Κα(η)μένο μυαλό
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: Κα(η)μένο μυαλό
Εσείς ξέρετε καλύτερα.
Είχε μπει στο μαθηματικό στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων άτομο που είχε μείνει δύο φορές στην ίδια τάξη.Επίσης ξέρω άτομο που ήταν στο πρακτικό και έδωσε στο άλλο που δεν θυμάμαι πώς λεγόταν.
Είχε μπει στο μαθηματικό στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων άτομο που είχε μείνει δύο φορές στην ίδια τάξη.Επίσης ξέρω άτομο που ήταν στο πρακτικό και έδωσε στο άλλο που δεν θυμάμαι πώς λεγόταν.
Εγώ τί? Τι είδους αποτέλεσμα?hellegennes έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 20:34Το ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παιδείας της δικτατορίας. Εσύ είσαι αποτέλεσμα της δημοκρατίας.Kauldron έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 20:30Αν η δημοκρατία είχε φτιάξει παιδεία, δε θα είχαμε φτάσει σ' αυτό το σημείο απελπισίας σαν λαός.hellegennes έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 20:12
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του 3%. Πάντα ήταν. Ο κόσμος μετατοπίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από απελπισία.
Αυτό που ισχύει, είναι οτι η κάθε γενιά Ελλήνων, είναι κατά πολύ χειρότερη από τις προηγούμενες. Μετά από 40+ έτη δημοκρατίας, αντί να βελτιώνονται οι πολίτες, χειροτερεύουν.

Λες για 'μενα προσωπικά, ή για τη γενιά μου?
Σου έβαλε ο μεταξοσκώληκας ένα βίντεο. Είδες τα τέκνα της δημοκρατίας. Μαγκιά κλανιά, χαβαλετζίδικοι "Αγώνες" (διακόπτουμε την κατάληψη λόγω διακοπών), κλπ. Άστο.
Κλασικό λεγόταν το άλλοbrb και tyt έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:38Εσείς ξέρετε καλύτερα.
Και το πρώτο παράδειγμα αποδεικνύει ακριβώς αυτό που σου έλεγα: Είχα φίλους που ήταν τα μαύρα πρόβατα του σχολείου, έξυπνοι, αλλά ρεμάλια. Πολύ έξω από τις νόρμες του καλού μαθητή, τους οποίους πολύ συχνά τους άφηναν στην ίδια τάξη και παρ΄όλα αυτά επειδή ήταν έξυπνοι περνούσαν πανηγυρικά στις εξετάσεις.
Το ίδιο.Beria έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:15brb και tyt έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:09Το φαντάστηκα. Πάντως το μόνο καλό στην φάση ήταν ότι τότε έμπαινες σε όποια σχολή του πανεπιστήμιου ήθελες.metaxoskolikas έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:07
μια χαρά ήταν.
πάντως δε μας έβαζαν σε καζάνια όπως πιθανόν να νομίζεις.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Επίσης οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο ήταν μία φορά. Νομίζω ότι δεν είχε κατοχύρωση βαθμολογίας, έδινες από την αρχή την επόμενη χρονιά. Ακόμα, δεν είχε ξέσκισμα στα φροντιστήρια.Beria έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:44Κλασικό λεγόταν το άλλοbrb και tyt έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:38Εσείς ξέρετε καλύτερα.
Και το πρώτο παράδειγμα αποδεικνύει ακριβώς αυτό που σου έλεγα: Είχα φίλους που ήταν τα μαύρα πρόβατα του σχολείου, έξυπνοι, αλλά ρεμάλια. Πολύ έξω από τις νόρμες του καλού μαθητή, τους οποίους πολύ συχνά τους άφηναν στην ίδια τάξη και παρ΄όλα αυτά επειδή ήταν έξυπνοι περνούσαν πανηγυρικά στις εξετάσεις.
- Dwarven Blacksmith
Attention whores είναι οι χουντικοί, δεν γίνεται να τα πιστεύουν στ' αλήθεια.
Άλλωστε ακόμα και αν ο Παπαδόπουλος είχε κρατηθεί στην εξουσία μέχρι το τέλος της 7ετίας, αργότερα θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς. Τι θα γινόταν μετά; Οι χούντες δεν είναι κληρονομικές. Είναι πολίτευμα με ημερομηνία λήξης.
Άλλωστε ακόμα και αν ο Παπαδόπουλος είχε κρατηθεί στην εξουσία μέχρι το τέλος της 7ετίας, αργότερα θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς. Τι θα γινόταν μετά; Οι χούντες δεν είναι κληρονομικές. Είναι πολίτευμα με ημερομηνία λήξης.

Πώς δεν κατέληξε να σκάβει σε γκουλάγκ μέχρι να πέσει και να μην ξανασηκωθεί ... oh wait .... αυτό το έκαναν τα κουμούνια στους αντιφρονούντες.perseus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 22:18μην το παρεις προσωπικα αλλα πως ο μπαμπας σου τελειωσε μηχανικος αφου ηταν αριστερος?Στο χωριο πηγαίναμε ρε μπαγλαμα!
και ο πατέρας μου ήταν μηχανικός, κομμένος από το δημόσιο λόγω φρονημάτων και δουλευταράς
υγ. αφού σου αρέσουν οι ιστορίες, είναι γεγονός ότι επί χούντας δεν υπέστη καμία δίωξη για φρονήματα και αυτός και όλοι όσοι γνωστοί του τους γάμησε τη ζωή η μετεμφυλιακή ελλάδα
- hellegennes
Το καταλαβαίνεις ότι σχολιάζεις κάτι άσχετο με αυτό που λέω, έτσι; Η καλλιέργεια της κουλτούρας των τραμπούκων ήταν η χούντα. Ο δάσκαλος που ενέπνεε τον φόβο, ο παπάς που ενέπνεε τον φόβο, ο βλαχόμπατσος που ενέπνεε τον φόβο. Μια κοινωνία με κουλτούρα και βάσεις δεν στηρίζεται στον φόβο, στηρίζεται στην παιδεία. Και το μεγαλύτερο έλλειμμα που άφησε η χούντα ήταν στην παιδεία.Kauldron έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:38Σεβασμό μπορούν να νιώσουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν σε κάτι.hellegennes έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 21:15Αν είχε καταφέρει να εμφυσήσει πραγματικές αξίες, αυτές θα ήταν το ανάχωμα. Βέβαια δεν παρατηρούμε τίποτα τέτοιο στην νεοελληνική ιστορία. Γιατί η χούντα δεν είχε αρχές. Ας πούμε δεν δίδασκε σεβασμό αλλά φόβο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κανένας φόβος δεν υπήρχε. Αντίθετα και το χαβαλέ μας κάναμε και τη διασκέδασή μας είχαμε και προ πάντων μεγαλώσαμε με ΑΡΧΕΣ! Όσο για την Παιδεία εμείς είμασταν πολύ περισσότερο μορφωμένοι από τα σημερινά φυτά.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Φυσικά και υπήρχε. Προφανώς ανήκες σε πολίτες που δεν φοβόταν. Άλλοι πολίτες όμως έτρεμαν.
Το να λέει κάποιος ότι δεν υπήρχε φόβος στην χούντα αντί να πει ''δεν φοβόμουν εγώ'', είναι ουτοπικό.
H Χούντα κατάργησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και περιόρισε τη διδασκαλία της δημοτικής γλώσσας στις πρώτες τρεις τάξεις του δημοτικού. Αυτό σίγουρα οδήγησε σε οπισθοδρόμηση την παιδεία.hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 01:24Και το μεγαλύτερο έλλειμμα που άφησε η χούντα ήταν στην παιδεία.
- hellegennes
Ναι. Το βλέπω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ναι, καθαρεύουσα και πολυτονικό.Jimmy έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 01:56H Χούντα κατάργησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και περιόρισε τη διδασκαλία της δημοτικής γλώσσας στις πρώτες τρεις τάξεις του δημοτικού. Αυτό σίγουρα οδήγησε σε οπισθοδρόμηση την παιδεία.hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 01:24Και το μεγαλύτερο έλλειμμα που άφησε η χούντα ήταν στην παιδεία.
Επίσης άχρηστες γνώσεις όπως οι ποταμοί της Γαλλίας (ακόμα θυμάμαι τον Ροδανό).
Ασε ρε ψωνάρα.. Γράψε κανένα ποίημα κι ασε την πολιτική για άλλους.
- hellegennes
Ξέρεις, όταν αυτοταπώνεσαι από συμπαντικά εκδικητική ειρωνεία, είναι προτιμότερο να επιδεικνύεις ταπεινότητα. Αντ' αυτού προτιμάς να απαντήσεις όπως σε δίδαξαν οι αρχές της χούντας: αλαζονικά, απαίδευτα και προσβλητικά. Με μια λέξη: ΠΑΣΟΚ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση σε ποιον πήγε το μυαλό μου
από βοθρατζης » 15 Οκτ 2024, 01:23 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 247 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk