ΣΕΙΣΜΟΣ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Re: ΣΕΙΣΜΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Μαρ 2021, 15:33

nostromos έγραψε:
05 Μαρ 2021, 15:18

μην γραφετε μπαρουφες ... αν αυτο που εχουμε εμεις για ενα 2ημερο σερι το ειχε η Αθηνα θα ειχε παραλυσει το κρατος ... επισης μην κατηγορειται τον κοσμο που φοβαται ... αν ειχατε δει οσα εχουνε δει καποιιοι στην Αθηνα το 1999 δεν θα μενατε σπιτι ουτε λεπτο
Η πλάκα είναι πως τον σεισμό της Ρικομέξ τον ένιωσα στο πετσί μου,γιατί τότε μέναμε Αθήνα και δούλευα σχεδόν στα 10 χλμ από το επίκεντρο !!
ΑΥΤΟΣ είναι ο μεγαλύτερος και πιο τρομακτικός που έχω βιώσει μέχρι στιγμής.
Αλλά και πάλι,στο σπίτι είχαμε κοιμηθεί το βράδυ.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 05 Μαρ 2021, 15:34

Αστεροειδής στο μέγεθος του Λυκαβηττού προσπερνά τη Γη (αλλά θα επιστρέψει)

https://www.tanea.gr/2021/03/05/science ... istrepsei/

Όχι ρε πστ , με την γκαντεμιά που μας δέρνει μπορεί να στρίψει και να πέσει Λάρισα. :fp:

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 05 Μαρ 2021, 15:38

Papa John έγραψε:
05 Μαρ 2021, 15:33
nostromos έγραψε:
05 Μαρ 2021, 15:18

μην γραφετε μπαρουφες ... αν αυτο που εχουμε εμεις για ενα 2ημερο σερι το ειχε η Αθηνα θα ειχε παραλυσει το κρατος ... επισης μην κατηγορειται τον κοσμο που φοβαται ... αν ειχατε δει οσα εχουνε δει καποιιοι στην Αθηνα το 1999 δεν θα μενατε σπιτι ουτε λεπτο
Η πλάκα είναι πως τον σεισμό της Ρικομέξ τον ένιωσα στο πετσί μου,γιατί τότε μέναμε Αθήνα και δούλευα σχεδόν στα 10 χλμ από το επίκεντρο !!
ΑΥΤΟΣ είναι ο μεγαλύτερος και πιο τρομακτικός που έχω βιώσει μέχρι στιγμής.
Αλλά και πάλι,στο σπίτι είχαμε κοιμηθεί το βράδυ.
και εγω Αθηνα ζουσα ... ο σεισμος στην Παρνηθα ηταν σαν το μετασεισμο που ειχαμε την 1η ημερα ... και εγω στο σπιτι κοιμηθηκα τοτε οπως και τωρα ...αλλα ειχα φιλους και γνωστους που χασανε κοσμο ... οχι επειδη ηταν στο σπιτι αλλα επειδη ηταν σε λαθος σημειο ... ποτε δεν ξερεις σε σεισμο που θα βρισκεσαι εκεινη τη στιγμη ... οι αλλοι ηταν σε σ μαρκετ που γκρεμιστηκε ... χωρια η Ρικομεξ η Φαραν κτλ ... μην λετε μεγαλα λογια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Μαρ 2021, 15:46

nostromos έγραψε:
05 Μαρ 2021, 15:38

και εγω Αθηνα ζουσα ... ο σεισμος στην Παρνηθα ηταν σαν το μετασεισμο που ειχαμε την 1η ημερα ... και εγω στο σπιτι κοιμηθηκα τοτε οπως και τωρα ...αλλα ειχα φιλους και γνωστους που χασανε κοσμο ... οχι επειδη ηταν στο σπιτι αλλα επειδη ηταν σε λαθος σημειο ... ποτε δεν ξερεις σε σεισμο που θα βρισκεσαι εκεινη τη στιγμη ... οι αλλοι ηταν σε σ μαρκετ που γκρεμιστηκε ... χωρια η Ρικομεξ η Φαραν κτλ ... μην λετε μεγαλα λογια
Ναι ρε φίλε,για να μην φανεί ότι είμαι ο σούπερ μάγκας,που δεν είμαι σε καμμία περίπτωση,αυτό που εννοώ είναι ότι δεν βρίσκω το λόγο να κοιμάμαι έξω,από τη στιγμή που ούτε σε παλιό σπίτι μένω,ούτε οι ενδείξεις που έχουμε μας λένε ότι θα έχουμε σεισμό τύπου Φουκουσίμα στα μέρη μας.Αν γίνει το κακό και φτάσουμε σε αυτό το σημείο,λυπάμαι πολύ,αλλά θα σκοτωθώ τόσο εγώ,όσο και πολύς άλλος κόσμος.Φυσική καταστροφή είναι,είμαστε ανίσχυροι,τι να κάνουμε.Αλλά προς το παρόν,δεν νομίζω ότι θα ισοπεδωθεί η πόλη με 6+ ρίχτερ.

Επίσης,διαφωνώ με τη λογική να σηκωθώ να φύγω απευθείας να πάω στο χωριό,αφού πρώτα έχω σηκώσει όλα τα νερά από το Σ/Μ.Κάτι τέτοιους ανθρώπινους τύπους τους απεχθάνομαι,να μην πω τους σιχαίνομαι.Δεν είσαι μόνος σου ρε γμνε παρτάκια (όχι εσύ,εννοείται),υπάρχουν και άλλοι γύρω σου,ούτε θα σωθεί το Σύμπαν επειδή κατόρθωσες να σωθείς εσύ.Αυτός ο φιλοτομαρισμός μου τη δίνει στα νεύρα.

Αν γίνει πόλεμος τι θα κάνουν όλοι αυτοί,πάλι θα σηκωθούν να φύγουν ;;

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 05 Μαρ 2021, 15:56

οχι θα κατσουνε διπλα απο το αεροδρομιο να δουνε αν ειναι ευστοχοι τιποτε πυραυλοι ...

για το σεισμο και καθε φυσικη καταστροφη ο καθενας αντιδρα διαφορετικα ... αν ο αλλος δεν μπορει να κοιμηθει στο σπιτι αλλα στο αμαξι του καλυτερα να κοιμηθει εκει ... και τα σπιτια ολων δεν ειναι καινουργια χωρια αν υπαρχουνε μικρα παιδια υπαρχει μεγαλο αγχος οποτε καλυτερα να την βγαλει καποιος σε χωριο η εξοχικο παρα στο κρυο...
αν η ιστορια αυτη γινοτανε Ιουλιο ποσοι νομιζεις θα μενανε στην πολη ...?

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Μαρ 2021, 16:03

nostromos έγραψε:
05 Μαρ 2021, 15:56
οχι θα κατσουνε διπλα απο το αεροδρομιο να δουνε αν ειναι ευστοχοι τιποτε πυραυλοι ...

για το σεισμο και καθε φυσικη καταστροφη ο καθενας αντιδρα διαφορετικα ... αν ο αλλος δεν μπορει να κοιμηθει στο σπιτι αλλα στο αμαξι του καλυτερα να κοιμηθει εκει ... και τα σπιτια ολων δεν ειναι καινουργια χωρια αν υπαρχουνε μικρα παιδια υπαρχει μεγαλο αγχος οποτε καλυτερα να την βγαλει καποιος σε χωριο η εξοχικο παρα στο κρυο...
αν η ιστορια αυτη γινοτανε Ιουλιο ποσοι νομιζεις θα μενανε στην πολη ...?
Στο Δαμάσι και τα γύρω χωριά δικαιολογημένα τους έχουν βγάλει έξω,γιατί στις εικόνες βλέπω κάτι σπίτια πανάρχαια,που είναι έτοιμα να πέσουν με το φύσημα του ανέμου,όχι μόνο με σεισμό.
Εδώ όμως βλέπω να φεύγουν άρον άρον από την πόλη κάτι άτομα που μένουν σε κάτι σύγχρονες πολυκατοικιάρες,που έχουν σχεδιαστεί με βάση ΚΑΙ το ενδεχόμενο αντιμετώπισης ισχυρών σεισμών.
Στην τελική,μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσεις ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη,αν τα πράγματα φτάσουν στο βαθμό που φοβόμαστε.

Τέλος πάντων,ας μείνει ο καθένας όπου νομίζει καλλίτερα.Το δικαίωμα να μην θέλω να έχω σχέση με τέτοιο κόσμο,το διατηρώ και δεν μου το αφαιρεί κανείς.Διαπιστώνω ότι δεν έχω τίποτα κοινό στον τρόπο σκέψης με αυτούς,όχι μόνο στην αντιμετώπιση σεισμών,αλλά σχεδόν στο σύνολο των καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Καλά να είμαστε και να μην πάθει κανείς τίποτα απολύτως.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 05 Μαρ 2021, 16:08

Οταν εχεις οικογενεια αλλαζουν οι προτεραιοτητες και κοβονται μαχαιρι οι μαγκιες,δηλαδη τα περριτα ρισκα.
Στην ακρη του μυαλου σου εχεις παντα ενα πραγμα "Μια φορα γινεται το κακο και πρεπει να προστατεψω την οικογενεια μου παση θυσια".
Οποτε προτιμας την οποια ταλαιπωρια παρα να χασεις εναν δικο σου ανθρωπο.
Συμμαθητης του γιου μου,χθες στον 2ο σεισμο η οικογενεια του ηταν μεσα στο σπιτι.
Χωθηκαν κατω απο τα τραπεζια και μολις τελειωσε, ο μικρος στην προσπαθεια του να βγει γρηγορα γλυστρησε και κοντεψε να βγαλει το ματι του!
Ευτυχως την γλυτωσε με ραμματα ακριβως πανω στο φρυδι.
Ειναι δηλαδη δυσκολη η αποφαση να μπεις μπαινω στο σπιτι και οτι γινει οταν εξαρτωνται ζωες και η ασφαλεια τους απο την αποφαση σου αυτη.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 05 Μαρ 2021, 16:09

το Δαμασι και τα γυρω χωρια στην ευθεια ειναι πολυ κοντα στη Λαρισα η οποια περα απο το κεντρο εχει και ενα σκασμο μαχαλοσπιτα του 1950 στις συνοικιες ...
αλλα ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για τον ιδιο και την οικογενεια του ... αλλιως φερεσαι αν εισαι εσυ και το καβλι σου και αλλιως να σερνεις και τιποτε γυναικοπαιδα που γκρινιαζουνε
και να μη σου πω ποσοι βρηκανε ημινομιμο τροπο να πανε στα εξοχικα μεσα στην καραντινα η να το διασκεδασουνε με φωτιες πιωμα και ξεχαρμανιασμα νυχτιατικα

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 05 Μαρ 2021, 16:29

Τις τελευταίες μέρες και πριν γίνουν οι σεισμοί είχα παρατηρήσει κάτι που δεν έδωσα σημασία και το απέδωσα σε σύμπτωση.

https://en.wikipedia.org/wiki/Revelatio ... er%20Days.

Εδώ μπορεί να διαβάσει κανείς για την προφητεία της 23ης Σεπτεμβρίου του 2017. Πρόκειται για τα αστρονομικά συμβάντα που έμοιαζαν με αυτά που περιγράφει η Αποκάλυψη στο 12ο κεφάλαιο με την γυναίκα και το θηρίο. Ο πλανήτης Δίας στην κοιλιά της γυναίκας - Παρθένου 9 μήνες. Πιο κάτω ένα από τα πολλά video που υπάρχουν στο youtube για το γεγονώς.

Θα πει κανείς τι σχέση έχει αυτό με εμάς 'σήμερα'. Στο ίδιο κεφάλαιο λέει ότι θα παραμείνει στην έρημο 1260 ημέρες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. 23 Σεπτεμβρίου 2017 συν 1260 ημέρες μας κάνει 6 Μαρτίου 2021. Αύριο! Όμως σήμερα ο ίδιος αυτός πλανήτης που ήταν στην κοιλιά του αστερισμού της Παρθένου βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή. Τα πράγματα λοιπόν είναι λίγο περίεργα σχετικά με το πότε ήταν ξανά στην κοιλιά του αστερισμού της Παρθένου ο Ερμής.

Ερχόμαστε λοιπόν στο πιο εντυπωσιακό. Η απόσταση της Γης από τον πλανήτη Δία τώρα:

d = 887.562.000 χιλιόμετρα

ΙΗΣΟΥΣ = 888

Ο Δίας συμβολίζει βασιλιά.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 05 Μαρ 2021, 16:33

Σπυρο ειμαστε στις εσχατες ημερες ...?

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 05 Μαρ 2021, 16:35

nostromos έγραψε:
05 Μαρ 2021, 16:33
Σπυρο ειμαστε στις εσχατες ημερες ...?
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 05 Μαρ 2021, 16:42

Σήμερα το πρωί στις 6:51 πμ πριν ανατείλει ο Ἠλιος η απόσταση του Δία ήταν 888.000.000 χμ ακριβώς.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 05 Μαρ 2021, 16:43

Πάλι κουνησε προ 10λεπτου στη Λάρισα.
3.6 ρίχτερ μόλις 15 χλμ βόρεια από τη πόλη.
https://www.earthquakes.gr/loc_eq/earth ... greece.asp

Τι συμβαίνει εδώ παίχτες? Βράζει η γης.
3 μέρες είμαστε στο μπλέντερ.

Έχω ζήσει κι άλλους σεισμούς που δεν είχαν τόση διάρκεια όμως. Έκανε έναν βαριά άλλους δύο και τέλος.
Εδώ το πράμα δεν τελειώνει.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 05 Μαρ 2021, 16:51

lonelyrider έγραψε:
05 Μαρ 2021, 16:43

Έχω ζήσει κι άλλους σεισμούς που δεν είχαν τόση διάρκεια όμως. Έκανε έναν βαριά άλλους δύο και τέλος.
αυτο λεμε ... το προβλημα ειναι οτι κανεις δεν λεει με σιγουρια οτι ξεμπλεξαμε ... η πιο αισιοδοξη προβλεψη ειναι οτι θα εχουμε θεμα για ημερες και οτι ακομη και οι μετασεισμοι μπορει να φτασουνε τα 6 R

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 05 Μαρ 2021, 16:53

lonelyrider έγραψε:
05 Μαρ 2021, 16:43

Και θα ειστε για κανα διμηνο ακομα. Μετα απο τετοιο σεισμο οι μετασεισμοι φτανουν και ξεπερνουν τις 40 μερες.

Συνηθιστε το.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών