Πόσο παλιός είσαι;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Πόσο παλιός είσαι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιουν 2018, 21:50

Beria έγραψε:
28 Ιουν 2018, 21:43
To 74,  μέχρι τον Αύγουστο, αν άκουγες Θεοδωράκη είχες επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα δι υπόθεσίν σου :)
Ακόμα και μετά την πτώση των χουνταίων ρε Μπέρια; :o
Έκανα θητεία τότε και δεν ξέρω τί γινόταν έξω.
Πάντως τα κατάφερα και πήρα άδεια στην ζούλα και ήμουν παρών στην πρώτη συναυλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 28 Ιουν 2018, 21:51

Στις 20/07/74 είδα τον πατέρα μου να κλαίει για πρώτη φορά, όταν αποχαιρέτησε τον αδελφό που επιστρατεύτηκε.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 28 Ιουν 2018, 21:55

Nandros έγραψε:
28 Ιουν 2018, 21:50
Beria έγραψε:
28 Ιουν 2018, 21:43
To 74,  μέχρι τον Αύγουστο, αν άκουγες Θεοδωράκη είχες επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα δι υπόθεσίν σου :)
Ακόμα και μετά την πτώση των χουνταίων ρε Μπέρια; :o
Έκανα θητεία τότε και δεν ξέρω τί γινόταν έξω.
Πάντως τα κατάφερα και πήρα άδεια στην ζούλα και ήμουν παρών στην πρώτη συναυλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
.
Γι αυτό λέω μέχρι τον Αύγουστο
Στις 23 Ιουλίου φώναξε ο Γκιζίκης τους πολιτικούς και μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει δεν πολυκουνιόταν κανείς.
Οπότε αν εξαιρέσεις ότι οι πιο νεαροί και θερμόαιμοι κάναν κάτι μαγκίτσες (το πιο συνηθισμένο ήταν αυτοκίνητα σταματημένα με ανοιχτές πόρτες να παίζουν Θεοδωράκη και Ντόιτσε Βέλλε) οι υπόλοιποι δεν είχαν πειστεί ότι είχε φύγει ο κίνδυνος.

υγ. Εζησα μια εξωπραγματική σκηνή στις 24 Ιουλίου στην Κοκκινιά, τη γειτονιά του παππού, αλλά θα την πούμε άλλη φορα :)
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 28 Ιουν 2018, 22:01

Beria έγραψε:
28 Ιουν 2018, 21:55
[
Οπότε αν εξαιρέσεις ότι οι πιο νεαροί και θερμόαιμοι κάναν κάτι μαγκίτσες (το πιο συνηθισμένο ήταν αυτοκίνητα σταματημένα με ανοιχτές πόρτες να παίζουν Θεοδωράκη και Ντόιτσε Βέλλε) οι υπόλοιποι δεν είχαν πειστεί ότι είχε φύγει ο κίνδυνος.
Υπήρχαν και πιο θερμόαιμοι.
Ξέρω κάποιους που την έκαναν ομαδική κοπάνα την νύχτα (επίστρατοι όντες) κι έψαχναν ΕΣΑτζήδες να τους δείρουν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 28 Ιουν 2018, 22:10

Θυμάμαι μας είχαν φωνάξει στο λόχο, όπου μετά από εντολή του Κονδύλη, θα έβγαζε ο Διοικητής λόγο για την Α' Ελληνική Δημοκρατία.

Στο τέλος του λόγου οι λοχίες μας υποχρέωσαν να φωνάζουμε "Ζήτω το Σύνταγμα". Αλλά δεν είχαμε ενημερωθεί σωστά και οι περισσότεροι φώναζαν "Ζήτω το 3ο Σύνταγμα Καλαμάτας".
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 29 Ιουν 2018, 00:39

NikosVy έγραψε:
28 Ιουν 2018, 22:10
Θυμάμαι μας είχαν φωνάξει στο λόχο, όπου μετά από εντολή του Κονδύλη, θα έβγαζε ο Διοικητής λόγο για την Α' Ελληνική Δημοκρατία.

Στο τέλος του λόγου οι λοχίες μας υποχρέωσαν να φωνάζουμε "Ζήτω το Σύνταγμα". Αλλά δεν είχαμε ενημερωθεί σωστά και οι περισσότεροι φώναζαν "Ζήτω το 3ο Σύνταγμα Καλαμάτας".
Θυμάσαι και 11 χρόνια αργότερα τον Κονδύλη, πώς συνέτριψε τους κινηματίες του βενιζελικού παταριού; :P

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 29 Ιουν 2018, 00:52

Νταρνάκας έγραψε:
28 Ιουν 2018, 19:05
Θυμάμαι σαν σε όνειρο κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 να σχηματίζονται ουρές έξω από ένα παντοπωλείο στη γειτονιά.
Εγώ ήμουν μέσα σε ένα λεωφορείο με την μάνα μου, είχαμε κατέβει στο Minion να πάρουμε κάτι κουβέρτες, στο λεωφορείο λοιπόν είχε ράδιο στα ηχεία και έβαζαν εμβατήρια και καλούσαν σε επιστράτευση. Ο κόσμος γύρω μου ήταν πανικοβλημένος.

Εικόνα
the end

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 29 Ιουν 2018, 01:09

Nandros έγραψε:
27 Ιουν 2018, 16:20
'

Τί δουλειά κάνουν;
Γανωματης και Παπλωματάς , το ήξερα διότι τους πρόλαβα. :lol:

Θα σου πω και ενα καλύτερο...Πρόλαβα οταν ακόμα πουλούσαν πλανωδιοι πάγο για παγωνιέρες (την πριν του Ηλεκτρικού Ψυγείου εποχή) :smt005:

Εικόνα
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 29 Ιουν 2018, 01:19

Δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά σουξέ των τελών 70s-αρχών 80s:

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 29 Ιουν 2018, 01:20

Beria έγραψε:
27 Ιουν 2018, 15:05
Εικόνα

Εικόνα

Ήμουν εκεί
Κάναμε τα σκοτωμένα παιδάκια από τους Τούρκους; τους Πέρσες; τους Βούλγαρους;
θα σας γελάσω

χαχαχαχαχαχαχα
σας γέλασα :)
Ημουν και εγω εκει. :lol::lol:

Ενας θείος μου ηταν ___________ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μας έβαλε όλα τα παιδιά στο αυτοκίνητο ξαδέλφους και ξαδέλφες και πήγαμε στο Καλλιμάρμαρο. :smt005:

Ομως στο Καλλιμάρμαρο εκείνα τα χρόνια είχα πάει περισσότερες φορες για άλλον λόγο.

"Disney on Ice" !! Παγοδρομίες στο Καλιμάρμαρο ! :lol:

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 29 Ιουν 2018, 02:10

Δράμα, στην συμβολή Μεγ. Αλεξάνδρου και Πλάτωνος. https://www.google.com/maps/@41.1554372 ... 312!8i6656

Ερειπωμένο σήμερα, αλλά μέναμε στον επάνω όροφο σε αυτο το σπίτι περίπου 1962-1964.
Μέναμε εκει διότι ειναι «δυο βηματα» απο το πατρικό της μάνας μας στην 29ης Σεπτεμβρίου.

Στο ισόγειο ηταν ο ονομαστός για την εποχή «Φούρνος του Αμερικάνου» .

Στα άσπρα κολωνάκια που φαίνονται, είχε σφηνώσει το κεφάλι μου και έγινε της τρελλής μέχρι να με απεγκλωβίσουν. :lol:

Μπροστά στο στο σπίτι θυμάμαι κάποια χρονιά είχαν ανάψει φωτιά και πήδούσαν πάνω απο της φλόγες του :lol: «αγιαννιού του φωταρά»
Εικόνα Φωτογραφία απο την εποχή εκείνη
Τα αδέλφια μου δεν θυμούνται οτι μέναμε εκει. Εγω ειμαι μεγαλύτερος και το θυμάμαι.

Αυτό ερειπωμένο κτίσμα στην 29ης Σεπτεμβρίου ήταν δημόσια βρύση. Ηταν καλοκαίρι και θα ήμουν 4 χρονών τότε και το ύψος της βρύσης ήταν ακριβώς όσο χωρούσε πάνω απο το κεφάλι μου - και γινόμουν μούσκεμα - έτσι για πλάκα. :lol:https://www.google.com/maps/@41.1558844 ... 312!8i6656

Λίγο πριν το τέρμα του δρόμου ειναι το πατρικό της μάνας μας. Θυμάμαι οτι απο την οικία του παππού και της γιαγιάς έβλεπα στο βάθος το Νοσοκομείο της Δραμας.

Εικόνα Με την αδελφή μου και ενα ξάδελφο στον κήπο του πατρικού.

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 29 Ιουν 2018, 08:18

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
29 Ιουν 2018, 01:09
Πρόλαβα οταν ακόμα πουλούσαν πλανωδιοι πάγο για παγωνιέρες (την πριν του Ηλεκτρικού Ψυγείου εποχή) :smt005:

Εικόνα
Το εργοστάσιο της ΦΙΞ στη Συγγρού πούλαγε παγοκολώνες .
Είχε μια πορτούλα μέση φάτσα και συνεχώς βρίσκονταν τύποι με καρότσια και φόρτωναν πάγο για να τον πουλήσουν σε σπίτια και μαγαζιά.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 29 Ιουν 2018, 19:36

Athina__P έγραψε:
    28 Ιουν 2018, 19:08
    Daje, σε φόρμα!

Και η φωτό πριν οι γυναίκες μεταλλαχθούν σε νέο είδος, ολίγον πλαστικό.

Λοιπόν, την εποχή που ήμανε κοριτσάκι έβλεπα αυτό τον άντρα στη μεγάλη οθόνη και αναρωτιόμουνα αν θα με κρατούσε αγκαλιά μελλοντικά κανένας τόσο σέξι.

Εικόνα

:g030:

Ε, λοιπόν δεν έχω παράπονο. :003::003: Αυτό που θέλεις πολύ έρχεται και σε βρίσκει που λέει και αυτό που λένε.

Τώρα βλέπω βέβαια κάτι τέτοιους και είναι σαν παιδάκια μου. Τόπο στα νιάτα! :003:
    Παρα πολυ καλο γουστο.
    Οταν ημουν πιτσιρικας, ηταν ενας απο τους 3 που πραγματικα "ζηλευα", υπο την εννοια οτι θα ηθελα να ημουν ιδιος εμφανισιακα. (οι αλλοι 2 ηταν ο Rob Lowe κι εκεινος ο ξανθος στο Saved by the bell!)
    Παντως ο big blue γερασε ασχημα (εμφανισιακα).
    https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
    Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
    Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
    shrike
    Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 29 Ιουν 2018, 19:39

Nandros έγραψε:
    28 Ιουν 2018, 20:26
    shrike έγραψε:
    28 Ιουν 2018, 19:33
    Νταρνάκας έγραψε:
    28 Ιουν 2018, 19:05
    Θυμάμαι σαν σε όνειρο κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 να σχηματίζονται ουρές έξω από ένα παντοπωλείο στη γειτονιά.
    Κι εγώ τον πατέρα μου, 37 χρονών τότε, να τρέχει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να δει αν τον έχουν καλέσει και δεν το πήρε είδηση.

Το τι άκουσε απ' τη μάνα μου μετά γι' αυτό που έκανε... :lol:
    Και τί να έκανε ο δυστυχής ρε shrike; Είχε γίνει επιστράτευση και κανείς πλην των τότε γερόντων, που έζησαν το '40, δεν ήξερε τί ακριβώς παίζει.
    Δύσκολο θα ήταν να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί για λιποταξία εν καιρώ επιστρατεύσεως; Ξέρεις πόσες βεβαρημένες ποινές είχαν επιβληθεί τότε, λόγω του "εν καιρώ επιστρατεύσεως", ακόμα και μετά την χούντα;
    Τί ήθελε να κάνει η μητέερα σου;
    .
    Ε, εντάξει. Ήταν και πολύ τυπολάτρης και "αστυνομόφοβος" ο πατήρ, γι' αυτό και η αντίδραση της μητρός. :wink

Άβαταρ μέλους
    shrike
    Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 29 Ιουν 2018, 19:43

Saliveros έγραψε:
    29 Ιουν 2018, 08:18
    Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
    29 Ιουν 2018, 01:09
    Πρόλαβα οταν ακόμα πουλούσαν πλανωδιοι πάγο για παγωνιέρες (την πριν του Ηλεκτρικού Ψυγείου εποχή) :smt005:

Εικόνα
    Το εργοστάσιο της ΦΙΞ στη Συγγρού πούλαγε παγοκολώνες .
    Είχε μια πορτούλα μέση φάτσα και συνεχώς βρίσκονταν τύποι με καρότσια και φόρτωναν πάγο για να τον πουλήσουν σε σπίτια και μαγαζιά.
    Πάγο παίρναμε κι εμείς από τα Μουδανιά, κάθε φορά που πηγαίναμε στο κτήμα προ-σπιτιού.

Στο μεταξύ, αυτό που έβαλε ο Ελβετός Τραπεζίτης μού θύμισε (2 σε 1) δύο συσκευές/έπιπλα από το σπίτι του παππού μου στο χωριό.
    Εκείνη την μίνι-δεξαμενή με το βρυσάκι που είχαν στον τοίχο για να πλένουν χέρια, πρόσωπο να ξυρίζονται κλπ.
    Και τα "φανάρια", τα... ψυγεία εποχής, με τη σήτα για τις μύγες μπροστά, που τα βάζανε συνήθως στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
      Απαντήσεις
      Προβολές
      Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών