Η πνευματικη ή σωματικη κοπωση ειναι χειροτερη;
Η πνευματικη ή σωματικη κοπωση ειναι χειροτερη;
Κατα τη γνωμη μου η πνευματικη κοπωση κανει τον ανθρωπο να αισθανεται σαν αρρωστος ή σαν να μην εχει κοιμηθει για μερες. Η σωματικη κοπωση ομως που προερχεται απο γυμναστικη ή χειρονακτικη εργασια, εκτονωνει τον ανθρωπο. Υπαρχει ικανοποιηση στον καματο της μερας, αλλα και αυτη αν λειπει, ειναι ενα πιο διαχειρισιμο ειδος κοπωσης η σωματικη. Λες κουραστηκα, αλλα ειμαι καλα.
Re: Η πνευματικη ή σωματικη κοπωση ειναι χειροτερη;
το χειρότερο είναι η πνευματική κόπωση, όταν έχεις να κάνεις χειρωνακτική εργασία. δεν είναι τυχαίο που εργάτες γης, οικοδόμοι κλποί άνθρωποι χωρίς προοπτική, πριν ή κατά την διάρκεια του μεροκάματου έπιναν αλκοόλ να βρουν λίγη δύναμη.
-
Γιατι πρεπει να μπουν σε ζυγαρια;
Εξισου ασχημες ειναι και οι δυο.
Εξισου ασχημες ειναι και οι δυο.
Να προστεθεί στην ερώτηση και η σεξουαλική κόπωση.
Οι άνθρωποι έχουν τρεις δυνάμεις η οποία μια υπερισχύει
Σπάνια οι δύο
Πιο σπάνια κι οι τρεις.
Σωματική, ψυχική,πνευματική
Οι τρεις όταν υπέρ ισχύουν μιλάμε για Αγίους, πολιτικούς,καλλιτέχνες κτλ κτλ
Οι απλοί εμείς έχουμε είτε δυνατότερη τη σωματική και δεν υπερισχύει η πνευματική ή το αντίθετο
Ή εχουμε ψυχική και δεν υπερισχύει η πνευματική ή η σωματική
Κτλ κτλ κτλ
Παράδειγμα
Από πάντα ως τώρα ο πατέρας μου είναι δυνατός. Σκάβει περπατάει στη κυριολεξία τη μισή Θεσσαλονίκη με τα πόδια στα νιάτα του έχει φωτο σήκωνε δύο τον καθένα από το ένα του χέρι ψηλά τουλάχιστο εβδομήντα κιλά ο καθένας
Πας να του πεις κάτι πνευματικό.... κολλάει. Κουραζεται φεύγει
Η μάνα, πνευματικότητα. Αλλά δεν αντέχει ψυχικά ουφ και ουφ
Μίλα της για ΝΑΤΟ, ΕΕ, και το Χριστό και σου αναλύει όλη την ιστορία
Πες της θα κρατήσεις το σκυλάκι μια μέρα παει θα πάθει κατάθλιψη
Αυτά μου τα είπε ιερομόναχος ψυχολογος
Σπάνια οι δύο
Πιο σπάνια κι οι τρεις.
Σωματική, ψυχική,πνευματική
Οι τρεις όταν υπέρ ισχύουν μιλάμε για Αγίους, πολιτικούς,καλλιτέχνες κτλ κτλ
Οι απλοί εμείς έχουμε είτε δυνατότερη τη σωματική και δεν υπερισχύει η πνευματική ή το αντίθετο
Ή εχουμε ψυχική και δεν υπερισχύει η πνευματική ή η σωματική
Κτλ κτλ κτλ
Παράδειγμα
Από πάντα ως τώρα ο πατέρας μου είναι δυνατός. Σκάβει περπατάει στη κυριολεξία τη μισή Θεσσαλονίκη με τα πόδια στα νιάτα του έχει φωτο σήκωνε δύο τον καθένα από το ένα του χέρι ψηλά τουλάχιστο εβδομήντα κιλά ο καθένας
Πας να του πεις κάτι πνευματικό.... κολλάει. Κουραζεται φεύγει
Η μάνα, πνευματικότητα. Αλλά δεν αντέχει ψυχικά ουφ και ουφ
Μίλα της για ΝΑΤΟ, ΕΕ, και το Χριστό και σου αναλύει όλη την ιστορία
Πες της θα κρατήσεις το σκυλάκι μια μέρα παει θα πάθει κατάθλιψη
Αυτά μου τα είπε ιερομόναχος ψυχολογος
Κι άρα καθένας κουράζεται πνευματικά ή σωματικά ή ψυχικά ανάλογα
Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 23:44Κατα τη γνωμη μου η πνευματικη κοπωση κανει τον ανθρωπο να αισθανεται σαν αρρωστος ή σαν να μην εχει κοιμηθει για μερες. Η σωματικη κοπωση ομως που προερχεται απο γυμναστικη ή χειρονακτικη εργασια, εκτονωνει τον ανθρωπο. Υπαρχει ικανοποιηση στον καματο της μερας, αλλα και αυτη αν λειπει, ειναι ενα πιο διαχειρισιμο ειδος κοπωσης η σωματικη. Λες κουραστηκα, αλλα ειμαι καλα.
Νομίζω είσαι σωματικός τύπος.

- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Το πνεύμα αλληλεπιδρά με το σώμα. Οπότε και οι 2 κοπώσεις φθίρουν εξίσου τον άνθρωπο.
Κατ εμέ όμως η πνευματική είναι ένα σκαλί πιο πάνω.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα από το να νιώθεις πνευματική κόπωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ψυχική νόσο. Καρκίνος της ψυχής. Ότι χειρότερο. Κατάρα πραγματική. Όυτε στους εχθρούς σας τέτοια να μην ευχηθείτε ποτέ.
Κι αν ποτέ συναναστραφείτε με άνθρωπο που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, δείξτε ανοχή και βοηθείστε τον πρόθυμα..
Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα από το να νιώθεις πνευματική κόπωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ψυχική νόσο. Καρκίνος της ψυχής. Ότι χειρότερο. Κατάρα πραγματική. Όυτε στους εχθρούς σας τέτοια να μην ευχηθείτε ποτέ.
Κι αν ποτέ συναναστραφείτε με άνθρωπο που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, δείξτε ανοχή και βοηθείστε τον πρόθυμα..
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Αν αντιληφθείς ότι ο άλλος δε σηκώνει πνευματικά αποφεύγεις να του λες άλλωστε τζάμπα τα λες,γιατί να τον κουράζεις; Φαίνεται αυτό
Αν ο ίδιος πάει να διαβάσει και δε μπορεί ας μη το κάνει πονοκέφαλος θα τον πιάσει
Δεν είναι χειρότερο να κουραζεσε σφουγγαριζοντας ένα δωμάτιο μόνο; Αλλά να διαβάζεις ένα κάρο βιβλία
Αυτό βλέπω στη μάνα μου συν το ψυχικό της. Δε μπορεί πολλά πολλά κι ιδίως τους καφέδες και να μιλάνε για κουρτίνες.
Αν ο ίδιος πάει να διαβάσει και δε μπορεί ας μη το κάνει πονοκέφαλος θα τον πιάσει
Δεν είναι χειρότερο να κουραζεσε σφουγγαριζοντας ένα δωμάτιο μόνο; Αλλά να διαβάζεις ένα κάρο βιβλία
Αυτό βλέπω στη μάνα μου συν το ψυχικό της. Δε μπορεί πολλά πολλά κι ιδίως τους καφέδες και να μιλάνε για κουρτίνες.
Εσύ αντέχεις ψυχικά νομίζωlonelyrider έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 01:22Το πνεύμα αλληλεπιδρά με το σώμα. Οπότε και οι 2 κοπώσεις φθίρουν εξίσου τον άνθρωπο.

Αυτό είναι mix, δεν ειναι απόλυτο. Δηλαδή αν εμένα μου πεις σφουγγάρισε, θα έχω κουραστεί πριν πιάσω τη σφουγγαρίστρα, αλλά αν μου πεις να πάω να κλαδέψω, το κάνω για ώρες, επειδή κατά κάποιον τρόπο μου αρέσει να βλέπω το αποτέλεσμα, να ειμαι έξω στον καθαρό αέρα και γενικά δεν με πειράζει η διαδικασία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν στην πραγματικότητα βαρεθεί εντελώς το σπίτι, ίσως και γενικά αυτό που συμβαίνει και γύρω από το σπίτι σε κοντινή απόσταση, στη γειτονιά τους, αλλά δεν το συνειδητοποιούν.
Επίσης, εργασίες όπως η οικοδομή είναι κοπιαστικές γιατί δεν είμαστε φτιαγμένοι ούτε για τέτοια ζωή. Οι αγροτικές εργασίες είναι εποχιακές.
Οι αγροτικές εργασίες πάλι έχουν άλλο ζόρι, ειδικά αν γίνονται κάτω από τον ήλιο.
Η κίνηση είναι κομμάτι της γενικοτερης υγείας, να ο Τζίμι Κάρτερ είναι ερασιτέχνης οικοδόμος και ο πιο γερός και μακροβιότερος από όλους τους πρώην προέδρους. Βρήκε κάτι που γουστάρει και το έκανε χόμπι. Χόμπι όμως, δεν καταπόνησε τον εαυτό του υπερβολικά. Έχω τέτοιους στην οικογένεια, οι άλλοι βγήκαμε... όχι ιδιαίτερα γεροί.
Πάντως με ξεκουράζει και μου δίνει ενέργεια να κάνω κάτι χειρωνακτικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 11 Απρ 2019, 07:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Eθνικοκοινωνιστης
μακραν η πνευματικη
παντα η σωματικη προερχεται απο την πνευματικη
παντα η σωματικη προερχεται απο την πνευματικη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 11 Απρ 2019, 08:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Η σωματική. Στην πνευματική όσο και να ζορίζεσαι μπορείς να λειτουργείς. Όχι στα ίδια επίπεδα αλλά λειτουργείς. Στην σωματική δεν αντέχεις. Καταρρέεις.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Καμία από τις δύο μπροστά στην "κόπωση" της αναγκαστικής αεργίας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι οι Νεοδημοκρατες η χειρότερη φάρα της κοινωνίας;
από Μαδουραίος » 29 Φεβ 2024, 14:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 40 Απαντήσεις
- 851 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης