Βοήθεια - απόψυξη ψυγειου - help!!!

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
user0972003

Re: Βοήθεια - απόψυξη ψυγειου - help!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από user0972003 » 03 Οκτ 2023, 04:58

enaon έγραψε:
03 Οκτ 2023, 00:50
user έγραψε:
03 Οκτ 2023, 00:41

Παιδάκι μου γιατί να βάλει άδεια; θα πάει αύριο στο μάρκετ και θα ψωνίσει πράγματα
για να μην το βασανιζει το ειπα, γενικά δηλαδή άδειος χωρος στο ψυγειο δεν κανει και πολυ καλό.
SpoilerShow
Εικόνα
:p2:

Άδειο ψυγείο ναι δεν κάνει και πολύ καλό. Όπως και να χει....και βασανίζεται κι αυτό βασανίζεσαι κι εσύ κι αρχίζεις να γουργουρίζεις "πεινννιάουυυ"

Βέβαια απ' την άλλη σπαστικό να καθαρίζεις ψυγείο.
Μου θύμησες τον Μπαρμπαγιάννη νοικοκύρεη για τον οποίο έγραψε εκείνο το τραγούδι ο Dave Mustaine. Έτσι που λες κι εγώ.

Πάω να κοιμηθώ μια ωρίτσα ακόμα

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 03 Οκτ 2023, 06:35

sharp έγραψε:
03 Οκτ 2023, 00:48
Libre arbitre έγραψε:
27 Σεπ 2023, 10:35
Ξέρει κανείς κανένα τιπ για γρήγορη απόψυξη; Έχω 4 πίτσες, δύο σακουλάκια με τυροπιτάκια και αναγκαστικά πρέπει να τα ψήσω αλλιώς τα χάνω...
Τι σχέση έχει η απόψυξη;
Αν δεν αποψυχθουν τα τυροπιτάκια, θα ξαναμπούν στην κατάψυξη και δε θα αναγκαστώ να τα ψήσω όλα μαζί.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 03 Οκτ 2023, 08:47

Libre arbitre έγραψε:
03 Οκτ 2023, 06:35
sharp έγραψε:
Libre arbitre έγραψε:
Ξέρει κανείς κανένα τιπ για γρήγορη απόψυξη; Έχω 4 πίτσες, δύο σακουλάκια με τυροπιτάκια και αναγκαστικά πρέπει να τα ψήσω αλλιώς τα χάνω...
Τι σχέση έχει η απόψυξη;
Αν δεν αποψυχθουν τα τυροπιτάκια, θα ξαναμπούν στην κατάψυξη και δε θα αναγκαστώ να τα ψήσω όλα μαζί.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν ..Η απόψυξη παίρνει χρόνο,. Μπορείς να τα μεταφέρεις σε ψυγείο άλλου .

user0972003

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από user0972003 » 03 Οκτ 2023, 17:38

Γυφτάκι έγραψε:
03 Οκτ 2023, 08:47
Libre arbitre έγραψε:
sharp έγραψε:

Τι σχέση έχει η απόψυξη;
Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν ..Η απόψυξη παίρνει χρόνο,. Μπορείς να τα μεταφέρεις σε ψυγείο άλλου .
Όχι βρε, σιγά. Εμείς στο μαγαζί που κάνουμε απόψυξη και τον τρανό τον καταψύκτη με ζεστά νερά και πέφτουν τα κομμάτια οι πάγοι μέσα σε λίγο χρόνο. Εγώ το βοηθάω με το μαχαίρι και σπάτουλες κι άλλα τέτοια εργαλεία. Η χειρότερη μου παρεμπιπτόντως!

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 03 Οκτ 2023, 18:14

Libre arbitre έγραψε:
To ιδανικό θα ήτανε να τα ψήσεις και να τα φας.

Εναλλακτικά:

1. Αν θές να κάνεις απόψυξη στην κατάψυξη (υποθέτω το πιο συνηθισμένο): Κάνεις ένα μπόγο όλα μαζί τα περιεχόμενα της κατάψυξης, τα τυλίγεις σε εφημερίδες και μετά σε αλουμινόχαρτο, και τα βάζεις στον άλλο χώρο του ψυγείου, την συντήρηση. Σβήνεις την συσκευή τελείως (αν έχεις αμφιβολίες τράβα από την πρίζα). Αφήνεις την πόρτα της κατάψυξης ορθάνοιχτη και της ψύξης κλειστή - δεν την ανοίγεις για κανένα λόγο μέχρι να ξαναμπεί η συσκευή στην πρίζα - έτσι θα διασφαλίσεις ότι τα κατεψυγμένα σου δεν θα αρχίσουν να ξεπαγώνουν. Δεν χρησιμοποιείς ούτε πιστολάκι ούτε άλλη πηγή θερμότητας. Αφαιρείς ό,τι συρτάρια και ράφια μπορείς από την κατάψυξη. Σε κανένα δεκάλεπτο μπορείς να αρχίσεις να ξύνεις τον πάγο. Όχι με μαχαίρια ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Συνήθως με τα ψυγεία σου δίνουν και ένα εργαλειάκι που είναι σαν πλαστική σπατουλα - αυτό θα χρησιμοποιήσεις αν έχεις. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να φεύγουν ολόκληρα κομμάτια πάγου και να ξεκολλάνε καθαρά από τα τοιχώματα του ψυγείου. Όταν αρχίσει να συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι κοντεύεις. Όταν αφαιρέσεις όλο τον πάγο από την κατάψυξη, στεγνώνεις όσο πιο καλά μπορείς τα τοιχώματά της με πανί που στίβεις συχνά ή με (πολύ) κουζινόχαρτο. Βάζεις μπρος την συσκευή πάλι, αρχικά στο φουλ για καμιά ωρίτσα. Στο ενδιάμεσο ξαναβάζεις μέσα ράφια και συρτάρια, ξετυλίγεις τα κατεψυγμένα σου και τα ξαναβάζεις μέσα. Τελείωσες.

2. Αν θές να κάνεις την απόψυξη στον χώρο της συντήρησης, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βγάζεις από την πρίζα και περιμένεις. Αν μέσα έχει αυλάκι και τρυπίτσα απάντλησης, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο. Απλά τσέκαρε κάθε τόσο το πάτωμα για νερά (είναι ο λιωμένος πάγος, δεν είναι τίποτα). Αν δεν έχει, τότε φρόντισε να αφαιρέσεις το συρτάρι των φρουτολαχανικών ή τελοσπάντων ό,τι άλλο βρίσκεται στον πάτο της συντήρησης, και τσέκαρε που και που για νερά και σκούπισε/στράγγισέ τα. Σε καμμία περίπτωση δεν ανοίγεις την πόρτα της κατάψυξης μέχρι να τελειώσεις και να ενεργοποιήσεις ξανά τη συσκευή - και πάλι αρχικά στο φουλ για καμιά ωρίτσα.

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 03 Οκτ 2023, 18:24

user έγραψε:
03 Οκτ 2023, 17:38
Γυφτάκι έγραψε:
03 Οκτ 2023, 08:47
Libre arbitre έγραψε:

Όχι βρε, σιγά. Εμείς στο μαγαζί που κάνουμε απόψυξη και τον τρανό τον καταψύκτη με ζεστά νερά και πέφτουν τα κομμάτια οι πάγοι μέσα σε λίγο χρόνο. Εγώ το βοηθάω με το μαχαίρι και σπάτουλες κι άλλα τέτοια εργαλεία. Η χειρότερη μου παρεμπιπτόντως!
Δε θέλει αυτός όμως ζεστά νερά και μαχαίρια..Θέλει να ανοιγοκλείσει τα μάτια κι έτοιμη η απόψυξη.. :smt005:

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 03 Οκτ 2023, 18:25

Libre arbitre έγραψε:
Δοκίμασε να τα κατουρήσεις.

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 03 Οκτ 2023, 21:56

nick έγραψε:
03 Οκτ 2023, 18:25
Libre arbitre έγραψε:
Δοκίμασε να τα κατουρήσεις.
Ναι, έτσι δε θα παν χαμένα.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης » 03 Οκτ 2023, 23:55

Libre arbitre έγραψε:
δεν ειναι δυσκολο .........
βγαζεις τα πραγματα απο την καταψυξη......
με μεταλλικη σπατουλα ξυνεις ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ
τα τοιχωματα ..... βοηθα και το πιστολακι
για ...... φινιρισμα .........
διαρκεια 10 - 15 λεπτα ..........

το αδειο ψυγειο παγιδευει υγρασια .......
αν το παρατησεις αδειο για μεγαλο
χρονικο διαστημα ... θα στρωσει μουχλα παντου .....
τα στιγματα μουχλας στα τοιχωματα........δεν βγαινουν....
.......................

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών