ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Στὴ σημερινή ἐποχή, ἐποχή τῆς ἀμάθειας καί τῆς διαφθοράς, πού ἡ ἀλήθεια ἔπαψε πλέον νά ἀντιτίθεται στή διεκδίκηση τῆς μισαλλοδοξίας, οἱ διεφθαρμένοι πολῖτες εἶναι πάντα ἕτοιμοι νά κατασπαράξουν τήν πατρίδα τους ἤ νά προκαλέσουν ἀναταραχές πού εἶναι καταστροφικές.
Στήν Ἑλλάδα πού ἡ φιλοξενία ἔχει μετατραπεῖ σέ πολυτέλεια, ἡ διασκέδαση σέ κραιπάλη καί οἱ Πολιτικοί σέ αὐλικό θίασο, ὁ κυρίαρχος λαός ζεῖ κάτω ἀπό τόν δεσποτισμό τοῦ κόμματος πού ὑποστηρίζει, ὅπου δέν γνωρίζει ἄλλο νόμο ἀπό τή θέληση τοῦ ἀρχηγοῦ του, ἄλλες συνήθειες ἀπό τή λατρεία τῶν ἰδιοτροπιῶν του, ἄλλες ἀρχές διακυβέρνησης ἀπό τήν προσωπολατρία, καί καμιά νομιμότητα, καμιά ἠθική καί κανένα ὅραμα δέν ἔχουν πλέον σιγουριά.
Βλέπει κανείς τή ληστεία συνδεδεμένη μέ τήν ἐξουσία, τή μηχανορραφία καί τήν ἴντριγκα νά διαφεύγουν ἀπό κατηγορίες, ὅλα τά πλούτη στά χέρια τῶν λίγων, μία ὑπερβολική χλιδή νά ἀποτελεῖ προσβολή πρός τήν ἀκραία ἀνέχεια, τόν καλλιεργητή νά θεωρεῖ τό χωράφι του ἁπλή πρόφαση γιά ψεύτικες ἐπιδοτήσεις, τόν δημόσιο ὑπάλληλο νά εἶναι ἀγενής καί προκλητικά ἀδιάφορος ὑπό τήν σκέπη τῆς μονιμότητας, τόν δάσκαλο νά εἶναι μπερδεμένος, τόν ἐργάτη νά λιμοκτονεῖ, τό παιδί νά ὡριμάζει ἀπότομα. Κάθε πολίτης νά ἀπαξιώνει τό γενικό καλό, καί νά ἐνδιαφέρεται μόνο γιά τό δικό του. Ὅλες τίς ἀρχές τῆς διακυβέρνησης νά ἔχουν διαφθαρεῖ. Ὅλους τούς νόμους νά βασίζονται στή θέληση τοῦ κυρίαρχου.
Μέσα στή Βουλή, τό πνεῦμα τῶν συζητήσεων, ἕνα ἀναίτιο revenant πρός τό λαό, ἕνας ἀνεξήγητος ιντετερμινισμός πού δέν γίνεται ἀποδεκτός ἀλλά καί δέν μπορεῖ νά ἀπωθηθεῖ ἀπολύτως σάν ἕνας προσδιορισμός ἀσυνείδητων παραστάσεων πού εἶναι ἀδύνατον νά διαχειρισθεῖ κανείς. Ἰαχές πού ψηλώνουν τά ἕδρανα ἀλλά καί πού μικραίνουν τό ταβάνι τρομάζοντας τούς δεινόσαυρους καί τά ποντίκια τοῦ κοινοβουλίου. Κι ἀνάμεσα σέ φωνές πού οὐρλιάζουν καί σέ σιωπές πού ἀλυχτοῦν, ἡ Πατρίδα ἀποῦσα. Ἐκείνη πού ἐμπλούτιζε τήν ποίηση, πού διήγειρε τούς ρήτορες καί τούς Πολιτικούς, πού κυριαρχοῦσε στήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου, πού ἀντηχοῦσε στό θέατρο καί στίς λαϊκές ἐκδηλώσεις, πού ἦταν χαραγμένη στά ἀρχαία μνημεῖα καί στούς τάφους τῶν Ἡρώων.
Τό αἴσθημα της Πατρίδας, μιά ἀπέραντη, κρύα σιωπή…
Στήν Ἑλλάδα πού ἡ φιλοξενία ἔχει μετατραπεῖ σέ πολυτέλεια, ἡ διασκέδαση σέ κραιπάλη καί οἱ Πολιτικοί σέ αὐλικό θίασο, ὁ κυρίαρχος λαός ζεῖ κάτω ἀπό τόν δεσποτισμό τοῦ κόμματος πού ὑποστηρίζει, ὅπου δέν γνωρίζει ἄλλο νόμο ἀπό τή θέληση τοῦ ἀρχηγοῦ του, ἄλλες συνήθειες ἀπό τή λατρεία τῶν ἰδιοτροπιῶν του, ἄλλες ἀρχές διακυβέρνησης ἀπό τήν προσωπολατρία, καί καμιά νομιμότητα, καμιά ἠθική καί κανένα ὅραμα δέν ἔχουν πλέον σιγουριά.
Βλέπει κανείς τή ληστεία συνδεδεμένη μέ τήν ἐξουσία, τή μηχανορραφία καί τήν ἴντριγκα νά διαφεύγουν ἀπό κατηγορίες, ὅλα τά πλούτη στά χέρια τῶν λίγων, μία ὑπερβολική χλιδή νά ἀποτελεῖ προσβολή πρός τήν ἀκραία ἀνέχεια, τόν καλλιεργητή νά θεωρεῖ τό χωράφι του ἁπλή πρόφαση γιά ψεύτικες ἐπιδοτήσεις, τόν δημόσιο ὑπάλληλο νά εἶναι ἀγενής καί προκλητικά ἀδιάφορος ὑπό τήν σκέπη τῆς μονιμότητας, τόν δάσκαλο νά εἶναι μπερδεμένος, τόν ἐργάτη νά λιμοκτονεῖ, τό παιδί νά ὡριμάζει ἀπότομα. Κάθε πολίτης νά ἀπαξιώνει τό γενικό καλό, καί νά ἐνδιαφέρεται μόνο γιά τό δικό του. Ὅλες τίς ἀρχές τῆς διακυβέρνησης νά ἔχουν διαφθαρεῖ. Ὅλους τούς νόμους νά βασίζονται στή θέληση τοῦ κυρίαρχου.
Μέσα στή Βουλή, τό πνεῦμα τῶν συζητήσεων, ἕνα ἀναίτιο revenant πρός τό λαό, ἕνας ἀνεξήγητος ιντετερμινισμός πού δέν γίνεται ἀποδεκτός ἀλλά καί δέν μπορεῖ νά ἀπωθηθεῖ ἀπολύτως σάν ἕνας προσδιορισμός ἀσυνείδητων παραστάσεων πού εἶναι ἀδύνατον νά διαχειρισθεῖ κανείς. Ἰαχές πού ψηλώνουν τά ἕδρανα ἀλλά καί πού μικραίνουν τό ταβάνι τρομάζοντας τούς δεινόσαυρους καί τά ποντίκια τοῦ κοινοβουλίου. Κι ἀνάμεσα σέ φωνές πού οὐρλιάζουν καί σέ σιωπές πού ἀλυχτοῦν, ἡ Πατρίδα ἀποῦσα. Ἐκείνη πού ἐμπλούτιζε τήν ποίηση, πού διήγειρε τούς ρήτορες καί τούς Πολιτικούς, πού κυριαρχοῦσε στήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου, πού ἀντηχοῦσε στό θέατρο καί στίς λαϊκές ἐκδηλώσεις, πού ἦταν χαραγμένη στά ἀρχαία μνημεῖα καί στούς τάφους τῶν Ἡρώων.
Τό αἴσθημα της Πατρίδας, μιά ἀπέραντη, κρύα σιωπή…
- blackpaint
Re: ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
σε αποπιστοποιω
Γιατί;
Δεν θα μπορω να ανοίγω δικά μου θέματα. Μη το κάνεις πλιζ...
- blackpaint
Λογω πολυτονικου
- blackpaint
Γιατί; Τι σε πειράζει το πολυτονικό; Εμένα μου λείπει η περισπωμένη γι' αυτό πολλές φορές γράφω έτσι. Εσύ διαβαζε το κείμενο και μη δίνεις σημασία σ' αυτό. Ασε που ακόμη δεν μπόρεσα να το κατεβάσω κι εδώ στο φόρουμ...
Ακυρώνω την αποπιστοποίηση του Μπόγια.
Και τον ρίχνω να πάρει και μια πενηντάρα, αλλά σιγά μην τα καταφέρει με τα καχεκτικά χεράκια του. Μάλλον θ' αρχίσει να τρέμει βγάζοντας μιρκές τσιριχτές φωνούλες "ίιιικ, ίιιιικ ίιιιιικ".

Δε ξέρω αν είναι εφικτή η "αποπιστοποίηση" ή αν κάνει πλάκα, αλλά αν το κάνει, στείλε ΠΜ να σε βάλω εγώ.
Το ξέρεις ότι σ' αγαπούσα κι από παλιά...Kauldron έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 17:44Ακυρώνω την αποπιστοποίηση του Μπόγια.
Και τον ρίχνω να πάρει και μια πενηντάρα, αλλά σιγά μην τα καταφέρει με τα καχεκτικά χεράκια του. Μάλλον θ' αρχίσει να τρέμει βγάζοντας μιρκές τσιριχτές φωνούλες "ίιιικ, ίιιιικ ίιιιιικ".
Δε ξέρω αν είναι εφικτή η "αποπιστοποίηση" ή αν κάνει πλάκα, αλλά αν το κάνει, στείλε ΠΜ να σε βάλω εγώ.

poeta έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 17:46Το ξέρεις ότι σ' αγαπούσα κι από παλιά...Kauldron έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 17:44Ακυρώνω την αποπιστοποίηση του Μπόγια.

- omg kai 3 lol
η πατριδα για μια μεγαλη περιοδο της ιστοριας ηταν η σπηλια, η αυλη, τα τειχη που προασπιζαν την ευημερια, που οριοθετουσαν τους μεν απο τους δε, ειναι ολοφανερο πλεον οτι η ανθρωποτητα δεν συμβαδιζει με τετοιους ορους
ποτε αλλοτε στην ιστορια η ανθρωπινη νοηση δεν ελαμψε σε τοση μεγαλη κλιμακα ως αποτελεσμα της ευρειας διαδοσης της γνωσης/πληροφοριας παροτι αυτη η μαχη ειναι διαρκης
οταν ενα μετρησιμο μεγεθος της ανθρωπινης νοησης σκεφτεται ετσι οπως σημερα και θα συνεχισει να λειτουργει ετσι εκθετικα για τα επομενα χρονια δεν θα υπαρχει κανενα συνοριο-οριο
ποτε αλλοτε στην ιστορια η ανθρωπινη νοηση δεν ελαμψε σε τοση μεγαλη κλιμακα ως αποτελεσμα της ευρειας διαδοσης της γνωσης/πληροφοριας παροτι αυτη η μαχη ειναι διαρκης
οταν ενα μετρησιμο μεγεθος της ανθρωπινης νοησης σκεφτεται ετσι οπως σημερα και θα συνεχισει να λειτουργει ετσι εκθετικα για τα επομενα χρονια δεν θα υπαρχει κανενα συνοριο-οριο
- blackpaint
50αρα δεν παιρνω, αν θες δωσε μου δυο 25αρες, μια ξανθια και μια μελαχρινη, και σου εγυωμαι πως θ ακουσει πολλες τσιριχτες φωνουλες και για πολλες ωρες, αλλα δεν θα ναι δικες μου, απο μενα θ ακουσεις μουγκρισματα πολικης αρκουδας.Kauldron έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 17:44Ακυρώνω την αποπιστοποίηση του Μπόγια.
Κατα τ αλλα ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ σοβαρος πριν

Πενηντάρα κάμψεις, αστράτευτε. Τσίμπα προς το παρόν στη γωνία, και οι μη αριθμήσιμες είναι προπονήσιμες.50αρα δεν παιρνω, αν θες δωσε μου δυο 25αρες, μια ξανθια και μια μελαχρινη, και σου εγυωμαι πως θ ακουσει πολλες τσιριχτες φωνουλες και για πολλες ωρες, αλλα δεν θα ναι δικες μου, απο μενα θ ακουσεις μουγκρισματα πολικης αρκουδας.
- blackpaint
Το ξερεις το ανεκδοτο μ εναν που κανει καμψεις στην αυλη του και περναει ενας και του λεει "φιλε αυτο που γαμας εφυγε";Kauldron έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 18:06Πενηντάρα κάμψεις, αστράτευτε. Τσίμπα προς το παρόν στη γωνία, και οι μη αριθμήσιμες είναι προπονήσιμες.50αρα δεν παιρνω, αν θες δωσε μου δυο 25αρες, μια ξανθια και μια μελαχρινη, και σου εγυωμαι πως θ ακουσει πολλες τσιριχτες φωνουλες και για πολλες ωρες, αλλα δεν θα ναι δικες μου, απο μενα θ ακουσεις μουγκρισματα πολικης αρκουδας.
Σιγα μην το ξερεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει κάποιο καλύτερο αίσθημα ή βίωμα από τον οργασμό;
από Antipnevma » 18 Οκτ 2024, 15:13 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 58 Απαντήσεις
- 1156 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
22 Οκτ 2024, 13:12
-