Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
-
Dwarven Blacksmith
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Dwarven Blacksmith » 14 Δεκ 2024, 11:51
hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:38
hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:35
Δεν ξέρω αν το διάβασες σε κάποια θεωρία στο Reddit αλλά αυτό ακυρώνει την ερμηνεία του Τζιμ Κάρεϊ στο σύνολο της ταινίας. Την απόγνωση που βιώνει προς το τέλος, την έκρηξη συναισθημάτων στο φινάλε, την αργή συνειδητοποίηση, την σκηνή που συναντά τον δήθεν πατέρα του.
Ακριβώς στην ερμηνεία του Τζιμ βασίζεται κυρίως, συν κάποια χιντς που υπάρχουν όπως η σκηνή κηπουρικής στην αρχή και το ότι το τούνελ υπήρχε ήδη.
Η απόγνωση που βιώνει είναι επειδή προσπαθεί έναν έναν να πείσει κάποιον να σπάσει το ρόλο του και να παραδεχθεί ότι υπήρχε και μια πραγματική σχέση από πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι όλοι αρνούνται να το κάνουν του ραγίζει την καρδιά.
Όταν λέω από την αρχή εννοώ προφανώς από το πρώτο πλάνο, όχι από την αρχή της ζωής του.
Οκ, αυτό είναι διαφορετικό πράγμα, αλλά πάλι διαφωνώ. Χαλάει το buildup που προσπαθούν να κάνουν ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης, την εξέλιξη του χαρακτήρα στην διάρκεια της ταινίας, το turning point moment. Το νόημα είναι ότι ο Τρούμαν έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που ζει, μιλάει και πράττει σαν να είναι ηθοποιός στο ίδιο του το σόου. Είναι σαν τηλεοπτικός χαρακτήρας, σαν καρικατούρα. Αυτό αποδομείται και αποσυντίθεται στην πορεία της ταινίας.
Σημείωσε ότι μιλάω από μνήμης. Έχει πολλά χρόνια που την είδα.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν διαφωνείς, χαίρομαι που μπορούμε απλά να συζητήσουμε.

Εγώ πιστεύω δεν το χαλάει καθόλου γιατί δεν είναι κάτι φτιαγμένο για να το προσέξεις με την πρώτη, είναι κρυμμένο. Και αυτό που λες στο τέλος πάλι το ερμηνεύω αλλιώς, δηλαδή πόσο αξιοθαύμαστο είναι που ο Τρούμαν έκατσε και σκέφτηκε ότι αν είμαι τόσα χρόνια πρωταγωνιστής σε ένα σόου μάλλον θα έχω ένα catchphrase. Ποιό είναι αυτό, αχά, αυτό θα πω βγαίνοντας και θα τους γαμήσω, θα σπείρω και αμφιβολίες στο κοινό για το αν ήταν πραγματικό αυτό που έβλεπαν. Πόσο καιρό το σκεφτόταν αυτό; Ίσως περισσότερο απ'ότι νομίζουμε.

Vladimir, STOP!

-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 11:52
Σημείωσε ότι μιλάω από μνήμης. Έχει πολλά χρόνια που την είδα.
μια χαρα θυμασαι, μεχρι το 30 λεπτό δείχνει το μοτιβο και τους λόγους που εχει να το σπάσει, και τεχνικα λαθη που οδήγησαν στην λύση, απο εκει μεχρι το 40 κανει ελεγχο, αυτα που λεει ο νανος ειναι μετα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
enaon την 14 Δεκ 2024, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 11:54
hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:32
και η τελευταία ατάκα-μύνημα της ταινίας.
απο περιεργεια, οταν λες ατακα τελους, του τρουμαν εννοεις ή του τυπου στην τελευταια σκηνη;
-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 11:57
αυτο που λεει ο νανος, οτι δεν θελει να πιστεψει πως οι ανθρωποι ειναι ηθοποιοί, ειναι μετα το 40 λεπτό, και το βλεπουμε στην απουσία ψυχολογικών τεστ. Ολα του τα τεστ ειναι ακίνδυνα, κοιταει τεχνικες λουπες, κινηση, αλλα αποφευγει να κανει τεστ με τους ανθρώπους του. Εχουν περάσει 45 λεπτά μεσα στην ταινια βεβαια μεχρι τοτε, αλλα οκ, μαλλον το νιτρο της εποχής θα το πρόσεξε.
-
hellegennes
από hellegennes » 14 Δεκ 2024, 12:29
enaon έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:54
hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:32
και η τελευταία ατάκα-μύνημα της ταινίας.
απο περιεργεια, οταν λες ατακα τελους, του τρουμαν εννοεις ή του τυπου στην τελευταια σκηνη;
Το "what else is on?"
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 12:41
οκ ναι λογικό, απλα σου απαντησε σαν να εννοουσες την ατακα του τρουμαν και φοβηθηκα μην εννοοουσες και εσυ αυτο.
το βρηκα στο ρεδδιτ αυτο που λεει με το χιντ στην αρχη, αφου το ξαναειδα μηπως τον αδικησα, και φυσικα δεν καταλαβα τι εννοουσε. Τεσπα, σαχλαμαρες εννοει, αν το δεις παντως ποτε, προσπαθησε να βρεις το χιντ.
-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 13:06
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:38
hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 11:35
Δεν ξέρω αν το διάβασες σε κάποια θεωρία στο Reddit
Ακριβώς στην ερμηνεία του Τζιμ βασίζεται κυρίως, συν κάποια χιντς που υπάρχουν όπως η σκηνή κηπουρικής στην αρχή και το ότι το τούνελ υπήρχε ήδη.
Οκ, αυτό είναι διαφορετικό πράγμα, αλλά πάλι διαφωνώ. Χαλάει το buildup που προσπαθούν να κάνουν ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης, την εξέλιξη του χαρακτήρα στην διάρκεια της ταινίας, το turning point moment.
αντιγραφη το ρεδδιδ εκανε.
το χιντ ειναι οτι την εσκαβε απο την αρχη, απλα το επαιζε ξαφνιασμενος οταν παρατηρησε τις λουπες, τα ηξερε ολα, κρυβοταν απο τις καμερες, μας κοροιδεψε και εμας, ολους, εκτος τον νανο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
enaon την 14 Δεκ 2024, 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
hellegennes
από hellegennes » 14 Δεκ 2024, 13:10
Η ταινία δεν προσπαθεί να είναι ρεαλιστική. Έσκαψε την τρύπα σε χρόνο dt. Δεν είναι το Shawshank Redemption.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 13:11
οχι δεν νομιζω, λαθος κανεις, ειναι χιντ.
Αλλα κατσε να στα πει ο νανος, εμενα δεν μου μιλαει γιατι του θυμίζω οτι για να στηρίξει το στυλ του πρεπει να γινει πιο εξυπνος, αλλιως βγαινει αυθαδεια.
-
Bazoomba
- Phorum.gr user: Bazoomba
από Bazoomba » 14 Δεκ 2024, 13:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2024, 16:01
Άσχετο αλλά ξαναδείτε την ταινία. Ο Τρούμαν ξέρει από την αρχή ότι ζεί σε προσομοίωση αλλά προσπαθεί να καταλάβει τι επιτρέπεται να κάνει και ποιός άλλος είναι "πραγματικός άνθρωπος", ή έστω αν μπορεί να κάνει μια επίκληση στα πραγματικά τους συναισθήματα.
Σε ποιο σημείο γίνεται αντιληπτό αυτό;
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 14 Δεκ 2024, 13:52
Bazoomba έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 13:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2024, 16:01
Άσχετο αλλά ξαναδείτε την ταινία. Ο Τρούμαν ξέρει από την αρχή ότι ζεί σε προσομοίωση αλλά προσπαθεί να καταλάβει τι επιτρέπεται να κάνει και ποιός άλλος είναι "πραγματικός άνθρωπος", ή έστω αν μπορεί να κάνει μια επίκληση στα πραγματικά τους συναισθήματα.
Σε ποιο σημείο γίνεται αντιληπτό αυτό;
Δεν υπάρχει κάποιο σημείο, αν υπήρχε θα σήμαινε ότι είναι μέρος της κύριας πλοκής. Το να μη γίνει καν αντιληπτό είναι το βασικό σενάριο. Είναι ένας άλλος τρόπος να δεις την ταινία ουσιαστικά. Δηλαδή θεώρησε ότι από την πρώτη σκηνή που πέφτει ο προβολέας, ο Τρούμαν ήδη ξέρει ότι ο κόσμος είναι σικέ (χωρίς να ξέρει τι και πως ακριβώς), μετά παρατήρησε τις εκφράσεις του Τζιμ σε όλη την ταινία και δες αν είναι συμβατή η υπόθεση ή όχι. Τα φλασμπακς στην παιδική του ηλικία δεν μετράνε.
Τα μεγαλύτερα χιντ είναι αυτά που έχω πει παραπάνω.

Vladimir, STOP!

-
enaon
από enaon » 14 Δεκ 2024, 13:58
αυτο εκανα εχθες το βραδυ, σε πήρα σοβαρα και με χαρά ειπα ας δω με αλλη οπτικη την ταινια. Ημουν χαρουμενος που την ειδα τοσο προσεκτικά αυτη την φορά, αλλά ηταν πικρή η χαρά, παλι σαχαμάρες ελεγες .
παντως το υφος που τα λες ειναι καλο, αν υπηρχε και κατι απο πισω, θα ηταν σουπερ.
-
Πασιφάη
από Πασιφάη » 14 Δεκ 2024, 23:57
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 09:30
Πασιφάη έγραψε: ↑11 Δεκ 2024, 13:25
Έκτωρ Φοίνιξ έγραψε: ↑11 Δεκ 2024, 12:43
Πως ξέρω ότι δεν βιντεοσκοπείται όλη μου η ζωή από γεννησιμιού μου, όπως συνέβαινε με τον πρωταγωνιστή της εν λόγω ταινίας; Πως ξέρω ότι όλοι όσους έχω συναντήσει στη ζωή μου, συμπεριλαμβανομένων των γονιών και των αδελφών μου, δεν είναι πληρωμένοι ηθοποιοί; Πως ξέρω ότι ακόμα και οι ιστοσελίδες στις οποίες συχνάζω δεν είναι μέρος του σκηνικού; Πως ξέρω ότι ακόμα κι εσείς δεν είστε ηθοποιοί που πληρώνονται για να απαντάνε στις αναρτήσεις μου; Μπορείτε να μου αποδείξετε ότι δεν ισχύει τίποτα απ'αυτά;
Δεν το ξέρεις. Αλλά εμείς το κάνουμε. Σιγά που θα σου υποδείξουμε- αποδείξουμε, τον τρόπο. Για μας δουλεύεις.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή
Κι η μισή Ελλάδα λαχταράει να "παίξει" σε reality
Υπ' αυτή την έννοια είναι πολύ τυχερός
Η ζωή έχει νόημα μόνο όταν σε κοιτάνε..
Δεν ξέρω αν σου πέρασε απ'το τσερβέλο οτι εδώ μέσα κάνουμε και πλάκα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
Unicex
από Unicex » 15 Δεκ 2024, 04:59
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 09:20
20--- έγραψε: ↑14 Δεκ 2024, 09:12
Παιδιά μην το ψάχνετε. Το βαθύ κράτος ξέρει όλο το παρόν σας μην σας πω και το μέλλον σας. Βρείτε ένα τρόπο να το διαχειριστείτε όλο αυτό.
Αδιαφορείς
Κάνεις "την παλαβή"
Πάντα ήταν έτσι
Και πάντα έτσι θα 'ναι
Δε ξέρω τι εννοείς αγαπητή Αφροδίτη. Προφανώς δεν ήταν πάντα έτσι. Πλέον υπάρχουν κάμερες παντού και ειδικοί του διαδικτύου πολλοί που μπορούν να υποκλέψουν στοιχεία σου.
-
-
- 36 Απαντήσεις
- 667 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
29 Μαρ 2025, 18:18
-
-
- 22 Απαντήσεις
- 797 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
24 Δεκ 2023, 14:59
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 889 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
09 Οκτ 2024, 21:12
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 721 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
13 Μάιος 2023, 23:26
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.