Στο βωμό του χρήματος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Dies Irae

Re: Στο βωμό του χρήματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dies Irae » 13 Απρ 2018, 16:43

Dwarven Blacksmith έγραψε:
13 Απρ 2018, 14:47
Το κλειδί για να ελαχιστοποιήσεις το λεγόμενο lifestyle inflation (όσο πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις) είναι να έχεις πάντα ως σημείο αναφοράς τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου.
Εγώ ας πούμε θα αγόραζα ένα πολύ ακριβό μαξιλάρι γιατί έχω ανάγκη να κοιμάμαι καλά. Δεν θα αγόραζα ένα ακριβό πίνακα γιατί είμαι άσχετος από πίνακες και θα πάει στράφι.

http://www.bbc.com/news/business-42011989

https://www.investopedia.com/articles/p ... ne-art.asp

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 18:56

Dwarven Blacksmith έγραψε:
13 Απρ 2018, 16:10
Εγώ θέλω να μάθω πως βλέπεις την "ανεξαρτησία" mec. Με ένα άλλο ποστ που έγραψες συμφωνώ. Δηλαδή να έχεις μια καβάτζα ώστε να μπορείς να βρεις δουλειά με την ησυχία σου.
-Να μην έχεις αφεντικά (αυτοαπασχολούμενος) ή να έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις δουλειές χωρίς άγχος, λόγω καβατζας και περιζήτητης ειδικοτητας.
-Να μην είσαι δεμένος χωροχρονικά. Να ξέρεις ότι μπορείς να σταματήσεις όποτε θες και να ξαναβρείς δουλειά οπουδήποτε θες full ή part-time
-Να έχεις τη δυνατότητα να βγεις στην σύνταξη αρκετά πρόωρα χωρίς να περιμένεις τα γεράματα.
-Να δουλεύεις στο αντικείμενο που θες και με ευχαρίστηση.
-Να μην αισθανθείς ποτέ ότι κάνεις πράγματα καταναγκαστικά και κυρίως εξευτελιστικά λόγω ελλειψης χρήματος.

Όλα αυτά απαιτούν ένα οικονομικό πλάνο από πολύ νωρίς το οποιο προυποθέτει μια επικερδή εργασία κι ένα καλό επενδυτικό σχεδιασμό. Ισως και αλλαγή χώρας καμμιά φορά.
Αλλά την ανεξαρτησία γενικά τη θεωρώ αυταπάτη. Πάντα θα εξαρτάσαι από τους άλλους κι ας μη θες να το παραδεχτείς. Και το ίδιο το χρήμα είναι άχρηστο αν κάποιοι άλλοι δεν το εγκρίνουν ως ανταλλακτικό μέσο.
Το ζητούμενο για μένα είναι να μειώσεις τις εξαρτήσεις στο ελάχιστο. Όσο για το χρήμα, έχεις συναντήσει πολλούς ανθρώπους που να μην το εγκρίνουν για ανταλλακτικό μέσο;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Απρ 2018, 21:37

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 16:06
Otto Weininger έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:32
Βασικά θέλω να σε δω να αποταμιεύεις με 2000.
Λολ, εσύ δεν είσαι που ήθελες 2 κουστουμάκια το χρόνο;
Εγώ είμαι ναι. Αλλά θέλω να μου πεις πως θα αποταμιεύσεις βγάζοντας 2000 το μήνα και έχοντας ένα (δεν λέω δύο) παιδί.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 13 Απρ 2018, 22:24

-Να μην έχεις αφεντικά (αυτοαπασχολούμενος) ή να έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις δουλειές χωρίς άγχος, λόγω καβατζας και περιζήτητης ειδικοτητας.
-Να μην είσαι δεμένος χωροχρονικά. Να ξέρεις ότι μπορείς να σταματήσεις όποτε θες και να ξαναβρείς δουλειά οπουδήποτε θες full ή part-time
-Να έχεις τη δυνατότητα να βγεις στην σύνταξη αρκετά πρόωρα χωρίς να περιμένεις τα γεράματα.
-Να δουλεύεις στο αντικείμενο που θες και με ευχαρίστηση.
-Να μην αισθανθείς ποτέ ότι κάνεις πράγματα καταναγκαστικά και κυρίως εξευτελιστικά λόγω ελλειψης χρήματος.

Όλα αυτά απαιτούν ένα οικονομικό πλάνο από πολύ νωρίς το οποιο προυποθέτει μια επικερδή εργασία κι ένα καλό επενδυτικό σχεδιασμό. Ισως και αλλαγή χώρας καμμιά φορά.
Aν δεν έχεις τίποτα νωρίς, μόνο η αλλαγή χώρας μπορεί να σε βοηθήσει. Μου συμβαίνουν όλα αυτά που γράφεις, αφεντικά της κακιάς ώρας, δέσιμο χωροχρονικό, σύνταξη στα γεράματα και αν, δουλειά σε μισητό αντικείμενο, καταναγκαστική εργασία και εξευτελισμοί της προσωπικότητάς μου. Στα 18 όμως είχα πάρει την σωστή απόφαση να μεταναστεύσω.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 22:43

Otto Weininger έγραψε:
13 Απρ 2018, 21:37
mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 16:06
Otto Weininger έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:32
Βασικά θέλω να σε δω να αποταμιεύεις με 2000.
Λολ, εσύ δεν είσαι που ήθελες 2 κουστουμάκια το χρόνο;
Εγώ είμαι ναι. Αλλά θέλω να μου πεις πως θα αποταμιεύσεις βγάζοντας 2000 το μήνα και έχοντας ένα (δεν λέω δύο) παιδί.
Εξαρτάται πόσο δυνατό κίνητρο για οικονομική ανεξαρτησία έχει κανείς. Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμμένα, όταν δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους. Ούτε τα μηνιαία έξοδα ενός παιδιού ξέρω πόσα είναι, διότι δεν έχω παιδιά.

Μπορώ μόνο να πω τι θα έκανα εγω. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω παιδί, αν δεν είχα περιθώρια αποταμίευσης/επενδυσης. Θα εσπαγα το κεφάλι μου είτε να αναπτύξω την δραστηριότητα μου είτε και να αλλάξω τομέα για μεγαλύτερες απολαβές κι έπειτα θα έκανα παιδί.
Αν δεν περισσεύουν λεφτά για επένδυση είσαι καταδικασμένος να παραμείνεις μόνιμα στην ίδια κατάσταση. Εγώ εκτός απο την αλλαγή χώρας, άλλαζα και δραστηριότητα όταν έβλεπα ότι αυτή έπιανε οικονομικό ταβάνι.

Δεν υπαρχουν μυστικά: η οικονομική ανεξαρτησία απαιτεί να έχεις mindset στραμμένο στο πώς θα βγάλεις περισσότερα.
Δεν το έχουν όλοι, δεκτόν. Αλλά το να έχει κάποιος 1600Ε μετά από 30 χρόνια δουλειας, δεν με πείθει ότι είναι δειγμα εξωτερικών εμποδίων, αλλά περισσότερο προσωπικής ανικανότητας.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Απρ 2018, 22:49

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 22:43

Εξαρτάται πόσο δυνατό κίνητρο για οικονομική ανεξαρτησία έχει κανείς. Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμμένα, όταν δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους. Ούτε τα μηνιαία έξοδα ενός παιδιού ξέρω πόσα είναι, διότι δεν έχω παιδιά.

Μπορώ μόνο να πω τι θα έκανα εγω. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω παιδί, αν δεν είχα περιθώρια αποταμίευσης/επενδυσης. Θα εσπαγα το κεφάλι μου είτε να αναπτύξω την δραστηριότητα μου είτε και να αλλάξω τομέα για μεγαλύτερες απολαβές κι έπειτα θα έκανα παιδί.
Αν δεν περισσεύουν λεφτά για επένδυση είσαι καταδικασμένος να παραμείνεις μόνιμα στην ίδια κατάσταση. Εγώ εκτός απο την αλλαγή χώρας, άλλαζα και δραστηριότητα όταν έβλεπα ότι αυτή έπιανε οικονομικό ταβάνι.

Δεν υπαρχουν μυστικά: η οικονομική ανεξαρτησία απαιτεί να έχεις mindset στραμμένο στο πώς θα βγάλεις περισσότερα.
Δεν το έχουν όλοι, δεκτόν. Αλλά το να έχει κάποιος 1600Ε μετά από 30 χρόνια δουλειας, δεν με πείθει ότι είναι δειγμα εξωτερικών εμποδίων, αλλά περισσότερο προσωπικής ανικανότητας.
Aντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι όλα σχετικά είναι. Αν κάποιος ήταν μισθωτός μια ζωή και έκανε και οικογένεια η αποταμίευση είναι δύσκολη. Ακόμα και η επένδυση είναι δύσκολη.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Απρ 2018, 22:50

Ούτε εγώ θα μάζευα λεφτά άμα είχα παιδιά.
Θέλει ναχεις 2-3 ακίνητα να λαμβάνεις λεφτά παράλληλα με οποία δουλειά και να κάνεις .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Απρ 2018, 22:52

lyna έγραψε:
13 Απρ 2018, 22:50
Θέλει ναχεις 2-3 ακίνητα να λαμβάνεις λεφτά παράλληλα με οποία δουλειά και να κάνεις .
Το μυστικό -που για διάφορους λόγους άργησαμε να το καταλάβουμε/δεν μας ένοιαζε - είναι να έχεις έσοδα από διάφορες πηγές.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Απρ 2018, 22:56

Otto Weininger έγραψε:
13 Απρ 2018, 22:52
lyna έγραψε:
13 Απρ 2018, 22:50
Το μυστικό -που για διάφορους λόγους άργησαμε να το καταλάβουμε/δεν μας ένοιαζε - είναι να έχεις έσοδα από διάφορες πηγές.
Ναι. Και επειδή το "εμπόριο " στα μάτια μου είναι σαν ένα κινούμενο καράβι με λεφτά και εγώ ένα ναυάγιο (κατά αντιστοιχία ) , λέω γ ακίνητα ως πιο αναίμακτο. Και ας δίνω 80% φορολογία, χέστηκα. Θα βγάζω ένα 20αρικακι έσοδα ενώ παράλληλα θα δουλεύω κανονικά ; Ναι ,θα βγάζω .
Ένα 20αρικο κανεις δεν μου το χάρισε ποτέ, μόνο γλυκά μας φέρνουν .
~~¥~~

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 13 Απρ 2018, 23:03

Για να γινει αυτό που λες με ακινητα θέλει πάνω από 5 εκτος αυτό που μένεις να εχεις και να μη πέσεις σ αναποδο ενοικιαστή
Από αυτά τα δυο τρια να δωσεις στα παιδιά,μετα θα θέλουν κι αυτά εισόδημα
Εργολάβοι και δε το καταφέρανε

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 13 Απρ 2018, 23:12

Μπλου, ο καθείς με τα ταλέντα του. Εγώ δεν μπορώ να πουλήσω ούτε τσίχλες σε ανατίμηση. Κ όσα ακίνητα είναι γ να βγάζουν τα έξοδα τους ΚΑΙ να μένει κ κάτι. Όχι ναχουμε θερινή κατοικία, χειμερινή, πασχαλινή κ του Αγίου πνεύματος.
~~¥~~

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 13 Απρ 2018, 23:14

Ωραια πάσα για το θεμα του νηματος

Αν αυτο που μένει ο τάδε, κοστίζει ο ένφια 1200 ευρώ και λίγα λέω, σύν τον ένφια του εξοχικού του, τα ενοικα θα πηγαινουν ενα μεγάλο μέρος εκει μαζί μετα λοιπα ακινητα κι ενφια τους που ενοικιάζει, πάνω απο 5 πάντα
Το σωστο ειναι αν θελει κανεις το βωμο του χρηματος να παει να μεινει σε ενα του 1955 να το σουλουπωσει τυπικα να πληρώνει 50 ευρω ενφια να μη δινει λεφτά για αδειες ανακαινησης και να εχει λαντα

Αυτος θυσιαζεται για το χρήμα

Το δικο του το καλο σπιτι να το ενοικιαζει επισης μαζι με τα αλλα και το εξοχικο

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 23:21

Otto Weininger έγραψε:
13 Απρ 2018, 22:49
Aντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι όλα σχετικά είναι. Αν κάποιος ήταν μισθωτός μια ζωή και έκανε και οικογένεια η αποταμίευση είναι δύσκολη. Ακόμα και η επένδυση είναι δύσκολη.
Αν είσαι χαμηλόμισθος μισθωτός και δεν κάνεις τίποτα για να αυξήσεις τα ατού σου, ωστε σταδιακά να γίνεις υψηλόμισθος, πες αντίο στην οικονομική ανεξαρτησία.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 13 Απρ 2018, 23:26

Καποτε στις ειδήσεις μια γιαγια εφυγε από το ματαιο κοσμο και τι
Βρηκανε στο απλο φτωχικο σπιτάκι της 1 εκατ.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 14 Απρ 2018, 00:11

bluerose έγραψε:
13 Απρ 2018, 23:26
Καποτε στις ειδήσεις μια γιαγια εφυγε από το ματαιο κοσμο και τι
Βρηκανε στο απλο φτωχικο σπιτάκι της 1 εκατ.
https://youtu.be/HI0x0KYChq4

Τέτοια γιαγιά ναμουν κι εγώ με 7 γεροντοπαλικαρα να με χαρτζιλικωσουν ενφιες :D
Πόσο φόρο να έβαζε ο Κοντός άραγε;
~~¥~~

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών