Η πνευματικη ή σωματικη κοπωση ειναι χειροτερη;
Re: Η πνευματικη ή σωματικη κοπωση ειναι χειροτερη;
δεν ειναι θεμα αντοχης ή τυπου.
αν εχεις ζησει μες τα βιβλια, μπορεις να ανταπεξελθεις σε τετοιες συζητησεις.
αν εχεις ζησει στα γυμναστηρια ή δουλευεις χειρωνακτης απο παιδι ίσως να μην μπορεις.
Ζητημα συνθηκων ειναι παντα μαλλον. Με λιγη εσανς ντιενέι.
όλη η νεα γενια που ειναι με το κινητο στο χερι, ειναι πνευματικοι τυποι? γουσταρουν διαβασμα ή κολυμπουν στα νερα που τους ελαχαν? Οι ιθαγενεις καποιας φυλης του αμαζονιου ειναι σωματικοι τυποι ή αν δεν κυνηγησεις την αντιλοπη την πατησες?
Σε όλους καπου γερνει η πλαστιγγα βεβαια με τα χρονια, αναλογα με τις συνθηκες και το ντιενει.
Πνευματικα κουρασμενος τι θα πει? Σου ρωτανε 5χ5 και λες 35?
Αν ναι, και το πρωι ξεκουραστος κατι παρόμοιο θα έλεγες, πχ 32
Δε μου αρεσει η εννοια της πνευματικης κουρασης, δεν τη δεχομαι. Παιζει να ειμαι αντιδραστικος όμως
αν εχεις ζησει μες τα βιβλια, μπορεις να ανταπεξελθεις σε τετοιες συζητησεις.
αν εχεις ζησει στα γυμναστηρια ή δουλευεις χειρωνακτης απο παιδι ίσως να μην μπορεις.
Ζητημα συνθηκων ειναι παντα μαλλον. Με λιγη εσανς ντιενέι.
όλη η νεα γενια που ειναι με το κινητο στο χερι, ειναι πνευματικοι τυποι? γουσταρουν διαβασμα ή κολυμπουν στα νερα που τους ελαχαν? Οι ιθαγενεις καποιας φυλης του αμαζονιου ειναι σωματικοι τυποι ή αν δεν κυνηγησεις την αντιλοπη την πατησες?
Σε όλους καπου γερνει η πλαστιγγα βεβαια με τα χρονια, αναλογα με τις συνθηκες και το ντιενει.
Πνευματικα κουρασμενος τι θα πει? Σου ρωτανε 5χ5 και λες 35?
Αν ναι, και το πρωι ξεκουραστος κατι παρόμοιο θα έλεγες, πχ 32

Δε μου αρεσει η εννοια της πνευματικης κουρασης, δεν τη δεχομαι. Παιζει να ειμαι αντιδραστικος όμως

ειμαι e-ληστης
Λάθος. Ξαναειπαμε.
Οι αρχαίοι σοφοί είπαν σοφοτατα και ηθικά όπως είπε ο Χριστός μετά
Απλά δεν είχαν την Θεία Χάρη
Και με την χάρη αυτή επεξηγεί ο Αγιος
Οι αρχαίοι σοφοί είπαν σοφοτατα και ηθικά όπως είπε ο Χριστός μετά
Απλά δεν είχαν την Θεία Χάρη
Και με την χάρη αυτή επεξηγεί ο Αγιος
Με πιανει πονοκεφαλος, θελω να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο, νιωθω περιεργα σαν ξαγρυπνησμενος, κατοπιν αρρωστος. Αυτα παθαινω εγω.
Ορέστη κάνε κήπο
Δε ξέρω που, είσαι ικανός να παίρνεις και λεωφορείο για να πηγαίνεις
Ιδανικά, με τσάπα
Δε ξέρω που, είσαι ικανός να παίρνεις και λεωφορείο για να πηγαίνεις
Ιδανικά, με τσάπα
θελει καθημερινο καματο για να εισαι υγειής. Το εχω διαπιστωσει, το ορκιζομαι, το ξερω. Η καθιστικη ζωη ειναι κατι που ειναι παντελως αφυσικο. Πηγη καθε ασθενειας.Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:06Με πιανει πονοκεφαλος, θελω να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο, νιωθω περιεργα σαν ξαγρυπνησμενος, κατοπιν αρρωστος. Αυτα παθαινω εγω.
Η κουραση σε κανει να αναπνεεις περισσοτερα λιτρα αερα, το αιμα τρεχει πιο γρηγορα. μονο καλο κανει. Το αμαξι το παρατημενο μετα πο 2 μηνες δεν παιρνει μπρος.
Δεν νομίζω ότι είσαι αντιδραστικός. Σ' αυτό τουλάχιστον.

Απλώς κάποιοι συνδέουν/ταυτίζουν την πνευματική κούραση με κάτι άσχετο από αυτό που κάνεις σωματικά.
Η σωματική ενέργεια έχει συγκεκριμένο λόγο. Είτε το κάνεις εθελοντικά (π.χ. άθληση, κηπουρική κλπ) είτε αναγκαστικά. Είναι άλλο να σκάβεις για να φυτέψεις λουλουδάκια στον κήπο σου και άλλο να δουλεύεις στο χωράφι.
Αλλά ακόμη και η καθιστική εργασία, προκαλεί σωματικά προβλήματα γιατί κάποιος που κάνει μια δουλειά γραφείου αν πρέπει να ανταπεξέλθει γρήγορα σε κάτι που απαιτεί πνευματική εγρήγορση, έχει σαφώς μεγάλο πρόβλημα. Είτε είναι πληροφορικάριος είτε ταμίας.
Τα ψυχολογικά προβλήματα και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις των "πνευματικώς κουρασμένων" είναι τελείως άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
αν και ειπαμε οτι δεν δεχομαι τον διαχωρισμο, το "νους υγιής εν σωματι υγιει" ειναι μια μεγαλη αλήθεια.
η ισσοροπια ειναι το ζητημα. δεν παραμελουμε τιποτα, αλλιως ασθενουμε.
η ισσοροπια ειναι το ζητημα. δεν παραμελουμε τιποτα, αλλιως ασθενουμε.
Με πολύ κόπο θα κάνεις πνευματική εργασία αν έχεις κουραστεί σωματικά, δεν εννοώ αν έχεις αθληθεί ή έχεις κάνει κάποια δραστηριότητα, αλλά να έχεις δουλέψει οκτάωρο χειρωνακτικά. Όταν λέω πνευματική εργασία εννοώ επίσης να μελετήσεις ή να κάνεις έρευνα, όχι να διαβάσεις χαλαρά ένα βιβλίο.Belisarius έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 12:53Αν είσαι πνευματικά κουρασμένος μπορείς να κάνεις δουλειές, να αθληθείς κτλ.
Αν είσαι κομμάτια σωματικά δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις ή να κάνεις άλλη πνευματική εργασία.
Φυσικά υπάρχουν και οι διαβαθμίσεις εργασιών μεταξύ αυτών των δύο. Εργασία γραφείου (ημιπνευματική θα την έλεγα), χειρωνακτικές δημιουργικές εργασίες (να είσαι και αφεντικό του εαυτού σου σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι οι Νεοδημοκρατες η χειρότερη φάρα της κοινωνίας;
από Μαδουραίος » 29 Φεβ 2024, 14:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 40 Απαντήσεις
- 851 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης