ΡοδοπηSid Vicious έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:19Ελλαδα, Ευρωπη, Βενετια (πως εγινε ονομα το Βενετια παντα απορουσα), βεβαια δεν ειναι νεοκοπα σαν ονοματα αυτα
Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ηλέκτρες έχουν πολλές που πήραν το όνομα στην εποποιία του ελληνικου λαού στον εμφίλιοGeorge_V έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:03Και γω Ηλέκτρα.Sid Vicious έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:02Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
Τώρα ξαναβλέπω ότι γίνεται πάλι της μοδας.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Χονολουλούsharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 16:55Φοβερή ιδέα. Αν πιάσεις τα νησιά εκεί, έχεις πολλά ονόματα για κορίτσια, Σαμόα κλπ. Κι αν βγει λίγο χοντρουλό, κατ' ευθείαν Αυστραλία.Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 16:40Επίσης όταν είναι μικρή μπορείς να τη λες και Νέα Καληδονιαhellegennes έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:43Εγώ πάντως αν κάνω παιδιά θα τα ονομάσω Αλιάκμονα και Καληδονία.
Τη γιαγιά μου τη λένε Ζαχαρένια και την αδερφή της Γραμματική, το πρώτο επιβίωσε με την ξαδέρφη μου που σιχαίνεται το "Ρένια".
Πάντως εγώ είμαι της άποψης (από τις κούνιες δηλαδή που ακούω) ότι ξεφουσκώνει σιγά σιγά η πόρωση με τα αρχαιοπρεπή ονόματα. Το Μάξιμος παίζει πολύ γερά και το Δανάη, νομίζω στη γειτονιά παίζουν 2 και άλλες 2 μέχρι το χιλιόμετρο. Αλλά υπάρχουν και Μάνος, Κωνσταντίνος (χαχα όχι Κώστας, όντως), Χρήστος, Παύλος, Σπύρος - αρχιδόκαμπος η γειτονιά.
Πάντως εγώ είμαι της άποψης (από τις κούνιες δηλαδή που ακούω) ότι ξεφουσκώνει σιγά σιγά η πόρωση με τα αρχαιοπρεπή ονόματα. Το Μάξιμος παίζει πολύ γερά και το Δανάη, νομίζω στη γειτονιά παίζουν 2 και άλλες 2 μέχρι το χιλιόμετρο. Αλλά υπάρχουν και Μάνος, Κωνσταντίνος (χαχα όχι Κώστας, όντως), Χρήστος, Παύλος, Σπύρος - αρχιδόκαμπος η γειτονιά.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Meanwhile, ούτε έγω έδωσα το όνομα του πατέρα μου στο παίδι μου (και δεν υπάρχε ποτέ καμία περίπτωση να το έκανα).Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 14:12Φαινόμενο που το συναντάμε για πάνω από δεκαετία απλά τώρα πιστεύω πως έχει κορυφωθεί.
Πήγα το πρωί σε μια παιδική χαρά εδώ κοντά στο πατρικό το γιο με την ανιψιά.
Σε σύνολο 30 παιδιών ήταν τα μοναδικά παιδιά με όνομα Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεν άκουσα ούτε μια Μαρια ούτε μια Κατερινα, ούτε ένα Γιώργο, ούτε ένα Γιάννη Δημήτρη κλπ.
Μέτρησα 2 μαξιμους, 3 νεφελες, Κάρολο αλλά και κάτι περίεργα που δε τα είχα ξανακούσει όπως Ελυσεα Αμέλια Ελενικη.
Καλά κάνεις δε θέλει να δώσει το όνομα των γονιών του στο παιδί του; τόσο πολύ τους βρωμάνε τα ονόματα τους; Γιατί εικάζω πως και αυτούς δε τους λένε Φαεθοντα και Ευρυσθεα
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Ελλάδα έχω γνωρίσει πολλές από πρόσφυγες στην σοβιετική ένωση και τις ανατολικές χώρες
Εμείς είχαμε πολλά φυτά, λεμονια, κερασία, κτλπ
- George_V
Κύπρος. Σχεδόν οι μισές έτσι λέγονται.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Έλα ρε συ, πόσοι το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα.sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:18Υποθέτω λόγω αυτού
https://en.wikipedia.org/wiki/Spartacist_uprising

Πρώτη φορά το διαβάζω κι εγώ.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- George_V
Δεν ήξερες την εξέγερση των Σπαρτακιστων?vagabondo έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:28Έλα ρε συ, πόσοι το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα.sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:18Υποθέτω λόγω αυτού
Ούτε Καρλ Λιμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ?
Σοβαρά; Χωρίς αυτό δεν κατανοείς τον ΑΠΠ και χωρίς αυτόν τον ΒΠΠ και χωρίς αυτόν τον ψυχρό πόλεμο και χωρίς αυτόν τον Πούτιν και το Ουκρανικόvagabondo έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:28Έλα ρε συ, πόσοι το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα.sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:18Υποθέτω λόγω αυτού

Πρέπει να πάμε σε άλλο φόρουμ, σύντροφε Ιστορικέ.George_V έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:29Δεν ήξερες την εξέγερση των Σπαρτακιστων?vagabondo έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:28Έλα ρε συ, πόσοι το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα.sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:18
Υποθέτω λόγω αυτού
Ούτε Καρλ Λιμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ?
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Sol έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:23Ηλέκτρες έχουν πολλές που πήραν το όνομα στην εποποιία του ελληνικου λαού στον εμφίλιοGeorge_V έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:03Και γω Ηλέκτρα.Sid Vicious έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 17:02Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
Τώρα ξαναβλέπω ότι γίνεται πάλι της μοδας.
Και το Ηλένια από την εποποιία του Πολυτεχνείου ...
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- George_V
Στο σχολείο είχαμε συμμαθητή που η μάνα του ήταν Βραζιλιάνα.
Εκεί ένα συνηθισμένο ονομα είναι το "Μαλαχιας" (στην ελληνικη εκδοχη του)
Στα Βραζιλιάνικα όμως διαβάζεται "Μαλακιας".
Ε φανταστείτε τι δούλεμα έτρωγε στο σχολείο. Και αυτο πολυ πριν το γνωστό βιντεακι "Μαλακια Γκολ".
Εκεί ένα συνηθισμένο ονομα είναι το "Μαλαχιας" (στην ελληνικη εκδοχη του)
Στα Βραζιλιάνικα όμως διαβάζεται "Μαλακιας".
Ε φανταστείτε τι δούλεμα έτρωγε στο σχολείο. Και αυτο πολυ πριν το γνωστό βιντεακι "Μαλακια Γκολ".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 11232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
16 Μαρ 2025, 22:01
-