Πώς ορίζεται η αριστερά;
Πώς ορίζεται η αριστερά;
Δεδομένου ότι κι η κουτσή Μαρία δηλώνει αριστερή τη σήμερον ημέρα έχω να κάνω την εξής απλή ερώτηση: Τι είναι αριστερά; Κομμουνισμός είναι ένα πράγμα, σοσιαλισμός ένα άλλο, αναρχισμός ένα τρίτο. Κάθε κίνημα έχει τη ροή του, την ιστορία του, τους διανοητές του. Όταν ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε πηγές και να του πούμε "bro, μη λες ότι είσαι σοσιαλιστής, να τι είναι σοσιαλισμός, εσύ δεν έχεις καμία σχέση και τράβα και γαμήσου". Δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι. Αριστερά όμως έτσι γενικά; Υπάρχει κάποιο ίχνος της; Σημαίνει κάτι αυτή η καραμέλα; Έχω την εντύπωση ότι αν ο Κούλης με προσλάμβανε ως υπεύθυνο τύπου να τον πλασάρω ως "αριστερά", θα τα κατάφερνα χωρίς να αλλάξει τίποτα από την πολιτική του και χωρίς κανένας να μπορεί να μου πει κάτι.
Τι είναι αυτό το γαμημένο "αριστερά" τελικά;
-
Re: Πώς ορίζεται η αριστερά;
απλο ειναι
αριστερα ειναι τα λαμογια που βλεπεις να υποσχονται λεφτοδενδρα ελπιζοντας οτι ποτε δεν θα χρειαστει να πραγματοποιησουν την υποσχεση τους
Και οταν τελικα γινονται κυβερνηση και τελικα τα κανουν - οπως αναμενετο - σκατα, οι αριστεροι τους βαφτιζουν "δεξιους" ψηφιζοντας μετα τα επομενα λαμογια που υποσχονται λεφτοδενδρα ελπιζοντας οτι ποτε δεν θα χρειαστει να πραγματοποιησουν την υποσχεση τους επειδη "αυτη ειναι η Πραγματικη Αριστερα και οχι οι αλλοι που τα κανανε σκατα"
επαναλαβατε εις απειρο
αριστερα ειναι τα λαμογια που βλεπεις να υποσχονται λεφτοδενδρα ελπιζοντας οτι ποτε δεν θα χρειαστει να πραγματοποιησουν την υποσχεση τους
Και οταν τελικα γινονται κυβερνηση και τελικα τα κανουν - οπως αναμενετο - σκατα, οι αριστεροι τους βαφτιζουν "δεξιους" ψηφιζοντας μετα τα επομενα λαμογια που υποσχονται λεφτοδενδρα ελπιζοντας οτι ποτε δεν θα χρειαστει να πραγματοποιησουν την υποσχεση τους επειδη "αυτη ειναι η Πραγματικη Αριστερα και οχι οι αλλοι που τα κανανε σκατα"
επαναλαβατε εις απειρο
να προσθεσω και εγω μαζι με την ερωτηση σου
-τι ειναι ριζοσπαστικη αριστερα
-τι ειναι προδευτικη αριστερα
-τι ειναι ανανεωτικη αριστερα
-τι ειναι οικολογικη αριστερα
-τι ειναι ευρωπαικη αριστερα
-τι ειναι ριζοσπαστικη αριστερα
-τι ειναι προδευτικη αριστερα
-τι ειναι ανανεωτικη αριστερα
-τι ειναι οικολογικη αριστερα
-τι ειναι ευρωπαικη αριστερα
- wooded glade
Η αριστερά θέλει τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, από πωλητές σάμαλι μέχρι Ρόλς Ρόϋς. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται την δικτατορία του προλεταριάτου, ή εναλλακτικά την δικτατορία Μαδούρο. Μερικοί αιθεροβάμονες που πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται καταλήγουν ή να τους πιάσει η μυστική αστυνομία ή να δουν το όλο σύστημα τους να καταρρέει - όπως καταρρέει σήμερα ο Σύριζα.
Η κεντροαριστερά θέλει μόνο να δώσει τα confetti money στην εργατιά-αγροτιά, χωρίς να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα (κέρματα, τιμαλφή, περιδέραια γιαγιάς). Συνήθως κάνει κακή διαχείριση.
Στην Ελλάδα υπήρχε το ΚΚΕξ -και υπάρχει ακόμα βέβαια- οι συριζαίοι και οι μαοϊκοί. Οι συριζαίοι απέκτησαν την εμπιστοσύνη της λούμπεν κεντροαριστεράς (Ανδρέα Παπανδρέου μη υπάρχοντος) και βλέπετε αυτό που βλέπετε. Το εξ σιγά-σιγά εξαφανίζεται και οι μαοϊκοί λόγω αποστάσεως κυρίως δεν ακούγονται πολύ.
Η κεντροαριστερά θέλει μόνο να δώσει τα confetti money στην εργατιά-αγροτιά, χωρίς να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα (κέρματα, τιμαλφή, περιδέραια γιαγιάς). Συνήθως κάνει κακή διαχείριση.
Στην Ελλάδα υπήρχε το ΚΚΕξ -και υπάρχει ακόμα βέβαια- οι συριζαίοι και οι μαοϊκοί. Οι συριζαίοι απέκτησαν την εμπιστοσύνη της λούμπεν κεντροαριστεράς (Ανδρέα Παπανδρέου μη υπάρχοντος) και βλέπετε αυτό που βλέπετε. Το εξ σιγά-σιγά εξαφανίζεται και οι μαοϊκοί λόγω αποστάσεως κυρίως δεν ακούγονται πολύ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Σε γενικές γραμμές Αριστερά, είναι ο πολιτικός χώρος που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα κόμματα που ιδεολογικά θεωρούν οτι αξιακά πρώτα πάει η κοινωνία και ο άνθρωπος (με την έννοια του ανθρωπισμού) και μετά όλα τα άλλα και δεξιός είναι ο χώρος που απλά έχει ως προτεραιότητα τον εθνικισμό (παλιότερα), την αδέσμευτη και ελεύθερη αγορά (σήμερα) ή οτιδήποτε άλλο προκύψει και μετά την κοινωνία.Γραφικός έγραψε: ↑02 Ιούλ 2019, 02:13Δεδομένου ότι κι η κουτσή Μαρία δηλώνει αριστερή τη σήμερον ημέρα έχω να κάνω την εξής απλή ερώτηση: Τι είναι αριστερά; Κομμουνισμός είναι ένα πράγμα, σοσιαλισμός ένα άλλο, αναρχισμός ένα τρίτο. Κάθε κίνημα έχει τη ροή του, την ιστορία του, τους διανοητές του. Όταν ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε πηγές και να του πούμε "bro, μη λες ότι είσαι σοσιαλιστής, να τι είναι σοσιαλισμός, εσύ δεν έχεις καμία σχέση και τράβα και γαμήσου". Δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι. Αριστερά όμως έτσι γενικά; Υπάρχει κάποιο ίχνος της; Σημαίνει κάτι αυτή η καραμέλα; Έχω την εντύπωση ότι αν ο Κούλης με προσλάμβανε ως υπεύθυνο τύπου να τον πλασάρω ως "αριστερά", θα τα κατάφερνα χωρίς να αλλάξει τίποτα από την πολιτική του και χωρίς κανένας να μπορεί να μου πει κάτι.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Αριστερα ειναι η θεση που καθεσε οταν οδηγας λαντα.
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
- Sid Vicious
κομμουνισμός, αναρχισμός, φασισμός, αυτά είναι η αριστερά.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Otto Weininger
Η Αριστερά είναι χολέρα. Πνευματική παρακμή.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Το bold σχεδόν υπονοείς ότι υπάρχει μία έννοια "αριστερά" που είναι η πραγματική "ουσία" του όρου και υπάρχει ανεξάρτητα από τα υποκείμενα που την ασπάζονται, αντί να διαμορφώνεται και να ορίζεται απο αυτά.Γραφικός έγραψε: ↑02 Ιούλ 2019, 02:13Δεδομένου ότι κι η κουτσή Μαρία δηλώνει αριστερή τη σήμερον ημέρα έχω να κάνω την εξής απλή ερώτηση: Τι είναι αριστερά; Κομμουνισμός είναι ένα πράγμα, σοσιαλισμός ένα άλλο, αναρχισμός ένα τρίτο. Κάθε κίνημα έχει τη ροή του, την ιστορία του, τους διανοητές του. Όταν ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε πηγές και να του πούμε "bro, μη λες ότι είσαι σοσιαλιστής, να τι είναι σοσιαλισμός, εσύ δεν έχεις καμία σχέση και τράβα και γαμήσου". Δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι. Αριστερά όμως έτσι γενικά; Υπάρχει κάποιο ίχνος της; Σημαίνει κάτι αυτή η καραμέλα; Έχω την εντύπωση ότι αν ο Κούλης με προσλάμβανε ως υπεύθυνο τύπου να τον πλασάρω ως "αριστερά", θα τα κατάφερνα χωρίς να αλλάξει τίποτα από την πολιτική του και χωρίς κανένας να μπορεί να μου πει κάτι.
μαρξιστικός πλατωνισμός?

-
Για να μην μπερδεύεσαι. Ποιοι κυβερνάνε απο τον Ιανουάριο του 2015;
Αυτο ειναι Αριστερά
Αυτο ειναι Αριστερά
Το ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερά;
ΤΟ ΔΗΚΚΙ ήταν αριστερά;
ΤΟ ΔΗΚΚΙ ήταν αριστερά;
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Είσαστε όλοι σας μπερδεμένοι.
Αριστερά είναι αυτοί που κυβέρνησαν εφαρμόζοντας ακροδεξιές πρακτικές, για να δείξουν το πόσο κακός είναι ο φασισμός Και κοίταξαν την προσωπική τους οικονόμα για να δείξουν το πόσο σκληρός και απάνθρωπος είναι ο Καπιταλισμός.
Αριστερά είναι αυτοί που κυβέρνησαν εφαρμόζοντας ακροδεξιές πρακτικές, για να δείξουν το πόσο κακός είναι ο φασισμός Και κοίταξαν την προσωπική τους οικονόμα για να δείξουν το πόσο σκληρός και απάνθρωπος είναι ο Καπιταλισμός.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Το γαμημένο "αριστερά" = Απάτη !Γραφικός έγραψε: ↑02 Ιούλ 2019, 02:13Δεδομένου ότι κι η κουτσή Μαρία δηλώνει αριστερή τη σήμερον ημέρα έχω να κάνω την εξής απλή ερώτηση: Τι είναι αριστερά; Κομμουνισμός είναι ένα πράγμα, σοσιαλισμός ένα άλλο, αναρχισμός ένα τρίτο. Κάθε κίνημα έχει τη ροή του, την ιστορία του, τους διανοητές του. Όταν ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε πηγές και να του πούμε "bro, μη λες ότι είσαι σοσιαλιστής, να τι είναι σοσιαλισμός, εσύ δεν έχεις καμία σχέση και τράβα και γαμήσου". Δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι. Αριστερά όμως έτσι γενικά; Υπάρχει κάποιο ίχνος της; Σημαίνει κάτι αυτή η καραμέλα; Έχω την εντύπωση ότι αν ο Κούλης με προσλάμβανε ως υπεύθυνο τύπου να τον πλασάρω ως "αριστερά", θα τα κατάφερνα χωρίς να αλλάξει τίποτα από την πολιτική του και χωρίς κανένας να μπορεί να μου πει κάτι.
Γίνεσαι γραφικός με αυτές τις απορίες !

Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Αριστερό είναι ό,τι βγάζει τους δεξιούς από τα ρούχα τους.
Οτιδήποτε ανθρώπινο με άλλα λόγια.
Κρίνοντας από τα σιχαμένα σχόλια πιο πάνω, δεν μπορώ να πω πως μου έλειψε η ακροδεξιά σας τρύπα.
Καλή συνέχεια στην μιζέρια σας.
Οτιδήποτε ανθρώπινο με άλλα λόγια.
Κρίνοντας από τα σιχαμένα σχόλια πιο πάνω, δεν μπορώ να πω πως μου έλειψε η ακροδεξιά σας τρύπα.
Καλή συνέχεια στην μιζέρια σας.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Αριστερά είναι ένα παραμύθι που πουλάει μια είδους πολιτοκοθρησευτικης αίρεσης για ένα κόσμο μαγικό. Αλλά μέχρι να φθάσουμε εκεί οι ποιμενάρχες θα έχουν μια καλή και άνετη ζωή και οι υπόλοιποι θα δουλεύουν για το κράτος με άθλιο επίπεδο διαβίωσης. Αν διαμαρτύρηθεις τότε σε σκοτώνουν η αν είσαι τυχερός σε στέλνουν φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκλογές και τέτοια δεν υπάρχουν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ερώτηση για τους θρήσκους: Πως ορίζεται θεολογικά η δικαιοσύνη;
από Εκτωρ » 18 Οκτ 2023, 23:39 » σε Θρησκειολογία - 6 Απαντήσεις
- 394 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
27 Οκτ 2023, 14:20
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
15 Νοέμ 2024, 17:56
-
- 35 Απαντήσεις
- 914 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
24 Σεπ 2024, 16:12
-
-
Νέα δημοσίευση Εμπρός για τη νέα νέα αριστερά.
από phorumaster » 28 Απρ 2025, 20:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 205 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
28 Απρ 2025, 23:04
-