα ενός κουμπιού θα μου τους παίρνει.
Αν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω πόντους από κάπου, θα ξέρει ότι δεν είμαι του κόμματος και θα μου το απαγορεύει.
Αλλά θα μπορεί και το εξής. Εκεί που οι χίλιοι πόντοι μου φτάνουν για τα έξοδα ενός μηνός θα μπορεί να μηδενίσει την αξία τους, να πει "χίλιοι πόντοι ίσον μιά σφυρίχτρα τριλιλί και δύο α(υ)γά Τουρκίας από αύριο".
Οι δυναμικές αντιδράσεις που βλέπαμε τα παλιά χρόνια, "114" και "συμπαράσταση λαέ" δεν θα υπάρξουν, αφού το σύστημα θα είναι απρόσωπο και με πονηρό τρόπο θα τα αποφεύγει. Ούτε εμβατήρια στο ραδιόφωνο, ούτε άρματα μάχης στους δρόμους που αγριεύουν τον κόσμο δεν θα χρειάζονται.
Έτσι η νέα χούντα θα είναι νικήτρια αλλά και δεν θα υπάρξουν νέοι Τσώρτσιλ-Ρούσβελτ-Ντε Γκωλ-Αντενάουερ να αντιταχθούν σ΄αυτήν.
Η νέα χούντα θα προσπαθήσει πρώτα να απαλλαγεί από τυχόν τέτοιες μορφές, αντί να περιμένει να τους νικήσει στο Κασερίν-Γουανταλκανάλ-Στάλινγκραντ και να τρέχει και να μην φτάνει.
Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα και με την ψυχρή λογική σε δεκαπέντε χρόνια θα έχουμε παγκόσμια νεομαρξιστοχιτλερική χούντα παντού,
χάζεψε αυτός :smt005::smt005::smt005:
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Μαρ 2019, 15:26

Αυτό αναφέρεται στην "παγκοσμιοποίηση" που είναι κι αυτή προϊόν της τεχνολογίας (πάντα η τεχνολογία προωθούσε την παγκοσμιοποίηση).
Αλλά δεν έχει σχέση.
Η χούντα έρχεται και με παγκοσμιοποίηση και με εθνικοποίηση. Το ίδιο κάνει.
Το ζήτημα είναι οικονομικό.
Φεουδαρχία, καπιταλισμός ή κομμουνισμός ;
Το πρώτο σύστημα και το τρίτο έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 12 Μαρ 2019, 15:35

εθνικοποιηση δυσκολα φερνει παγκοσμια χουντα γιατι υπαρχουνε πολλα εθνη και δυσκολα να δεχτουνε μια αρχη ... η παγκοσμιοποιηση ειναι ο στοχος...με ποιο συστημα δεν τους ενδιαφερει και πολυ ... και η τεχνολογια ειναι το μεσον επιβολης ...

ksmyrn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn » 12 Μαρ 2019, 15:37

Θα την αποκτήσουμε επίσημα κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα παρών γεγονότα. Η παγκοσμιοποίηση είναι ένα μέρος της. Έτσι όπως τα λες, μάλλον... Μπορεί και να στραβώσει η πορεία των μελλοντικών αφεντάδων :)

Στον Μεσαίωνα η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν επιλαχών.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Μαρ 2019, 15:38

nostromos έγραψε:
12 Μαρ 2019, 15:35
εθνικοποιηση δυσκολα φερνει παγκοσμια χουντα γιατι υπαρχουνε πολλα εθνη και δυσκολα να δεχτουνε μια αρχη ... η παγκοσμιοποιηση ειναι ο στοχος...με ποιο συστημα δεν τους ενδιαφερει και πολυ ... και η τεχνολογια ειναι το μεσον επιβολης ...
Τα εθνικά καθεστώτα είναι χουντο-μαρξιστιάρικα εξ ορισμού, ενώ η παγκοσμιοποίηση δεν είναι (που μπορεί βέβαια κι αυτή να πάει προς την κατεύθυνση που λες).
Η δε τεχνολογία 666 είναι ένα πράγμα. Ακόμα και ο Κιμ τη χρησιμοποιεί, δεν χρησιμοποιεί άλλη, δικιά του.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 12 Μαρ 2019, 16:00

η ΣΕνωση δεν ηταν καθολου εθνικη αλλα εξ ορισμου παγκοσμιοκεντρικη ... οταν λεμε 666 τι φανταζεσαι ...? ολα εχουνε να κανουνε με ελευθερη βουληση

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Μαρ 2019, 16:03

nostromos έγραψε:
12 Μαρ 2019, 16:00
η ΣΕνωση δεν ηταν καθολου εθνικη αλλα εξ ορισμου παγκοσμιοκεντρικη ... οταν λεμε 666 τι φανταζεσαι ...? ολα εχουνε να κανουνε με ελευθερη βουληση
Η ΣΕ ήταν μαρξιστική.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 12 Μαρ 2019, 16:05

και μαρξιστικη σημαινει σιωνιστικη αρα εθνικη ...?

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 12 Μαρ 2019, 16:07

wooded glade έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:12
Υπήρχαν οι Φαραώ.
Κατά τη γνώμη μου όχι.
να ο αρχιψεκασμένος :smt038:smt038
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 12 Μαρ 2019, 16:07

wooded glade έγραψε:
12 Μαρ 2019, 15:38

ενώ η παγκοσμιοποίηση δεν είναι
Η μόνη παγκόσμια χούντα που βρίσκεται προ των πυλών, είναι η Παγκοσμιοποίηση.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 12 Μαρ 2019, 16:08

και στα τρια συστηματα τα μεσα τα οριζουνε λιγοι ... δεν υπαρχει διαφορα ... η διαφορα ειναι στην τεχνολογικη εξελιξη και η διασπορα της ... με καπιταλισμο γινεται γρηγοροτερα

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Μαρ 2019, 16:39

nostromos έγραψε:
12 Μαρ 2019, 16:08
και στα τρια συστηματα τα μεσα τα οριζουνε λιγοι ... δεν υπαρχει διαφορα ... η διαφορα ειναι στην τεχνολογικη εξελιξη και η διασπορα της ... με καπιταλισμο γινεται γρηγοροτερα
Γρηγορότερα τι ; Να γίνουμε ... μαρξισμός ; :roll::roll::roll:

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 12 Μαρ 2019, 16:40

Golden Age έγραψε:
12 Μαρ 2019, 16:07
wooded glade έγραψε:
12 Μαρ 2019, 15:38

ενώ η παγκοσμιοποίηση δεν είναι
Η μόνη παγκόσμια χούντα που βρίσκεται προ των πυλών, είναι η Παγκοσμιοποίηση.
Το αβγοσύστημα είναι η "ευθυγράμμιση". Ρώτα και τον υπαρχηγό σου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών