Το καλό του συνόλου ή "αξιοκρατία";
Το καλό του συνόλου ή "αξιοκρατία";
Κάνω μια σκέψη. Οταν λέμε ας πούμε "θέλω η χώρα μου να πάει μπροστά" ενδιαφερόμαστε για όλους τους πολίτες της χώρας ή μόνο για ένα μέρος αυτών; Τι θέλω να πω. Εγώ έχω απογοητευτεί λίγο. Βλέπω μέσα στις διάφορες κοινωνίες του κόσμου πολλούς μαφιόζους μικρούς και μεγάλους, πολλά αφεντικά τα οποία απασχολούν και αυτά πολλούς ανθρώπους και τους κάνουν μέρος της κλίκας τους, να συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Δολοφονίες, βιασμοί, κομπίνες κτλπ. Μας ενδιαφέρει πραγματικά τέτοιου είδους άνθρωποι να "πάνε μπροστά"; Mιλαώ για το τι θα επιθυμούσαμε στην ιδανική κοινωνία.
Δεν θα ήταν κάπως σωστό να υπήρχε κάποιου είδους τέστ ηθικής για το κάθε ατομο για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για κάποιο χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ή για κάποιο εγωπαθές σκουπίδι; Και αν το άτομο εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν κάποιες ανταμοιβές; Το ξέρω κάπως θεωρητικό όλο αυτό αλλά ανταμοίβωντας την αρετή δεν θα μπορούσε θεωρητικά ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος;
Δεν θα ήταν κάπως σωστό να υπήρχε κάποιου είδους τέστ ηθικής για το κάθε ατομο για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για κάποιο χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ή για κάποιο εγωπαθές σκουπίδι; Και αν το άτομο εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν κάποιες ανταμοιβές; Το ξέρω κάπως θεωρητικό όλο αυτό αλλά ανταμοίβωντας την αρετή δεν θα μπορούσε θεωρητικά ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος;
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Re: Το καλό του συνόλου ή "αξιοκρατία";
Αυτό που περιγράφεις είναι η αξιοκρατία.Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Δεν θα ήταν κάπως σωστό να υπήρχε κάποιου είδους τέστ ηθικής για το κάθε ατομο για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για κάποιο χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ή για κάποιο εγωπαθές σκουπίδι; Και αν το άτομο εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν κάποιες ανταμοιβές; Το ξέρω κάπως θεωρητικό όλο αυτό αλλά ανταμοίβωντας την αρετή δεν θα μπορούσε θεωρητικά ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οκ. Αμα είχες να πλάσεις ένα τέστ ηθικής που αναμείβει την αρετή πως θα το έκανες;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 20:28Αυτό που περιγράφεις είναι η αξιοκρατία.Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Δεν θα ήταν κάπως σωστό να υπήρχε κάποιου είδους τέστ ηθικής για το κάθε ατομο για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για κάποιο χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ή για κάποιο εγωπαθές σκουπίδι; Και αν το άτομο εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν κάποιες ανταμοιβές; Το ξέρω κάπως θεωρητικό όλο αυτό αλλά ανταμοίβωντας την αρετή δεν θα μπορούσε θεωρητικά ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος;

Δεν πιστεύω στα τεστ ηθικής αλλά στις πράξεις.Cloud87 έγραψε: ↑30 Οκτ 2018, 17:54Οκ. Αμα είχες να πλάσεις ένα τέστ ηθικής που αναμείβει την αρετή πως θα το έκανες;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Οκτ 2018, 20:28Αυτό που περιγράφεις είναι η αξιοκρατία.Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Δεν θα ήταν κάπως σωστό να υπήρχε κάποιου είδους τέστ ηθικής για το κάθε ατομο για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για κάποιο χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ή για κάποιο εγωπαθές σκουπίδι; Και αν το άτομο εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία να υπάρχουν κάποιες ανταμοιβές; Το ξέρω κάπως θεωρητικό όλο αυτό αλλά ανταμοίβωντας την αρετή δεν θα μπορούσε θεωρητικά ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος;
Κρίνω τους ανθρώπους από αυτά που κάνουν και όχι από αυτά που λένε ή διδάσκουν.
Μ' αυτήν την έννοια μπορεί να θεωρήσω πιο χρήσιμο μέλος μιας κοινωνίας έναν οδοκαθαριστή παρά έναν φιλόσοφο που θεωρεί υποτιμητικό να λερώσει τα δικά του χέρια και θεωρεί δεδομένο το ότι κάποιοι άλλοι πρέπει να τον υπηρετούν.
Το θέτω αρκετά απλοϊκά αλλά αυτή είναι η δική μου αξιακή βάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πράξεις οκ. Μια ματιά να ρίξεις γύρω σου θα διαπιστώσεις οτι περιτριγυζόμαστε από σκατά. "Ανθρωποι" που δεν θα έπρεπε να λέγονται έτσι. "Ανθρωποι" που θα έπρεπε κάθε μέρα να τους βάζουν οι μπάτσοι ένα γκλόπ στο κώλο μπάς και ισιώσουν...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 22:41Δεν πιστεύω στα τεστ ηθικής αλλά στις πράξεις.
Κρίνω τους ανθρώπους από αυτά που κάνουν και όχι από αυτά που λένε ή διδάσκουν.
Μ' αυτήν την έννοια μπορεί να θεωρήσω πιο χρήσιμο μέλος μιας κοινωνίας έναν οδοκαθαριστή παρά έναν φιλόσοφο που θεωρεί υποτιμητικό να λερώσει τα δικά του χέρια και θεωρεί δεδομένο το ότι κάποιοι άλλοι πρέπει να τον υπηρετούν.
Το θέτω αρκετά απλοϊκά αλλά αυτή είναι η δική μου αξιακή βάση.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
To μπλε κείμενο: Τί σχέση έχει με το καλό του συνόλου στην επικεφαλίδα ή με την αξιοκρατία που αναφέρεις στην 2η παράγραφο;Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Κάνω μια σκέψη. Οταν λέμε ας πούμε "θέλω η χώρα μου να πάει μπροστά" ενδιαφερόμαστε για όλους τους πολίτες της χώρας ή μόνο για ένα μέρος αυτών; Τι θέλω να πω. Εγώ έχω απογοητευτεί λίγο. Βλέπω μέσα στις διάφορες κοινωνίες του κόσμου πολλούς μαφιόζους μικρούς και μεγάλους, πολλά αφεντικά τα οποία απασχολούν και αυτά πολλούς ανθρώπους και τους κάνουν μέρος της κλίκας τους, να συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Δολοφονίες, βιασμοί, κομπίνες κτλπ. Μας ενδιαφέρει πραγματικά τέτοιου είδους άνθρωποι να "πάνε μπροστά"; Mιλαώ για το τι θα επιθυμούσαμε στην ιδανική κοινωνία.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Είναι απλά τα πράγματα. Θα μου άρεσε ένα σύστημα υλοποιημένο με κάποιον τρόπο που θα επιβραβεύει τους καλούς ανθρώπους και θα τους επιτρέπει να χύνουν καθημερινά τα απάνθρωπα και ανάξια λόγου και ύπαρξης σκουπίδια...Nandros έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 22:53To μπλε κείμενο: Τί σχέση έχει με το καλό του συνόλου στην επικεφαλίδα ή με την αξιοκρατία που αναφέρεις στην 2η παράγραφο;Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Κάνω μια σκέψη. Οταν λέμε ας πούμε "θέλω η χώρα μου να πάει μπροστά" ενδιαφερόμαστε για όλους τους πολίτες της χώρας ή μόνο για ένα μέρος αυτών; Τι θέλω να πω. Εγώ έχω απογοητευτεί λίγο. Βλέπω μέσα στις διάφορες κοινωνίες του κόσμου πολλούς μαφιόζους μικρούς και μεγάλους, πολλά αφεντικά τα οποία απασχολούν και αυτά πολλούς ανθρώπους και τους κάνουν μέρος της κλίκας τους, να συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Δολοφονίες, βιασμοί, κομπίνες κτλπ. Μας ενδιαφέρει πραγματικά τέτοιου είδους άνθρωποι να "πάνε μπροστά"; Mιλαώ για το τι θα επιθυμούσαμε στην ιδανική κοινωνία.
.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Σε έναν καλύτερο κόσμο, φτιαγμένο από καλύτερο θεό - αν τέτοιοι υπάρχουν - που θα δημιουργούσε τελειότερα πλάσματα.Cloud87 έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 22:56Είναι απλά τα πράγματα. Θα μου άρεσε ένα σύστημα υλοποιημένο με κάποιον τρόπο που θα επιβραβεύει τους καλούς ανθρώπους και θα τους επιτρέπει να χύνουν καθημερινά τα απάνθρωπα και ανάξια λόγου και ύπαρξης σκουπίδια...Nandros έγραψε: ↑31 Οκτ 2018, 22:53To μπλε κείμενο: Τί σχέση έχει με το καλό του συνόλου στην επικεφαλίδα ή με την αξιοκρατία που αναφέρεις στην 2η παράγραφο;Cloud87 έγραψε: ↑27 Σεπ 2018, 05:50Κάνω μια σκέψη. Οταν λέμε ας πούμε "θέλω η χώρα μου να πάει μπροστά" ενδιαφερόμαστε για όλους τους πολίτες της χώρας ή μόνο για ένα μέρος αυτών; Τι θέλω να πω. Εγώ έχω απογοητευτεί λίγο. Βλέπω μέσα στις διάφορες κοινωνίες του κόσμου πολλούς μαφιόζους μικρούς και μεγάλους, πολλά αφεντικά τα οποία απασχολούν και αυτά πολλούς ανθρώπους και τους κάνουν μέρος της κλίκας τους, να συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Δολοφονίες, βιασμοί, κομπίνες κτλπ. Μας ενδιαφέρει πραγματικά τέτοιου είδους άνθρωποι να "πάνε μπροστά"; Mιλαώ για το τι θα επιθυμούσαμε στην ιδανική κοινωνία.
Σήμερα στην χώρα μας η αριστεία θεωρείται από τους κυβερνώντες βδέλυγμα. Η ιδεοληψία και ανυπαρξία τους θέλει να κόψει τα κεφάλια που είναι ψηλότερα από τα άλλα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Αλλο τελειότερα πλάσματα άλλο τρισάθλια παράσιτα εγκληματίες που πρέπει να τους πάρεις το κεφάλι με νυχοκόπτη. Οπως και προβλέπεται άλλωστε.
Βρε καλό μου γράψε από την αρχή "εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δήμιος ή ιεροεξεταστής" και άσε τους παραπλανητικούς τίτλους.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Διαφωνείς οτι ζούν αναμεσά μας άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να ζούν;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cloud87 την 05 Νοέμ 2018, 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- blackpaint
η αξιοκρατια και η αριστεια ειναι βδελυγματα, γιατι δεν λαμβανουν υποψην τους τις δυσκολιες που αντιμετωπιζει καποιος που δεν προερχεται απο μια οικογενεια που μπορεσε να τον στειλει στο χαρβαρντ.
Χρειάζεται συνδυασμός και των δύο αλλά καμία κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία κατά την μεταπολίτευση δεν το έχει καταφέρει αυτό μέχρι τώρα.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η αξιοκρατια ζει και βασιλευει στην ΕΡΤ 3
από southern » 21 Φεβ 2025, 20:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις