Επαγγελματίες ετών 30+
Επαγγελματίες ετών 30+
Έχετε παρατηρήσει γύρω σας ότι είναι η δική μας σειρά αυτοί που είμαστε το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας;
Είμαστε αυτά τα επαγγέλματα που μας πήγαιναν όταν ήμασταν παιδιά. Σε οποιοδήποτε επάγγελμα.
Θες γιατρό; Θες μανάβη; Θες κτηνίατρο; Θες μηχανικό; Θες δάσκαλο;
Εδώ είμαστε.
Μου ρθε φλασιά σήμερα που πήγα σε έναν καινούριο κτηνίατρο εδώ που μένω και κοίταξα πρώτα το βιογραφικό του και ήταν συνομήλικος με εμένα.
wtf?
Και πώς να του μιλήσω τώρα; Στον ενικό ή στον πληθυντικό;
Εγώ του μίλησα στον ενικό τελικά και αυτός στον πληθυντικό ως σωστός επαγγελματίας. Αισθάνθηκα άσχημα. Έπρεπε να κρατήσω κι εγώ ίσες αποστάσεις αλλά μετά ήταν αργά να το γυρίσω στον πληθυντικό.
Αλλά έλα ρε φίλε θα μπορούσες να είσαι συμμαθητής μου. Μεταξύ μας τώρα;
Και μετά που το σκέφτηκα καλύτερα συνειδητοποίησα ότι στα περισσότερα επαγγέλματα συναντώ συνομήλικούς μου πλέον.
Είμαστε αυτοί που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας από οποιαδήποτε θέση.
Είναι η δική μας σειρά.
Make sense αυτό που λέω;
Είμαστε αυτά τα επαγγέλματα που μας πήγαιναν όταν ήμασταν παιδιά. Σε οποιοδήποτε επάγγελμα.
Θες γιατρό; Θες μανάβη; Θες κτηνίατρο; Θες μηχανικό; Θες δάσκαλο;
Εδώ είμαστε.
Μου ρθε φλασιά σήμερα που πήγα σε έναν καινούριο κτηνίατρο εδώ που μένω και κοίταξα πρώτα το βιογραφικό του και ήταν συνομήλικος με εμένα.
wtf?
Και πώς να του μιλήσω τώρα; Στον ενικό ή στον πληθυντικό;
Εγώ του μίλησα στον ενικό τελικά και αυτός στον πληθυντικό ως σωστός επαγγελματίας. Αισθάνθηκα άσχημα. Έπρεπε να κρατήσω κι εγώ ίσες αποστάσεις αλλά μετά ήταν αργά να το γυρίσω στον πληθυντικό.
Αλλά έλα ρε φίλε θα μπορούσες να είσαι συμμαθητής μου. Μεταξύ μας τώρα;
Και μετά που το σκέφτηκα καλύτερα συνειδητοποίησα ότι στα περισσότερα επαγγέλματα συναντώ συνομήλικούς μου πλέον.
Είμαστε αυτοί που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας από οποιαδήποτε θέση.
Είναι η δική μας σειρά.
Make sense αυτό που λέω;
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Re: Επαγγελματίες ετών 30+
ναι αλλά εσυ σνόμπαρες τους συμμαθητες σου ειχες πει Μπιζελι. και απο την άλλη ζητας και θες οικειότητα ;

ναι, μεγάλωσες-
Δεν τους σνόμπαρα. Απλά είχα άλλα ενδιαφέροντα. Το παραδέχθηκα ότι έφταιγα εγώ.κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 21:23ναι αλλά εσυ σνόμπαρες τους συμμαθητες σου ειχες πει Μπιζελι. και απο την άλλη ζητας και θες οικειότητα ;
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.
Έχω συγκλονιστεί από αυτήν μου την διαπίστωση.

Για ποιο λόγο, πήρατε άλλη παιδεία, καλύτερη; Το αντίθετο θα έλεγα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 21 Μάιος 2018, 21:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end
Όχι ρε φίλε δεν το λέω από αυτήν την άποψη. Ποιος πήρε την καλύτερη παιδεία; Δεν ξέρω.
Αλλά σας γεμίζουμε το μάτι γενικότερα ή σας φαινόμαστε πολύ νέοι χωρίς την απαραίτητη εμπειρία ακόμα;
Εγώ ας πούμε που πήγα σε αυτόν τον κτηνίατρο σήμερα σαν πολύ νέος μου φάνηκε. Λέω θα ξέρει τι κάνει τώρα; Γιατί έχω συνηθίσει σε κάποια επαγγέλματα να βλέπω μεγαλύτερους.
Αλλά μετά σκέφτηκα δεν θα ήθελα να σκέφτονται το ίδιο και για μένα.
Άλλωστε σκέφτηκα μπορεί να μην έχει την απαραίτητη εμπειρία ακόμα αλλά να ήταν αριστούχος μαθητής/φοιτητής και να κόβει το μυαλό του.
Έτσι δεν είναι;
Αυτό που ρώτησες δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά συμπεριφοράς, το ίδιο συνέβαινε και με την γενιά μου... άλλοι σοβαροί επαγγελματίες και άλλοι παπατζήδες.bizeli έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 21:39Όχι ρε φίλε δεν το λέω από αυτήν την άποψη. Ποιος πήρε την καλύτερη παιδεία; Δεν ξέρω.
Αλλά σας γεμίζουμε το μάτι γενικότερα ή σας φαινόμαστε πολύ νέοι χωρίς την απαραίτητη εμπειρία ακόμα;
Εγώ ας πούμε που πήγα σε αυτόν τον κτηνίατρο σήμερα σαν πολύ νέος μου φάνηκε. Λέω θα ξέρει τι κάνει τώρα; Γιατί έχω συνηθίσει σε κάποια επαγγέλματα να βλέπω μεγαλύτερους.
Αλλά μετά σκέφτηκα δεν θα ήθελα να σκέφτονται το ίδιο και για μένα.
Άλλωστε σκέφτηκα μπορεί να μην έχει την απαραίτητη εμπειρία ακόμα αλλά να ήταν αριστούχος μαθητής/φοιτητής και να κόβει το μυαλό του.
Έτσι δεν είναι;
the end
Ειναι οπως στο σεξ.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Οκ εντάξει παίζει ρόλο και η ευσυνειδησία του καθενός αλλά παίζει ρόλο και η εμπειρία ρε φίλε.
Εσύ σε ποιον γιατρό θα πήγαινες;
Σε αυτόν που μόλις πήρε το πτυχίο του ή σε αυτόν που έχει 5.000 εγχειρήσεις στο ενεργητικό του;
Εξυπακούεται πως είναι η δική μας σειρά. Αυτό που εκφράζεις ως κεντρική ιδέα είναι απλά το αυτονόητο.
Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν αρκετοί 30 πλας που δεν δουλεύουν και μένουν με οικογένειες, ή συντηρούνται από αυτές και λοιπές προβληματικές καταστάσεις.
Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν αρκετοί 30 πλας που δεν δουλεύουν και μένουν με οικογένειες, ή συντηρούνται από αυτές και λοιπές προβληματικές καταστάσεις.
Εντάξει γίνεσαι υπερβολικά μελοδραματική. Καμία συγκεκριμένη γενιά δεν αναλαμβάνει μόνη της ένα τέτοιο βάρος. Οι γενιές επικαλύπτονται στην παραγωγή για ένα διάστημα. Οι παλαιότεροι ακόμα είναι στην παραγωγή και συνυπάρχουμε μαζί τους. Και από πίσω υπάρχουν και οι 20αρηδες και κάτι, που κάνουν τώρα τα πρώτα βήματα. Και άλλοι δουλεύουν και από πιο νωρίς, πριν τα 20.
Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα στον καταμερισμό της εργασίας.
Το «η δική μας σειρά» δεν πολυστέκει. Το πχόρουμ έχει πολλές σειρές
Ηλικία πχορουμιτών

Τη μεγάλη εβδομάδα εγχειρίστηκα για κοίλη, δεν τον διάλεξα τον γιατρό ούτε ήξερα πόσες εγχειρήσεις έχει κάνει... 35άρης ήταν. Πάντως εξέπνεε εμπιστοσύνη, μια χαρά τα πήγαμε.
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επαναφορά τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες
από πήζον bot » 29 Μάιος 2023, 13:10 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
29 Μάιος 2023, 13:15
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 287 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
15 Ιουν 2024, 21:56
-
- 18 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από exiledd
10 Δεκ 2024, 21:42
-
-
Νέα δημοσίευση Επιστρέφουν τ' αντικειμενικά κριτήρια για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες.
από Kauldron » 01 Νοέμ 2023, 21:42 » σε Εσωτερική Πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 453 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
01 Νοέμ 2023, 22:20
-