Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Σεπ 2024, 16:32

pylothess έγραψε:
22 Σεπ 2024, 00:32
Ασέβαστος έγραψε:
21 Σεπ 2024, 21:15
pylothess έγραψε:
21 Σεπ 2024, 10:11
Δεν ξέρω αν είναι ιστορική αναγκαιότητα η επαναστατική μετάβαση στον κομμουνισμο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει με όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται γύρω μας , πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ
και να βγούμε στους δρόμους. Μπροστά σε όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται γύρω μας τι πρέπει να κάνουμε;
Να πάρουμε μήπως τ'άρματα σαν την 17 Νοέμβρη;
Ν'αρπάξουμε πέτρες και λοστούς να σπάμε βιτρίνες;
Να πετάμε μολότοφ;
Να πάμε μήπως να γλείψουμε τα @@ του βουλευτή στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;
να κοιταξουμε να βρουμε μια τιμια και αποδοτικη δουλεια.
Καλό ψάξιμο...
συμπτωματικα σημερα μου προτεινε καποιος για του χρονου, με 2200 το μηνα. οποτε δε χρειαζεται καν ψαξιμο.
αν και του ειπα οχι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 22 Σεπ 2024, 16:34

Ασέβαστος έγραψε:
22 Σεπ 2024, 16:32
pylothess έγραψε:
22 Σεπ 2024, 00:32
Ασέβαστος έγραψε:
21 Σεπ 2024, 21:15

να κοιταξουμε να βρουμε μια τιμια και αποδοτικη δουλεια.
Καλό ψάξιμο...
συμπτωματικα σημερα μου προτεινε καποιος για του χρονου, με 2200 το μηνα. οποτε δε χρειαζεται καν ψαξιμο.
αν και του ειπα οχι.
εύγε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 22 Σεπ 2024, 17:00

Esperos έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:53
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη, αυτή η "αναγκαιότητα", γιατί δεν την δέχθηκαν ως ευεργέτημα
τόσοι πολίτες που δραπέτευαν και πηδούσαν φράχτες σύρματα για να απαλλαγούν από αυτήν την αναγκαιότητα
και να ζήσουν στην κόλαση του καπιταλισμού ?

Αυτό το καθεστώς, για πολλές δεκαετίες ήταν κυρίαρχο στην μισή Ευρώπη.
Έχω συναντήσει και έχω συνομιλήσει στην ζωή μου με πολλούς Αλβανούς Βούλγαρους Γιουγκοσλάβους,
Τσέχους, Πολωνούς Ρώσους.
Δεν βρήκα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (1) που να είναι κομμουνιστής ή που να μου λέει για ταξική πάλη ή που να είναι
συμπαθών της αριστεράς ή που να είναι νοσταλγός του καθεστώτος.
Επειδή κατάγομαι από Ικαρία,το να συναντάω έλληνες κουκουέδες, είναι γεμάτο το νησί μου από μπολσεβίκους,
μου είναι μια συνηθισμένη φάση. Κάτι γίνεται στο νησί, ας πούμε δεν έχει γιατρό το νοσοκομείο, βγαίνουν
με τις σημαίες τα σφυροδρέπανα και καταγγέλουν τον καπιταλισμό που τους διώχνει τους γιατρούς, πιάνει μια φωτιά,
πάλι με σφυροδρέπανα καταγγέλουν τον καπιταλισμό που δεν έχει πολλά αεροπλάνα να ρίχνουν νερό, τέτοια πράγματα.
Τους λες στο καφενείο ότι ακρίβηνε η βενζίνη, αρχίζουν τις καταγγελίες για τον καπιταλισμό και την δεξιά,
ήρθαν 10 βάρκες με 1000 μετανάστες στη παραλία Ιερό, πάλι αρχίζουν την μανούρα με τον καπιταλισμό.

Τέτοια αντίληψη σε άνθρωπο με καταγωγή από πρώην υπαρκτό, δεν έχω δει, ούτε ένας δεν μου έχει πει ότι φταίει
ο καπιταλισμός, η ταξική πάλη, δεν έχω συναντήσει ΠΟΤΕ μου έναν ιδεολόγο αντίστοιχο των ελλήνων ιδεολόγων.

Τέλος, στην Ανατ. Ευρώπη, ο "υπαρκτός", δεν άφησε, ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά ρε παιδάκι μου,
ούτε ένα σοβαρό σοσιαλιστή πολιτικό, με απήχηση στις μάζες, ένα διανοητή, ένα πολιτικό που να έχει βαρύτητα ο λόγος του.
Δεν άφησε ούτε μισό αξιοπρεπές κομμουνιστικό κόμμα που να λαμβάνει ένα μέτριο ποσοστό στις εκλογές.

Στην Γιουγκοσλαβία, όλοι οι "κομμουνιστές", μετατράπηκαν σε εθνικιστές και επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο εμφύλιο πόλεμο.
Σε Αλβανία Βουλγαρία, όλοι οι πρώην, ασχολήθηκαν με το λαθρεμπόριο και λοιπές δραστηριότητες.

Πολύ περίεργα πράγματα. Κάνω λάθος?
σωστα μιλας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 23 Σεπ 2024, 03:42

βοθρατζης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:48
20--- έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:46
βοθρατζης έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:43
ο κομουνισμός είναι μια μορφή δικτατορίας
μια χαρά είναι

όχι όμως ο κομμουνισμός όπως τον έχουν φτιάξει στα μέτρα και σταθμά των τωρινών μαφιόζων του Περισσού
Μια πεφωτισμένη δεσποτεία είναι καλύτερη από μια μη λειτουργική δημοκρατία. Μια μέτρια δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από μια δικτατορία. Τι λες;
ο μπακούνιν έχει δημοσιεύσει μια θεωρία σχετικά με το πως η άρχουσα πεφωτισμένη τάξη εξελίσσεται και απομακρύνεται απο τις μάζες
διάβασε την
σας ξεσκίζει κυριολεκτικά
Ξέρω επιστήμονα της Nasa που υποστηρίζει πως το Zerg invasion (θα) είναι γεγονός.

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 23 Σεπ 2024, 12:58

20--- έγραψε:
23 Σεπ 2024, 03:42
βοθρατζης έγραψε:
20--- έγραψε:
22 Σεπ 2024, 10:46

Μια πεφωτισμένη δεσποτεία είναι καλύτερη από μια μη λειτουργική δημοκρατία. Μια μέτρια δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από μια δικτατορία. Τι λες;
ο μπακούνιν έχει δημοσιεύσει μια θεωρία σχετικά με το πως η άρχουσα πεφωτισμένη τάξη εξελίσσεται και απομακρύνεται απο τις μάζες
διάβασε την
Ξέρω επιστήμονα της Nasa που υποστηρίζει πως το Zerg invasion (θα) είναι γεγονός.
τουλάχιστον μπορείτε να είσαστε ικανοποιημένοι γατί εκεί είδατε τον υπαρκτό κομουνισμό
:D
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 23 Σεπ 2024, 13:13

βοθρατζης έγραψε:
23 Σεπ 2024, 12:58
20--- έγραψε:
βοθρατζης έγραψε:

διάβασε την
τουλάχιστον μπορείτε να είσαστε ικανοποιημένοι γατί εκεί είδατε τον υπαρκτό κομουνισμό
Wtf man?

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 23 Σεπ 2024, 13:17

20--- έγραψε:
23 Σεπ 2024, 13:13
βοθρατζης έγραψε:
23 Σεπ 2024, 12:58
20--- έγραψε:

Wtf man?
AI comunism
:smt005:
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 25 Σεπ 2024, 22:31

Υπάρχει πάντα και η επιλογή να πάμε να βρούμε έναν καλό βουλευτή, να πέσουμε στα γόνατα να τον παρακαλέσουμε...
Πιστεύω θα βοηθήσει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών