Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
Η κορυφή του προβλήματος δεν είναι η πατριαρχία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Δεν ηταν γραφτόSUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:21Εγώ γενικά δεν μιλάω για μοιραίες σχέσεις πια στην ζωή μου, γενικώς με τα μοιραία, δεν θέλω πια πολλά πολλά, γενικότερα
(ξέρεις τί είναι να δεις τον γιατρό που σου προόριζαν για γαμπρό μετά από κάποια χρόνια βοηθό στον γιατρό που σε κουράρει για τις χημειοθεραπείες? σαν να σου λέει, π@@τανα, δεν τον ήθελες για άντρα σου ε? παρτα τωρα!)

Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Έχω μάθει να πληρώνω τις επιλογές μου, κοριτσάρα μου! 

Ε, εδώ που τα λέμε αν μπορείς να φύγεις και δεν φεύγεις και αν δεν ζητάς βοήθεια από όπου μπορεί να σου προσφερθεί, δεν είσαι μαζόχα, είσαι καμμένο χαρτί.SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:23Δεν ξέρω ρε Γαλή, μερικές φορές η αλήθεια είναι οτι με μπερδεύεις μερικές φορές με τον τρόπο που μιλάς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:19Είπα εγώ ότι θεωρώ εγώ μοιραίο κάτι τέτοιο;SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:08Ωραία, τα παράπονα και η πατριαρχία όπως το έθεσες στο ποστ, πώς κολλάει?
(δηλαδή, εντάξει, όχι ωραία, επειδή μιλάμε για κακοποιητικές σχέσεις, το να θεωρείς ξερω γω μοιραίο να σου σπάει τα παίδια κι εσύ το να σπας το κεφάλι αντίστοιχα, τί ωραία ανάμνηση μπορεί να σου αφήσει?)
Μια ερμηνεία για τη μαζοχιστική συμπεριφορά παραμονής σε κακοποιητικές σχέσεις, πριν φτάσει ο άλλος στο σημείο να σπάει παϊδια, έδωσα.
Μάλλον θέλεις να πεις οτι πολλοί είναι μαζόχες και μετά κλαίγονται οτι τους κακοποιούν
Διευκρινίζω ότι χρησιμοποιώ το δεύτερο ενικό με τη γενική έννοια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 23 Αύγ 2022, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι συμφωνώ απόλυτα
Χαίρομαι.
Εκεί όμως που παίρνω στην κυριολεξία ανάποδες, είναι όταν εμπλέκονται παιδιά στη φάση. Γιατί αυτά είναι τα πραγματικά αθώα θύματα και τα απόλυτα έρμαια στο ό,τι να' ναι του κάθε γονέα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά
Δυστυχώς, τα έχω ζήσει και με συγγενικό πρόσωπο όπως είπα, τα έχω δει και με γνωστούς
Πολλές φορές, εξαρτάται και από τον βαθμό βίας που υπάρχει, η γυναίκα νομίζω σκέπτεται πως δεν θέλει να στερήσει από τα παιδιά τον πατέρα ή την οικογενειακή εστία.
Δυστυχώς, τα έχω ζήσει και με συγγενικό πρόσωπο όπως είπα, τα έχω δει και με γνωστούς
Πολλές φορές, εξαρτάται και από τον βαθμό βίας που υπάρχει, η γυναίκα νομίζω σκέπτεται πως δεν θέλει να στερήσει από τα παιδιά τον πατέρα ή την οικογενειακή εστία.
Πες με ψυχρή, πες με κυνική, πες με όπως γουστάρεις, στην κυριολεξία δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το πως σκέφτεται η κάθε καμμένη. Γιατί στην ουσία, τον δικό της κώλο θέλει να καλύψει και όχι των παιδιών της.SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:41Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ξέρω Γαλή, γι αυτό δεν μπορώ να μιλήσω τόσο απόλυτα, είναι τόσο τραγικό που δεν ξέρω τί πραγματικά κουβαλά στην ψυχή και το μυαλό του κάθε άνθρωπος και έχω ενδοιασμούς μέσα μου να τον κρίνω
Ναι ρε συ, καταλαβαίνω τι λες αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Και είτε να προσφέρουν οικονομική/εργασιακή στήριξη στη μάνα ώστε να μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον παπάρα είτε να παίρνουν τα παιδιά.
Δεν είναι θέμα δικαιώματος κριτικής στη μάνα (ή στον οποιονδήποτε) αλλά δράσης.
Γιατί αν η κατανόηση λειτουργεί τελικώς ως εξ αποστάσεως ανοχή/συνενοχή/ευαισθητοποιημένη αδράνεια σε ένα σειριακό έγκλημα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε τι καλύπτει τον δικό της κωλο όταν θα υποστεί βια;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:44Πες με ψυχρή, πες με κυνική, πες με όπως γουστάρεις, στην κυριολεξία δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το πως σκέφτεται η κάθε καμμένη. Γιατί στην ουσία, τον δικό της κώλο θέλει να καλύψει και όχι των παιδιών της.SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:41Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Η κατανόηση ως ψυχολογική κυρίως αντίδραση απέναντι σε κάποιον, υπάρχει αυτόνομα, μόνη της
Για τα υπόλοιπα, εντάξει, φτιάξε εσύ κοινωνικές υπηρεσίες και τα ρέστα και τα ξαναλέμε
Άσε που ανοίγουν και άλλα θέματα με αυτήν την κουβέντα: τί συνιστά κακοποίηση, πότε πρέπει να επέμβει κρατική υπηρεσία, αν πρέπει να επέμβει κτλ (με αυτά που λεω, δεν αρνούμαι την οποιδήποτε επέμβαση ενος κρατικού φορέα για τέτοια θέματα, απλά έχω το χούι να τραβάω τα παραδείγματα στα άκρα όταν συλλογίζομαι για κάποιο θέμα)
Για τα υπόλοιπα, εντάξει, φτιάξε εσύ κοινωνικές υπηρεσίες και τα ρέστα και τα ξαναλέμε
Άσε που ανοίγουν και άλλα θέματα με αυτήν την κουβέντα: τί συνιστά κακοποίηση, πότε πρέπει να επέμβει κρατική υπηρεσία, αν πρέπει να επέμβει κτλ (με αυτά που λεω, δεν αρνούμαι την οποιδήποτε επέμβαση ενος κρατικού φορέα για τέτοια θέματα, απλά έχω το χούι να τραβάω τα παραδείγματα στα άκρα όταν συλλογίζομαι για κάποιο θέμα)
Ρίξε μια ματιά στο μεγεθυμένο. Αν λοιπόν η οποιαδήποτε θεωρεί ότι μια κατάσταση βίας και τρομοκρατίας είναι διαφύλαξη της εικόνας του πατέρα και της ...οικογενειακής εστίας, κάτι έχει καταλάβει τελείως λάθος.Naida έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:58Σε τι καλύπτει τον δικό της κωλο όταν θα υποστεί βια;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:44Πες με ψυχρή, πες με κυνική, πες με όπως γουστάρεις, στην κυριολεξία δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το πως σκέφτεται η κάθε καμμένη. Γιατί στην ουσία, τον δικό της κώλο θέλει να καλύψει και όχι των παιδιών της.SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 21:41Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά
Μπορεί να έχει όποια άποψη γουστάρει για το τι σημαίνει πατέρας και οικογενειακή εστία αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να την επιβάλλει στα παιδιά της.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και για να το κάνω πιο ξεκάθαρο.
Οι αδυναμίες σαφώς και είναι ανθρώπινες. Ακόμη και όταν γίνονται αυτοκαταστροφικές.
Όταν όμως το αυτοκαταστροφικό πλαίσιο γίνεται καταστροφικό ΚΑΙ για τον περίγυρο, οι γόρδιοι συναισθηματικοί δεσμοί πρέπει να κόβονται.
Οι αδυναμίες σαφώς και είναι ανθρώπινες. Ακόμη και όταν γίνονται αυτοκαταστροφικές.
Όταν όμως το αυτοκαταστροφικό πλαίσιο γίνεται καταστροφικό ΚΑΙ για τον περίγυρο, οι γόρδιοι συναισθηματικοί δεσμοί πρέπει να κόβονται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εννοείς ότι μόνον οι άψογες κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να αντισταθμίσουν τις χαρές της οικογενειακής εστίας τέτοιων περιστατικών;SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 22:00Η κατανόηση ως ψυχολογική κυρίως αντίδραση απέναντι σε κάποιον, υπάρχει αυτόνομα, μόνη της
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βασανίζεται ο Μητσοτάκης – Μία γυναικοκτονία χαλάει τα χίλια πράγματα που κάνει
από Frappezitis » 05 Απρ 2024, 20:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
05 Απρ 2024, 20:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ
από AlienWay » 11 Ιούλ 2023, 14:43 » σε Εγκληματικότητα - 293 Απαντήσεις
- 10531 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
20 Σεπ 2024, 20:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ούτε λέξη για εκλογές το ζαβό του πασοκ
από Τοξοβόλος_UK » 19 Ιουν 2024, 15:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λευκός Λύκος
19 Ιουν 2024, 20:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν έχει βρεθεί η λέξη που θα χαρακτηρίζει τον ΠΡΩΚΤΟΣΑΛΤΕ.
από Μαδουραίος » 01 Νοέμ 2024, 08:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 295 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
01 Νοέμ 2024, 10:03
-