Αχρήματος κοινωνία
- wooded glade
Αχρήματος κοινωνία
Η αχρήματος κοινωνία είναι το ιδανικό του κομμουνιστικού συστήματος.
All for one and one for all, όπως έλεγαν και οι τρεις σωματωφύλακες, Άθως-Πόρθος-Αραμίς.
Γίνεται όμως ;
Πιστεύω θα έρθει μία μέρα που το κομμουνιστικό σύστημα θα επικρατήσει σ' όλο τον κόσμο - ακριβώς όπως λέει η κα Παπαρήγα και η κα Κανέλλη ότι θα γίνει.
Το κόμμα θα παράγει τα πάντα και οι εργάται θα αμοίβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους που θα τις προσδιορίζει το κόμμα.
Πως όμως ;
Δεν είναι καθόλου πρακτικό ακόμα και για ένα τελειοποιημένο κομμουνιστικό σύστημα.
Θα πρέπει να υπάρχει ένας ατελείωτος κατάλογος για κάθε πολίτη που να λέει δέκα αυγά - φρυγανιές - camel για τα παπούτσια - τηλέφωνο - ηλεκτρικό - ψάθινη πολυθρόνα της γιαγιάς και ουκ έσται τέλος. Αλλά και για τους εκλεκτούς της νομενκλατούρας θα πρέπει να υπάρχει: Κάβα Cevas Regal - πούρα Αβάνας - μπαλλέτα Μπολσόϊ και τα λοιπά και τα λοιπά.
Γίνεται αυτό το πράγμα ;
Δεν νομίζω.
Άρα και στο τελειοποιημένο κομμουνιστικό σύστημα θα υπάρχουν λεφτά.
Θα έχουν τη μορφή ηλεκτρονικών πόντων οπωσδήποτε και θα ελέγχονται, αλλά θα υπάρχουν.
Το στόρυ όμως που θέλω να καταλήξω είναι αφού θα έχουμε που θα έχουμε τα πάντα σε ηλεκτρονική μορφή, είναι έστω δυνατόν να μην έχουμε και κομμουνιστικό σύστημα ταυτόχρονα ;
All for one and one for all, όπως έλεγαν και οι τρεις σωματωφύλακες, Άθως-Πόρθος-Αραμίς.
Γίνεται όμως ;
Πιστεύω θα έρθει μία μέρα που το κομμουνιστικό σύστημα θα επικρατήσει σ' όλο τον κόσμο - ακριβώς όπως λέει η κα Παπαρήγα και η κα Κανέλλη ότι θα γίνει.
Το κόμμα θα παράγει τα πάντα και οι εργάται θα αμοίβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους που θα τις προσδιορίζει το κόμμα.
Πως όμως ;
Δεν είναι καθόλου πρακτικό ακόμα και για ένα τελειοποιημένο κομμουνιστικό σύστημα.
Θα πρέπει να υπάρχει ένας ατελείωτος κατάλογος για κάθε πολίτη που να λέει δέκα αυγά - φρυγανιές - camel για τα παπούτσια - τηλέφωνο - ηλεκτρικό - ψάθινη πολυθρόνα της γιαγιάς και ουκ έσται τέλος. Αλλά και για τους εκλεκτούς της νομενκλατούρας θα πρέπει να υπάρχει: Κάβα Cevas Regal - πούρα Αβάνας - μπαλλέτα Μπολσόϊ και τα λοιπά και τα λοιπά.
Γίνεται αυτό το πράγμα ;
Δεν νομίζω.
Θα έχουν τη μορφή ηλεκτρονικών πόντων οπωσδήποτε και θα ελέγχονται, αλλά θα υπάρχουν.
Το στόρυ όμως που θέλω να καταλήξω είναι αφού θα έχουμε που θα έχουμε τα πάντα σε ηλεκτρονική μορφή, είναι έστω δυνατόν να μην έχουμε και κομμουνιστικό σύστημα ταυτόχρονα ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Αχρήματος κοινωνία
Πφ...μου είναι ξεκάθαρο πλέον οτι αυτό το αχρήματος κοινωνία είναι στα πλαίσια του "σε αφήνω ανίσχυρο για να σε κάνω οτι θέλω". It's all about power gathering. Η μέρα που λες θα είναι αποφράδα. Οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι κακομούτσουνοι και διεστραμμένοι. Αυτό φαίνεται μόλις τους δώσεις εξουσία και την κρατήσουν μερικά χρόνια. Σε αυτό το σημείο για να γίνουμε πιο κατανοητοί μπορούμε να σκεφτούμε την ουσία της ταινίας Human centipede για παράδειγμα.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σε μια αχρήματη κοινωνία πως θα παίζεις ιππόδρομο, γούντεντ;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- wooded glade
Ο ιππόδρομος απαγορεύεται στο Νεπάλ, στο Ιράν, στη Βόρειο Κορέα και περιέργως στην Πορτογαλία.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Απρ 2019, 21:09σε μια αχρήματη κοινωνία πως θα παίζεις ιππόδρομο, γούντεντ;
Στην Τουρκία επιτρέπεται και πήγαινε και ο Τόζα Βεσελίνοβιτς. Έχουν πάρα πολύ ωραία ιπποδρόμια αλλά ένας Αμερικάνος μου είχε πει ότι οι γκανιότες είναι τεράστιες και δεν αξίζει να παίζεις.
Το κομμουνιστικό σύστημα τα απαγορεύει όλα αυτά βέβαια.
Αλλά το όλο αυτό οικοδόμημα επέσυρε την μήνιν της καπιταλιστικής δύσεως μόλις δημιουργήθηκε και φτιάχτηκε το "cordon sanitaire", μέχρι που μπέρδεψε η κατάσταση λόγω Χίτλερ. Μετά τον Χίτλερ, ξαναεπέσυρε την μήνιν.
Να ένα δείγμα αντικομμουνισμού της περιόδου:
Στον 21ο αιώνα όμως πάει σιγά-σιγά να δημιουργηθεί το μικτό σύστημα Κρεμλίνου-Πεκίνου-σαλόν ντε μπρικολάζ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Πιστεύεις; Δηλαδή η επικράτηση του κομμουνισμού είναι θέμα πίστης; Είναι θρησκεία; Το πιστεύεις ή έχει αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο θα επικρατήσει νομοτελειακά ως φυσικό επακόλουθο της ταξικής πάλης; Αυτό είναι θρησκεία ,να πιστεύεις ότι νομοτελειακά θα επικρατήσει ο κομμουνισμός σε ολόκληρη την γη. Αλήθεια τι θα γίνει αν π.χ. η γή χυτπηθεί από αστεροειδή και καταστραφεί; Η αν ξεσπάσει πυρηνικό ολοκαύτωμα η αν σβήσει ο ανθρώπινος πολιτισμός από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος;wooded glade έγραψε: ↑20 Μαρ 2019, 03:48Η αχρήματος κοινωνία είναι το ιδανικό του κομμουνιστικού συστήματος.
Γίνεται όμως ;
Πως όμως ;
Γίνεται αυτό το πράγμα ;
Δεν νομίζω.
Η αχρήματος κοινωνία μπορεί να επιτευχθεί και εντός ιμπεριαλισού. Είναι τυχαίο ότι τώρα όποιος δεν πληρώνει με κάρτα έχει πρόστιμο;
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
pylothess έγραψε: ↑17 Απρ 2019, 00:24Πιστεύεις; Δηλαδή η επικράτηση του κομμουνισμού είναι θέμα πίστης; Είναι θρησκεία; Το πιστεύεις ή έχει αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο θα επικρατήσει νομοτελειακά ως φυσικό επακόλουθο της ταξικής πάλης; Αυτό είναι θρησκεία ,να πιστεύεις ότι νομοτελειακά θα επικρατήσει ο κομμουνισμός σε ολόκληρη την γη. Αλήθεια τι θα γίνει αν π.χ. η γή χυτπηθεί από αστεροειδή και καταστραφεί; Η αν ξεσπάσει πυρηνικό ολοκαύτωμα η αν σβήσει ο ανθρώπινος πολιτισμός από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος;wooded glade έγραψε: ↑20 Μαρ 2019, 03:48Η αχρήματος κοινωνία είναι το ιδανικό του κομμουνιστικού συστήματος.
Γίνεται όμως ;
Πως όμως ;
Γίνεται αυτό το πράγμα ;
Δεν νομίζω.
Η αχρήματος κοινωνία μπορεί να επιτευχθεί και εντός ιμπεριαλισού. Είναι τυχαίο ότι τώρα όποιος δεν πληρώνει με κάρτα έχει πρόστιμο;

Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Άμα δουν αυτό το νήμα ο χάο με τον ούτι θα μας ζαλίζουν τα καλαμπαλίκια μέχρι να βελάξομε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
από μεριά μου κάνω ότι μπορώ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σε τι κοινωνια χρησιμοποιουμε τα πεη μας θεε μου
από SeaHawk » 15 Ιαν 2025, 10:00 » σε Κοινωνικά θέματα - 41 Απαντήσεις
- 1004 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug
15 Ιαν 2025, 17:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αναζητώντας τη κοινωνία που αντιστέκεται
από Urzaring13 » 22 Απρ 2025, 15:02 » σε Τεχνολογία - 1 Απαντήσεις
- 263 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Urzaring13
27 Απρ 2025, 08:47
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 713 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
10 Ιουν 2023, 21:59
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ζούσατε σε μια τετοια κοινωνια?
από George_V » 24 Νοέμ 2024, 18:16 » σε Κοινωνικά θέματα - 23 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
25 Νοέμ 2024, 10:40
-