αυτός που βγάζει το πρόγραμμα πρέπει να βγάλει πρόγραμμα για υπηρεσίες υποστελεχομένες και διανέμει τα πόστα και τους χρόνους. Ποιος φέρει την ευθύνη για την υποστελέχωση όμως; Δεν είναι η διοικηση και η εταιρεία που σκέφτεται πως θα μειώσει το κόστος για να αυξήσει το κέρδος;Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:12Ουψ!Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:02ο μέσος όρος υπολογίζεται ανα τετράμηνο που πάει να πει 3-4 βδομάδες δουλειά σαν ζώο και μετά κανονικα ώστε να πέσει ο μέσος όρος. Το δίκαιο είναι το δίκαιο της εργοδοσίας στην καπιταλιστική οικονομία.
Δικαιο εχεις! Δυστυχως! Δεν μπορει να κανει τιποτα.
Και καπου αλλου ειδα οτι το 7(3), δηλαδη αυτο για το 4μηνο, δεν ισχυει καν για οσους εργαζονται στους αερολιμενες.
Και αν προκαλεσει ατυχημα την ωρα που σχολαει σκοτωμενος για να γυρισει σπιτι του να κοιμηθει, μεσα σε εκεινη την βδομαδα που θα πηγαινει σερι, θα φταιει αποκλειστικα αυτος και δεν θα εχει την παραμικρη ευθυνη αυτος που εβγαλε το προγραμμα. Ολα νομιμα λοιπον.
Μεγιστο εβδομαδιαιο ωραριο που μπορει να αντεξει ο οργανισμος
- Ληστοσυμμορίτης
Re: Μεγιστο εβδομαδιαιο ωραριο που μπορει να αντεξει ο οργανισμος
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Εχει καμια σημασια; Αφου τελικα ειναι νομιμο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:39αυτός που βγάζει το πρόγραμμα πρέπει να βγάλει πρόγραμμα για υπηρεσίες υποστελεχομένες και διανέμει τα πόστα και τους χρόνους. Ποιος φέρει την ευθύνη για την υποστελέχωση όμως; Δεν είναι η διοικηση και η εταιρεία που σκέφτεται πως θα μειώσει το κόστος για να αυξήσει το κέρδος;Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:12Ουψ!Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:02ο μέσος όρος υπολογίζεται ανα τετράμηνο που πάει να πει 3-4 βδομάδες δουλειά σαν ζώο και μετά κανονικα ώστε να πέσει ο μέσος όρος. Το δίκαιο είναι το δίκαιο της εργοδοσίας στην καπιταλιστική οικονομία.
Και καπου αλλου ειδα οτι το 7(3), δηλαδη αυτο για το 4μηνο, δεν ισχυει καν για οσους εργαζονται στους αερολιμενες.
Και αν προκαλεσει ατυχημα την ωρα που σχολαει σκοτωμενος για να γυρισει σπιτι του να κοιμηθει, μεσα σε εκεινη την βδομαδα που θα πηγαινει σερι, θα φταιει αποκλειστικα αυτος και δεν θα εχει την παραμικρη ευθυνη αυτος που εβγαλε το προγραμμα. Ολα νομιμα λοιπον.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
- Ληστοσυμμορίτης
δεν έχει σημασία αν ο νόμος είναι υπερ της εργοδοσίας;Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:41Εχει καμια σημασια; Αφου τελικα ειναι νομιμο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:39αυτός που βγάζει το πρόγραμμα πρέπει να βγάλει πρόγραμμα για υπηρεσίες υποστελεχομένες και διανέμει τα πόστα και τους χρόνους. Ποιος φέρει την ευθύνη για την υποστελέχωση όμως; Δεν είναι η διοικηση και η εταιρεία που σκέφτεται πως θα μειώσει το κόστος για να αυξήσει το κέρδος;Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:12
Ουψ!
οι νόμοι ε΄θιναι κομμένοι και ραμμένοι για την εργοδοσία, για να σακατεύει τον εργαζόμενο και να απομυζά κέρδος. τον εργαζόμενο δεν τον προστατεύει ο νόμος της εργοδοσία αντιθετα δικαιώνει που δουλευει στο κάτεργο.
Βρε καταλαβαινω τι λες! Αυτο καταλαβα και εγω με τις τοσες εξαιρεσεις που ειδα στον νομο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:54δεν έχει σημασία αν ο νόμος είναι υπερ της εργοδοσίας;Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:41Εχει καμια σημασια; Αφου τελικα ειναι νομιμο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:39
αυτός που βγάζει το πρόγραμμα πρέπει να βγάλει πρόγραμμα για υπηρεσίες υποστελεχομένες και διανέμει τα πόστα και τους χρόνους. Ποιος φέρει την ευθύνη για την υποστελέχωση όμως; Δεν είναι η διοικηση και η εταιρεία που σκέφτεται πως θα μειώσει το κόστος για να αυξήσει το κέρδος;
οι νόμοι ε΄θιναι κομμένοι και ραμμένοι για την εργοδοσία, για να σακατεύει τον εργαζόμενο και να απομυζά κέρδος. τον εργαζόμενο δεν τον προστατεύει ο νόμος της εργοδοσία αντιθετα δικαιώνει που δουλευει στο κάτεργο.
Τωρα τι μπορουμε να κανουμε γι' αυτο; Αυτο ειναι το θεμα.
Απο τη στιγμη που δεν εχει καν το νομο με το μερος του. Πονταρα στο οτι κατι ηταν παρανομο, για να παει στο αφεντικο και να το αναφερει. Ε τωρα τι μπορει να κανει; Αν κανει αλλα παραπονα παιζει και να τον βαλουν στο ματι. Και επισης οι υπολοιποι ειναι αρνια και δεν μιλανε.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Φυσικά και λέει τα πάντα για την πλειοψηφία των εργαζόμενων ,που αποκτούν είτε εξειδίκευση ,είτε δεξιότητε. Γιατροί τη βγάζουν με 1.500 για μικρό χρονικό διάστημα ,μέχρι να αποκτήσουν εμπειρία και να βγάζουν 5-50 φορές περισσότερα. Οσοι γιατροί πάνω από 30 σου λένε ότι τη βγάζουν με τα 1.500 του δημόσιου νοσοκομείου ,σε κοροιδεύουν. Βγάζουν άλλα 5.000 από φακελάκια και ιατρεία.
1.500 βγάζει ένας απλός χειρούργος αν αφαιρεί μια κύστη την εβδομάδα ,τι γράφεις; Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πέρα απ την τεμπελιά για την κλάψα που δυσκολεύεσαι για τα 2 ευρώ που χρειάζεσαι την ημέρα για ηλεκτρισμό.
Αν είναι ανάγκη κάποιος άξιος άνθρωπος να δουλέψει ακόμη και σαν ζώο που περιγράφεις για να επιβιώσει η οικογένεια του ,το κάνει. Τα βλέπουμε σε Ινδίες και αφρικανικά κράτη. Ευτυχώς ζούμε σε κράτος του πλανήτη που ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ανάγκη. Στα 57 μου χρόνια δεν ξέρω ούτε έναν που να δούλεψε συστηματικά ή και σκληρά κατά διαστήματα ,ότι δουλειά να έκανε ,μα ταβερνιάρης ,μα οικοδόμος ,μα δικηγόρος ,μα έμπορος ,που να μην έχει εξασφαλίσει μια μικρότερη ή μεγαλύτερη άνεση. Μόνο παρασιτικά λέσια συνεχίζουν να κατηγορούν την άτιμη κενωνία. Αν παριστάνεις τον ντιτζέι 30 Σάββατα το χρόνο σε γάμους και δεν έχεις ένσημο 45 χρονών άνθρωπος πχ, τι θες απ τους υπόλοιπους;
1.500 βγάζει ένας απλός χειρούργος αν αφαιρεί μια κύστη την εβδομάδα ,τι γράφεις; Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πέρα απ την τεμπελιά για την κλάψα που δυσκολεύεσαι για τα 2 ευρώ που χρειάζεσαι την ημέρα για ηλεκτρισμό.
Αν είναι ανάγκη κάποιος άξιος άνθρωπος να δουλέψει ακόμη και σαν ζώο που περιγράφεις για να επιβιώσει η οικογένεια του ,το κάνει. Τα βλέπουμε σε Ινδίες και αφρικανικά κράτη. Ευτυχώς ζούμε σε κράτος του πλανήτη που ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ανάγκη. Στα 57 μου χρόνια δεν ξέρω ούτε έναν που να δούλεψε συστηματικά ή και σκληρά κατά διαστήματα ,ότι δουλειά να έκανε ,μα ταβερνιάρης ,μα οικοδόμος ,μα δικηγόρος ,μα έμπορος ,που να μην έχει εξασφαλίσει μια μικρότερη ή μεγαλύτερη άνεση. Μόνο παρασιτικά λέσια συνεχίζουν να κατηγορούν την άτιμη κενωνία. Αν παριστάνεις τον ντιτζέι 30 Σάββατα το χρόνο σε γάμους και δεν έχεις ένσημο 45 χρονών άνθρωπος πχ, τι θες απ τους υπόλοιπους;
Αν ο μπαμπάς ενός παιδιού πάθαινε είτε εργατικό ατύχημα είτε τράκαρε και πήγαινε στον άλλο κόσμο και άφηνε πίσω οικογένεια και παιδιά, τι θα έλεγες; Τα πάντα για το χρήμα και το κέρδος των εργοδοτών, έτσι; Επειδή οι έξτρα βάρδιες για την βοήθεια των εργοδοτών μπήκαν.
Ή ακόμα και το άλλο. Σκεφτόμουνα πριν συνάδελφους του δικού μου που έχουν παιδιά μικρά. Αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν καν τον χρόνο να βλέπουν τον μπαμπά τους επειδή ίσα που θα βρίσκει λίγο χρόνο για να κοιμηθεί μέχρι να ξαναπάει δουλειά. Όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά δεν θα πούνε "ευχαριστώ μπαμπά που δούλευες σαν ζώο για να με συντηρήσεις". Θα πούνε "πού ήσουνα μπαμπά όταν σε χρειαζόμουν;".
Ουσιαστικά πλέον η κοινωνία μας κατέληξε να ζει για να δουλεύει, για να μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά της. Αν αυτό θες και αυτό νομίζεις ότι αξίζει και είναι υγιές (όχι μόνο για τον υπάλληλο αλλά και για τα παιδιά του), δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης.
Ή ακόμα και το άλλο. Σκεφτόμουνα πριν συνάδελφους του δικού μου που έχουν παιδιά μικρά. Αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν καν τον χρόνο να βλέπουν τον μπαμπά τους επειδή ίσα που θα βρίσκει λίγο χρόνο για να κοιμηθεί μέχρι να ξαναπάει δουλειά. Όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά δεν θα πούνε "ευχαριστώ μπαμπά που δούλευες σαν ζώο για να με συντηρήσεις". Θα πούνε "πού ήσουνα μπαμπά όταν σε χρειαζόμουν;".
Ουσιαστικά πλέον η κοινωνία μας κατέληξε να ζει για να δουλεύει, για να μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά της. Αν αυτό θες και αυτό νομίζεις ότι αξίζει και είναι υγιές (όχι μόνο για τον υπάλληλο αλλά και για τα παιδιά του), δεν υπάρχει καν λόγος συζήτησης.
- Ληστοσυμμορίτης
η αυξηση της παραγωγής και παραγωγικότητας δεν γίνεται από την ατομική προσπάθεια αλλά από την συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων δηλαδή την όλο και πιο κοινωνικοποιημενη εργασία. Π.χ. ένας γιατρός αν προσπαθήσει να πάει να σπύρει σιτάρι, να το αλέσει, να το ζυμώσει, να το ψήσει κτλπ κτλπ ή να εξορύξει μεταλεύματα, να τα επεξεργαστεί δε θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ιατρική. επομένως κανείς δεν μπορεί να πει αυτό είναι δικό μου, αυτό το έφτιαξα εγώ, εκτός ίσως από τα χασίσια που μπορεί να καλιεργείς στο μπαλκόνι για να γράφεις αρλουμπες στο πχωρουμ, αυτα είναι ολόδικα σου. τα προιόντα και οι υπηρεσίες είναι κοινωνικά προιόντα, δημιουργήματα της κοινωνικής εργασίας τα οποία όταν μπουν στην αγορά είναι εμπορεύματα δηλαδή σχέσεις κοινωνικές δηλαδή ταξικές όπως και το χρήμα.
- Ληστοσυμμορίτης
Αυτό που θέλει να πει είναι πως είναι ατομική ευθύνη που χρειάζεται για να ζήσουν τα παιδιά του να δουλεύει τόσες ώρες, αν ήταν μάγκας θα έβγαζε λεφτά πιο έυκολα. Θα μπορούσε να βγάλει και τα παιδιά του στην πορνεία αλλά δεν ήταν μάγκας.Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 14:07Αν ο μπαμπάς ενός παιδιού πάθαινε είτε εργατικό ατύχημα είτε τράκαρε και πήγαινε στον άλλο κόσμο και άφηνε πίσω οικογένεια και παιδιά, τι θα έλεγες; Τα πάντα για το χρήμα και το κέρδος των εργοδοτών, έτσι; Επειδή οι έξτρα βάρδιες για την βοήθεια των εργοδοτών μπήκαν.
- Ληστοσυμμορίτης
Αποθεώνει δηλαδή τον ατομικισμό αλλά δεν λέει πως ο ατομικισμός έχει και σαν παράγωγο την ηθική που είπα παραπάνω. Εξάλου είναι ατομική υπόθεση κατυεκεινον το πως θα πλουτίσει, αλλος διαλέγει τον α τρόπο αλλος τον β, δεν μας πεφτει λογος.
- Ληστοσυμμορίτης
τελος πάντων, ξεφευγουμε. Στο θέμα μας
δεν ξερω ακριβώς για τη δικαιική διάσταση του θέματος, ίσως να είναι και στα όρια του παράνομου. Θέλει περισσότερο ψάξιμο.
για μένα πρέπει να συζητήσει με τους συναδέλφους να δράσουν όλοι μαζί, ίσως να συμβουλευτουν κάποιο εργατικο σωματείο του κλάδου ίσως, και όχι να κάνει ο καθένας κατα μόνας τα παραπονα του.Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:56Βρε καταλαβαινω τι λες! Αυτο καταλαβα και εγω με τις τοσες εξαιρεσεις που ειδα στον νομο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:54δεν έχει σημασία αν ο νόμος είναι υπερ της εργοδοσίας;
Απο τη στιγμη που δεν εχει καν το νομο με το μερος του. Πονταρα στο οτι κατι ηταν παρανομο, για να παει στο αφεντικο και να το αναφερει. Ε τωρα τι μπορει να κανει; Αν κανει αλλα παραπονα παιζει και να τον βαλουν στο ματι. Και επισης οι υπολοιποι ειναι αρνια και δεν μιλανε.
δεν ξερω ακριβώς για τη δικαιική διάσταση του θέματος, ίσως να είναι και στα όρια του παράνομου. Θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Οι συναδελφοι μονο μουρμουρανε και οταν ερθει η ωρα να απαιτησουν πραγματα, μοκο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 14:18τελος πάντων, ξεφευγουμε. Στο θέμα μαςγια μένα πρέπει να συζητήσει με τους συναδέλφους να δράσουν όλοι μαζί, ίσως να συμβουλευτουν κάποιο εργατικο σωματείο του κλάδου ίσως, και όχι να κάνει ο καθένας κατα μόνας τα παραπονα του.Casp έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:56Βρε καταλαβαινω τι λες! Αυτο καταλαβα και εγω με τις τοσες εξαιρεσεις που ειδα στον νομο.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 13:54
δεν έχει σημασία αν ο νόμος είναι υπερ της εργοδοσίας;
Επειδη οπως ειδα δεν τον παιρνει ουτε νομικα, ας το βγαλει και αν ξαναγινει εκει να μιλησει. Αν και μου ειπε πως Πεμπτη που θα παει πρωι θα μιλουσε με το αφεντικο επειδη τον συμπαθει αυτος και τον εκτιμα και ξερει οτι απερριψε δουλεια προσφατα για να μεινει εκει. Δεν ξερω τι θα κανει. Εγω θα του τα στειλω και θα του πω τι καταλαβα και απο κει και περα ας κανει και αυτος ο,τι καταλαβαινει.
- Ληστοσυμμορίτης
συνήθως φέρνουμε αντιστάσεις γιατί χρειαζεται να ρθεις σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία και ξέρουμε τι κλίμα επικρατεί, απογοήτευση, ηττοπάθεια και η εργοδοσία δεν είναι δημοκρατική όσον αφορά τα κέρδη της, είναι δικτατορική και τρομοκρατική, εξου και είμαστε φοβισμένοι οι εργαζομενοι.
με τους συναδέλφους του θα πρέπει να μιλάει για να είναι έτοιμοι όταν θα επαναληφθεί, να μην είναι απροετοιμαστοι και ξανα το ίδιο, κάντε-λιγο υπομονη να βγει η δουλειά.
με τους συναδέλφους του θα πρέπει να μιλάει για να είναι έτοιμοι όταν θα επαναληφθεί, να μην είναι απροετοιμαστοι και ξανα το ίδιο, κάντε-λιγο υπομονη να βγει η δουλειά.
- Ληστοσυμμορίτης
Καλή δύναμη!
Του τα είπα χθες ότι 99% δεν είναι παράνομο και έστειλε απλά μήνυμα στο αφεντικό για να μιλήσουν και δεν θυμάμαι ακριβώς πώς ήταν και δεν θα πήγαινε τελικά (μάλλον επειδή του είπα για το νομικό κομμάτι) και η απάντηση του αφεντικού ήταν "Μπορείς να αντέξεις μέχρι να φύγει ο Σεπτέμβρης;" και αν θέλει να του πει από μήνυμα τελικά γιατί θέλει να ξέρει, και του απάντησε ο δικός μου ότι θα του έλεγε ότι μέσα σε 10 μέρες δουλεύει 96 ώρες και έχει μόνο 2 ρεπό μετά από νυχτερινές βάρδιες και την επόμενη είναι πρωί. Και ξανά απάντηση από εκείνον "Το ξέρω, καταλαβαίνω, είναι δύσκολο" και εμείνε εκεί η συζήτηση.
Ουσιαστικά ακόμα και να πήγαινε, το αφεντικό απλά θα του έλεγε και αυτός να κάνει υπομονή και να αντέξει. Οπότε τίποτα δεν αλλάζει.
Απλά την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει είναι δεδομένο πως θα πάει να κάνει θέμα και να ξαναψάξει πάλι για άλλη δουλειά.
Ουσιαστικά ακόμα και να πήγαινε, το αφεντικό απλά θα του έλεγε και αυτός να κάνει υπομονή και να αντέξει. Οπότε τίποτα δεν αλλάζει.
Απλά την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει είναι δεδομένο πως θα πάει να κάνει θέμα και να ξαναψάξει πάλι για άλλη δουλειά.
- Sid Vicious
Εδώ νομίζω κάνεις λάθος.Σαφώς και είναι δημοκρατική, βέβαια σε αυτή την περίπτωση δημοκρατικό πρέπει να είναι και το κόστος, υποχρεωσεις και δικαιωματα πανε μαζι. Ας υποθέσουμε μια επιχείρηση με αξία 500,000 και καθημερινό κόστος λειτουργίας 1,000, αν δώσεις 100,000 και καθημερινά άλλα 200, τότε και δημοκρατικά μπορεις να συμμετεχεις στο 1/5 των κερδών.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 14:31η εργοδοσία δεν είναι δημοκρατική όσον αφορά τα κέρδη της
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μέγιστο εβδομαδιαίο ωράριο που μπορεί ν' αντέξει ο οργασμός
από Kauldron » 03 Σεπ 2024, 17:47 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
03 Σεπ 2024, 19:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση δώσε περιγραφή ρένου με μέγιστο όριο 2 λέξεις...
από taxalata xalasa » 08 Νοέμ 2024, 19:21 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
08 Νοέμ 2024, 19:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ελάχιστο και μέγιστο μέγεθος μάζας ενός κατοικήσιμου πλανήτη
από Ourania-Rania » 14 Φεβ 2024, 13:24 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 452 Προβολές
-