ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 14:44

Άσε που δεν είναι χαλαρότητα αυτό που λέει ο Άγις.
Ενας πληροφορικαριος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κουβαλάει το άγχος της δουλειάς που έχει μείνει πίσω σπίτι από έναν υδραυλικό.

Απλά έτσι το φάνταζεται.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Ιουν 2018, 14:47

Λέω πως το φαντάζονται και επιλέγουν.
Το τι συμβαίνει και στην τελική ποιοί κονομάνε και πώς το γνωρίζω απο κάτι δεκαετίες στα έργα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 19 Ιουν 2018, 14:56

Spiros252 έγραψε:
19 Ιουν 2018, 13:55
Και με αυτό το ταχύρυθμο θα στήνεις πλατφόρμα άμεσα; Είσαι βέβαιος;
Αν μιλάς για το συγκεκριμμένο που έβαλα, ο στόχος του είναι αυτός. Δεν είναι ιδιωτική σχολή πάντως. Είναι περιφερειακό πρόγραμμα με δίπλωμα αναγνωρισμένο απο το κράτος. Όσοι είναι άνεργοι, άποροι κλπ πάνε δωρεάν, εγώ θα πληρώσω. Η επιλογή των modules έγινε από εμπειρογνώμονες με σκοπό τη λύση του προβλήματος της ανεργίας, αρα άμεση διοχεύτευση στην αγορά εργασίας. Έχει πολλές ωρες στην επιχείρηση, ωστε οι πτυχιούχοι να μπορούν να σταθούν επαγγελματικά, αλλά επειδή δεν θα προσληφθούν όλοι δίνει και τα βασικά εφόδια ωστε να στήσεις δουλειά μόνος σου.

Βασικά το στήσιμο μίας πλατφόρμας γίνεται λίγο πολύ με έτοιμο software (wordpress, joomla, prestashop, magento κλπ) τα οποία έχουν ένα σωρό plugins για ό,τι χρήση θες μετά. Αλλά θες και παραπάνω γνώσεις για να απαντήσεις σε μια ιδιαιτερότητα του πελάτη ή να τροποποιήσεις ένα plugin αν δεν βρίσκεις αυτό που θες.

Εννοείται ότι στην αρχή θα παίρνεις εύκολες δουλειές. Όταν αρχίσουν να μπαίνουν λεφτά στην τσέπη, μπορείς να πληρώσεις και για επιπλέον γνώσεις.

Τωρα αν θες να σου απαντήσω για μενα, ναι εγώ μπορώ να στήσω και τώρα πλατφόρμα για blog, κοινωνικό δίκτυο, forum, site βιτρίνα ή επαγγελματικό με κρατήσεις, subscriptions, eshop κλπ, όμως με συγκεκριμμένα softwares και plugins τα οποία επισης μπορώ να τροποποιήσω. Διάβασα απλά τα tutorials αυτών των softwares, έμαθα κώδικα από δω https://www.w3schools.com/html/default.asp κι αλλού κι έχω test site οπου κάνω δοκιμές. Έχω όμως και κάποιες ελλείψεις όπου δεν με καλύπτει η online γνωση κι επίσης κάποια θέλω να τα μάθω πιο γρήγορα. Πχ έχασα μήνες στο wordpress σαν αυτοδίδακτος, ενω αν είχα δάσκαλο θα τα μάθαινα σε λίγες μέρες. Διότι ο δάσκαλος σου λέει αυτό κι αυτό είναι τα βασικά, ενώ μόνος σου παιδεύεσαι.

Επίσης σε σεμιναριακά προγράμματα κάποια που ξέρεις ή μπορεις να διαβασεις μόνος, μπορεις να τα περάσεις κατευθείαν με tests (πράγμα που θα κάνω για κάτι html, css κλπ), ενω σε πανεπιστημιακή σχολή δεν ξέρω, αν αυτο γινεται.

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 15:00

Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Ιουν 2018, 14:44
Ενας πληροφορικαριος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κουβαλάει το άγχος της δουλειάς που έχει μείνει πίσω σπίτι από έναν υδραυλικό.

Απλά έτσι το φάνταζεται.
Γιατί το λες αυτό; Ο Άγις σίγουρα ξέρει τις επαγγελματικές προοπτικές της θεωρίας υπολογισμού, της τεχνολογίας λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένων, σχεδιασμού και κατασκευής υλικού, τηλεπικοινωνιών κτλ, δεν τα λέει έτσι.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Ιουν 2018, 15:06

Φινγκόλφιν έγραψε:
19 Ιουν 2018, 15:00
Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Ιουν 2018, 14:44

Απλά έτσι το φάνταζεται.
Γιατί το λες αυτό; Ο Άγις σίγουρα ξέρει τις επαγγελματικές προοπτικές της θεωρίας υπολογισμού, της τεχνολογίας λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένων, σχεδιασμού και κατασκευής υλικού, τηλεπικοινωνιών κτλ, δεν τα λέει έτσι.
Ιδέα δεν έχω σε τπτ πέρα από τα αγροτοκτηνοτροφικά - με ειδικότητα στις κότες .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 15:10

Αγις έγραψε:
19 Ιουν 2018, 15:06
Ιδέα δεν έχω σε τπτ πέρα από τα αγροτοκτηνοτροφικά - με ειδικότητα στις κότες .
Αφού είναι έτσι, τότε μάθε πως οι περισσότερες προγραμματιστικές δουλειές είναι γαλέρες, σχεδόν απαγορευτικές για κοινωνική ζωή. Ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει πλήθος εργοδοτών που ζητάνε έναν «πληροφορικάριο» για να κάνει τρεις - τέσσερις δουλειές μαζί.

Τα περί κοτών λοιπόν υπάρχουν σε μια κοντόφθαλμη φαντασία.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Ιουν 2018, 15:15

Ανοιξε ένα νήμα '' Την πέφτω στον Αγι''
Είναι κρίμα και αδικο να με κυνηγάς σε όλα τα άλλα και να μου τα χώνεις - κάντο συγκεντρωτικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 15:21

Δυο φορές σου έχω απευθύνει το λόγο. Το ότι δεν σε αφήνω να με προσβάλλεις με υπονοούμενα όπως κάνεις σε όλους τους άλλους δεν σημαίνει πως σε κυνηγώ. :102:

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 19 Ιουν 2018, 16:02

Να πω κάτι άλλο για την περίπτωση που το βλέπουμε καθαρά σαν επαγγελματική αποκατάσταση. Αν πας σε πανεπιστημιακή σχολή που δεν είναι στην πόλη σου, έχεις κάποια έξοδα για κάμποσα χρονια πχ νοικι, διατροφή κλπ Αν αντι αυτού προτιμήσεις μια ιδιωτική ταχύρρυθμη σχολή της περιοχής σου, παρόλο που θα είναι πληρωμένη, δεν θα έρθει μία η άλλη στην τελική;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλύπτονται από το κράτος αυτή τη στιγμή στις πανεπιστημιακές σχολές; πχ παλιά είχαμε κουπόνια για διατροφή, φοιτητικές εστίες που όμως πληρωνες κάτι κλπ

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 19 Ιουν 2018, 16:07

Δεν ξέρω που να σπουδάσει, αλλά neural networks και block chain tech είναι πολύ in τώρα.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 16:12

mec_ έγραψε:
19 Ιουν 2018, 16:02
Να πω κάτι άλλο για την περίπτωση που το βλέπουμε καθαρά σαν επαγγελματική αποκατάσταση. Αν πας σε πανεπιστημιακή σχολή που δεν είναι στην πόλη σου, έχεις κάποια έξοδα για κάμποσα χρονια πχ νοικι, διατροφή κλπ Αν αντι αυτού προτιμήσεις μια ιδιωτική ταχύρρυθμη σχολή της περιοχής σου, παρόλο που θα είναι πληρωμένη, δεν θα έρθει μία η άλλη στην τελική;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλύπτονται από το κράτος αυτή τη στιγμή στις πανεπιστημιακές σχολές; πχ παλιά είχαμε κουπόνια για διατροφή, φοιτητικές εστίες που όμως πληρωνες κάτι κλπ
Στο ΕΚΠΑ τουλάχιστον υπάρχει μια βοήθεια όπως φθηνά γεύματα και μάλιστα δωρεάν αν πληροίς κάποια κριτήρια, όπως και δωρεάν φοιτητικές εστίες, πάλι με με συγκεκριμένα κριτήρια (χαμηλό εισόδημα, φοιτητής από άλλη πόλη κτλ).

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 19 Ιουν 2018, 16:41

Κατα κοινη ομολογια το παιδι χαντακωνεται αν παει σε τετοια σχολη. Καλυτερα να σπουδασει κατι που θα του επιτρεπει να εχει κοινωνικη ζωη ή που σαν αντισταθμισμα στις θυσιες προσφερει υψηλο κοινωνικο κυρος (ιατρικα, νομικα).

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 19 Ιουν 2018, 17:09

ενα απλο πραγμα ζητησα και μου το κανατε μπουρρδελο,ας το ξαναπιασουμε

Οταν λεμε θα παει στις πανελληνιες και θα δηλωσει πληροφορικη ,ειναι μια σχολη?

η ιδια παντου ,η με αλλο ασχολειται η Αθηνα αλλο η Πατρα αλλο η κρητη? (αυτες οι τρεις υπαρχουν?)
Για εμενα βολικοτερα θα ηταν να εινα αθηνα που εχω σπιτι .

Το καλυτερο για αυτον ομως και μακροπροθεσμα για εργασια τι θα ητανε? μελλον υπαρχει μονο στο εξωτερικο?

τα υπολοιπα θα τα αναλαβω εγω (μεχρι διπλωμα νταλικας θα τον βαλω να βγαλει)

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 19 Ιουν 2018, 17:12

δουλεια ως προγραμματιστης βρισκεις Ελλαδα, το ποσο καλη ειναι το ερωτημα. εξωτερικο βρισκεις σβηστα, πχ Γερμανια, εφοσον μιλας την γλωσσα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 17:16

Δουλειά βρίσκεις άνετα στην Ελλάδα και δε μιλάμε για βασικό.
Η επιλογή εξωτερικού υπάρχει πάντα.
Απο σχολές δεν ξέρω αλλά για μένα ελάχιστη σημασία έχει, έτσι κι αλλιώς τα πρακτικά θα πρέπει να τα μάθει μόνος του.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών