Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...
Αλλά κάποιοι θεωρούν ότι θα λυθεί το ζήτημα με ...λογοτεχνικούς όρους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Έχω ξαναπεί ότι μια λέξη πάντα είναι χρήσιμη κάπου. Σε κάποιο πλαίσιο. Μπορεί δε, Να χρησιμοποιείται και να δώσει διαφορετικά νοήματα σε διαφορετικές καταστάσεις. Φιλολογικά είναι μια χαρά σωστή. Είναι ο φόνος κάθε γυναίκας. Για οποιονδήποτε λόγο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:27Το ερώτημα είναι κατά πόσον δικαιολογείται νομικά η βία κατά των γυναικών. Αν δεν δικαιολογείται και είναι κοινωνικό και όχι νομικό ζήτημα, σαφώς και είναι μία πομφόλυγα η προσθήκη του όρου "γυναικοκτονία".
Αν τώρα μία κοινωνία ζει μια συνθήκη που θα την οδηγήσει στο να περιορίσει το νόημα σε πιο ειδικές περιπτώσεις, η ιστορία θα δείξει ότι καλώς έγινε το εγχείρημα. Εγώ σήμερα δεν βλέπω τον λόγο να λέγεται γυναικοκτονία και το έχω πει.
Που να ξέρω πότε δικαιολογείται νομικά; Λογικά σε καμιά κατάσταση προστασίας ζωής. Κοινωνικά νομίζω ότι μιλάμε εδώ. Και ναι υπάρχει βία και σεξισμός Και θα υπάρχει όσο οι άνθρωποι ευλογούν τις εξουσίες.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Όταν μια δολοφονία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνεται τακτικά, φυσικά και θα την ξεχωρίσεις. Και θα την μελετήσεις να βρεις τις αιτίες και θα την δικάσεις διαφορετικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Μα το ζητούμενο της συζήτησης (όχι μόνον στο πχόρουμ, γενικότερα) δεν είναι η καθιέρωση του όρου "γυναικοκτονία" ως κοινωνικού αλλά ως νομικού όρου. Στο αμιγώς κοινωνικό πλαίσιο, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τα πως και γιατί.Χαοτικός έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:37Έχω ξαναπεί ότι μια λέξη πάντα είναι χρήσιμη κάπου. Σε κάποιο πλαίσιο. Μπορεί δε, Να χρησιμοποιείται και να δώσει διαφορετικά νοήματα σε διαφορετικές καταστάσεις. Φιλολογικά είναι μια χαρά σωστή. Είναι ο φόνος κάθε γυναίκας. Για οποιονδήποτε λόγο.
Αν τώρα μία κοινωνία ζει μια συνθήκη που θα την οδηγήσει στο να περιορίσει το νόημα σε πιο ειδικές περιπτώσεις, η ιστορία θα δείξει ότι καλώς έγινε το εγχείρημα. Εγώ σήμερα δεν βλέπω τον λόγο να λέγεται γυναικοκτονία και το έχω πει.
Που να ξέρω πότε δικαιολογείται νομικά; Λογικά σε καμιά κατάσταση προστασίας ζωής. Κοινωνικά νομίζω ότι μιλάμε εδώ. Και ναι υπάρχει βία και σεξισμός Και θα υπάρχει όσο οι άνθρωποι ευλογούν τις εξουσίες.
Νομικώς, μπορεί να λειτουργήσει ως μία στοιχειωδώς λογική προσθήκη, μόνον αν οι ποινές είναι πιο αυστηρές στις περιπτώσεις γυναικοκτονίας. Αν δεν είναι και παίζουν στα συνήθη πλαίσια, όποιος θεωρεί ότι οι γυναικοκτονίες θα μειωθούν επειδή στη χειρότερη θα έχουν ποινή δυο μήνες παραπάνω από τις υπόλοιπες ----κτονίες, είναι απίστευτα αφελής, δε νομίζεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
'Οπως δικηγοροκτονία, μπακαλοκτονία, ιχθυοπωλωκτονία;
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
Ας βρουν τρόπο οι των κοινωνικών επιστημών. Κοινωνιολόγοι, νομικοί, πολιτικοί.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:57Μα το ζητούμενο της συζήτησης (όχι μόνον στο πχόρουμ, γενικότερα) δεν είναι η καθιέρωση του όρου "γυναικοκτονία" ως κοινωνικού αλλά ως νομικού όρου. Στο αμιγώς κοινωνικό πλαίσιο, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τα πως και γιατί.Χαοτικός έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:37Έχω ξαναπεί ότι μια λέξη πάντα είναι χρήσιμη κάπου. Σε κάποιο πλαίσιο. Μπορεί δε, Να χρησιμοποιείται και να δώσει διαφορετικά νοήματα σε διαφορετικές καταστάσεις. Φιλολογικά είναι μια χαρά σωστή. Είναι ο φόνος κάθε γυναίκας. Για οποιονδήποτε λόγο.
Νομικώς, μπορεί να λειτουργήσει ως μία στοιχειωδώς λογική προσθήκη, μόνον αν οι ποινές είναι πιο αυστηρές στις περιπτώσεις γυναικοκτονίας. Αν δεν είναι και παίζουν στα συνήθη πλαίσια, όποιος θεωρεί ότι οι γυναικοκτονίες θα μειωθούν επειδή στη χειρότερη θα έχουν ποινή δυο μήνες παραπάνω από τις υπόλοιπες ----κτονίες, είναι απίστευτα αφελής, δε νομίζεις;
Ασφαλώς και η ιστορία μας έχει δείξει ότι είναι θέμα σοφίας και σοφής διαχείρισης. αν παρατηρηθεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής της κοινωνίας (έτσι, κάπως), θα κάνει ο αρμόδιος μια ιδιαίτερη πατέντα για να προστατέψει από το πρόβλημα. Μου έρχεται ας πούμε η άμεση φυλάκιση των χούλιγκανς χωρίς δικαστήριο τότε στην Αγγλία. Δηλαδή ξεχωρίζεις μια κατάσταση. όχι απαραίτητα γιατί είναι τραγικά πολύ χειρότερη, αλλά γιατί εκτιμάς ότι χρίζει προτεραιότητας ένα φαινόμενο. Εδώ πάλι είχαν ποινές εκτελέσιμες στα 4/5 για τους ναρκοποινίτες ενώ φονιάδες και βιαστές είχαν δικαίωμα αναστολής στα 3/5. Προφανώς είχε παραγίνει το κακό. Έπρεπε και η κοινωνία να νιώσει ασφάλεια και να χτυπηθεί το κακό πιο δυναμικά.
Εδώ τώρα δεν βλέπω κανένα λόγο να ξεχωριστεί το έγκλημα που προέρχεται από σεξιστική διάθεση. Τη μαλακία είναι αυτό; Θα φτιάξεις νοοτροπία και θα φυτέψεις αξίες με ποινικό τρόπο; Είναι δυνατόν να καταδικαστεί το πως σε βλέπω εσένα; Όπως γουστάρω και όπως μπορώ σε βλέπω. Σε βλέπω σαν εχθρό μου που ήρθες από άλλον πλανήτη να με καταστρέψεις και σε σκοτώνω για να γλιτώσω. Είναι πιο κακό δηλαδή και πιο ανησυχητικό να σε σκότωνα πάνω σε ληστεία; Είναι πιο κουλ κοινωνικά;
και πως νομίζεις ότι θα αποδυναμωθεί το φαινόμενο που αφού έχει πάρει διαστάσεις και σε ανησυχεί καθαρά πλέον, που σημαίνει ότι κάτι το γεννάει και το αναπαράγει και δεν είναι τυχαίο. Αντί να ψάξεις να βρεις το αίτιο λοιπόν, θα βάλεις... τι; Δις ισόβια και να βλέπει κάθε 15 μέρες τον ΣΑΤΑΝΙΚΟ από κοντά για έξτρα τιμωρία; Θα τα κλάσεις στο φαινόμενο. Αφού την αιτία δεν την έχεις καν πλησιάσει.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Χαοτικός έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 00:21Ας βρουν τρόπο οι των κοινωνικών επιστημών. Κοινωνιολόγοι, νομικοί, πολιτικοί.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:57Μα το ζητούμενο της συζήτησης (όχι μόνον στο πχόρουμ, γενικότερα) δεν είναι η καθιέρωση του όρου "γυναικοκτονία" ως κοινωνικού αλλά ως νομικού όρου. Στο αμιγώς κοινωνικό πλαίσιο, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τα πως και γιατί.Χαοτικός έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:37
Έχω ξαναπεί ότι μια λέξη πάντα είναι χρήσιμη κάπου. Σε κάποιο πλαίσιο. Μπορεί δε, Να χρησιμοποιείται και να δώσει διαφορετικά νοήματα σε διαφορετικές καταστάσεις. Φιλολογικά είναι μια χαρά σωστή. Είναι ο φόνος κάθε γυναίκας. Για οποιονδήποτε λόγο.
Ασφαλώς και η ιστορία μας έχει δείξει ότι είναι θέμα σοφίας και σοφής διαχείρισης. αν παρατηρηθεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής της κοινωνίας (έτσι, κάπως), θα κάνει ο αρμόδιος μια ιδιαίτερη πατέντα για να προστατέψει από το πρόβλημα. Μου έρχεται ας πούμε η άμεση φυλάκιση των χούλιγκανς χωρίς δικαστήριο τότε στην Αγγλία. Δηλαδή ξεχωρίζεις μια κατάσταση. όχι απαραίτητα γιατί είναι τραγικά πολύ χειρότερη, αλλά γιατί εκτιμάς ότι χρίζει προτεραιότητας ένα φαινόμενο. Εδώ πάλι είχαν ποινές εκτελέσιμες στα 4/5 για τους ναρκοποινίτες ενώ φονιάδες και βιαστές είχαν δικαίωμα αναστολής στα 3/5. Προφανώς είχε παραγίνει το κακό. Έπρεπε και η κοινωνία να νιώσει ασφάλεια και να χτυπηθεί το κακό πιο δυναμικά.
Εδώ τώρα δεν βλέπω κανένα λόγο να ξεχωριστεί το έγκλημα που προέρχεται από σεξιστική διάθεση. Τη μαλακία είναι αυτό; Θα φτιάξεις νοοτροπία και θα φυτέψεις αξίες με ποινικό τρόπο; Είναι δυνατόν να καταδικαστεί το πως σε βλέπω εσένα; Όπως γουστάρω και όπως μπορώ σε βλέπω. Σε βλέπω σαν εχθρό μου που ήρθες από άλλον πλανήτη να με καταστρέψεις και σε σκοτώνω για να γλιτώσω. Είναι πιο κακό δηλαδή και πιο ανησυχητικό να σε σκότωνα πάνω σε ληστεία; Είναι πιο κουλ κοινωνικά;
και πως νομίζεις ότι θα αποδυναμωθεί το φαινόμενο που αφού έχει πάρει διαστάσεις και σε ανησυχεί καθαρά πλέον, που σημαίνει ότι κάτι το γεννάει και το αναπαράγει και δεν είναι τυχαίο. Αντί να ψάξεις να βρεις το αίτιο λοιπόν, θα βάλεις... τι; Δις ισόβια και να βλέπει κάθε 15 μέρες τον ΣΑΤΑΝΙΚΟ από κοντά για έξτρα τιμωρία; Θα τα κλάσεις στο φαινόμενο. Αφού την αιτία δεν την έχεις καν πλησιάσει.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Με την ίδια λογική να καταργήσουμε και την προμελέτη από τα εγκλήματα. Τι μας νοιάζει αν ο άλλος σχεδίαζε το φόνο; Σωστά;Χαοτικός έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 00:21Εδώ τώρα δεν βλέπω κανένα λόγο να ξεχωριστεί το έγκλημα που προέρχεται από σεξιστική διάθεση. Τη μαλακία είναι αυτό; Θα φτιάξεις νοοτροπία και θα φυτέψεις αξίες με ποινικό τρόπο; Είναι δυνατόν να καταδικαστεί το πως σε βλέπω εσένα; Όπως γουστάρω και όπως μπορώ σε βλέπω.
Το πρόβλημα δεν είναι το πως με βλέπεις, αλλά ότι εγκληματείς εναντίον μου επειδή με βλέπεις έτσι.
Βλέπε με όπως θέλεις, αρκεί να συμπεριφέρεσαι ως κύριος απέναντί μου.
Ναι. Επειδή όταν ληστεύεις κάποιον δεν τον στοχεύεις με κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του.Σε βλέπω σαν εχθρό μου που ήρθες από άλλον πλανήτη να με καταστρέψεις και σε σκοτώνω για να γλιτώσω. Είναι πιο κακό δηλαδή και πιο ανησυχητικό να σε σκότωνα πάνω σε ληστεία; Είναι πιο κουλ κοινωνικά;
Η στοχοποίηση ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτη κοινωνική θέση είναι ευκολότερη και η αντίδραση των θυμάτων δυσκολότερη.
Σε πρώτη φάση, μπες εσύ στη φυλακή για λίγα χρόνια και θα δούμε πώς θα αντιληφθούν οι επόμενοι τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στους συνανθρώπους τους.και πως νομίζεις ότι θα αποδυναμωθεί το φαινόμενο που αφού έχει πάρει διαστάσεις και σε ανησυχεί καθαρά πλέον, που σημαίνει ότι κάτι το γεννάει και το αναπαράγει και δεν είναι τυχαίο. Αντί να ψάξεις να βρεις το αίτιο λοιπόν, θα βάλεις... τι; Δις ισόβια και να βλέπει κάθε 15 μέρες τον ΣΑΤΑΝΙΚΟ από κοντά για έξτρα τιμωρία; Θα τα κλάσεις στο φαινόμενο. Αφού την αιτία δεν την έχεις καν πλησιάσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Αύγ 2022, 09:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Και η εγκεφαλοκτονία συνηθίζεται στις μέρες μας.
Κυκλοφορούν πολλά ανεγκέφαλα ποστς.
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
Αποφάσισε ρε φίλεstavmanr έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 09:43Και η εγκεφαλοκτονία συνηθίζεται στις μέρες μας.
Κυκλοφορούν πολλά ανεγκέφαλα ποστς.
posting.php?mode=quote&f=29&p=2629455
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
Το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό.Hunkar Begendi έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 10:11Αποφάσισε ρε φίλεposting.php?mode=quote&f=29&p=2629455
Το φόρουμ είναι από τα κορυφαία διότι φιλοξενεί μεταξύ των άλλων κι ανεγκέφαλα σχόλια. Η διαφορετικότητα στο maximum.
Και μέχρι ποια χρονολογία θα φτάσει η διερεύνηση της αιτίας; Στην απαρχή της ανθρωπότητας; Γιατί έτσι όπως το πάτε, τα αίτια της κοινωνικής συμπεριφοράς ξεκινούν από τότε.
Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε φόνου δεν είναι μόνον το φύλο του θύματος και του θύτη αλλά και άλλα πράγματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η αιτία είναι γνωστή . Οι τρόποι αντιμετώπισης της δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Το παλεύουμε ως κοινωνία όμως.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 10:42Και μέχρι ποια χρονολογία θα φτάσει η διερεύνηση της αιτίας; Στην απαρχή της ανθρωπότητας; Γιατί έτσι όπως το πάτε, τα αίτια της κοινωνικής συμπεριφοράς ξεκινούν από τότε.
Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε φόνου δεν είναι μόνον το φύλο του θύματος και του θύτη αλλά και άλλα πράγματα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι : θα έφτανε ο θύτης στο συγκεκριμένο έγκλημα αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ρατσιστική νοοτροπία να του σουβλίζει τον προμετωπιαίο λοβό;
Αν μπορεί να αποδειχθεί ότι το έγκλημα έγινε ανεξάρτητα από το φύλο του θύματος, καλώς. Αν μπορεί να δοθεί μία πειστική εξήγηση που να τεκμηριώνει ένα τέτοιο έγκλημα ως έγκλημα ανεξάρτητο από τη διάκριση φύλου, καλώς.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βασανίζεται ο Μητσοτάκης – Μία γυναικοκτονία χαλάει τα χίλια πράγματα που κάνει
από Frappezitis » 05 Απρ 2024, 20:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
05 Απρ 2024, 20:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ
από AlienWay » 11 Ιούλ 2023, 14:43 » σε Εγκληματικότητα - 293 Απαντήσεις
- 10531 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
20 Σεπ 2024, 20:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ούτε λέξη για εκλογές το ζαβό του πασοκ
από Τοξοβόλος_UK » 19 Ιουν 2024, 15:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 385 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λευκός Λύκος
19 Ιουν 2024, 20:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν έχει βρεθεί η λέξη που θα χαρακτηρίζει τον ΠΡΩΚΤΟΣΑΛΤΕ.
από Μαδουραίος » 01 Νοέμ 2024, 08:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 295 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
01 Νοέμ 2024, 10:03
-