Mε πρόλαβες, καπνά. Το λαμπόγυαλο είναι κλασικά βρώμικο καπνισμένο,το κόλπο για να μένει καθαρό το βουταγανε σε Ένα κουβά με πετρολαδο και το στραγγίζανε, ε μετά δεν επιανε κάπνα!Νταρνάκας έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 21:30To μάζεμα του καπνού (ή "σπάσιμο" όπως το λένε, επειδή πιάνεις το καπνόφυλλο και σπάζεις το κοτσάνι του για να το μαζέψεις). Επειδή η εργασία αυτή ξεκινά από τις πολύ πρωινές ώρες (ξεκινούν να πάνε στο χωράφι από τις 2-3 το βράδυ, για να μην τους πιάσει δυνατός ήλιος ο οποίος μαραίνει τα καπνόφυλλα και κάνει δυσκολότερη την εργασία) έχουν τις γκαζόλαμπες για να βλέπουν όσο είναι νύχτα.Μηχανικός έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 21:03Κάποια γεωργική εργασία που δεν υπάρχει στην Μεσσηνία. Αλλιώς θα την ήξερα.Νταρνάκας έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 20:20Τις γκαζόλαμπες τις χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα σε κάποια μέρη, σε μία συγκεκριμένη γεωργική εργασία. Και στο χωριό μου τις χρησιμοποιούσαν μέχρι και πριν 15-20 χρόνια, αλλά εκείνη την εποχή περίπου εγκαταλείφθηκε τελείως η συγκεκριμένη καλλιέργεια κι έτσι σταμάτησε και η χρήση της γκαζόλαμπας.
Μπορείς να μαντέψεις ποια γεωργική εργασία είναι αυτή;
Πόσο παλιός είσαι;
Re: Πόσο παλιός είσαι;
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.
- Λίνο Βεντούρα
- Λίνο Βεντούρα
Μη σου πω και κρεβατοκάμαρα μαζί
-
Αν ανοίξει λίγο ακόμα η φωτογραφία, αχνοφαίνεται και ένας καμπινές
- Λίνο Βεντούρα
talaipwros έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 20:14Αν ανοίξει λίγο ακόμα η φωτογραφία, αχνοφαίνεται και ένας καμπινές

Δεν είναι έξω αυτός;
Σπιτι σε χωριο ειναι ρε βαρεμενοι.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 20:16talaipwros έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 20:14Αν ανοίξει λίγο ακόμα η φωτογραφία, αχνοφαίνεται και ένας καμπινές
Δεν είναι έξω αυτός;

- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Την τελευταία φορά που ήμουν Αθήνα, έριχναν τα θεμέλια κάτι μαστόρια για να χτίσουν αυτό το οικοδόμημα. !!!

Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Δεν μπορεί να είσαι μετενσάρκωση του Περικλή. Μήπως ήσουν ένας από τους 5 εύφορους;relativer777 έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 21:10Την τελευταία φορά που ήμουν Αθήνα, έριχναν τα θεμέλια κάτι μαστόρια για να χτίσουν αυτό το οικοδόμημα. !!!
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Μπάααα... Καμία σχέση. Εγώ περαστικός ήμουν !!!Mansko έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 21:36Δεν μπορεί να είσαι μετενσάρκωση του Περικλή. Μήπως ήσουν ένας από τους 5 εύφορους;relativer777 έγραψε: ↑17 Οκτ 2020, 21:10Την τελευταία φορά που ήμουν Αθήνα, έριχναν τα θεμέλια κάτι μαστόρια για να χτίσουν αυτό το οικοδόμημα. !!!
Τους ρώτηξα τί σιάνουν και μου αποκρίθηκαν δύο μαστόρια ή ίσως να ήταν εργολάβοι, ότι σιάνουν Πώς το είπανε ? Ακρόβολι, μεσόβολι, θα σι γιλάσου δέν θυμούμαι πιά, πάνι βλέπς πουλά ιέτ απ' τούτινες !!!

Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Εμείς το μαζευαμε (σπαγαμε) τις ίδιες ώρες στα τύφλα.Νταρνάκας έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 21:30To μάζεμα του καπνού (ή "σπάσιμο" όπως το λένε, επειδή πιάνεις το καπνόφυλλο και σπάζεις το κοτσάνι του για να το μαζέψεις). Επειδή η εργασία αυτή ξεκινά από τις πολύ πρωινές ώρες (ξεκινούν να πάνε στο χωράφι από τις 2-3 το βράδυ, για να μην τους πιάσει δυνατός ήλιος ο οποίος μαραίνει τα καπνόφυλλα και κάνει δυσκολότερη την εργασία) έχουν τις γκαζόλαμπες για να βλέπουν όσο είναι νύχτα.Μηχανικός έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 21:03Κάποια γεωργική εργασία που δεν υπάρχει στην Μεσσηνία. Αλλιώς θα την ήξερα.Νταρνάκας έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 20:20Τις γκαζόλαμπες τις χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα σε κάποια μέρη, σε μία συγκεκριμένη γεωργική εργασία. Και στο χωριό μου τις χρησιμοποιούσαν μέχρι και πριν 15-20 χρόνια, αλλά εκείνη την εποχή περίπου εγκαταλείφθηκε τελείως η συγκεκριμένη καλλιέργεια κι έτσι σταμάτησε και η χρήση της γκαζόλαμπας.
Μπορείς να μαντέψεις ποια γεωργική εργασία είναι αυτή;
Το κόλπο ήταν ότι πήγαινε ο πατέρας από την ημέρα στο χωράφι που θα μαζευαμε έβλεπε την κατάσταση και μας έλεγε πόσα φύλα να κόβουμε από κάθε Κλάρα, 5-6 το πιο συνηθισμένο, και τα κόβαμε στα τύφλα, μόνο το φυτό διακριναμε στο σκοτάδι.
Οι πετρελαιολαμπες μετά τα 60ς που εξαπλώθηκε ο ηλεκτρισμός συνέχισαν να χρησιμοποιούνται σε μάντρα κι αγροτοκαλυβα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
You don't know me from the wind
You never will, you never did
I'm the little Jew who wrote the Bible
I've seen the nations rise and fall
I heard their stories heard 'em all
And love's the only engine of survival
You never will, you never did
I'm the little Jew who wrote the Bible
I've seen the nations rise and fall
I heard their stories heard 'em all
And love's the only engine of survival
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Για αυτή την εβδομάδα μάλλον. Γιατί σε παλιότερα σχόλιά σου θυμάμαι ότι έγραφες ως νέος.

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Ο 1ος μου υπολογιστής.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι ο Κυριάκος ο νέος Βενιζέλος;(ο παλιός)
από antaras » 27 Ιουν 2023, 20:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 302 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
27 Ιουν 2023, 20:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οικονόμου: Ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός από το να είσαι σε καροτσάκι
από Eθνικοκοινωνιστης » 10 Μαρ 2025, 15:19 » σε Κοινωνικά θέματα - 31 Απαντήσεις
- 855 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
12 Μαρ 2025, 18:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2023, 10:55 » σε Κοινωνικά θέματα - 822 Απαντήσεις
- 30045 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
11 Απρ 2025, 17:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είσαι αφελής αν είσαι πάντα καλά ή είσαι πάντα καλά αν είσαι αφελής;
από Filosofos555 » 23 Ιαν 2025, 00:04 » σε Φιλοσοφία - 0 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Filosofos555
23 Ιαν 2025, 00:04
-