Συμφωνείτε πως ο κομμουνισμος είναι το δίδυμο αδερφάκι του Φασισμού;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Συμφωνείτε πως ο κομμουνισμος είναι το δίδυμο αδερφάκι του Φασισμού;
Πως δεν περιγράφει;
'Έχω μεγαλύτερο ρόπαλο και δυνατότερα μπράτσα και θα κάνετε ότι σας λέω γιατί αλλιώς εγώ σπάσει κεφάλι. Και αν δεν αρκώ γι' αυτό έχω και 2 λακέδες για να με βοηθήσουν. Εννοείται ότι τροφή μαζευτεί θα πω εγώ πως θα μοιραστεί.'
Αυτό τι είναι; Ή μήπως πιστεύεις ότι είχαν δημοκρατία;
'Έχω μεγαλύτερο ρόπαλο και δυνατότερα μπράτσα και θα κάνετε ότι σας λέω γιατί αλλιώς εγώ σπάσει κεφάλι. Και αν δεν αρκώ γι' αυτό έχω και 2 λακέδες για να με βοηθήσουν. Εννοείται ότι τροφή μαζευτεί θα πω εγώ πως θα μοιραστεί.'
Αυτό είναι καρτούν για πρωινό Σαββατοκύριακου.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 08:28Πως δεν περιγράφει;
Otto Weininger έγραψε: ↑19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Ναι, ειναι δύο διαφορετικές εκδοχές του φασισμού!!!
- Green Dragon
Όχι, ψήφιζαν μέσα σε καρύδεςΒίνγκιλοτ έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 08:31Αυτό είναι καρτούν για πρωινό Σαββατοκύριακου.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 08:28Πως δεν περιγράφει;

Έτσι ήταν μάστορα, όπως γίνεται σε όλα τα κοινωνικά ζώα.
Από τη κοινωνική ανθρωπολογία περάσαμε τώρα στη ζωολογία. Τέλος πάντων, μπορείτε να μ' αφήσετε εδώ στη γωνία.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 08:35Όχι, ψήφιζαν μέσα σε καρύδες
Έτσι ήταν μάστορα, όπως γίνεται σε όλα τα κοινωνικά ζώα.
Otto Weininger έγραψε: ↑19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Βρε παιδιά, ποιος έχει σώσει τη φωτογραφία όπου ο Φωτόπουλος πατάει κάτω έναν άνθρωπο σε επεισόδια του ΠΑΜΕ; Οι κκέδες την έχουν εξαφανίσει από το web.Βίνγκιλοτ έγραψε: ↑04 Απρ 2024, 15:31Ναι, ειδικά φαίνεται και από τα χαστούκια που έφαγε η Κανέλλη.Parrot έγραψε: ↑04 Απρ 2024, 15:26Παναγιώταρος: Μεγάλες προσωπικότητες ο Χίτλερ και ο Στάλιν
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthr ... i-o-stalin
Αυτό το κρυφτούλι και το παιχνίδι με τα σύμβολα το έπαιζε ο φασισμός από τις απαρχές του. Μ' αρέσει που ο Ταλαίπωρος ποστάρει -κυριολεκτικά- γκεμπελική προπαγάνδα.
- Green Dragon
Πασόκος δεν ήταν ο Φωτόπουλος; Τον γνωστό της ΔΕΗ δεν λες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 05 Απρ 2024, 08:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Όχι. Με την ίδια ακριβώς λογική, μπορεί κάποιος να πει ότι φασισμός, κομμουνισμός και φιλελευθερισμός είναι τρίδυμα αδέρφια. Ο φασισμός και ο φιλελευθερισμός υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, ο φασισμός και ο κομμουνισμός τον ανοιχτά αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης και ο κομμουνισμός και ο φιλελευθερισμός τον διεθνισμό και τον ηθικό εκφυλισμό.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Στρακαστρουκας έγραψε: ↑04 Απρ 2024, 15:33Δεν θα ελεγα ακριβως διδυμο αδερφακι αλλα σαφως υπαρχει συσχετιση. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει ντε και καλα να ταυτιζονται αυτα τα δυο συστηματα με βαση το ποσους ανθρωπους σκοτωσαν(λες και οι καπιταλιστικες χωρες δεν εχουν σκοτωσει εκατομμυρια ανθρωπους...). Η εμφανιση τους εχει να κανει περισσοτερο με το πως αλλαξαν οι κοινωνιες τον 19ο αιωνα, αυξηθηκαν εντυπωσιακα οι πληθυσμοί και άλλαξε η κοινωνικη συνοχη των χωρων σε σημειο που τα παλια καθεστωτα(κυριως μοναρχιες)δεν μπορουσαν να επιλυσουν τα προβληματα που δημιουργησε αυτη η αλλαγη στο εσωτερικο των χωρων. Ολα τα καθεστωτα(φασιστικα, κομμουνιστικα, καπιταλιστικα)υποχρεωθηκαν τελικα να περασουν μεταρρυθμισεις που θεωρουνται σοσιαλιστικες. Τα φασιστικα καθεστωτα συχνα πρεσβευαν ιδιες αξιες με τα κομμουνιστικα και δημιουργηθηκαν ως αντιδραση στις κομμουνιστικες επαναστασεις της εποχης. Χρησιμοποιησαν "εθνικιστικο σοσιαλισμο" σε αντιθεση με την ΕΣΣΔ που χρησιμοποιησε "διεθνιστικο σοσιαλισμο". Ο κομμουνισμος ομως εβλεπε 100 χρονια μπροστα και καταλαβαινε οτι πλεον ο κοσμος εισερχονταν σε μια εποχη παγκοσμιοποιησης και οι χωρες πρεπει να αφησουν στην ακρη τις εθνικιστικες διαφορες και να συνεργαστουν. Ο φασισμος εβλεπε προς τα πισω
Σπούδασε στην Γερμανία και ήταν φιλικά κείμενος προς αυτούς. Προφανώς ενστερνιζόταν την εθνικιστική ιδεολογία τους και πολύ καλά έκανε, αλλά όταν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της πατρίδας του και των φασιστών, τους έστειλε στον αγύριστο.
Επιπλέον, έβλεπε ότι ερχόταν η στιγμή να επιλέξει και είχε ήδη προετοιμαστεί φτιάχνοντας τη γραμμή Μεταξά, οχυρά που οι ναζί δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Επειδή εύκολα λες ΟΧΙ, μια λέξη είναι, αλλά τι κάνεις μετά, εάν είσαι απροετοίμαστος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 05 Απρ 2024, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1. Γιατί αν δεν ζηλεύεις τον κομμουνισμό, ποιον θα ζηλέψεις;
90's
SpoilerShow
'In Cuba I met sex workers who were psychologists, doctors ... none of them can defend their rights'
Όσον αφορά αυτούς που αποκαλείτε "φασιστές" : Γράμμος-Βίτσι.
- Οργισμένος
H δικτατορια του προλαιταριατου φυσικα και ειναι εξοχως ολοκληρωτιστικη σαν τον εθνικοσοσιαλισμο. Και ειναι και οι 2 σοσιαλιστικες ιδεολογιες.
Απανθρωπα κτηνωδη φασιστικα καθεστωτα/
Απανθρωπα κτηνωδη φασιστικα καθεστωτα/
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Ξέρω, και οι κομμουνιστές στον εμφύλιο σκοτώσαν τον αδελφό του παππού μου χωρίς λόγο.
Γράφω ότι είναι ολοκληρωτική ιδεολογία. Αλλά στην πράξη πήγε πολύ χειρότερα από αυτά που πρεσβεύει η (αξιόλογη) ιδεολογία του.
Ο φασισμός και στη θεωρεία και στην πράξη είναι παράνοια. Oταν λέω φασισμό εννοώ στη Χιτλερική-Μουσολινική εκδοχή του υπερεθνικισμού και όχι τον απλό πατριωτισμό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ίακχος την 05 Απρ 2024, 10:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ο φασισμος υποστηριζει τους γηγενείς -ο κομμουνισμος υποστηριζει την σαρα και την μαρα
και τα δυο συστηματα θελουν τον κρατικο ελεγχο
και τα δυο συστηματα θελουν τον κρατικο ελεγχο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 59 Απαντήσεις
- 3966 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
10 Ιαν 2025, 13:35
-
-
Νέα δημοσίευση Συμφωνείτε σε επώνυμες εκλογές ?
από Unique » 28 Μάιος 2024, 14:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 39 Απαντήσεις
- 727 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
28 Μάιος 2024, 20:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συμφωνείτε με τις εθνολογικές παρατηρήσεις του Όργουελ;
από Dwarven Blacksmith » 03 Μάιος 2024, 23:18 » σε Κοινωνικά θέματα - 18 Απαντήσεις
- 728 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
05 Μάιος 2024, 16:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συμφωνειτε η διαφωνειτε με αυτη την παροιμια?
από George_V » 20 Δεκ 2023, 18:56 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 19 Απαντήσεις
- 1369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ
09 Απρ 2024, 18:07
-