ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω
οταν λες πρακτικα εννοεις εμπειρια που θα αποκτηθει με τον χρονο η κατι αλλο.
με τι θα ασχοληθει θα το επιλεξει αυτος?
εχει ειδικοτητες ? κατι ανεφερε ο ΠΣΙ .
με τι θα ασχοληθει θα το επιλεξει αυτος?
εχει ειδικοτητες ? κατι ανεφερε ο ΠΣΙ .
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Στην Αθήνα υπάρχουν οι τρεις που είπα. Του ΕΚΠΑ είναι πάρα πολύ καλή συνολικά και ασχολείται και με τηλεπικοινωνίες, οπότε αν τον ενδιαφέρει, μπορεί να βρει δουλειά στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών που είναι τεράστια στην Ευρώπη. Στο ΟΠΑ θα κάνει και οικονομικά μαζί, αν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Για το ΠΑΠΕΙ γνωρίζω πως είναι ένα καλό τμήμα πληροφορικής, δεν ξέρω κάτι παραπάνω.perseus έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:09ενα απλο πραγμα ζητησα και μου το κανατε μπουρρδελο,ας το ξαναπιασουμε
Οταν λεμε θα παει στις πανελληνιες και θα δηλωσει πληροφορικη ,ειναι μια σχολη?
η ιδια παντου ,η με αλλο ασχολειται η Αθηνα αλλο η Πατρα αλλο η κρητη? (αυτες οι τρεις υπαρχουν?)
Για εμενα βολικοτερα θα ηταν να εινα αθηνα που εχω σπιτι .
Το καλυτερο για αυτον ομως και μακροπροθεσμα για εργασια τι θα ητανε? μελλον υπαρχει μονο στο εξωτερικο?
τα υπολοιπα θα τα αναλαβω εγω (μεχρι διπλωμα νταλικας θα τον βαλω να βγαλει)
- Dwarven Blacksmith
Σε όλες τις πανεπιστημιακες σχολές όταν βγαίνεις σχεδόν δεν έχεις ιδέα τι κάνουν στο επάγγελμα που σπουδασες.
Το όποιο πλεονέκτημα από το να αλλάξεις πόλη για να πας στην καλύτερη σχολή εξαφανίζεται πολύ γρήγορα και για μένα δεν αξίζει τον κόπο.

- κυριος Μακης
Πατρα δεν εχει πληροφορικη, Μηχανικων Η/Υ εχει που ειναι 5ετης. Τυπικα γραφεσαι και στο ΤΕΕ σαν ηλεκτρονικος μηχανικος, αλλα δεν εχει νοημα.
Εχει το θετικο οτι απο κει μπορεις να ασχοληθεις και με Υλικο, αλλα εκει δεν μιλαμε πλεον για πληροφορικη. Πολυ καλο τμημα, παλιοτερα τουλαχιστον, υπαρχει κοντα 40 χρονια
Εχει το θετικο οτι απο κει μπορεις να ασχοληθεις και με Υλικο, αλλα εκει δεν μιλαμε πλεον για πληροφορικη. Πολυ καλο τμημα, παλιοτερα τουλαχιστον, υπαρχει κοντα 40 χρονια
περσέα εννοείς προγραμματισμό κυρίως οταν λες πληροφορική;perseus έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:09ενα απλο πραγμα ζητησα και μου το κανατε μπουρρδελο,ας το ξαναπιασουμε
Οταν λεμε θα παει στις πανελληνιες και θα δηλωσει πληροφορικη ,ειναι μια σχολη?
η ιδια παντου ,η με αλλο ασχολειται η Αθηνα αλλο η Πατρα αλλο η κρητη? (αυτες οι τρεις υπαρχουν?)
Για εμενα βολικοτερα θα ηταν να εινα αθηνα που εχω σπιτι .
Το καλυτερο για αυτον ομως και μακροπροθεσμα για εργασια τι θα ητανε? μελλον υπαρχει μονο στο εξωτερικο?
τα υπολοιπα θα τα αναλαβω εγω (μεχρι διπλωμα νταλικας θα τον βαλω να βγαλει)
γενικά υπάρχουν ηλεκτρολόγοι μηχανικοί:
https://www.ece.ntua.gr/gr
http://www.cslab.ntua.gr/courses/
και μηχανικοί πληροφορίας και τηλεπικοινωνιών.
http://www.di.uoa.gr
ο γιός σου είναι μηχανικός όπως το βλέπεις γενικά, ή θέλει να γίνει προγραμματιστής;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
εσεις ειχατε βασεις πριν πατε στην σχολη ,ειχατε την καψουρα και ασχολουσασταν πριν μπειτε?
προγραμματιστης.ο γιός σου είναι μηχανικός όπως το βλέπεις γενικά, ή θέλει να γίνει προγραμματιστής;
Λογικά τελείωσε φέτος.
Εάν ήταν πολύ καλός έως άριστος μαθητής, τα πήγε καλά, έχει τις ικανότητες και την διάθεση να συνεχίσει έτσι, έχει δώσει Α.Ο.Θ. κτλ. [δηλαδή θα δηλώσει στο 4ο (πλέον) πεδίο (αν δεν κάνω λάθος), "Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική(είναι και στο 2ο)"], δεν είναι και τόσο σίγουρος για την "καθαρή" Πληροφορική/Επιστήμη Υπολογιστών,γλυκοκοιτάει κι άλλα,
τότε για αρχή (κατα τη γνώμη μου):
ΕΔΩ
Εάν ήταν πολύ καλός έως άριστος μαθητής, τα πήγε καλά, έχει τις ικανότητες και την διάθεση να συνεχίσει έτσι, έχει δώσει Α.Ο.Θ. κτλ. [δηλαδή θα δηλώσει στο 4ο (πλέον) πεδίο (αν δεν κάνω λάθος), "Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική(είναι και στο 2ο)"], δεν είναι και τόσο σίγουρος για την "καθαρή" Πληροφορική/Επιστήμη Υπολογιστών,γλυκοκοιτάει κι άλλα,
τότε για αρχή (κατα τη γνώμη μου):
ΕΔΩ
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Μια μικρή βάση ναι. Δεν είναι τόσο απαραίτητη όμως. Αν δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά σοβαρευτεί και σπουδάσει, δεν θα έχει πρόβλημα.
Πάντως, να ξέρει πως όλοι πάνε για προγραμματιστές αρχικά, αλλά σήμερα απλό προγραμματισμό ξέρει κι η κουτσή Μαρία, είναι βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς, ακόμα και στο υλικό. Θα ανακαλύψει μυριάδες πράγματα που ούτε καν φανταζόταν ότι υπάρχουν και κάτι από αυτά θα του τραβήξει το ενδιαφέρον.
Αν είναι μόνο για προγραμματισμό, μπορεί να βρει δουλειά και χωρίς σπουδές αν κάτσει ένα εξάμηνο και μάθει πέντε πράγματα.
Πάντως, να ξέρει πως όλοι πάνε για προγραμματιστές αρχικά, αλλά σήμερα απλό προγραμματισμό ξέρει κι η κουτσή Μαρία, είναι βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς, ακόμα και στο υλικό. Θα ανακαλύψει μυριάδες πράγματα που ούτε καν φανταζόταν ότι υπάρχουν και κάτι από αυτά θα του τραβήξει το ενδιαφέρον.
Αν είναι μόνο για προγραμματισμό, μπορεί να βρει δουλειά και χωρίς σπουδές αν κάτσει ένα εξάμηνο και μάθει πέντε πράγματα.
το θεωρώ αυτονόητο και απαραίτητο, όσοι δεν είχαν δεν έχουν ακόμα όπως τα βλέπω εγώ, δεν είναι επάγγελμα που σε βρίσκει ούτε ο μηχανικός, ούτε η τεχνολογία.
Ο προγραμματισμός είναι πολύ πιο απλός όμως και δεν θέλει πανεπιστήμιο νομίζω, το παεπει είναι εξαιρετικό νομίζω. Αλλά αν το θέλει αλήθεια, μπορεί να αρχίσει σήμερα με ονλινε πλατφόρμες. Γενικά πολύ εύκολο είναι να καταλάβεις αν κάποιος έχει έφεση και όρεξη για προγραμματισμό. Κοιτάς τα προγράμματα που έχει φτιάξει μόνος του, δεν χρειάζεται να σε μάθουν για να προγραμματίζεις, για να το κάνεις καλά ναι ίσως είναι καλό, άλλα το κάνεις και μόνος σου.
- Dwarven Blacksmith
Ρε συ αν το ξέρει και η κουτσή Μαρία τότε πως εξηγείται ότι βρίσκεις δουλειά και χωρίς σπουδές όπως λες στο τέλος; Προφανώς δεν το ξέρουν ακόμα όσοι απαιτεί η αγορά.Φινγκόλφιν έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:37Μια μικρή βάση ναι. Δεν είναι τόσο απαραίτητη όμως. Αν δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά σοβαρευτεί και σπουδάσει, δεν θα έχει πρόβλημα.
Με ενδιαφέρει και να καταλάβω τι εννοείς ως "απλό προγραμματιστή", και τι κάνει κάποιος που έχει ξεφύγει από αυτή την κατηγορία.

εξηγείται αν υπολογίσεις οτι το αντικείμενο αλλάζει δραστικά. Απο το 2005 έως το 2013, αν ήξερες php, μόνος σου, έβρισκες δουλειά σίγουρα και εύκολα γιατί μπορούσες να υλοποιήσεις προτζεκτάκια σύνθετα με μία γλώσσα απλά και ωραία. Αν δεν έμαθες όμως node και javascript απο το 12 και μετά, πλέον έχεις πρόβλημα και ο επόμενος αυτοδίδαχτος είναι χαρούμενος. Για να μην πούμε για όλους εκείνους που νομίζουν οτι ανήκουν στον κόσμο του ΙΤ και τρέχουν σερβερς σε windows κλπ. Γενικά το ΙΤ στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα, όποιος μάθει και μόνος του κάτι καλά, είναι άνετος.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:48Ρε συ αν το ξέρει και η κουτσή Μαρία τότε πως εξηγείται ότι βρίσκεις δουλειά και χωρίς σπουδές όπως λες στο τέλος; Προφανώς δεν το ξέρουν ακόμα όσοι απαιτεί η αγορά.
Με ενδιαφέρει και να καταλάβω τι εννοείς ως "απλό προγραμματιστή", και τι κάνει κάποιος που έχει ξεφύγει από αυτή την κατηγορία.
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν είναι ο προγραμματισμός για όλους. Εννοώ όμως πως πέρα από τους πληροφορικάριους, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, χημικοί κτλ ξέρουν πέντε πράγματα από κώδικα ώστε να γράψουν κάτι που χρειάζονται.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:48Ρε συ αν το ξέρει και η κουτσή Μαρία τότε πως εξηγείται ότι βρίσκεις δουλειά και χωρίς σπουδές όπως λες στο τέλος; Προφανώς δεν το ξέρουν ακόμα όσοι απαιτεί η αγορά.
Με ενδιαφέρει και να καταλάβω τι εννοείς ως "απλό προγραμματιστή".
Απλός προγραμματιστής που μπορεί να ξεκινήσει στην αγορά εργασίας είναι κάποιος που ξέρει HTML, CSS, Javascript, MySQL ή κάποια άλλη βάσεων δεδομένων και μια γλώσσα όπως Python, Java ή C++ μαζί με κάνα Angular. Αυτά μπορείς να τα μάθεις και μόνος σου σε μερικούς μήνες, να ξεκινήσεις προτζεκτάκια για να φτιάξεις φάκελο και να βρεις δουλειά ως αρχάριος. Ξέρω άτομα που το έχουν κάνει.

Επειδή μιλάμε για πληροφορική, και για το τμήμα που έβαλα πιο πάνω, αρκετοί, νωρίς νωρίς (α, η Πρακτική Άσκηση είναι υποχρεωτική), έχουν φύγει για εδώ, εκτός των άλλων (και μάρκετινγκ και finance και ό,τι και όπου θες)
- Dwarven Blacksmith
Και εγώ από αυτά τα άτομα είμαι, γι αυτό με ενδιαφέρει να ακούσω τι είναι αυτό που σε πάει στο παραπάνω από απλό. Π.χ. business logic σε συγκεκριμένο τομέα; Ή εννοείς το να είσαι δικτυας ή ΙΤ σεκιουριτας κλπ;Φινγκόλφιν έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:55Δεν είναι ο προγραμματισμός για όλους. Εννοώ όμως πως πέρα από τους πληροφορικάριους, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, χημικοί κτλ ξέρουν πέντε πράγματα από κώδικα ώστε να γράψουν κάτι που χρειάζονται.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 17:48Ρε συ αν το ξέρει και η κουτσή Μαρία τότε πως εξηγείται ότι βρίσκεις δουλειά και χωρίς σπουδές όπως λες στο τέλος; Προφανώς δεν το ξέρουν ακόμα όσοι απαιτεί η αγορά.
Με ενδιαφέρει και να καταλάβω τι εννοείς ως "απλό προγραμματιστή".
Απλός προγραμματιστής που μπορεί να ξεκινήσει στην αγορά εργασίας είναι κάποιος που ξέρει HTML, CSS, Javascript, MySQL ή κάποια άλλη βάσεων δεδομένων και μια γλώσσα όπως Python, Java ή C++ μαζί με κάνα Angular. Αυτά μπορείς να τα μάθεις και μόνος σου σε μερικούς μήνες, να ξεκινήσεις προτζεκτάκια για να φτιάξεις φάκελο και να βρεις δουλειά ως αρχάριος. Ξέρω άτομα που το έχουν κάνει.

παιδιά για να καταλάβουμε πόσο ρευστός ειναι ο κόσμος του προγραματισμού, ας δούμε αυτό το βιντεάκι.
το βάζω γιατί εχει πλάκα, αυτό το παιδάκι που βλέπουμε άλλαξε τον κόσμο που ζούμε, κανονικά, μείωσε τις απαιτήσεις σε υλικό 20 φορές και πλέον έχουμε το ινετ που έχουμε, τα περισσότερα μεγάλα σιτε ειναι σε νode.js βασισμένα πλέον.
Έβγαινες απο το πανεπιστήμιο το 2012 και δεν είχες κάνει στην ύλη την υλοποίηση που άλλαζε τον κόσμο σου, εδώ ζούμε.
το βάζω γιατί εχει πλάκα, αυτό το παιδάκι που βλέπουμε άλλαξε τον κόσμο που ζούμε, κανονικά, μείωσε τις απαιτήσεις σε υλικό 20 φορές και πλέον έχουμε το ινετ που έχουμε, τα περισσότερα μεγάλα σιτε ειναι σε νode.js βασισμένα πλέον.
Έβγαινες απο το πανεπιστήμιο το 2012 και δεν είχες κάνει στην ύλη την υλοποίηση που άλλαζε τον κόσμο σου, εδώ ζούμε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ελατε Χουντικοι ελατε Χρυσαυγιτες να σηκωσουμε τον ηλιο της δικαιοσυνης πανω απο την Ελλαδα
από Portia » 19 Μάιος 2023, 21:46 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 381 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
19 Μάιος 2023, 22:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι δικηγόρος εδώ να ρωτήσω κάτι;
από Nøel » 14 Σεπ 2023, 15:12 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 10 Απαντήσεις
- 1179 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
14 Σεπ 2023, 18:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να ρωτήσω; Γιατί το ένα είναι παραποίηση εθνικού συμβόλου και το άλλο όχι; Ευχαριστώ.
από georgebi » 14 Απρ 2024, 18:38 » σε Εσωτερική Πολιτική - 19 Απαντήσεις
- 644 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
15 Απρ 2024, 13:02
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 360 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
25 Μάιος 2023, 21:39