Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 22 Σεπ 2024, 10:35

pylothess έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:31
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:21
Μη ξεχνάμε πως Χίτλερ και Στάλιν είχαν μουστάκι, να τα κοινά.
Οι Τούρκοι έχουν μπακλαβά. Οι Έλληνες έχουν μπακλαβά.
Οι Τούρκοι έχουν Καραγκιόζη. Οι Έλληνες έχουν Καραγκιόζη.
Άρα Έλληνες και Τούρκοι είναι ο ίδιος λαός.
Όχι βέβαια πως έχω κάτι προσωπικά με τους Τούρκους αλλά έχουν οι εθνικιστές.
Ελπίζω να κατάλαβες ότι το γράφει ειρωνικά ο άνθρωπος!

Η ΕΣΣΔ φέρθηκε κυνικά κι εξασφάλισε την επιβίωσή της με τη σύναψη των εκάστοτε κατάλληλων συμμαχιών και την πολεμική προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Ούτε για έπαινο είναι ούτε για κατηγορία, μάλιστα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν η Γερμανία και η ΕΣΣΔ αποφάσιζαν όντως να πορευτούν μαζί και μετά το 1941.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 22 Σεπ 2024, 10:41

Η Κίνα αποδεικνύει πως το κράτος μια χαρά μπορεί να είναι παραγωγικό, να κάνει επενδύσεις, να συσσωρεύει πλεονάσματα. Σε επίπεδο βασικών αγαθών μπορουν να οργανωθούν σε κολεκτίβες/κοοπερατιβες, έτσι χαμηλής ειδίκευσης εργασίες. Ιδιωτικός τομέας θα υπάρχει μόνο σε πολύς υψηλής τεχνολογίας, όπου θα υπάρχει ισότιμος ανταγωνισμός με τις ανάλογες κρατικές. Ας αποδειχθούν πιο δημιουργικές και τεχνολογικά ανεπτυγμένες, καλώς. Πάντως γενικά το πνεύμα της κοινωνίας θα είναι αντικαταναλωτικο, λιγότερη εργασία περισσότερη ζωή, οργανωμένη ειδικά σε τοπικό επίπεδο με πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 22 Σεπ 2024, 10:41

Δεν ήταν alliance ρε παίδες
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 22 Σεπ 2024, 10:43

ο κομουνισμός είναι μια μορφή δικτατορίας
μια χαρά είναι

όχι όμως ο κομμουνισμός όπως τον έχουν φτιάξει στα μέτρα και σταθμά των τωρινών μαφιόζων του Περισσού
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 22 Σεπ 2024, 10:46

βοθρατζης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:43
μια χαρά είναι

όχι όμως ο κομμουνισμός όπως τον έχουν φτιάξει στα μέτρα και σταθμά των τωρινών μαφιόζων του Περισσού
Μια πεφωτισμένη δεσποτεία είναι καλύτερη από μια μη λειτουργική δημοκρατία. Μια μέτρια δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από μια δικτατορία. Τι λες;

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 22 Σεπ 2024, 10:48

20--- έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:46
βοθρατζης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:43
μια χαρά είναι

Μια πεφωτισμένη δεσποτεία είναι καλύτερη από μια μη λειτουργική δημοκρατία. Μια μέτρια δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από μια δικτατορία. Τι λες;
ο μπακούνιν έχει δημοσιεύσει μια θεωρία σχετικά με το πως η άρχουσα πεφωτισμένη τάξη εξελίσσεται και απομακρύνεται απο τις μάζες
διάβασε την
σας ξεσκίζει κυριολεκτικά
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 22 Σεπ 2024, 10:49

η πραγματικότητα είναι παίρνοντας σας παράδειγμα την ελλάδα ότι ο λαός μας δεν είναι ώριμος για δημοκρατία , ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα είναι
Αρα τι μας μένει;

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 22 Σεπ 2024, 10:51

Διχτατορια του κεφαλαίου
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 22 Σεπ 2024, 10:53

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη, αυτή η "αναγκαιότητα", γιατί δεν την δέχθηκαν ως ευεργέτημα
τόσοι πολίτες που δραπέτευαν και πηδούσαν φράχτες σύρματα για να απαλλαγούν από αυτήν την αναγκαιότητα
και να ζήσουν στην κόλαση του καπιταλισμού ?

Αυτό το καθεστώς, για πολλές δεκαετίες ήταν κυρίαρχο στην μισή Ευρώπη.
Έχω συναντήσει και έχω συνομιλήσει στην ζωή μου με πολλούς Αλβανούς Βούλγαρους Γιουγκοσλάβους,
Τσέχους, Πολωνούς Ρώσους.
Δεν βρήκα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (1) που να είναι κομμουνιστής ή που να μου λέει για ταξική πάλη ή που να είναι
συμπαθών της αριστεράς ή που να είναι νοσταλγός του καθεστώτος.
Επειδή κατάγομαι από Ικαρία,το να συναντάω έλληνες κουκουέδες, είναι γεμάτο το νησί μου από μπολσεβίκους,
μου είναι μια συνηθισμένη φάση. Κάτι γίνεται στο νησί, ας πούμε δεν έχει γιατρό το νοσοκομείο, βγαίνουν
με τις σημαίες τα σφυροδρέπανα και καταγγέλουν τον καπιταλισμό που τους διώχνει τους γιατρούς, πιάνει μια φωτιά,
πάλι με σφυροδρέπανα καταγγέλουν τον καπιταλισμό που δεν έχει πολλά αεροπλάνα να ρίχνουν νερό, τέτοια πράγματα.
Τους λες στο καφενείο ότι ακρίβηνε η βενζίνη, αρχίζουν τις καταγγελίες για τον καπιταλισμό και την δεξιά,
ήρθαν 10 βάρκες με 1000 μετανάστες στη παραλία Ιερό, πάλι αρχίζουν την μανούρα με τον καπιταλισμό.

Τέτοια αντίληψη σε άνθρωπο με καταγωγή από πρώην υπαρκτό, δεν έχω δει, ούτε ένας δεν μου έχει πει ότι φταίει
ο καπιταλισμός, η ταξική πάλη, δεν έχω συναντήσει ΠΟΤΕ μου έναν ιδεολόγο αντίστοιχο των ελλήνων ιδεολόγων.

Τέλος, στην Ανατ. Ευρώπη, ο "υπαρκτός", δεν άφησε, ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά ρε παιδάκι μου,
ούτε ένα σοβαρό σοσιαλιστή πολιτικό, με απήχηση στις μάζες, ένα διανοητή, ένα πολιτικό που να έχει βαρύτητα ο λόγος του.
Δεν άφησε ούτε μισό αξιοπρεπές κομμουνιστικό κόμμα που να λαμβάνει ένα μέτριο ποσοστό στις εκλογές.

Στην Γιουγκοσλαβία, όλοι οι "κομμουνιστές", μετατράπηκαν σε εθνικιστές και επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο εμφύλιο πόλεμο.
Σε Αλβανία Βουλγαρία, όλοι οι πρώην, ασχολήθηκαν με το λαθρεμπόριο και λοιπές δραστηριότητες.

Πολύ περίεργα πράγματα. Κάνω λάθος?
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 22 Σεπ 2024, 10:56

Rakomelofronas έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:35
pylothess έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:31
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:21
Μη ξεχνάμε πως Χίτλερ και Στάλιν είχαν μουστάκι, να τα κοινά.
Οι Τούρκοι έχουν μπακλαβά. Οι Έλληνες έχουν μπακλαβά.
Οι Τούρκοι έχουν Καραγκιόζη. Οι Έλληνες έχουν Καραγκιόζη.
Άρα Έλληνες και Τούρκοι είναι ο ίδιος λαός.
Όχι βέβαια πως έχω κάτι προσωπικά με τους Τούρκους αλλά έχουν οι εθνικιστές.
Ελπίζω να κατάλαβες ότι το γράφει ειρωνικά ο άνθρωπος!

Η ΕΣΣΔ φέρθηκε κυνικά κι εξασφάλισε την επιβίωσή της με τη σύναψη των εκάστοτε κατάλληλων συμμαχιών και την πολεμική προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Ούτε για έπαινο είναι ούτε για κατηγορία, μάλιστα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν η Γερμανία και η ΕΣΣΔ αποφάσιζαν όντως να πορευτούν μαζί και μετά το 1941.
Προφανώς και τα γράφει ειρωνικά.
Η ΕΣΣΔ δεν φέρθηκε κυνικά. Ήταν αναγκαιότητα. Όσο για υποτιθέμενη συνεργασία Γερμανίας - ΕΣΣΔ μετά το 1941 , ή σύγκρουση μεταξύ τους ήταναναπόφευκτη και είχε ήδη αρχίσει να φαίνεται από το 1936 με τον Ισπανικό εμφύλιο. Ο Ισπανικός εμφύλιος ήταν το πρελούδιο του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 22 Σεπ 2024, 11:01

Esperos έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:53
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη, αυτή η "αναγκαιότητα", γιατί δεν την δέχθηκαν ως ευεργέτημα
τόσοι πολίτες που δραπέτευαν και πηδούσαν φράχτες σύρματα για να απαλλαγούν από αυτήν την αναγκαιότητα
και να ζήσουν στην κόλαση του καπιταλισμού ?

Αυτό το καθεστώς, για πολλές δεκαετίες ήταν κυρίαρχο στην μισή Ευρώπη.
Έχω συναντήσει και έχω συνομιλήσει στην ζωή μου με πολλούς Αλβανούς Βούλγαρους Γιουγκοσλάβους,
Τσέχους, Πολωνούς Ρώσους.
Δεν βρήκα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (1) που να είναι κομμουνιστής ή που να μου λέει για ταξική πάλη ή που να είναι
συμπαθών της αριστεράς ή που να είναι νοσταλγός του καθεστώτος.
Επειδή κατάγομαι από Ικαρία,το να συναντάω έλληνες κουκουέδες, είναι γεμάτο το νησί μου από μπολσεβίκους,
μου είναι μια συνηθισμένη φάση. Κάτι γίνεται στο νησί, ας πούμε δεν έχει γιατρό το νοσοκομείο, βγαίνουν
με τις σημαίες τα σφυροδρέπανα και καταγγέλουν τον καπιταλισμό που τους διώχνει τους γιατρούς, πιάνει μια φωτιά,
πάλι με σφυροδρέπανα καταγγέλουν τον καπιταλισμό που δεν έχει πολλά αεροπλάνα να ρίχνουν νερό, τέτοια πράγματα.
Τους λες στο καφενείο ότι ακρίβηνε η βενζίνη, αρχίζουν τις καταγγελίες για τον καπιταλισμό και την δεξιά,
ήρθαν 10 βάρκες με 1000 μετανάστες στη παραλία Ιερό, πάλι αρχίζουν την μανούρα με τον καπιταλισμό.

Τέτοια αντίληψη σε άνθρωπο με καταγωγή από πρώην υπαρκτό, δεν έχω δει, ούτε ένας δεν μου έχει πει ότι φταίει
ο καπιταλισμός, η ταξική πάλη, δεν έχω συναντήσει ΠΟΤΕ μου έναν ιδεολόγο αντίστοιχο των ελλήνων ιδεολόγων.

Τέλος, στην Ανατ. Ευρώπη, ο "υπαρκτός", δεν άφησε, ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά ρε παιδάκι μου,
ούτε ένα σοβαρό σοσιαλιστή πολιτικό, με απήχηση στις μάζες, ένα διανοητή, ένα πολιτικό που να έχει βαρύτητα ο λόγος του.
Δεν άφησε ούτε μισό αξιοπρεπές κομμουνιστικό κόμμα που να λαμβάνει ένα μέτριο ποσοστό στις εκλογές.

Στην Γιουγκοσλαβία, όλοι οι "κομμουνιστές", μετατράπηκαν σε εθνικιστές και επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο εμφύλιο πόλεμο.
Σε Αλβανία Βουλγαρία, όλοι οι πρώην, ασχολήθηκαν με το λαθρεμπόριο και λοιπές δραστηριότητες.

Πολύ περίεργα πράγματα. Κάνω λάθος?
αν και διαφωνω μαζι σου σε πολλα αλλα σε αυτο που γραφεις συμφωνω 100%
μια παρατηρηση σε οτι δεν εγραψες γιατι αποκλειεται να μην σου μετεφεραν οτι δεν υπηρχε το αγχος
για τα βασικα γιατι τους τα προσφερε το κρατος εντελως τζαμπα

Άβαταρ μέλους
Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 22 Σεπ 2024, 11:10

nemo έγραψε:
22 Σεπ 2024, 11:01
μια παρατηρηση σε οτι δεν εγραψες γιατι αποκλειεται να μην σου μετεφεραν οτι δεν υπηρχε το αγχος
Ναι, ισχύει αλλά ΔΕΝ μου το μετέφεραν έτσι όπως το λες, με θετικό πρόσημο, στα "συν" του καθεστώτος.

Δεν είχαν το άγχος όπως και ένας φυλακισμένος για 20 χρόνια,στην φυλακή,στο κελί του,
δεν έχει ΟΥΤΕ και αυτός άγχος για στέγη φαγητό απασχόληση, τα έχει εξασφαλισμένα.
Το μόνο άγχος είναι με πόσους θα είναι στο κελί, να του λάχουν καλοί τρόφιμοι, μην πέσει σε κανένα
κτήνος και τον πηδήξει το βράδυ, να μην του κάνουν μπούλινγκ, να είναι καλό το φαγητό και ο μάγειρας, όχι όπως του Αρκά και τέτοια,...

δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι.

Και την φυλακή, παρότι έχουν εξασφαλίσει στέγη φαγητό, το 90% προσπαθεί να αποδράσει,
υπάρχει πάντα και ένα 10% που βολεύεται. Αλλά παραμένει φυλακή.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 22 Σεπ 2024, 11:15

Δεν υπάρχει ούτε ένας Ρώσος νοσταλγός της ΕΣΣΔ, το διαβάσαμε κι αυτό στο φόρουμ. :fp:
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Manolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis » 22 Σεπ 2024, 11:20

Esperos έγραψε:
22 Σεπ 2024, 11:10
nemo έγραψε:
22 Σεπ 2024, 11:01
Ναι, ισχύει αλλά ΔΕΝ μου το μετέφεραν έτσι όπως το λες, με θετικό πρόσημο, στα "συν" του καθεστώτος.

Δεν είχαν το άγχος όπως και ένας φυλακισμένος για 20 χρόνια,στην φυλακή,στο κελί του,
δεν έχει ΟΥΤΕ και αυτός άγχος για στέγη φαγητό απασχόληση, τα έχει εξασφαλισμένα.
Το μόνο άγχος είναι με πόσους θα είναι στο κελί, να του λάχουν καλοί τρόφιμοι, μην πέσει σε κανένα
κτήνος και τον πηδήξει το βράδυ, να μην του κάνουν μπούλινγκ, να είναι καλό το φαγητό και ο μάγειρας, όχι όπως του Αρκά και τέτοια,...

δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι.

Και την φυλακή, παρότι έχουν εξασφαλίσει στέγη φαγητό, το 90% προσπαθεί να αποδράσει,
υπάρχει πάντα και ένα 10% που βολεύεται. Αλλά παραμένει φυλακή.
ο,τι ναναι λες ρωτά και κανέναν που ξέρει.
78% αποσους τη ζήσανε στη σημερινή Ρωσία νοσταλγούν τη σοβιετική ένωση.

Εικόνα
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7

Άβαταρ μέλους
Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 22 Σεπ 2024, 11:33

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 11:15
Δεν υπάρχει ούτε ένας Ρώσος νοσταλγός της ΕΣΣΔ, το διαβάσαμε κι αυτό στο φόρουμ. :fp:
Αν υπάρχει ένας ή αρκετοί οι πολλοί, εσύ θα έπρεπε να βρεις τι ποσοστό λαμβάνει το κκ ρωσίας τώρα και την δεκαετία το 90
και μια καλή ερμηνεία του φαινομένου γιατί είναι ανύπαρκτοι. Όχι μόνο ανύπαρκτοι τώρα αλλά και επί Γκορμπατσώφ, όταν
διαλύθηκε αυτό το μόρφωμα, η δράση των απλών κομμουνιστών ήταν ανύπαρκτη,

Επίσης να μας εξηγήσεις.
Για ποιο λόγο σε Ελλάδα, το κκ έχει μεγαλύτερη απήχηση από ότι έχε το κκ ρωσίας στην ρωσία.
Μπορείς να μας δώσεις μια ορθολογικά δομημένη ολοκληρωμένη σκέψη ;

Ρώσοι νοσταλγοί της Σ.Ε μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν έχουν ιδέα από "ταξική πάλη", προλετάριοι και τέτοια.
Και της 7ετίας υπάρχουν νοσταλγοί και αναλογικά είναι περισσότεροι από τους ρώσους νοσταλγούς της σ.ε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών