Εννοείται μιλάμε σε όλους στον πληθυντικό γτ δεν θέλω να ακούσω κανα «κοπέλια « και πάρω ανάποδες ..
Ναι εντάξει εξυπακούεται αλλά επειδή βρισκόμαστε στο μεταίχμιο λίγο της χαζομάρας που μας έδερνε στην προηγούμενη ηλικιακή φάση και λίγο στην ωριμότητα που κερδίζουμε τώρα ... είναι λίγο συγκρουσιακή φάση όλο αυτό.
Ναι πολύ σωστά που τα επισημαίνεις αυτά. Ισχύουν.Namrail έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 21:53Εντάξει γίνεσαι υπερβολικά μελοδραματική. Καμία συγκεκριμένη γενιά δεν αναλαμβάνει μόνη της ένα τέτοιο βάρος. Οι γενιές επικαλύπτονται στην παραγωγή για ένα διάστημα. Οι παλαιότεροι ακόμα είναι στην παραγωγή και συνυπάρχουμε μαζί τους. Και από πίσω υπάρχουν και οι 20αρηδες και κάτι, που κάνουν τώρα τα πρώτα βήματα. Και άλλοι δουλεύουν και από πιο νωρίς, πριν τα 20.
Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα στον καταμερισμό της εργασίας.
Σωστος, αν και το 35 θα το εκανα 40-45.Ορέστης 35 έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 22:05Ο γιατρος θελει 10 χρονια στη δουλεια για να γινει καλος. Εγω εμπιστευομαι ηλικιες απο 35 ως 50.
Εγώ περνάω μια φάση το τελευταίο διάστημα που όλους τους μιλάω στον ενικό.
Εμενα μου μιλανε στον ενικο. Σπανια στον πληθυντικο. Οταν ημουν 32 πηγαινα σε ενα τυροπιταδικο στην πανορμου και η μεσοκοπη κυρια που δουλευε εκει τονιζε τη λεξη κυριε οταν μς εξυπηρετουσε. Πιστευω οτι φοβοταν μηπως κανω καμακι στις φοιτητριες και ηθελε να τις προστατεψει απο τον μεγαλυτερο.
Καλό είναι να μην γενικεύεις τόσο πολύ. Είναι άλλο να μιλάς για τη γενιά μας ως αυτή που αντικειμενικά θα αναλάβει τα ηνία προιόντος του χρόνου και διαφορετικό να προσδίδεις σε αυτή χαρακτηριστικά που ίσως έχουν σχέση με τις δικές σου υποκειμενικές παραστάσεις.
να ξερεις οτι αυτοι ποι συναντας και εξασκεις πανω τους αυτη την ταση
Namrail έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 22:10Καλό είναι να μην γενικεύεις τόσο πολύ. Είναι άλλο να μιλάς για τη γενιά μας ως αυτή που αντικειμενικά θα αναλάβει τα ηνία προιόντος του χρόνου και διαφορετικό να προσδίδεις σε αυτή χαρακτηριστικά που ίσως έχουν σχέση με τις δικές σου υποκειμενικές παραστάσεις.
Εγώ έχω φίλο μηχανικό που στα 30 είχε πάρει μέρος σε πρότζεκτ δισεκατομμυρίων στις πέντε γωνιές του πλανήτη. Αυτό που ονομάζεις εσύ μεταίχμιο της χαζομάρας αυτός το είχε ξεπεράσει προ καιρού και στα 30 ήταν ένας σεβάσμιος και φτασμένος επαγγελματίας.
Επίσης υπάρχουν πολλοί που έχουν βγει στο μεροδούλι από τα 15, σε πολύ τρυφερές ηλικίες και πολύ πριν πατήσουν τα 30 συμπεριφέρονταν ήδη ως ενήλικοι, με οικογένειες, υποχρεώσεις κλπ. Δεν έχει φάει όλη η "γενιά μας" 4-5 χρόνια στο πανεπιστήμιο και άλλα τόσα σε μεταπτυχιακά. Πολλοί μπήκαν στο κόλπο πολύ νωρίτερα και πήραν το βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στην παραγωγική διαδικασία πριν από την ηλικία που αναφέρεις.
Για να μη μιλήσω προσωπικά.
Το ξέρω.μπλε ιστορικος έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 22:14
να ξερεις οτι αυτοι ποι συναντας και εξασκεις πανω τους αυτη την ταση
δε νοιαζονται καθολου για τις φασεις σου
και σε βρισκουν αγενη,αξεστο,ανωριμο,ανασφαλη,απεχθη,αναρμοστο,απρεπη
και δε θες να παω στο βητα