Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
SUV

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 18:52

Δεν διαφωνώ Γαλή!

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 18:53

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:52

Μία ερωτική σχέση στην πραγματικότητα είναι ΠΌΛΕΜΟΣ μεταξύ των δυο ερωτευμένων και όχι μία ειρηνική συνύπαρξη... :wink
:sal9: κόψε τις τσόντες και τη μ@Λ@κία γιατί γίνεσαι ρεζίλjι

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:53

Χαοτικός έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:42
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:36
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:19
Να συμπληρώσω οτι το ζήτημα της ψυχολογικής βίας ή/και του εκφοβισμού είναι από τους βασικούς λόγους που μια γυναίκα μπορεί να παραμένει σε μια τέτοια σχέση. Βασικότατο. Και πάει φαύλος κύκλος.
η ενας αντρας. ψυχολογικη βια μια χαρα εξασκουν και γυναικες.

μην το βλεπετε μονοπλευρα, οτι ολα τα σωστα κανουν οι γυναικες, ολα τα λαθη οι αντρες. ουλοι για το μπουντζο ειμαστε, και τα 2 φυλα.
Μην γίνεσαι μαλακοπιτουρίδης τώρα. Είναι όλο το πακέτο. Είναι μία προϊστορία καταπίεσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ, μία νοοτροπία, θεσμοί μη σου πω, κακομάθεια, αμορφωσιά, καφρίλα, κτηνοσύνη. Οι γυναίκες μεγάλωσανε με μια τέτοια καταπίεση, ενοχοποιηθήκανε, και φάγανε πραγματικά ξύλο. Έχουν χίλια δίκια να παραπονιούνται.

Το ότι τραβάμε κι εμείς ψυχολογική βία δεν κάνει το θέμα "Γυναίκα" ανάξιο λόγου ή ξεχωριστής εξέτασης-αντιμετώπισης.
οι γυναικες προηγουμενων γενεων, σε μεγαλο βαθμο. οι γυναικες με τις οποιες κουβεντιαζουμε εδω, τωρα, οχι. αντε να πω ισως μια στις 100, για να μην ειμαι απολυτος.
αλλα επισης, αρκετες, ισως περισσοτερες απο 1% μεγαλωσαν τρογωντας λιγοτερο ξυλο απο τον αδελφο τους, επειδη ειναι γυναικες. μαθαινοντας οτι εχουν μεγαλυτερη αξια, ειναι ανωτερο ειδος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 18:53

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:51
Να σας πω εγώ ένα παράδειγμα για το θέμα εκφοβισμος και φόβος?
Έβγαινα καποτε με κάποιον για λίγο καιρό, δηλαδή φασωνόμασταν πιο πολύ, κάποια στιγμή από την προιστορία του και μια φωνή που μου έβαλε μια φορά οτι άργησα να μαγειρέψω κατάλαβα οτι πρέπει να τζαστεί ASAP. Eίχα γνώση και για κάτι όπλα που είχε φυλαγμένα. Ξέρετε πώς έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση ώστε να προφυλάξω τον εαυτό μου απο παν ενδεχόμενο, στην πρώτη κίνηση που έκανα να πω "τελειώσαμε" και στην πρώτη υπόνοια οτι δεν του καλάρεσε? Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα σκέφτεστε στο μυαλό σας παίδες
Και πως ξεμπερδέψες;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Αύγ 2022, 18:55

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:53
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:52

Μία ερωτική σχέση στην πραγματικότητα είναι ΠΌΛΕΜΟΣ μεταξύ των δυο ερωτευμένων και όχι μία ειρηνική συνύπαρξη... :wink
:sal9: κόψε τις τσόντες και τη μ@Λ@κία γιατί γίνεσαι ρεζίλjι
Οι ερωτικές ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ πιο περίπλοκες και σύνθετες από ότι τις περιγραφετε ...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:55

stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:43
SUV έγραψε:
Ώπα Ασέβαστε, διάβασα μέχρι εδώ που λες

ο αντρας ειναι θεουσος. πραος, ηρεμος, μεχρι να βρισεις χριστο η παναγια, οπου γινεται θηριο

να συνεχίσω ή παίζει καμιά παγίδα? :smt005:
Έγραψε ο Ασέβαστος για Χριστό και Παναγία κι ότι εκνευρίζεται όταν βρίζεις αυτά τα πρόσωπα;

Ρε συ Ασέβαστε. Έλεος.
εγραψα τετοιο πραμα και δεν το πηρα χαμπαρι;

ρε για δες τι μαθαινει κανεις στο πχορουμ. παιδακια, με μετρο τα ναρκωτικα, σας κανουν να βλεπετε περιεργα ονειρα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 18:56

Ασέβαστος έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:42
Ασέβαστος έγραψε:

η ενας αντρας. ψυχολογικη βια μια χαρα εξασκουν και γυναικες.

μην το βλεπετε μονοπλευρα, οτι ολα τα σωστα κανουν οι γυναικες, ολα τα λαθη οι αντρες. ουλοι για το μπουντζο ειμαστε, και τα 2 φυλα.
Μην γίνεσαι μαλακοπιτουρίδης τώρα. Είναι όλο το πακέτο. Είναι μία προϊστορία καταπίεσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ, μία νοοτροπία, θεσμοί μη σου πω, κακομάθεια, αμορφωσιά, καφρίλα, κτηνοσύνη. Οι γυναίκες μεγάλωσανε με μια τέτοια καταπίεση, ενοχοποιηθήκανε, και φάγανε πραγματικά ξύλο. Έχουν χίλια δίκια να παραπονιούνται.

Το ότι τραβάμε κι εμείς ψυχολογική βία δεν κάνει το θέμα "Γυναίκα" ανάξιο λόγου ή ξεχωριστής εξέτασης-αντιμετώπισης.
οι γυναικες προηγουμενων γενεων, σε μεγαλο βαθμο. οι γυναικες με τις οποιες κουβεντιαζουμε εδω, τωρα, οχι. αντε να πω ισως μια στις 100, για να μην ειμαι απολυτος.
αλλα επισης, αρκετες, ισως περισσοτερες απο 1% μεγαλωσαν τρογωντας λιγοτερο ξυλο απο τον αδελφο τους, επειδη ειναι γυναικες. μαθαινοντας οτι εχουν μεγαλυτερη αξια, ειναι ανωτερο ειδος.
1 στις 100 λέει. Έχουν πιάσει ρεκόρ τα τηλέφωνα sos για κακοποιήσεις και πόσες δεν καταγγελονται , έχουμε σχεδόν μια γυναικοκτονία τον μήνα και ο Ασέβαστος ονειρεύεται κακομαθημενες γυναίκες που παραπονιούνται.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 18:57

Naida έγραψε:
SUV έγραψε:
Έβγαινα καποτε με κάποιον για λίγο καιρό, δηλαδή φασωνόμασταν πιο πολύ, κάποια στιγμή από την προιστορία του και μια φωνή που μου έβαλε μια φορά οτι άργησα να μαγειρέψω κατάλαβα οτι πρέπει να τζαστεί ASAP. Eίχα γνώση και για κάτι όπλα που είχε φυλαγμένα. Ξέρετε πώς έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση ώστε να προφυλάξω τον εαυτό μου απο παν ενδεχόμενο, στην πρώτη κίνηση που έκανα να πω "τελειώσαμε" και στην πρώτη υπόνοια οτι δεν του καλάρεσε? Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα σκέφτεστε στο μυαλό σας παίδες
Και πως ξεμπερδέψες;
Δεν το συνέχισε γιατί το χειρίστικα νομίζω άψογα* και γιατί ειδοποίησα κάτι δικούς μου φίλους για την κατάσταση και λάβαμε όλοι γνώση της κατάστασης και ζήσαν αυτοί καλα κι εμείς καλύτερα.
Το θέμα είναι οτι σιχάθηκα τόσο πολύ που μου έρχεται εμετός όταν τα σκέφτομαι. Και επίσης, θύμωσα πάρα πολυ, για το γεγονός οτι μου προκάλεσε ΦΟΒΟ για κάτι που εγώ ΔΕΝ ήθελα.
Το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου αυτό, είναι από αυτά που σιχαίνομαι όσο τίποτα άλλο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SUV την 23 Αύγ 2022, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:58

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:45

Βρε Ασέβαστε μου εσείς τα λέτε. Ότι μπορεί η γυναίκα να δείχνει θύμα μπορεί να δείχνει και τσαμπουκάς και από αυτό ο άνδρας να έχει την ανάλογη αντίδραση. Εσύ τα έγραψες ο ίδιος.
Επειδή ξεφεύγουμε πάλι από το ερώτημα, πάμε λοιπόν πάλι. Σε μια περίπτωση ξυλοδαρμού είναι δυο οι συντελεστές . Ο ένας είναι η γυναίκα που θα δείξει πχ θύμα, τσαμπουκάς και ο άλλος συντελεστής είναι ο άνδρας που ανάλογα τι θα του δείξει η γυναίκα θα αντιδράσει και θα την χτυπήσει γιατί θα είναι και κάθαρμα. Σωστά τα λέω;
δε θα συννενοηθουμε, δε βγαζεις νοημα.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 18:59

εντι* άψογα=με τρόπο που ο ασέβαστος μπορεί να έλεγε αυτή ειναι μαλάκω

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 18:59

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:57
Naida έγραψε:
SUV έγραψε:
Και πως ξεμπερδέψες;
Δεν το συνέχισε γιατί το χειρίστικα νομίζω άψογα και γιατί ειδοποίησα κάτι δικούς μου φίλους για την κατάσταση και λάβαμε όλοι γνώση της κατάστασης και ζήσαν αυτοί καλα κι εμείς καλύτερα.
Το θέμα είναι οτι σιχάθηκα τόσο πολύ που μου έρχεται εμετός όταν τα σκέφτομαι. Και επίσης, θύμωσα πάρα πολυ, για το γεγονός οτι μου προκάλεσε ΦΟΒΟ για κάτι που εγώ ΔΕΝ ήθελα.
Το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου αυτό, είναι από αυτά που σιχαίνομαι όσο τίποτα άλλο.
Ήσουν τυχερή συν τοις άλλοις. Πραγματικά ο φόβος πιστεύω είναι η καθήλωση σε τέτοιου είδους σχέση.
Αν θες πες και πως το χειρίστηκες;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:01

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:48
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:43
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:25

Φυσικά και μπορεί να είναι η αιτία. Το ότι το θύμα κακοποίησης μπαίνει σε μια παθητική στάση και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει είναι κάτι που δεν το λαμβάνουν υπόψη. Να, βλέπεις παραπάνω ο Ασέβαστος λέει ότι μπορεί να φταίει που δολοφονήθηκε επειδή δεν έφυγε νωρίτερα από το δεσμό. Και μετά σου λέει μα δεν λέω ότι φταίει. Καταλαβαίνεις για τι παράκρουση μιλάμε;
θα αρχισω να λεω και τον καφε.
Sorry babe :102:
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:13
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:52

+1
μεγάλη αλήθεια (δεν νομίζω όλες αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ή το μεγαλύτερο ίσως, ναι)
θα μπορουσαμε να πουμε και οτι εγιναν επειδη δεν εφυγαν αρκετα νωρις, και θα ηταν επισης αληθεια.(ωχ, παλι θα μου πουν οτι τους ριχνω ευθυνη)
ε, ναι, ειδες προβλεψη ο πστης; ξερω ακριβως τι θα καταλαβεις και πως θα αντιδρασεις. να κανω προβλεψη και για την καθαριστρια η ειναι πολυ παλιο και τοχεις ξεχασει, δεν θα ξαναπαιξει;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 19:02

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:50
Μη του βάζετε κέρματα ρε γμτ.
νταξ, μουσικη υποκρουση στο μπακγκραουντ ειναι.

αν ειναι να παιξουμε ξυλο, ας ειναι και μετα μουσικης.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 19:02

Δεν τον αγριεύεις, τον αφήνεις λάου λάου, φταις εσύ, εκείνος είναι σωστός και τέτοια
Προστατεύεις πρώτα τον ζωτικό σου χώρο και εξασφαλίζεις κινήσεις πιο άνετες και μετά περνάς και στην αντεπίθεση.
Δεν πας να φύγεις όσο ο φύλακας ελέγχει το κλουβί.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 19:03

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:39
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:29
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 18:25

Φυσικά και μπορεί να είναι η αιτία. Το ότι το θύμα κακοποίησης μπαίνει σε μια παθητική στάση και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει είναι κάτι που δεν το λαμβάνουν υπόψη. Να, βλέπεις παραπάνω ο Ασέβαστος λέει ότι μπορεί να φταίει που δολοφονήθηκε επειδή δεν έφυγε νωρίτερα από το δεσμό. Και μετά σου λέει μα δεν λέω ότι φταίει. Καταλαβαίνεις για τι παράκρουση μιλάμε;
Κοίτα, επειδή δεν πιστεύω οτι ο Ασέβαστος μιλάει κακοπροαίρετα, νομίζω οτι άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία οι ίδιοι ή κοντινοί τους ή να σχετίζεται ξερω γω η δουλειά τους (πχ κοινωνικοί λειτουργοί) με τέτοια θέματα, δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί ΔΕΝ είναι δεδομένο ή εύκολο οτι αυτός που ειναι σε κακοποιητική σχέση θα φύγει ή θα το αντιληφθεί νωρίς.
Ειδικά όταν η κακοποίηση ΔΕΝ ξεκινά με σωματική βία και είναι ψυχολογική/λεκτική, εκει είναι που γίνεται τεράστια ζημιά και μετά δεν συμμαζεύεται. Γιατί τα σημάδια εκεί. δεν είναι ούτε ορατά να τα δεις ή να τα δει κάποιος άλλος ούτε ικανά να σε στείλουν κατευθείαν στο νοσοκομείο ή στα θυμαράκια.
Κανείς δεν μιλά κακοπροαίρετα θέλω να πιστεύω. Εκφράζουμε τις απόψεις μας που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Γιατί πραγματικά δεν είναι θέμα περιβάλλοντος ή όχι, για να δει τι σημαίνει κακοποίηση ή όχι. Αυτή είναι η νοοτροπία του. Όπως αυτή και της ΓΑΛΗΣ και πολλών ακόμα.
Κατά τ άλλα κριβώς έτσι είναι. Η κακοποίηση δεν είναι μόνο ή κατευθείαν σωματική. Και ένα θύμα κακοποίησης είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει από αυτό ειδικά αν έχει παιδιά. Συνήθως υπάρχει χειριστική συμπεριφορά.
Σαφώς και είναι θέμα περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα οικογένειας. Από εκεί παίρνεις τα πρώτα ερεθίσματα και πληροφορίες για το πως πρέπει να φέρεται το αγόρι ή το κορίτσι. Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο τις πρώτες πληροφορίες για το αντρικό φύλο τις παίρνεις από τον πατέρα και για το γυναικείο από τη μάνα. Στα αντίθετα φύλα, τα πρότυπα λειτουργούν πολύ πιο δυναμικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών