Για ποιό λόγο συμφέρει τους απλούς ανθρώπους της Δύσης να ηττηθούν οι Δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Για ποιό λόγο συμφέρει τους απλούς ανθρώπους της Δύσης να ηττηθούν οι Δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 03 Σεπ 2022, 15:41

Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:36
Καραμελίτσα έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:33
Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:28

Συντριπτική διαγράφεται, ειδικά μετα την ουκρανέζικη "αντεπίθεση", κατά την οποία οι Αμερικάνοι χρησιμποίησαν τις χοντρές ουκρανέζικες κεφάλες, με το γελοίο κούρεμα, για να κοπανίσουν το ρωσικό τοίχο.
Και μη ξεχνάμε το κάζο που πάθανε στο Αφγανιστάν λίγο πρίν.
Η Αμερική τελείωσε.
Συντριπτική θα είναι μόνο αν συνθηκολογήσει η Ουκρανία άνευ όρων. Που δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει, αν η Ρωσία δεν καταλάβει τουλάχιστον το Κίεβο. Και αυτό χωρίς επιστράτευση, είναι απίθανο.
Επιστράτευση θα κάνει όταν γίνουν τα δημοψηφίσματα με τα οποία θα ενώνονται οι "λαϊκές δημοκρατίες" με τη Ρωσία.
Τότε θα είναι ρωσικό έδαφος, και θα στείλει ρωσικό στρατό να τα φυλάει. Αυτό θα του αφήσει χιλιάδες στρατό για να χρησιμοποιήσει μόνο για επιθετικούς λόγους.
Θα δούμε. Για το επόμενο εξάμηνο, το μεγάλο διακύβευμα δεν είναι τί θα γίνει στο πεδίο της μάχης, όσο το αν θα αντέξει η ευρωπαϊκή συνοχή.
Z

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Για ποιό λόγο συμφέρει τους απλούς ανθρώπους της Δύσης να ηττηθούν οι Δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 03 Σεπ 2022, 15:47

Sol έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:25
Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 14:28
Οι εργοδότες αναγκάζονταν να δίνουν περισσότερα για να κρατάνε τους εργαζομένους ευχαριστημένους, και να μη ζητούν κομμουνισμό στις χώρες τους.
1. Γιατί ο κομμουνισμός έδινε στους εργαζόμενους και ήταν πρότυπο;

2. αντε και έδινε ο κομμουνισμός η ανατολή τι πρότυπο μπορεί να είναι για τους εργαζόμενους της δύσης; Τι μπορεί να αρέσει στους εργαζόμενους της δύσης από το σύστημα της ανατολής;
Το πιστεύεις ή όχι, μέχρι κάποια φάση έδινε και με το παραπάνω.

Μερικά παραδείγματα που εσύ ως Δυτικός εργαζόμενος (δεν μιλά μόνο για Ελλάδα) τα πήρες επί ΕΣΣΔ:

Άδεια επί πληρωμή
Κρατική ασφάλιση
Σύνταξη
Επιδόματα εργαζομένων (παιδιά, γάμου και ότι άλλο σκατα υπάρχει)
Επίδομα ανεργίας
Αναρρωτική άδεια
Άδεια μητρότητας/πατρότητας

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 03 Σεπ 2022, 15:50

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:42
ζΗτΩ ο ΠοΥτΙν ΕπΕιΔή ΡεΒμΑ!!!!!1111!
Εσύ, από τότε που πήγες νουδού, έχεις γίνει ντίπ μα για ντίπ.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Σεπ 2022, 15:51

Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:37
πατησιωτης έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:27

Πρόκειται βασικά για αυτιστικούς τύπους που αυτοαποκαλούνται πατριώτες αλλά στην πραγματικότητα ως πατρίδα δεν εννοούν τη χώρα των 132.000 τ.χ. αλλά τη δική τους ψυχολογική ταυτότητα και οι σχέσεις με τη Ρωσία που επιδιώκουν είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ λαικοδεξιός ή ορθοδοδεξιός ή κάτι παρόμοιο που να ήταν υπέρ της Σοβιετικής Ενώσεως όταν αυτή υπήρχε.Κανείς απολύτως από αυτούς δεν έλεγε αμάν να μην καταρρεύσει αυτό το πράγμα και χαθεί το "αντίπαλο δέος".Μπορεί να υπήρχαν τέτοιοι κεντρώοι ή άσχετοι,όχι όμως από τη χρυσαυγίτικη ή βελοπούλεια συνομοταξία.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της στάσης τους έναντι του Μακαρίου στην Κύπρο που ήταν και αρχιεπίσκοπος τρομάρα του. :lol:
Οι λαικοδεξιοί έψεγαν και ακόμη ψέγουν τον Μακάριο επειδή τότε έκανε τα γλυκά μάτια προς τη Μόσχα σε παιγνίδι ισορροπιών και τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την καταστροφή που βέβαια ξεκίνησε με το ...λαικοδεξιό πραξικόπημα εναντίον του αλλά αυτό δεν το λένε.
Τότε φυσικά η ΕΣΣΔ ήταν η δεύτερη υπερδύναμη.Ήλεγχε τη μισή Ευρώπη.Τώρα η πουτινική Ρωσία είναι σκιά της εποχής εκείνης.Οι ίδιοι λαικοδεξιοί που έψεγαν τον Μακάριο για τις σχέσεις με την υπερδύναμη ΕΣΣΔ και εξηγούσαν ότι αυτή προκάλεσε την οργή των Αμερικανών που οδήγησε στη διχοτόμηση (παραλείποντας πάντα τι έκαναν οι ίδιοι) ζητούν σήμερα "μακαριακή" πολιτική από την κυβέρνηση υπέρ μιας Ρωσίας που αγωνίζεται να καταλάβει το ....Χάρκοβο. :lol:
Το παράλογο να απεχθάνεσαι το ποντάρισμα στην πανίσχυρη ΕΣΣΔ και να ζητάς τώρα ποντάρισμα στην πολύ πιο αδύνατη Ρωσία εξηγείται από το ότι η τελευταία έβαλε και το δικέφαλο αετό μαζί με το σφυροδρέπανο και έκτισε και μερικές εκκλησίες. :D Αυτά ήσαν αρκετά.Δεν έχει σημασία η πραγματική ισχύς σε κάθε περίπτωση από την οποία θα ωφεληθεί η χώρα εάν την προσεγγίσει αλλά η δική τους ταυτοτική συμβατότητα με την προβαλλόμενη ιδεολογία της Ρωσίας. :smt018
Το ότι δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα επαγωγών, είναι σαφές.

Μια απλή εκτίμηση για τα κοινά στοιχεία μεταξύ πουτινιστών και QAνιστών -του φερόμενου ως αντίθετου πόλου :lol: - αρκεί.
Χαχάνισες και κέρδισες πάλι, ε?
Ρεύμα πόσο σου ήρθε, btw? Ή δεν ασχολείσαι εσύ με τέτοια μπανάλ θέματα?
Ο Βενιζέλος είπε ότι αυτά είναι όντως μπανάλ/ποταπά θέματα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. :rtfm:

Εγώ με ανοικτό παράθυρο κοιμόμουν και πριν (χειμώνα-καλοκαίρι) με ανοικτό παράθυρο θα συνεχίσω να κοιμάμαι και τώρα. Και όπως αντιμετώπισα τις άλλες αυξήσεις, θα αντιμετωπίσω κι αυτήν. Με λίγα λόγια, δεν είμαι από τους ονειροπαρμένους που θεωρούν ότι μόνον στην Ελλάδα ήρθε η συντέλεια του κόζμου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 03 Σεπ 2022, 15:54

Αρίστος έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:40
Sid Vicious έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:26
Αρίστος έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:19

Τοτε το πουτινιστικο μετωπο ηταν καλο παντως. :lol:

.
Πουτινιστικο μετωπο τοτε υπηρχε μονο στο διαταραγμενο μυαλο σου

Μηπως υποστηριζε Πρεσπες τοτε ο Πουτιν και ο Ιβαν και δεν το ξερω; :smt005:

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/st ... inteo/amp/

.
1. H οικογενεια Σαββιδη ειναι πιο Ελληνες απο οσο νομιζεις, πιο Ελληνες απο εσενα σιγουρα

2. Επειδη εισαι sub τυπος και δεν κατανοεις οτι οταν υποστηριζουμε κατι ειναι αδιαφορο τι ενδεχομενως να υποστηριζει αλλος, λειτουργεις δηλαδη με ψυχοσυνθεση υποτακτικου, να σε δωσω ενα παραδειγμα. Εγω υποστηριζω την Γκετεμποργκ με ειναι αδιαφορο αν την υποστηριζεις εσυ ή οχι. Αν την υποστηριξεις δεν σημαινει πως θα σταματησω νσ την υποστηριζω εγω οπως εκανα και πριν.

3. Η καλη "φιδι" Μοσχα ηταν απο τις πρωτες που το 1992 ετρεξαν να αναγνωρισουν το πλανεμενο κρατιδιο των προσωρινα εκσλαβισμενων Ελληνων των Σκοπιων

4. Εσυ τοτε επαιρνες ακομα χαρτζηλικακι απο συριζα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Σεπ 2022, 15:56

GoBzi έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:47
Sol έγραψε:
Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 14:28
Οι εργοδότες αναγκάζονταν να δίνουν περισσότερα για να κρατάνε τους εργαζομένους ευχαριστημένους, και να μη ζητούν κομμουνισμό στις χώρες τους.

2. αντε και έδινε ο κομμουνισμός η ανατολή τι πρότυπο μπορεί να είναι για τους εργαζόμενους της δύσης; Τι μπορεί να αρέσει στους εργαζόμενους της δύσης από το σύστημα της ανατολής;

Μερικά παραδείγματα που εσύ ως Δυτικός εργαζόμενος (δεν μιλά μόνο για Ελλάδα) τα πήρες επί ΕΣΣΔ:

Άδεια επί πληρωμή
Κρατική ασφάλιση
Σύνταξη
Επίδομα ανεργίας
Αναρρωτική άδεια
Καλά, βάλε και τα τετραγωνικά των σπιτιών, τις καταναλωτικές ανάγκες/προϊόντα, τις δυνατότητες ψυχαγωγίας, την δυνατότητα εργασίας σύμφωνα με το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς, το ύψος των μισθών κλπ κάνε μια αντιστοίχιση με την Ελλάδα και έλα μετά να μου πεις πόσοι θα γούσταραν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το κομμουνιστικό μοντέλο με τους κομμουνιστικούς και όχι προσωπικούς όρους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 03 Σεπ 2022, 15:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:51
Kauldron έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:37

Το ότι δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα επαγωγών, είναι σαφές.

Μια απλή εκτίμηση για τα κοινά στοιχεία μεταξύ πουτινιστών και QAνιστών -του φερόμενου ως αντίθετου πόλου :lol: - αρκεί.
Ο Βενιζέλος είπε ότι αυτά είναι όντως μπανάλ/ποταπά θέματα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. :rtfm:

Εγώ με ανοικτό παράθυρο κοιμόμουν και πριν (χειμώνα-καλοκαίρι) με ανοικτό παράθυρο θα συνεχίσω να κοιμάμαι και τώρα. Και όπως αντιμετώπισα τις άλλες αυξήσεις, θα αντιμετωπίσω κι αυτήν. Με λίγα λόγια, δεν είμαι από τους ονειροπαρμένους που θεωρούν ότι μόνον στην Ελλάδα ήρθε η συντέλεια του κόζμου.
Καλά, μας έπεισες.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 03 Σεπ 2022, 15:59

Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:50
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:42
ζΗτΩ ο ΠοΥτΙν ΕπΕιΔή ΡεΒμΑ!!!!!1111!
Εσύ, από τότε που πήγες νουδού, έχεις γίνει ντίπ μα για ντίπ.
ρε ουστ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Σεπ 2022, 16:00

Kauldron έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:51
Kauldron έγραψε:

Καλά, μας έπεισες.
Μόνον και μόνον που σου φαίνεται περίεργο, δείχνει πόσο τρυφερόκωλος είσαι. :lol:

Όπως και οι περισσότεροι πουτινικοί άλλωστε.

Αυτά τα είχα αναφέρει σε άσχετα θέματα, πολύ πριν την κρίση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 03 Σεπ 2022, 16:01

Sid Vicious έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:54
Αρίστος έγραψε:
Sid Vicious έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:26

Πουτινιστικο μετωπο τοτε υπηρχε μονο στο διαταραγμενο μυαλο σου

.
1. H οικογενεια Σαββιδη ειναι πιο Ελληνες απο οσο νομιζεις, πιο Ελληνες απο εσενα σιγουρα

2. Επειδη εισαι sub τυπος και δεν κατανοεις οτι οταν υποστηριζουμε κατι ειναι αδιαφορο τι ενδεχομενως να υποστηριζει αλλος, λειτουργεις δηλαδη με ψυχοσυνθεση υποτακτικου, να σε δωσω ενα παραδειγμα. Εγω υποστηριζω την Γκετεμποργκ με ειναι αδιαφορο αν την υποστηριζεις εσυ ή οχι. Αν την υποστηριξεις δεν σημαινει πως θα σταματησω νσ την υποστηριζω εγω οπως εκανα και πριν.

3. Η καλη "φιδι" Μοσχα ηταν απο τις πρωτες που το 1992 ετρεξαν να αναγνωρισουν το πλανεμενο κρατιδιο των προσωρινα εκσλαβισμενων Ελληνων των Σκοπιων

Εγω τοτε εγραφα στα αρθρα μου υπερ Τραμπ, Σαλβινι και Brexit, συνεπως δεν υπηρχε περιπτωση να παιρνω χαρτζιλικι απο ΣΥΡΙΖΑ. Εσυ κανε πως δεν ξερεις ποιοι διοργανωναν τοτε τα μακεδονομαχικα συλλαλητηρια (ΝΔ+Ρωσια, Χοντρος+Ιβαν). Και ποσο αδελφοποιητη τοτε χωρα ηταν η Ρωσια για τη ΝΔ.

.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 03 Σεπ 2022, 16:02

Αρίστος έγραψε:
03 Σεπ 2022, 16:01
Sid Vicious έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

Εγω τοτε εγραφα στα αρθρα μου υπερ Τραμπ, Σαλβινι και Brexit, συνεπως δεν υπηρχε περιπτωση να παιρνω χαρτζιλικι απο ΣΥΡΙΖΑ. Εσυ κανε πως δεν ξερεις ποιοι διοργανωναν τοτε τα μακεδονομαχικα συλλαλητηρια (ΝΔ+Ρωσια, Χοντρος+Ιβαν). Και ποσο αδελφοποιητη τοτε χωρα ηταν η Ρωσια για τη ΝΔ.

.
Οταν λεω εγω οτι αδυνατεις να κατανοησεις λογω υποτακτικης ψυχοσυνθεσης
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 03 Σεπ 2022, 16:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:56
GoBzi έγραψε:
Sol έγραψε:

Άδεια επί πληρωμή
Κρατική ασφάλιση
Σύνταξη
Επίδομα ανεργίας
Αναρρωτική άδεια
Καλά, βάλε και τα τετραγωνικά των σπιτιών, τις καταναλωτικές ανάγκες/προϊόντα, τις δυνατότητες ψυχαγωγίας, την δυνατότητα εργασίας σύμφωνα με το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς, το ύψος των μισθών κλπ κάνε μια αντιστοίχιση με την Ελλάδα και έλα μετά να μου πεις πόσοι θα γούσταραν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το κομμουνιστικό μοντέλο.
Η αποτυχία του κομμουνιστικού μοντέλου είναι δεδομένη πριν καν ξεκινήσει και δεν πρέπει να (ξανά) εφαρμοστεί πουθενά.

Αυτό που λεει ο νηματοθέτης (και συμφωνώ) είναι πως τον καιρό του ψυχρού πολέμου η Δύση και ΕΣΣΔ προσπαθούσαν να δείξουν ποιος την έχει πιο μεγάλη. Το κρατικό (ερχόμενο από Αμερική) χρήμα έπεφτε και το κλήμα ήταν πιο ευνοϊκό για τον απλό πολίτη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Σεπ 2022, 16:13

GoBzi έγραψε:
03 Σεπ 2022, 16:03
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Σεπ 2022, 15:56
GoBzi έγραψε:

Άδεια επί πληρωμή
Κρατική ασφάλιση
Σύνταξη
Επίδομα ανεργίας
Αναρρωτική άδεια
Καλά, βάλε και τα τετραγωνικά των σπιτιών, τις καταναλωτικές ανάγκες/προϊόντα, τις δυνατότητες ψυχαγωγίας, την δυνατότητα εργασίας σύμφωνα με το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς, το ύψος των μισθών κλπ κάνε μια αντιστοίχιση με την Ελλάδα και έλα μετά να μου πεις πόσοι θα γούσταραν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το κομμουνιστικό μοντέλο.
Η αποτυχία του κομμουνιστικού μοντέλου είναι δεδομένη πριν καν ξεκινήσει και δεν πρέπει να (ξανά) εφαρμοστεί πουθενά.

Αυτό που λεει ο νηματοθέτης (και συμφωνώ) είναι πως τον καιρό του ψυχρού πολέμου η Δύση και ΕΣΣΔ προσπαθούσαν να δείξουν ποιος την έχει πιο μεγάλη. Το κρατικό (ερχόμενο από Αμερική) χρήμα έπεφτε και το κλήμα ήταν πιο ευνοϊκό για τον απλό πολίτη.
Το ποιος την είχε πιο μεγάλη για τον απλό πολίτη τον καιρό του ψυχρού πολέμου, είναι ξεκάθαρο.

Και για να το κάνουμε πιο σαφές το πρόβλημα όλων των πουτινικών της δύσης ήταν το ότι μειώθηκε η παραγωγή των λεφτόδεντρων από τις δυτικές δυνάμεις του κακού.

Κατά τα άλλα, ουδείς τους εμποδίζει την πρόσβαση στα πουτινίζοντα κράτη.

Ούτε καν οι ολιγάρχες που ευδοκιμούν σ' αυτές τις σύγχρονες γαίες της επαγγελίας. Αντιθέτως.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Σεπ 2022, 16:21

Sid Vicious έγραψε:
03 Σεπ 2022, 16:02
Αρίστος έγραψε:
03 Σεπ 2022, 16:01
Sid Vicious έγραψε:

.
Οταν λεω εγω οτι αδυνατεις να κατανοησεις λογω υποτακτικης ψυχοσυνθεσης
Συμφωνώ.

Η άποψη μου είναι ότι όποιος εθνικιστής προσπάθησε να υποτιμήσει/γελοιοποιήσει τα "μακεδονομαχικά" συλλαλητήρια, είναι ο απόλυτος υποτακτικός/βωμολόχος.

Οκ, για τους αντιεθνικιστές, το καταλαβαίνω. Είναι η φύση τους τέτοια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών