5 βολτ ειναι πολυ λιγο. Αλλα απο ηλεκτρολογικα ειμαι χαπατο, τελειως ομως.
Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά
Re: Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά
Γι' αυτό.δεν του είπα. Μη πάθεις εγκεφαλικό.Μηχανικός έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 13:51Αν ήξερες να του πεις πραγματικά, θα πάθαινα εγκεφαλικό.Naida έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 13:50Με ηλιοσυλλεκτάκι και από αυτά μια μπαταρία και το βυσματακι.απο το φορτιστή.blackpaint έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 13:43καλα και ωραια ολα αυτα, εχει κανεις καμια ιδεα για το πως θα φτιαξω ενα λειτουργικο ηλιακο φορτιστη μπαταριων αα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Υπάρχουν πάνελ φωτοβολταϊκά αναδιπλούμενα εύκαμπτα που βγάζουν 12V σε φις πρίζας αυτοκινήτου με όσα βατ θέλεις.
Όλες οι συσκευές που έχουν τροφοδοτικό για 12V δουλεύουν, π.χ. όλα τα λάπτοπ έχουν και τροφοδοτικό 12V για αυτοκίνητο.
Υπάρχουν και εκατοντάδες φορτιστές για ότι μπαταρίες θέλεις που δουλεύουν και με 12V.
ΑΛΛΑ δεν κάνουν όλοι οι συνδυασμοί πάνελ-φορτιστής.
Πρέπει ή στο πάνελ ή στον φορτιστή να υπάρχει κύκλωμα που να εμποδίζει την ανάποδη ροή του ρεύματος και το ξεφόρτισμα των μπαταριών όταν το φωτοβολταϊκό δεν έχει ήλιο και δεν δίνει ρεύμα.
Έτσι την πάτησα στην αρχή, μου ξεφορτίζονταν οι μπαταρίες όταν το φωτοβολταϊκό δεν είχε ήλιο. Και δεν γινόταν να έχω συνεχώς ήλιο ενώ εγώ περπάταγα και είχα το πάνελ στην πλάτη του σακιδίου.
Αυτοσαρκασμος τουβλο.blackpaint έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 14:15τα ποια;Ορέστης 35 έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 14:06Κληρονομησα τα μαλλια του ομως.blackpaint έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 13:33
ειναι προφανες πως ουτε την περιουσια του κληρονομησες αλλα ουτε και το ταλεντο στο γραψιμο.Εσυ διαμαρτυροσουν για τον ρατσισμο που βιωνες λογω κληρονομικης αλωπεκιας
Α ρε ορεστη. Καλπικος οσο δεν παει. Και θες και γκομενα
Δεν κάνω κάμπινγκ, δεν είναι το στιλ μου. Πού και πού κάνω με φίλους ορεινό κάμπινγκ, ελεύθερο, δίπλα σε τζομπάνο με ζώα. Έχουμε την πηγή, και μας φυλάνε τα σκυλιά. Αλλά αυτά τα κάμπινγκ στις παραλίες, ούτε καν τα πλησιάζω.
Ordem e Progresso.
Πολύ ιπποτικό εκ μέρους σου

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- blackpaint
Δεν πειραζει, η διαθεση να βοηθησει ειναι αυτο που μετραει. Καλη καρδια.
- blackpaint
Δε θυμάμαι ποτέ να είχαμε πρόβλημα, τα ζώα ήταν στο ξέφωτο, εμείς στα δέντρα, οι μύγες δεν μας ενοχλούσαν, για τσιμπούρια υπήρχε θέμα, έχω πάθει κάποτε ζημιά από ένα τέτοιο. Δύο φορές χρειάστηκα αντιβίωση.
Ordem e Progresso.
- blackpaint
Πρεπει επισης να υπαρχει κυκλωμα που να ξαναξεκιναει αυτοματα την φορτιση οταν ξαναβγει ο ηλιος. Πρεπει επισης να εχει αποδοση μετατροπης ηλιακης σε ηλεκτρικη ενεργεια ανω του 20-25%, ενω συνηθως στα περισσοτερα προιοντα κυμαινεται στο 10-15%.Μηχανικός έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 14:24
Πρέπει ή στο πάνελ ή στον φορτιστή να υπάρχει κύκλωμα που να εμποδίζει την ανάποδη ροή του ρεύματος και το ξεφόρτισμα των μπαταριών όταν το φωτοβολταϊκό δεν έχει ήλιο και δεν δίνει ρεύμα.
Έτσι την πάτησα στην αρχή, μου ξεφορτίζονταν οι μπαταρίες όταν το φωτοβολταϊκό δεν είχε ήλιο. Και δεν γινόταν να έχω συνεχώς ήλιο ενώ εγώ περπάταγα και είχα το πάνελ στην πλάτη του σακιδίου.
Από πού είσαι;
Επειδή είσαι καλούλης,θα ρωτήσω τον πολυτεχνίτη και θα σου πω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εμένα τώρα αυτό μου ακούγεται τόσο μπελάς...blackpaint έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 14:40Πρεπει επισης να υπαρχει κυκλωμα που να ξαναξεκιναει αυτοματα την φορτιση οταν ξαναβγει ο ηλιος. Πρεπει επισης να εχει αποδοση μετατροπης ηλιακης σε ηλεκτρικη ενεργεια ανω του 20-25%, ενω συνηθως στα περισσοτερα προιοντα κυμαινεται στο 10-15%.Μηχανικός έγραψε: ↑24 Μάιος 2019, 14:24
Μήπως καλύτερα να πάρεις μερικές εφεδρικές μπαταρίες για το κινητό σου;
Yippie Kay Yay
Για πειτε για εξοπλισμο καμπινγκ. Αυτα του Σκλαβενιτη ειναι επαρκη;
Υπάρχει πάνελ εύκαμπτο με ενσωματωμένο τον φορτιστή για 2 ή για 4 μπαταρίες ΑΑ ή ΑΑΑ. Τα κάνει όλα μόνο του με το ελάχιστο βάρος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 1363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Airman68
25 Μαρ 2024, 15:54
-