μπαλωθιές σε γλέντια

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Re: μπαλωθιές σε γλέντια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 29 Απρ 2019, 17:18

foscilis έγραψε:
29 Απρ 2019, 00:39
Για μένα ξεκάθαρα φταίνε οι μπάτσοι και κανένας άλλος.
Καμιά φορά δεν φταίνε απλά οι μπάτσοι. Πολλές φορές είναι απλά πολιτική απόφαση,
είτε μιλάμε για ένοπλες ομάδες εντός Εξαρχείων, είτε για Γύφτους (;) π.χ. Θήβα. Η ανομία διαπερνά τα πάντα σε αυτή τη χώρα,
όπου κανείς δεν φοβάται, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν σοβαρές συνέπειες.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 29 Απρ 2019, 17:22

Αίγαγρος έγραψε:
29 Απρ 2019, 17:18
Πολλές φορές είναι απλά πολιτική απόφαση,
ΑΥΤΟ.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 29 Απρ 2019, 17:22

Ποιοι μπάτσοι ρε, ποιος θα θυσιάσει ψήφους για να απαγορεύσει επικίνδυνα έθιμα στους αμόρφωτους;
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Απρ 2019, 17:42

Παιδιά μη συγκρίνουμε οργανωμένο έγκλημα ή γκέτο με αγαμητους που φέρονται σαν καφροι επειδή δεν τρώνε φαπες.

Σιγά που δε θα ψηφίσει κάποιος το δήμαρχο ή τον βουλευτή επειδή τον μαζέψανε που πυροβολούσε σαν καραγκιόζης.

Και σιγά τα τρισχιλιοχρονα έθιμα.

Αυτή είναι η ίδια λογική με τον αντικαπνιστικο που όσοι δήμαρχοι τον έχουν εφαρμόσει τους λατρεύουν όλοι κι όσα μαγαζιά τον έχουν εφαρμόσει χεζονται στην πελατεία. Κι όσοι έφαγαν πρόστιμο το πλήρωσαν και δε μιλάνε.

Ο μόνος λόγος να μην εφαρμόζονται αυτά τα πράγματα είναι ότι οι αρχές είναι ίδιο σόι ή ίδια σκατα με τη λούμπεν μειοψηφία που τα κάνει. Ή απλά ξύνουν, προκειμένου για μπάτσους.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Απρ 2019, 17:53

foscilis έγραψε:
29 Απρ 2019, 14:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Απρ 2019, 13:23
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλες οι... εθιμικές αλλά επικίνδυνες για τον περίγυρο συνήθειες, δεν απαγορεύονται λόγω πολιτικού κόστους.

Μα απαγορευονται.

Δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση όχι λόγω πολιτικού κόστους αλλά επειδή οι μπάτσοι δεν κάνουν τη δουλειά τους.
Επειδή έχουν πολιτικές εντολές να μην παρεμβαίνουν. Μην επαναλαμβανόμαστε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Απρ 2019, 17:55

Οργισμένος έγραψε:
29 Απρ 2019, 15:44
Ηθελα να σας ρωτησω ΠΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ στις ΗΠΑ σε οποιο κατακαθι τολμησει να πεταξει μολοτωφ λογω πολιτικων πεποιθησεων δηθεν...
Εννοείς στην χώρα εκείνη που υπάρχουν σχεδόν ολόκληρες πόλεις που δεν τολμάει να πατήσει η αστυνομία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 29 Απρ 2019, 18:02

Έθιμα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να είναι επικίνδυνα καλό είναι να καταργούνται. Ας κρατήσουμε τα υπόλοιπα. Όσο για τις μπαλωθιές, βλέπε τραγικό συμβάν στο Ρημόκαστρο, δεν μπορούμε να περιμένουμε να υπάρχει σε μία μπανανία ευνομία, να μπορεί δηλαδή να επιβάλλει, αφού πρώτα επιμορφώσει τον πληθυσμό, την χρήση άσφαιρων πυρών.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 29 Απρ 2019, 18:48

Χωρίς να θέλω να διαχυθεί η άμεση ευθύνη κοινωνικών περιτριμμάτων τύπου πολλάκη ή ακόμα και των σάπιων τσέων, πρέπει να γραφθεί ότι το ζήτημα είναι πολιτισμικό με βαθειές ρίζες. Δεν είναι δυνατόν να αρχίζουν μπαλωθιές σε μια εκδήλωση και να μην αδειάζει το επόμενο λεπτό από τον κόσμο. Λίγο πολύ όλοι το θεωρείτε φυσιολογικό
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Απρ 2019, 19:03

Naida έγραψε:
29 Απρ 2019, 15:08
Ηράκλειτος έγραψε:
29 Απρ 2019, 15:02
Naida έγραψε:
29 Απρ 2019, 14:48
Όσο και να επιμένεις είναι δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.
Προφανώς. Οι μπαλωθιές/σαΐτες κλπ γίνονται για τη διασκέδαση του λαού και όχι για τη δολοφονία του, απλώς είναι επικίνδυνα. Οι μολότωφ πέφτουν εσκεμμένα για τη δολοφονία του, άρα είναι χειρότερα και χρήζουν δραστικότερης αντιμετώπισης.
Οι μολότοφ δεν πέφτουν σε ανυποψίαστο λαό αλλά σε συγκεκριμένες φάσεις. Πχ κυνηγητό με αστυνομικούς που είναι εξοπλισμένοι με κράνη και στολές. Και αν ήθελαν να σκοτώσουν θα είχαν σκοτώσει. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι ως τώρα δεν είχαμε νεκρούς αστυνομικούς από μολοτοφ λόγω άρτιας εκπαιδευσης των αστυνομικών. Μη μου μπλέξετε την Μαρφιν.
Δεν λέω ότι δεν είναι επικίνδυνες αλλά είναι διαφορετικές οι συνθήκες.
Σαφώς και είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Και είναι αυτό που διευκρινίζει ο Ηράκλειτος. Τα "εορτάσιμα" εκρηκτικά και οι μπαλωθιές δεν έχουν στόχο ανθρώπους ή εμπρησμό σε καμμία περίπτωση. Σε πλήρη αντίθεση με τις μολότωφ και τις ναυτικές φωτοβολίδες...

Στην τελική, αν θεωρείς ότι τα κράνη και οι ...αντιπυρικές στολές των αστυνομικών αποτελούν δικαιολογία, ας φοράνε κράνη και όσοι πάνε ως θεατές στα πασχαλιάτικα δρώμενα για να λήξει ιδεολογικώς κι αυτό το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 29 Απρ 2019, 19:23

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
29 Απρ 2019, 18:48
Χωρίς να θέλω να διαχυθεί η άμεση ευθύνη κοινωνικών περιτριμμάτων τύπου πολλάκη ή ακόμα και των σάπιων τσέων, πρέπει να γραφθεί ότι το ζήτημα είναι πολιτισμικό με βαθειές ρίζες. Δεν είναι δυνατόν να αρχίζουν μπαλωθιές σε μια εκδήλωση και να μην αδειάζει το επόμενο λεπτό από τον κόσμο. Λίγο πολύ όλοι το θεωρείτε φυσιολογικό
Μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Αν συμπεριφερόμασταν όπως περιγράφεις, οι μπαλωθιές θα αντιμετωπίζονταν ήδη ως ένα καγκούρικο και άκρως επικίνδυνο "έθιμο".

Όλα πάντως διορθώνονται. Μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες τα λεωφορεία είχαν τασάκι πίσω από κάθε κάθισμα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Απρ 2019, 19:23

εγώ δεν ξέρω κανέναν που να το θεωρεί φυσιολογικό. Ίσως 1-2 μαλάκες που πέτυχα στο στρατό.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 29 Απρ 2019, 19:25

vatraxos έγραψε:
29 Απρ 2019, 19:23
Μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες τα λεωφορεία είχαν τασάκι πίσω από κάθε κάθισμα.
Το 1997 είχα ασθενή στο Τζάννειο, και καπνίζαμε έξω από τον θάλαμο. Με τασάκι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 29 Απρ 2019, 19:31

foscilis έγραψε:
29 Απρ 2019, 00:45
Ότι αν πυροβολήσεις σε κατοικημένη περιοχή στην Αμερική, πάσχα-ξεπάσχα, ξέρεις ότι στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να κρυβεσαι τις επόμενες 2 μέρες και στη χειρότερη σε ένα μισάωρο το σώμα σου θα έχει 60 καινούριες κωλοτρυπίδες.

Εδώ πυροβολάνε με τις ώρες ανάμεσα σε σπίτια και πολυκατοικίες επειδή είναι Πάσχα, επειδή είναι του Αγίου Πουτανασγιού και τον λένε Πουτανασγιό, επειδή έβαλε γκολ η Ολυμπιακάρα, επειδή περνάει μια καλιακούδα και οι τσέοι ξύνουν.
το γαμισες τωρα εδω δεν μπορουν να λυσουν 4/10 ανθρωποκρονιες και το 47 % των επιθεσεων

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 29 Απρ 2019, 19:50

Eιμαι υπερ αυτων των εθιμων/παραδοσεων ασχετα της επικινδυνοτητας. Στην τηλεοραση ακουσα οτι στα 200 χρονια που υπαρχει το εθιμο της σαιτας ηταν ο πρωτος νεκρος, δεν το εψαξα, αλλα γενικα απο οτι φαινεται δεν ειναι τοσο τρααγικα οπως τα παρουσιαζουν καποιοι. Οι τουφεκιες σε γαμους γιορτες κλπ, ειναι διαφορετικη υποθεση.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 29 Απρ 2019, 19:55

Πλακα μας κανεις;

Εγω δεν εχω ακουσει ποτε μπαλοθιες στη ζωη μου.

Το μονο που εχω ακουσει στο χωριο μου ειναι κατι λιγα απο βεγγαλικα και επειδη οι μαναδες περναν τα παιδια ο παπας τις μισες χρονιες τα απαγορευε και τις υπολοιπες επετρεπε μονο στην αλανα καμια 500 αρια μετρα απο την εκκλησια και αυτο για κανενα διλεπτο.

Αμα ριχνανε μπαλωθιες θα ειχε μπλοκαρει το νουμερο της αστυνομιας απο τα τηλεφωνηματα.

Την πρωτη φορα που εκανα πρωτοχρονια Γερμανια ελεγα τι αγριανθρωποι ζουν σε αυτην την χωρα και μας τους κρυβαν ολον τον χρονο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών