Τι είναι τα κουμούνια και τα αβγά ;
- wooded glade
Πρόκειται για περίεργες συνωμοταξίες ανθρώπων.
Αλλά αν το ψάξει κανείς το θέμα σιγά-σιγά βγαίνει κάποια άκρη.
Ο χαρακτηριστικός κομμουνιστής λοιπόν είναι το άτομο που του λείπουν οι ικανότητες για το οτιδήποτε, το ταλέντο, η φαντασία, η φιλοδοξία, η σωματική ρώμη, τα πάντα σχεδόν. Ζει σε μία εικονική σπηλιά και τρώει κόκκαλα - γιατί δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο.
Γι αυτό λοιπόν και δεν αλλάζει μυαλά (αν και πολλοί έχουν βέβαια αλλάξει - ειδικά μετά τις δίκες της Μόσχας).
Θα διαμαρτυρηθούν πολλοί και θα μου πουν, μα ... ο τάδε, ο τάδε, ο τάδε ;
Δεν μου λέει τίποτα όμως.
Όταν το σύστημα πήρε την έκταση που πήρε ασφαλώς και θα προσκολληθούν πολλοί, θα υπάρξουν και ακαδημαϊκοί και αστροναύτες και αθλητές παγκοσμίου φήμης. Οι φίλοι μας οι κατάσκοποι του ατόμου δεν ήταν φυσικά ότι ότι και άντε άντε. Μπορώ να μπω εγώ στα εργαστήρια του Λος Άλαμος και να ξέρω ακριβώς ποιές εγκαταστάσεις θέλουν μικροφωτογράφηση για να στείλω μετά το μικροφίλμ στη Μόσχα ; Όχι φυσικά. Αλλά οι κατάσκοποι, Φουκς-Ρόζενμπεργκ και οι άλλοι ήξεραν.
Το ζητούμενο είναι από ποιούς προέρχεται αυτό το κίνημα, όχι η νομενκλατούρα στην τελική φάση που έγινε εξουσία. Προέρχεται λοιπόν από τα κατώτερα στρώματα - όχι κατ' ανάγκην τα οικονομικά αλλά τα κατώτερα ηθικά και πνευματικά.
Εξέταση θέλουν όμως και τα αβγά.
Εδώ έχουμε άλλους χαρακτηριστικούς τύπους.
Οι χειροκροτητές των άκου αρχηγέ - Ουρανίας.
Εδώ έχουμε το φαινόμενο του ψεκασμού. Το τυπικό αβγό δεν ξέρει αριθμητική-ανάγνωση-ορθογραφία-Γεωγραφία.
Δεν φταίει λοιπόν το ίδιο βασικά.
Υπάρχουν όμως και τα αβγά της "μαριαντουανετικής σχολής". Το αβγό της μαριαντουανεττικής σχολής δεν καταλαβαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν κι αυτοί χέρια-πόδια-τσ**τσ**νια και πονάνε άμα τα βαρέσεις. Ένα τέτοιο αβγό μπορεί να είναι και μορφωμένο, δεν είναι πάντα αμόρφωτο.
Αυτές οι δύο κατηγορίες έχουν σχηματίσει λοιπόν τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρουν σήμερα.
Αλλά αν το ψάξει κανείς το θέμα σιγά-σιγά βγαίνει κάποια άκρη.
Ο χαρακτηριστικός κομμουνιστής λοιπόν είναι το άτομο που του λείπουν οι ικανότητες για το οτιδήποτε, το ταλέντο, η φαντασία, η φιλοδοξία, η σωματική ρώμη, τα πάντα σχεδόν. Ζει σε μία εικονική σπηλιά και τρώει κόκκαλα - γιατί δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο.
Γι αυτό λοιπόν και δεν αλλάζει μυαλά (αν και πολλοί έχουν βέβαια αλλάξει - ειδικά μετά τις δίκες της Μόσχας).
Θα διαμαρτυρηθούν πολλοί και θα μου πουν, μα ... ο τάδε, ο τάδε, ο τάδε ;
Δεν μου λέει τίποτα όμως.
Όταν το σύστημα πήρε την έκταση που πήρε ασφαλώς και θα προσκολληθούν πολλοί, θα υπάρξουν και ακαδημαϊκοί και αστροναύτες και αθλητές παγκοσμίου φήμης. Οι φίλοι μας οι κατάσκοποι του ατόμου δεν ήταν φυσικά ότι ότι και άντε άντε. Μπορώ να μπω εγώ στα εργαστήρια του Λος Άλαμος και να ξέρω ακριβώς ποιές εγκαταστάσεις θέλουν μικροφωτογράφηση για να στείλω μετά το μικροφίλμ στη Μόσχα ; Όχι φυσικά. Αλλά οι κατάσκοποι, Φουκς-Ρόζενμπεργκ και οι άλλοι ήξεραν.
Το ζητούμενο είναι από ποιούς προέρχεται αυτό το κίνημα, όχι η νομενκλατούρα στην τελική φάση που έγινε εξουσία. Προέρχεται λοιπόν από τα κατώτερα στρώματα - όχι κατ' ανάγκην τα οικονομικά αλλά τα κατώτερα ηθικά και πνευματικά.
Εξέταση θέλουν όμως και τα αβγά.
Εδώ έχουμε άλλους χαρακτηριστικούς τύπους.
Οι χειροκροτητές των άκου αρχηγέ - Ουρανίας.
Εδώ έχουμε το φαινόμενο του ψεκασμού. Το τυπικό αβγό δεν ξέρει αριθμητική-ανάγνωση-ορθογραφία-Γεωγραφία.
Δεν φταίει λοιπόν το ίδιο βασικά.
Υπάρχουν όμως και τα αβγά της "μαριαντουανετικής σχολής". Το αβγό της μαριαντουανεττικής σχολής δεν καταλαβαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν κι αυτοί χέρια-πόδια-τσ**τσ**νια και πονάνε άμα τα βαρέσεις. Ένα τέτοιο αβγό μπορεί να είναι και μορφωμένο, δεν είναι πάντα αμόρφωτο.
Αυτές οι δύο κατηγορίες έχουν σχηματίσει λοιπόν τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρουν σήμερα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Re: Τι είναι τα κουμούνια και τα αβγά ;
Ο wooded λέει τους άλλους περίεργους. Ο wooded
- wooded glade
Εγώ είμαι του φωφικού δημοκρατικού τόξου.
Ούτε σφαγέας του δάσους του Κατύν, ούτε εσά-ες ες βασανιστές.
ζαβοι
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Otto Weininger
Οπαδοί ολοκληρωτικών ιδεολογιών. Τα κουμουνια απλά υπάρχουν και τα ανεχόμαστε ως ένα σημείο γιατί είναι βαλβίδα εκτόνωσης για το σύστημα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- wooded glade
Ναί αλλά πως γίνεται κανείς οπαδοί ολοκληρωτικών ιδεολογιών ;Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:36Οπαδοί ολοκληρωτικών ιδεολογιών. Τα κουμουνια απλά υπάρχουν και τα ανεχόμαστε ως ένα σημείο γιατί είναι βαλβίδα εκτόνωσης για το σύστημα.
Ο άνθρωπος έχει μέσα του έμφυτο το συναίσθημα της ελευθερίας.
Αν πάμε σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και έχει στύλους και μας κόβει τη θέα, θα πιάσουμε τον πρόεδρο της ομάδας και θα του πούμε "ρε μεγάλε, ερχόμαστε και πληρώνουμε εισιτήρια και δεν βάζεις μία prestressed σιδηροδοκό από πάνω να μην χρειάζονται οι στύλοι ; άντε μπράβο".
Στο ολοκληρωτικό σύστημα άμα το πούμε αυτό έχει Σιβηρία μετά, είτε είμαστε θιασώτες του κόμματος, είτε δεν είμαστε. Θα καθόμαστε πειθήνιοι και τις επιθέσεις που διενεργούνται από το αριστερό άκρο δεν θα τις βλέπουμε - τέλος.
Και άλλες πολλές τέτοιες καταστάσεις.
Πως πάει λοιπόν κάποιος και τα υποστηρίζει αυτά εξετάζω.
- Hector Buas
Οι δύο όψεις του φασισμού..
Πες μου την γνώμη σου για τα Τάγματα Ασφαλείας να δω κάτι.Hector Buas έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:54Τι είναι τα κουμούνια και τα αβγά ;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Hector Buas
Δεν έχω κάποια προσωπικά κάποια ιδιαίτερη άποψη για τα Τάγματα Ασφαλείας. Ήταν σίγουρα μια αρνητική στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση που έχουμε κατοχή από ξένες δυνάμεις υπάρχουν πάντοτε κάποιοι πρόθυμοι να συνεργασθούν με τους κατακτητές. Τέτοιοι υπήρξαν και στην Ελλάδα, δεν αποτελεί εξαίρεση η συγκεκριμένη περίπτωση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:58Πες μου την γνώμη σου για τα Τάγματα Ασφαλείας να δω κάτι.Hector Buas έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:54Τι είναι τα κουμούνια και τα αβγά ;
Τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν σίγουρα χρήσιμα ως "αφήγημα" στην αριστερά αφού μπορούσε να δημιουργεί ενοχικά σύνδρομα στους αντιπάλους της και να δημιουργεί διχασμό. Μόνο με τον διχασμό μπορεί να λειτουργήσει μια ιδεολογία όπως αυτή της αριστεράς. Δεν έχει κανένα άλλο σοβαρό "πάτημα" (πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό κτλ.), αφού η συγκεκριμένη ιδεολογία έχει χρεωκοπήσει εδώ και 30 χρόνια. Επομένως την ενδιαφέρει να προωθεί ορισμένα τέτοια παρελθοντικά "αφηγήματα" για να διχάσει και να επιβιώσει.
Μην με ρωτήσεις τώρα τι γνώμη έχω για τον εμφύλιο Βενιζελικών-Μοναρχικών. Και σε κάθε περίπτωση: κανείς δεν μπορεί να προσωρήσει μπροστά αν συνέχεια κοιτάζει πίσω από τον ώμο του, δηλαδή το παρελθόν...
- wooded glade
Τα τάγματα ασφαλείας ήταν μία περίεργη περίπτωση αβγών.
Δεν ήταν σαν τον Λαβάλ στη Γαλλία, ο οποίος έγινε αβγό το 1940, έβλεπε νίκη Γκερμάνιεν και έγινε collaborateur. Ή σαν τον Κουϊσλιγκ της Νορβηγίας.
Το 1943 που ιδρύθηκαν τα τάγματα η Γερμανία ηττάτο. Οι φήμες για επικείμενη απόβαση ήταν έντονες, μάλιστα σε μία φάση οι σύμμαχοι έκαναν αντιπερισπασμό για τη Σικελία και έβαλαν στην τσέπη ενός πτώματος το χάρτη της δήθεν απόβασης στην Ελλάδα. Το πτώμα το πέταξαν στις Ισπανικές ακτές, ο Φράνκο το έδωσε στους Γερμανούς και η ABWEHR το έχαψε.
Τα τάγματα λοιπόν ήταν αντικομμουνιστική οργάνωση και όχι φιλογερμανική, τέθηκαν όμως κάτω από τις διαταγές των Γερμανών - αντί να γίνουν αντάρτες του Ζέρβα. Προφανώς οι των ταγμάτων δεν ήθελαν να πολεμάνε σε δύο μέτωπα, λογάριασαν όμως λάθος.
Σε αντίθεση με τα τάγματα η οργάνωση Χ του Γρίβα κινήθηκε πιό έξυπνα, τηρώντας αυστηρή ουδετερότητα ως προς το Αγγλο-γερμανικό και επικεντρωθείσα στον αντικομμουνιστικό αγώνα.
Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα χώρα στην οποία δημιουργήθηκαν τάγματα αυτής της μορφής. Ήταν και η Πολωνία. Τους Πολωνούς τους έκαναν από τη μία γκέττο οι Γερμανοί και από την άλλη δάσος του Κατύν οι Ρώσοι. Κάποια στιγμή η Πολωνική αντίσταση τα βρήκε με τους Γερμανούς, όμως μετά τον πόλεμο η Πολωνία κατακτήθηκε από τον κομμμουνισμό και όλοι αυτοί εκτελέστηκαν στα γκουλάγκ βέβαια.
Δεν ήταν σαν τον Λαβάλ στη Γαλλία, ο οποίος έγινε αβγό το 1940, έβλεπε νίκη Γκερμάνιεν και έγινε collaborateur. Ή σαν τον Κουϊσλιγκ της Νορβηγίας.
Το 1943 που ιδρύθηκαν τα τάγματα η Γερμανία ηττάτο. Οι φήμες για επικείμενη απόβαση ήταν έντονες, μάλιστα σε μία φάση οι σύμμαχοι έκαναν αντιπερισπασμό για τη Σικελία και έβαλαν στην τσέπη ενός πτώματος το χάρτη της δήθεν απόβασης στην Ελλάδα. Το πτώμα το πέταξαν στις Ισπανικές ακτές, ο Φράνκο το έδωσε στους Γερμανούς και η ABWEHR το έχαψε.
Τα τάγματα λοιπόν ήταν αντικομμουνιστική οργάνωση και όχι φιλογερμανική, τέθηκαν όμως κάτω από τις διαταγές των Γερμανών - αντί να γίνουν αντάρτες του Ζέρβα. Προφανώς οι των ταγμάτων δεν ήθελαν να πολεμάνε σε δύο μέτωπα, λογάριασαν όμως λάθος.
Σε αντίθεση με τα τάγματα η οργάνωση Χ του Γρίβα κινήθηκε πιό έξυπνα, τηρώντας αυστηρή ουδετερότητα ως προς το Αγγλο-γερμανικό και επικεντρωθείσα στον αντικομμουνιστικό αγώνα.
Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα χώρα στην οποία δημιουργήθηκαν τάγματα αυτής της μορφής. Ήταν και η Πολωνία. Τους Πολωνούς τους έκαναν από τη μία γκέττο οι Γερμανοί και από την άλλη δάσος του Κατύν οι Ρώσοι. Κάποια στιγμή η Πολωνική αντίσταση τα βρήκε με τους Γερμανούς, όμως μετά τον πόλεμο η Πολωνία κατακτήθηκε από τον κομμμουνισμό και όλοι αυτοί εκτελέστηκαν στα γκουλάγκ βέβαια.
Ψύχωση;
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.