Η πολιτική μου ταυτότητα.

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Η πολιτική μου ταυτότητα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 31 Μαρ 2025, 09:25

Έχω φτάσει στο σημείο που κατανοώ τον εαυτό μου σε εύρος, πλάτος, βάθος.
Έχω περάσει από όλους τους χώρους και όλες τις ιδεολογίες. Έχω κάνει παρέα με αναρχικούς, με μαρξιστές-λενινιστές, και πρώτα απ' όλα με φασίστες.
Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι μπορεί να φαίνομαι ασταθής και ανισόρροπος, αλλά η αστάθειά μου οφείλεται στη ρευστότητα.

Η πολιτική ρευστότητα, το ν' αλλάζεις απόψεις για πλάκα, να αμύνεσαι και να μισείς πράγματα που μέχρι πριν λίγο έβριζες ή υμνούσες, είναι η πιο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ αντίδραση απέναντι στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.
Το να αποδεχθείς ότι είσαι Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ, ενώ παράλληλα να ψάχνεσαι να βρεις μια ασφάλεια σ' αυτήν την τρικυμία, είναι δείγμα ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Κρίνω ότι όποιος (υποκρίνεται ότι...) είναι σταθερός στις απόψεις του, αυτός πρέπει να 'ναι ψυχοπαθής ή κοινωνιοπαθής. Δεν είναι σε καμία περίπτωση φυσιολογικός.

Αποδέχτηκα την πολιτική μου ρευστότητα και έγιναν αίφνης σπουδαία πράγματα. Με αγαπάω, με φροντίζω, και αγαπάω όλον τον κόσμο. Κυρίως, δε βλέπω τους άλλους με μαύρα γυαλιά, αλλά με χρωματιστά.
Σήμερα στηρίζω το ΚΚΕ, αύριο όχι. Αυτό το αποφάσισα την περασμένη εβδομάδα, σε μια κουβέντα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι μια για πάντα με μια ταυτότητα.
Δε σε εμπιστεύομαι αν δεν αλλάζεις απόψεις.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Η πολιτική μου ταυτότητα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 31 Μαρ 2025, 09:41

Σωστά τα γράφεις αλλά όλα έχουν ένα όριο να ξέρεις, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ρευστότητας όσο και της σταθερότητας.

Να πω ότι το κείμενό σου είναι εντυπωσιακό και να προσθέσω το εξής, με βάση αυτό που είπες - 'Η πολιτική ρευστότητα, το ν' αλλάζεις απόψεις για πλάκα, να αμύνεσαι και να μισείς πράγματα που μέχρι πριν λίγο έβριζες ή υμνούσες, είναι η πιο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ αντίδραση απέναντι στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι'.

Μπορεί να μην είναι ότι αλλάζουν τόσο πολύ οι απόψεις σου αλλά ότι δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι που να ταιριάζει επαρκώς με τις δικές σου και εκεί βάλε και την παράμετρο της μη τήρησης των λεχθέντων από κάποιον που στήριξες. Και εγώ έχω κάνει τρελές μετακινήσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά οι απόψεις μου δεν έχουν μεταβληθεί αναλόγως. Έχουν αλλάξει σίγουρα σε διάφορα θέματα αλλά ο πυρήνας υφίσταται μόνο αργές, σταδιακές μεταβολές.

* Σε προτιμώ όταν δεν τρολάρεις, όπως εδώ. Γιατί κρυβόσουν τόσον καιρό; :D

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 31 Μαρ 2025, 09:50

Green Dragon έγραψε:
31 Μαρ 2025, 09:41
:smt005:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 31 Μαρ 2025, 09:55

Green Dragon έγραψε:
31 Μαρ 2025, 09:41
Σωστά τα γράφεις αλλά όλα έχουν ένα όριο να ξέρεις, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ρευστότητας όσο και της σταθερότητας.

Να πω ότι το κείμενό σου είναι εντυπωσιακό και να προσθέσω το εξής, με βάση αυτό που είπες - 'Η πολιτική ρευστότητα, το ν' αλλάζεις απόψεις για πλάκα, να αμύνεσαι και να μισείς πράγματα που μέχρι πριν λίγο έβριζες ή υμνούσες, είναι η πιο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ αντίδραση απέναντι στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι'.

Μπορεί να μην είναι ότι αλλάζουν τόσο πολύ οι απόψεις σου αλλά ότι δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι που να ταιριάζει επαρκώς με τις δικές σου και εκεί βάλε και την παράμετρο της μη τήρησης των λεχθέντων από κάποιον που στήριξες. Και εγώ έχω κάνει τρελές μετακινήσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά οι απόψεις μου δεν έχουν μεταβληθεί αναλόγως. Έχουν αλλάξει σίγουρα σε διάφορα θέματα αλλά ο πυρήνας υφίσταται μόνο αργές, σταδιακές μεταβολές.

Ίσως ήμουν κάπως υπερβολικός, δεν εννοούσα ότι δε στηρίζω τις απόψεις που κατά καιρούς έχω. Αλλά είμαι σε φάση μετάλλαξης και συνειδητοποίησης αυτής της μετάλλαξης. Έχω υπερβεί τα δίπολα, που με κρατούσαν πίσω.
Με τον πατέρα μου είναι ένα φασιστάκι, με το Κόμμα συντροφάκι. Αυτό γινόταν και πριν, μόνο που τώρα ΔΕΝ έχω τύψεις.
Η περίπτωσή μου είναι διαφορετική από τη δική σου, ένας κακόβουλος θα έλεγε ότι είμαι διχασμένη προσωπικότητα.
Αλλά, αν δεν ψάχνεσαι εσύ ή εγώ, πόσο βαρετό είναι αυτό;

Το τρόλινγκ το φόρεσα για πολύ καιρό. Πάλιωσε. Ευχαριστώ που προτιμάς που είμαι ειλικρινής.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών