Πολιτική Ορθότητα
- hellegennes
Re: Πολιτική Ορθότητα
Η διόρθωση του τσιρκολάνου ήταν μια αγενής παρέμβαση χωρίς ουσία, που είναι φθηνή πολιτική πάνω σε σοβαρά ζητήματα. Γιατί το να λες γλωσσικές μαλακίες δεν κοστίζει τίποτα ούτε παίρνει χρόνο ούτε απαιτεί δουλειά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
Διαφωνούμε. Το να αποφεύγεις τον λανθάνων σεξισμό
είναι δουλεια.
είναι δουλεια.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- hellegennes
Δεν είναι σεξισμός η γλώσσα και δεν είναι δουλειά να λες μαλακίες και ακόμα χειρότερα να τις λες με τόσο αγενή και βλακώδη τρόπο. Τα προβλήματα των γυναικών δεν είναι ότι η λέξη που εκφράζει την ανθρωπότητα περιέχει ένα συνθετικό που περιγράφει και σκέτο τον άνδρα εκτός από τον άνθρωπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Alchemist501
hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 12:43Ευγένεια + απουσία πολιτικής ορθότητας:
Αγένεια + πολιτική ορθότητα:
Justin Trudeau Regrets ‘Peoplekind’: ‘I Made a Dumb Joke’
https://www.nytimes.com/2018/02/07/worl ... ekind.html
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- hellegennes
Ναι. Ακόμη και ο ίδιος αντιλήφθηκε την βλακεία του και ισχυρίστηκε μετά ότι ήταν αστείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η ευγενεια δεν ειναι η εκφραση της, ειναι η διαθεση για σεβασμο του αλλου. Ακριβως δλδ οτι και η πολιτικη ορθοτητα.hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 14:57Ούτε καν. Η ευγένεια βασίζεται στον τρόπο ομιλίας, την γλώσσα του σώματος, τον τρόπο χρήσης της γλώσσας -και όχι την επιλογή λέξεων- καθώς και τον στοιχειώδη σεβασμό κοινωνικών συμβάσεων (π.χ. να μην διακόπτεις τους συνομιλητές σου).
- Alchemist501
Τι σε παραξενευει ?axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:55Δεν βλεπω τι σχεση εχει το βιντεο που παραθετεις με την πολιτικη ορθοτητα.Alchemist501 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:42
Ευγένεια : σεβασμός απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω και αποφυγή προσωπικής προσβολής χωρίς λόγο
Πολιτική ορθότητα :
Η πολιτική ορθότητα αφορά την αποφυγή προσβολών προς κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.
Οι τυπαδες στο βίντεο θεώρησαν την ίδια την παράσταση προσβολή απέναντι τους και απαιτούσαν την ακύρωση της
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα :
https://www.google.com/amp/s/amp.azcent ... 2683881002
Phoenix restaurant says this is a photo of coal miners. But I see offensive blackface
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
Αυτο που με παραξενευει ειναι η παραθεση του βιντεο. Δεν βλεπω συνδεση του με αυτο που συζηταμε.Alchemist501 έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 15:38Τι σε παραξενευει ?axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:55Δεν βλεπω τι σχεση εχει το βιντεο που παραθετεις με την πολιτικη ορθοτητα.Alchemist501 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:42
Ευγένεια : σεβασμός απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω και αποφυγή προσωπικής προσβολής χωρίς λόγο
Πολιτική ορθότητα :
Η πολιτική ορθότητα αφορά την αποφυγή προσβολών προς κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.
Οι τυπαδες στο βίντεο θεώρησαν την ίδια την παράσταση προσβολή απέναντι τους και απαιτούσαν την ακύρωση της
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα :
https://www.google.com/amp/s/amp.azcent ... 2683881002
Phoenix restaurant says this is a photo of coal miners. But I see offensive blackface
- hellegennes
Η πολιτική ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ευγένεια. Είναι απειλή για την δημοκρατία, την ελευθερία, την έκφραση και την τέχνη.
Σ' αυτήν την ιστορία του Ντον Ρόσα, η αμερικανική έκδοση κουτσούρεψε όλες τις αναφορές σε βρόμικες οδοντόβουρτσες, σώβρακα, λίγδα και απλυσιά, γιατί ήταν πολιτικά μη ορθά. Το αποτέλεσμα ήταν η αμερικανική έκδοση να είναι σουρεαλιστικά ελλιπής και να μην βγάζει νόημα.
Σ' αυτήν την ιστορία του Ντον Ρόσα, η αμερικανική έκδοση κουτσούρεψε όλες τις αναφορές σε βρόμικες οδοντόβουρτσες, σώβρακα, λίγδα και απλυσιά, γιατί ήταν πολιτικά μη ορθά. Το αποτέλεσμα ήταν η αμερικανική έκδοση να είναι σουρεαλιστικά ελλιπής και να μην βγάζει νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
What the actual fuck. Όχι, δεν τις κουτσουρεψε επειδή ήταν πολιτικά μη ορθά. Έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος;hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 18:07Η πολιτική ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ευγένεια. Είναι απειλή για την δημοκρατία, την ελευθερία, την έκφραση και την τέχνη.

- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Τα τάγματα της Πατριωτικής Ορθότητας εναντίον του Καιριδη. μίστερ μαξ @ Η σπορά των ηττημένων του 1829
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- hellegennes
Ακριβώς γι' αυτό τις κουτσούρεψε. Για να μην προσβληθούν οι αναγνώστες που είναι άπλυτοι γιατί δεν είναι πολιτικά ορθό το απλυτο-shaming.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 19:53What the actual fuck. Όχι, δεν τις κουτσουρεψε επειδή ήταν πολιτικά μη ορθά. Έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος;hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 18:07Η πολιτική ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ευγένεια. Είναι απειλή για την δημοκρατία, την ελευθερία, την έκφραση και την τέχνη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Alchemist501
hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 20:15Ακριβώς γι' αυτό τις κουτσούρεψε. Για να μην προσβληθούν οι αναγνώστες που είναι άπλυτοι γιατί δεν είναι πολιτικά ορθό το απλυτο-shaming.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 19:53What the actual fuck. Όχι, δεν τις κουτσουρεψε επειδή ήταν πολιτικά μη ορθά. Έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος;hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 18:07Η πολιτική ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ευγένεια. Είναι απειλή για την δημοκρατία, την ελευθερία, την έκφραση και την τέχνη.

Έχεις απόδειξη για αυτό που λες ?
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- Dwarven Blacksmith
hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 20:15Ακριβώς γι' αυτό τις κουτσούρεψε. Για να μην προσβληθούν οι αναγνώστες που είναι άπλυτοι γιατί δεν είναι πολιτικά ορθό το απλυτο-shaming.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 19:53What the actual fuck. Όχι, δεν τις κουτσουρεψε επειδή ήταν πολιτικά μη ορθά. Έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος;hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 18:07Η πολιτική ορθότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ευγένεια. Είναι απειλή για την δημοκρατία, την ελευθερία, την έκφραση και την τέχνη.

Αναμενόμενο πάντως. Όταν ορίζεις την πολιτική ορθότητα ως "ο,τιδήποτε δεν μου αρέσει" τότε ναι, όλα είναι πολιτική ορθότητα.
Για το φυσιολογικό κόσμο πάντως απλά ο έκδοτης πίστευε ότι τα χεσμένα σώβρακα ήταν αντιεμπορικά. Λογοκρισία για λόγους μπραντινγκ λέγεται, όπως υπάρχει και λόγω πουριτανισμού, και χίλια δυο άλλα είδη που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική ορθότητα.

- hellegennes
Τα λόγια του ίδιου του Ντον Ρόσα.Alchemist501 έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 20:18hellegennes έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 20:15Ακριβώς γι' αυτό τις κουτσούρεψε. Για να μην προσβληθούν οι αναγνώστες που είναι άπλυτοι γιατί δεν είναι πολιτικά ορθό το απλυτο-shaming.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 19:53
What the actual fuck. Όχι, δεν τις κουτσουρεψε επειδή ήταν πολιτικά μη ορθά. Έχεις ιδέα τι σημαίνει ο όρος;
Έχεις απόδειξη για αυτό που λες ?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αν ζούσε ο Τζιμάκος στη σημερινή πολιτική ορθότητα
από Αρίστος » 18 Απρ 2024, 19:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 330 Απαντήσεις
- 6641 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
20 Απρ 2024, 15:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα βυζιά της Συδνευ Σουίνι νικούν την πολιτική ορθότητα
από Σενέκας » 16 Μαρ 2024, 16:50 » σε Διεθνής πολιτική - 59 Απαντήσεις
- 1725 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
19 Απρ 2024, 13:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η πολιτική μου ταυτότητα.
από Γενιά της Αμαρτίας » 31 Μαρ 2025, 09:25 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 3 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας
31 Μαρ 2025, 09:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εβδομαδιαία πολιτική κ@@@σκόπηση.
από Niki » 31 Μαρ 2024, 09:05 » σε Εσωτερική Πολιτική - 36 Απαντήσεις
- 1222 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
04 Οκτ 2024, 23:02
-