ακύρωση Richard Stallman
- Dwarven Blacksmith
Re: ακύρωση Richard Stallman
Εννοώ ότι δεν κρύβεις αυτό που έχεις γίνει.
Ένας αλτ ραιτ δηλαδή με ενοχικες αναφορές στις μεγκαεταιρίες που νικάνε αν ο Ηγέτης του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι president for life.
Αλήθεια μπορείς να μου πεις ένα λόγο για τον οποίο ο RMS μπορεί να έχει σωρό τρελές απαιτήσεις από τους συνεργάτες του (όπως να μη λένε open source), αλλά το MIT και το FSF δεν μπορούν να έχουν την απλή απαίτηση να μην τους δυσφημει;

Ο σταλ είναι ο ιδρυτής του fsf ρε ότινάνε (και κάτι ακόμη πολύ παραπάνω από αυτό) για να τον στείλουν επειδή ενοχλήθηκε μια κουραδίτσα σαν εσένα απλά με μουνί.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 17:54Εννοώ ότι δεν κρύβεις αυτό που έχεις γίνει.
Ένας αλτ ραιτ δηλαδή με ενοχικες αναφορές στις μεγκαεταιρίες που νικάνε αν ο Ηγέτης του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι president for life.
Αλήθεια μπορείς να μου πεις ένα λόγο για τον οποίο ο RMS μπορεί να έχει σωρό τρελές απαιτήσεις από τους συνεργάτες του (όπως να μη λένε open source), αλλά το MIT και το FSF δεν μπορούν να έχουν την απλή απαίτηση να μην τους δυσφημει;

Στα υπόλοιπα ας σε αναλάβει ο Φος.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
έλεος ρε νάνε. Πες για 17άχρονα μόνο, άσε την τεχνολογία εκτός κουβέντας.

τρέλα το νήμα πάντως, οι φίλοι του ανοικτού λογισμικού υπεραπίζονται τον σταλμαν της γενικής άδειας έκδοση 3.

- Dwarven Blacksmith
Και ο Γούντι Άλεν είναι καλός σκηνοθέτης. Λοιπόν; Τι σημασία (θα έπρεπε να) έχει;sys3x έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 18:02Ο σταλ είναι ο ιδρυτής του fsf ρε ότινάνε (και κάτι ακόμη πολύ παραπάνω από αυτό) για να τον στείλουν επειδή ενοχλήθηκε μια κουραδίτσα σαν εσένα απλά με μουνί.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 17:54Εννοώ ότι δεν κρύβεις αυτό που έχεις γίνει.

Ο Γούντι δεν ίδρυσε, ούτε εφηύρε ούτε εισήγαγε κάτι που άλλαξε τις ζωές όλων των ανθρώπων, ένας σκηνοθέτης που σχεδόν όλες οι ταινίες του έχουν το ίδιο θέμα είναι το οποίο τυχαίνει να κάνει γκελ στις λίγο πιο ώριμες γυναίκες (ευτυχώς όχι σε όλες) γιατί μέσα από την νευρωτική υστερία του καταφέρνει να πλησιάσει πάρα πολύ την ψυχολογία τους, γράφει όμορφα σενάρια, έχει γενικώς από καλή έως πολύ καλή φωτογραφία και έχει συνεισφέρει περίπου 0 στην ανθρώπινη πρόοδο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 18:14Και ο Γούντι Άλεν είναι καλός σκηνοθέτης. Λοιπόν; Τι σημασία (θα έπρεπε να) έχει;sys3x έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 18:02Ο σταλ είναι ο ιδρυτής του fsf ρε ότινάνε (και κάτι ακόμη πολύ παραπάνω από αυτό) για να τον στείλουν επειδή ενοχλήθηκε μια κουραδίτσα σαν εσένα απλά με μουνί.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 17:54
Εννοώ ότι δεν κρύβεις αυτό που έχεις γίνει.
Πούτσες με βούρτσες πάλι δηλαδή νάνεμου.
Όταν μιλούσαμε για το ΝΚ εφέ στα ίντεργουέμπς ήσουν ακόμη παιδάκι.

Για σένα καμμιά σημασία δηλαδή, συνέχισε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
είναι δυνατόν να λέμε ότι μετράει η συνεισφορά στην ανθρωπότητα ενός, όπως υποκειμενικά την βλέπουμε, όταν εξετάζουμε θέμα που δεν έχω καταλάβει και ποιο είναι, ρόζ πάντως;
πέρα δηλαδή που ο στάλμαν δεν είναι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ακριβώς, έτυχε να μοιάζει έτσι.
πέρα δηλαδή που ο στάλμαν δεν είναι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ακριβώς, έτυχε να μοιάζει έτσι.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Μέχρι και τον Βόζνιακ, θα κατηγορήσουν κάποια στιγμή, έτσι και κοιτάξει καταλάθος καμμία.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- Dwarven Blacksmith
Η πεποίθηση ότι από ένα βαθμό συνεισφοράς και πάνω αποκτάς immunity στην κριτική είναι μια βαθιά αλήτικη άποψη.sys3x έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 18:25Ο Γούντι δεν ίδρυσε, ούτε εφηύρε ούτε εισήγαγε κάτι που άλλαξε τις ζωές όλων των ανθρώπων, ένας σκηνοθέτης που σχεδόν όλες οι ταινίες του έχουν το ίδιο θέμα είναι το οποίο τυχαίνει να κάνει γκελ στις λίγο πιο ώριμες γυναίκες (ευτυχώς όχι σε όλες) γιατί μέσα από την νευρωτική υστερία του καταφέρνει να πλησιάσει πάρα πολύ την ψυχολογία τους, γράφει όμορφα σενάρια, έχει γενικώς από καλή έως πολύ καλή φωτογραφία και έχει συνεισφέρει περίπου 0 στην ανθρώπινη πρόοδο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 18:14Και ο Γούντι Άλεν είναι καλός σκηνοθέτης. Λοιπόν; Τι σημασία (θα έπρεπε να) έχει;
Πούτσες με βούρτσες πάλι δηλαδή νάνεμου.
Όταν μιλούσαμε για το ΝΚ εφέ στα ίντεργουέμπς ήσουν ακόμη παιδάκι.
Για σένα καμμιά σημασία δηλαδή, συνέχισε.
Το ότι έγραψες ολόκληρη κριτική για τον Άλεν αντί να καταλάβεις αυτό το πολύ απλό, δεν με εκπλήσσει καθόλου.

Το αίτημα να απολυθείς από παντού για προσωπικές απόψεις δεν είναι "κριτική", είναι δίωξη. Όλοι θα έπρεπε να έχουν ασυλία από αυτό, indeed όλοι είχανε μέχρι να γυναικωθεί (δεν τολμώ να πω ανδρωθεί) η γενιά του τουίτερ, της αποθέωσης του ναρκισσισμού, των safe spaces και των $100.000 διδάκτρων.
Τι πρόβλημα έχεις; Σε υποχρεώνει κανείς να μη βάλεις τη 2 αν θες τόσο πολύ να μπορεί να πάρει τον κώδικα σου κάποιος και να τον κλείσει σε ένα ροζ appliance και μετά να σου κάνει μήνυση για παραβίαση πατέντας επειδή η δικιά σου έκδοση δεν έχει ροζ appliance γύρω από τον κώδικα;
Αλλά η ουσία είναι ότι δεν τον υπερασπιζόμαστε για τις επιλογές του σε σχέση με το ελεύθερο λογισμικό, ούτε πλήρωσε αυτές τις επιλογές (τις οποίες μια χαρά θα συνεχίσει το FSF που τον έδιωξε). Τον υπερασπιζόμαστε γιατί υπέστη πλήρη ακύρωση ολόκληρης της ζωής του επειδή είχε μια προσωπική άποψη που δε γούσταρε μια μαλακισμένη και ο όχλος της.
δεν έχω υπάρχει και η bsd άδεια, απλά μοιάζει αστείο να λέμε τον σταλμαν υπέρμαχο του ανοικτού λογισμικού.
Άσχετα αυτά όμως, το θέμα νομίζω ανήκει στο πλαίσιο του κανόνα συμπεριφοράς στις κοινότητες λογισμικού.
https://www.contributor-covenant.org/
Άσχετα αυτά όμως, το θέμα νομίζω ανήκει στο πλαίσιο του κανόνα συμπεριφοράς στις κοινότητες λογισμικού.
Κανείς δεν τον λέει υπέρμαχο του ανοιχτού λογισμικού. Είναι υπέρμαχος του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ λογισμικού (και στα ελληνικά δε χρειάζεται να γίνει η διάκριση free as in speech) και γενικά των ελεύθερων πνευματικών δημιουργημάτων που κανείς δε μπορεί να τα οικειοποιηθεί στερώντας τα από το σύνολο. Δεν είναι καθόλου το ίδιο.
όχι δεν ανήκει εκεί. Ο Στάλμαν δε φέρθηκε άσχημα σε κάποιον. Απλώς εξέφρασε μια άποψη που μια ΤΡΙΤΗ δε βρήκε της αρεσκείας της και μάλιστα αποφάσισε ότι της προκαλεί φυσικό πόνο και ψυχικό τραύμα!!! Το ότι έχει αναγορευτεί η διαφωνία με την απόλυτη ναρκισσιστική αλήθεια αυτού του γελοίου όχλου σε... μορφή βίας είναι κομμάτι του προβλήματος και πολύ ουσιαστικό. Δε φτάνει που σε γαμάνε, σε γαμάνε και παίζοντάς το θύματα.Άσχετα αυτά όμως, το θέμα νομίζω ανήκει στο πλαίσιο του κανόνα συμπεριφοράς στις κοινότητες λογισμικού.
Επίσης το contributor covenant δεν είναι κάποιου είδους παγκόσμια συνθήκη, είναι μια παπαριά που έχουν σκεφτεί κυρίως τραβέλια που γράφουν χαμηλής ποιότητας πρότζεκτ και τους ενδιαφέρει πιο πολύ τι πιστεύει αυτός που γράφει κώδικα παρά τι κάνει ο κώδικας. Αν κάνεις τον κόπο να δεις τη λίστα των projects δεν έχει καν τα μεγάλα BSD-like όπως Postgres και FreeBSD. Έχει το Fukuzatsu που το γράφει ένα "κορίτσι" με μωβ μαλλιά, anime avatar και πούτσο και το phpmyadmin που σήμερα μάθαμε ότι μπορείς να του κάνεις XSS με μισή γραμμή.
Και βέβαια έχει όλο το κακό εταιρικό συναπάντημα. Τη Google δεν την ενδιαφέρει να πληρώσει κανα ΦΠΑ από τα δισεκατομμύρια των υπερκερδών της, ούτε την ενδιαφέρει να μην τραβάει δεδομένα εφτάχρονων για πούλημα σε εμπόρους όπλων. Την ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ να μη συνεισφέρουν στη Golang άτομα που "κάνουν τους τρανς να νιώθουν ανασφαλείς".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 19 Σεπ 2019, 19:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ελεύθερο ο θεός να το κάνει, αλλά δεν σημαντικό νομίζω αλήθεια πως καταλαβαίνουμε την προσφορά του σταλμαν.
Νομίζω ότι είναι θέμα του CoC, δεν ξέρω αν μου αρέσει αλλά είναι και αυτό άσχετο. Μπήκε και ο πυρήνας πέρυσι, δεν είναι παπαρία ό,τι και να λέμε πλέον.
Νομίζω ότι είναι θέμα του CoC, δεν ξέρω αν μου αρέσει αλλά είναι και αυτό άσχετο. Μπήκε και ο πυρήνας πέρυσι, δεν είναι παπαρία ό,τι και να λέμε πλέον.
- Dwarven Blacksmith
Ο ίδιος ο Σταλμαν έχει απορρίψει συνεργάτες για πολύ πιο αστείους λόγους.foscilis έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 19:23Το αίτημα να απολυθείς από παντού για προσωπικές απόψεις δεν είναι "κριτική", είναι δίωξη. Όλοι θα έπρεπε να έχουν ασυλία από αυτό, indeed όλοι είχανε μέχρι να γυναικωθεί (δεν τολμώ να πω ανδρωθεί) η γενιά του τουίτερ, της αποθέωσης του ναρκισσισμού, των safe spaces και των $100.000 διδάκτρων.
Γιατί το MIT και το FSF δεν μπορούν να απορρίψουν συνεργάτες τους όταν είναι πραγματικός κίνδυνος για το μπραντ τους;
Μόνο ένας απίστευτα entitled μπούμερ θα έστρεφε τα δίδακτρα που αύξησαν οι κωλόγεροι της γενιάς του ως κατηγορία ενάντια στους νέους.
Ωραία η μισογυνικη πινελιά που έβαλες.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση