Πχορουμ έχεις ταλέντο!!! (2019)

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Πχορουμ έχεις ταλέντο!!! (2019)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 03 Ιαν 2025, 01:48

vag_el έγραψε:
03 Ιαν 2025, 01:44
Πασιφάη έγραψε:
03 Ιαν 2025, 01:35
vag_el έγραψε:
03 Ιαν 2025, 01:26

Ακου ,
το να χρησιμοποιείς ''ψεύτικες'' είναι το φαλτσέτο που λέμε και κυρίως το βρίσκουμε σε πολύ δύσκολα τραγούδια σε ψηλές νότες.
''Πρέπει'' όμως αν θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας ώς καλλιτέχνης να χρησιμοποιούμε την φυσική μας φωνή αυτή που βγαίνει απο μέσα μας όπως στην ομιλία .
Κοίτα. Κι εγώ συμφωνώ πως αν έχεις φωνάρα που φτάνει ψηλά ή χαμηλά ως έναν βαθμό, κάνεις θαύματα. Η τεχνική και η ορθοφωνία, τα διαφράγματα και τα λοιπά, είναι τεχνικές που μαθαινονται συν τω χρόνω ,όταν επιθυμείς να ασχοληθείς ουσιαστικά, είτε για το κέφι σου, είτε περισσότερο επαγγελματικά.
Η ''μαγιά'' είναι αυτή που εξυψώνει ένα τραγούδι. Γνώμη μου, δίχως να έχω καν εμπειρία ή γνώση στον τομέα.
¨Ολοι απο κάπου ξεκινάμε ή ξεκινήσαμε.Κανένας μα κανένας δεν είχε ουρανοκατέβατη έμπνευση παρά μόνον ό,τι του έχει δώσει ως χάρισμα η φύση.
¨Ομως,όπως όλα τα ''αθλήματα'' τα χαρίσματα θέλουν κόπο,ιδρώτα,επιμονή και υπομονή για να ευωδώσουν και να δρέψουμε καρπούς.Εχω δεί πολλούς με γενναία χαρίσματα να είναι τεμπέληδες και να καταστρέφονται και πολλούς που μόνο τους φυσικό ταλέντο ήταν και είναι η πολλή δουλειά και να τα καταφέρνουν περίφημα.Παράδειγμα λαμπρό ο Γιάννης Πάριος που και ταλέντο είχε και δούλεψε όμως και πολύ την φωνή του.Δεν στάθηκε στα δύο πόδια επειδή ''το΄χε''.Δούλεψε και έγινε τεράστιος.
Ναι, δεν διαφωνώ στο γενικότερο πλαίσιο.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 03 Ιαν 2025, 08:45

vag_el έγραψε:
''Πρέπει'' όμως αν θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας ώς καλλιτέχνης να χρησιμοποιούμε την φυσική μας φωνή αυτή που βγαίνει απο μέσα μας όπως στην ομιλία .
Κατ' αρχάς να διασαφήσω ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά ούτε ως "φωνή" ούτε ως "μπουζουκτσής" (τα εισαγωγικά κυριολεκτούν!).
Πάντα ήταν για την πάρτη μου και την παρέα μου. Από τα κάμποσα χρόνια μάλιστα που εκτεθήκαμε στον κόσμο, πήραμε ομολογουμένως καλό feedback :g030:

Οπότε, στο επίπεδο το παρεϊστικο που εγώ κινήθηκα, θεωρώ τη φωνή ως ένα εύπλαστο instrumentum vocale, δηλ. είναι το εκάστοτε είδος τραγουδιού που θέλεις να αποδώσεις εκείνο που θα καθορίσει και το "μήκος κύματος" όπου καλείται να τοποθετηθεί η φωνή. Προσωπικά είχα αυτό το "ιδίωμα", να μπορώ να κάνω 2-3 "διαφορετικές" φωνές ώστε να ανταποκρίνομαι κατά δύναμιν στο είδος που τραγουδούσα (μη φάλτσα, ει δυνατόν :wink ) κάθε φορά.

Όσο για αυτό που αναφέρεις στο παράθεμά σου, ήδη επισήμανα ένα τρανταχτό αντιπαράδειγμα: ο Μάρκος άφησε ακριβώς το διηνεκές στίγμα του ως καλλιτέχνη με τη μη κανονική φωνή του :102:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 03 Ιαν 2025, 15:20

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
03 Ιαν 2025, 08:45
vag_el έγραψε:
Κατ' αρχάς να διασαφήσω ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά ούτε ως "φωνή" ούτε ως "μπουζουκτσής" (τα εισαγωγικά κυριολεκτούν!).
Πάντα ήταν για την πάρτη μου και την παρέα μου. Από τα κάμποσα χρόνια μάλιστα που εκτεθήκαμε στον κόσμο, πήραμε ομολογουμένως καλό feedback :g030:

Οπότε, στο επίπεδο το παρεϊστικο που εγώ κινήθηκα, θεωρώ τη φωνή ως ένα εύπλαστο instrumentum vocale, δηλ. είναι το εκάστοτε είδος τραγουδιού που θέλεις να αποδώσεις εκείνο που θα καθορίσει και το "μήκος κύματος" όπου καλείται να τοποθετηθεί η φωνή. Προσωπικά είχα αυτό το "ιδίωμα", να μπορώ να κάνω 2-3 "διαφορετικές" φωνές ώστε να ανταποκρίνομαι κατά δύναμιν στο είδος που τραγουδούσα (μη φάλτσα, ει δυνατόν :wink ) κάθε φορά.

Όσο για αυτό που αναφέρεις στο παράθεμά σου, ήδη επισήμανα ένα τρανταχτό αντιπαράδειγμα: ο Μάρκος άφησε ακριβώς το διηνεκές στίγμα του ως καλλιτέχνη με τη μη κανονική φωνή του :102:
Σαφώς υπάρχει και η Μίμηση στο τραγούδι.Δε γνωρίζω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.Καλή επιτυχία σου εύχομαι .
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης » 03 Ιαν 2025, 17:05

................

το ατομικο χρωμα της φωνης δηλ. το μεταλλο
της φωνης δεν αλλαζει, δεν επιδεχεται αλλαγη,
ειναι εμφυτο χαρακτηριστικο, ισοβιο,
ο χρυσος χρυσος, ο χαλκος χαλκος,
ομιλια ή τραγουδι ή γελωτας το χρωμα της φωνης
ειναι παντα το ιδιο ...

η παραμορφωση της ατομικης φωνης προερχεται
απο την αλλαγη στο υψος της φωνης, απο αντρικη
σε γυναικεια, απο γυναικεια σε ανδρικη, παιδικη κτλ.
ή απο μηχανικες παρεμβολες στις φωνητικες χορδες,
πιεση, δημιουργια θορυβων δηλ. ηχων χωρις ορισμενο
το υψος τους .......

η ερμηνεια ενος τραγουδιου ειναι προ.ι.ον τεχνης
δηλ. ανηκει σε ενα υποκειμενο που επιλεγει μετα απο σκεψη ...
επομενως αποκλειεται καθε ιδεα φυσικης ερμηνειας ....

οι φωνες των ζωων δεν ειναι ερμηνεια συμφωνα με
καποιο σχεδιο τεχνης, απλα παραγουν ηχους συμφωνα
με το φυσικο σχεδιο και καταχρηστικα μπορουμε να πουμε
οτι οι φωνες των ζωων ειναι φυσικες ερμηνειες, φυσικες
εκφρασεις αισθηματων, παθηματων ....

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών