Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Αύγ 2022, 21:25

Η κορυφή του προβλήματος δεν είναι η πατριαρχία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 21:27

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:21
Εγώ γενικά δεν μιλάω για μοιραίες σχέσεις πια στην ζωή μου, γενικώς με τα μοιραία, δεν θέλω πια πολλά πολλά, γενικότερα
(ξέρεις τί είναι να δεις τον γιατρό που σου προόριζαν για γαμπρό μετά από κάποια χρόνια βοηθό στον γιατρό που σε κουράρει για τις χημειοθεραπείες? σαν να σου λέει, π@@τανα, δεν τον ήθελες για άντρα σου ε? παρτα τωρα :smt005: !)
Δεν ηταν γραφτό :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 21:30

Έχω μάθει να πληρώνω τις επιλογές μου, κοριτσάρα μου! :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 21:31

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:19
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:08
Ωραία, τα παράπονα και η πατριαρχία όπως το έθεσες στο ποστ, πώς κολλάει?

(δηλαδή, εντάξει, όχι ωραία, επειδή μιλάμε για κακοποιητικές σχέσεις, το να θεωρείς ξερω γω μοιραίο να σου σπάει τα παίδια κι εσύ το να σπας το κεφάλι αντίστοιχα, τί ωραία ανάμνηση μπορεί να σου αφήσει?)
Είπα εγώ ότι θεωρώ εγώ μοιραίο κάτι τέτοιο; :lol:

Μια ερμηνεία για τη μαζοχιστική συμπεριφορά παραμονής σε κακοποιητικές σχέσεις, πριν φτάσει ο άλλος στο σημείο να σπάει παϊδια, έδωσα.
Δεν ξέρω ρε Γαλή, μερικές φορές η αλήθεια είναι οτι με μπερδεύεις μερικές φορές με τον τρόπο που μιλάς.

Μάλλον θέλεις να πεις οτι πολλοί είναι μαζόχες και μετά κλαίγονται οτι τους κακοποιούν
Ε, εδώ που τα λέμε αν μπορείς να φύγεις και δεν φεύγεις και αν δεν ζητάς βοήθεια από όπου μπορεί να σου προσφερθεί, δεν είσαι μαζόχα, είσαι καμμένο χαρτί.

Διευκρινίζω ότι χρησιμοποιώ το δεύτερο ενικό με τη γενική έννοια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 23 Αύγ 2022, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 21:33

Ναι συμφωνώ απόλυτα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 21:38

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:33
Ναι συμφωνώ απόλυτα
Χαίρομαι.

Εκεί όμως που παίρνω στην κυριολεξία ανάποδες, είναι όταν εμπλέκονται παιδιά στη φάση. Γιατί αυτά είναι τα πραγματικά αθώα θύματα και τα απόλυτα έρμαια στο ό,τι να' ναι του κάθε γονέα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 21:41

Αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, τί γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά
Δυστυχώς, τα έχω ζήσει και με συγγενικό πρόσωπο όπως είπα, τα έχω δει και με γνωστούς
Πολλές φορές, εξαρτάται και από τον βαθμό βίας που υπάρχει, η γυναίκα νομίζω σκέπτεται πως δεν θέλει να στερήσει από τα παιδιά τον πατέρα ή την οικογενειακή εστία.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 21:44

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:41
Δυστυχώς, τα έχω ζήσει και με συγγενικό πρόσωπο όπως είπα, τα έχω δει και με γνωστούς
Πολλές φορές, εξαρτάται και από τον βαθμό βίας που υπάρχει, η γυναίκα νομίζω σκέπτεται πως δεν θέλει να στερήσει από τα παιδιά τον πατέρα ή την οικογενειακή εστία.
Πες με ψυχρή, πες με κυνική, πες με όπως γουστάρεις, στην κυριολεξία δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το πως σκέφτεται η κάθε καμμένη. Γιατί στην ουσία, τον δικό της κώλο θέλει να καλύψει και όχι των παιδιών της.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 21:46

Δεν ξέρω Γαλή, γι αυτό δεν μπορώ να μιλήσω τόσο απόλυτα, είναι τόσο τραγικό που δεν ξέρω τί πραγματικά κουβαλά στην ψυχή και το μυαλό του κάθε άνθρωπος και έχω ενδοιασμούς μέσα μου να τον κρίνω

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 21:57

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:46
Δεν ξέρω Γαλή, γι αυτό δεν μπορώ να μιλήσω τόσο απόλυτα, είναι τόσο τραγικό που δεν ξέρω τί πραγματικά κουβαλά στην ψυχή και το μυαλό του κάθε άνθρωπος και έχω ενδοιασμούς μέσα μου να τον κρίνω
Ναι ρε συ, καταλαβαίνω τι λες αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Και είτε να προσφέρουν οικονομική/εργασιακή στήριξη στη μάνα ώστε να μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον παπάρα είτε να παίρνουν τα παιδιά.

Δεν είναι θέμα δικαιώματος κριτικής στη μάνα (ή στον οποιονδήποτε) αλλά δράσης.

Γιατί αν η κατανόηση λειτουργεί τελικώς ως εξ αποστάσεως ανοχή/συνενοχή/ευαισθητοποιημένη αδράνεια σε ένα σειριακό έγκλημα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 21:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:44
SUV έγραψε:
Πες με ψυχρή, πες με κυνική, πες με όπως γουστάρεις, στην κυριολεξία δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το πως σκέφτεται η κάθε καμμένη. Γιατί στην ουσία, τον δικό της κώλο θέλει να καλύψει και όχι των παιδιών της.
Σε τι καλύπτει τον δικό της κωλο όταν θα υποστεί βια;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 22:00

Η κατανόηση ως ψυχολογική κυρίως αντίδραση απέναντι σε κάποιον, υπάρχει αυτόνομα, μόνη της

Για τα υπόλοιπα, εντάξει, φτιάξε εσύ κοινωνικές υπηρεσίες και τα ρέστα και τα ξαναλέμε
Άσε που ανοίγουν και άλλα θέματα με αυτήν την κουβέντα: τί συνιστά κακοποίηση, πότε πρέπει να επέμβει κρατική υπηρεσία, αν πρέπει να επέμβει κτλ (με αυτά που λεω, δεν αρνούμαι την οποιδήποτε επέμβαση ενος κρατικού φορέα για τέτοια θέματα, απλά έχω το χούι να τραβάω τα παραδείγματα στα άκρα όταν συλλογίζομαι για κάποιο θέμα)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 22:04

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:58
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 21:44
SUV έγραψε:
Σε τι καλύπτει τον δικό της κωλο όταν θα υποστεί βια;
Ρίξε μια ματιά στο μεγεθυμένο. Αν λοιπόν η οποιαδήποτε θεωρεί ότι μια κατάσταση βίας και τρομοκρατίας είναι διαφύλαξη της εικόνας του πατέρα και της ...οικογενειακής εστίας, κάτι έχει καταλάβει τελείως λάθος.
Μπορεί να έχει όποια άποψη γουστάρει για το τι σημαίνει πατέρας και οικογενειακή εστία αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να την επιβάλλει στα παιδιά της.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 22:10

Και για να το κάνω πιο ξεκάθαρο.

Οι αδυναμίες σαφώς και είναι ανθρώπινες. Ακόμη και όταν γίνονται αυτοκαταστροφικές.

Όταν όμως το αυτοκαταστροφικό πλαίσιο γίνεται καταστροφικό ΚΑΙ για τον περίγυρο, οι γόρδιοι συναισθηματικοί δεσμοί πρέπει να κόβονται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 22:14

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 22:00
Η κατανόηση ως ψυχολογική κυρίως αντίδραση απέναντι σε κάποιον, υπάρχει αυτόνομα, μόνη της

Για τα υπόλοιπα, εντάξει, φτιάξε εσύ κοινωνικές υπηρεσίες και τα ρέστα και τα ξαναλέμε
Άσε που ανοίγουν και άλλα θέματα με αυτήν την κουβέντα: τί συνιστά κακοποίηση, πότε πρέπει να επέμβει κρατική υπηρεσία, αν πρέπει να επέμβει κτλ (με αυτά που λεω, δεν αρνούμαι την οποιδήποτε επέμβαση ενος κρατικού φορέα για τέτοια θέματα, απλά έχω το χούι να τραβάω τα παραδείγματα στα άκρα όταν συλλογίζομαι για κάποιο θέμα)
Εννοείς ότι μόνον οι άψογες κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να αντισταθμίσουν τις χαρές της οικογενειακής εστίας τέτοιων περιστατικών;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών