ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 19 Ιουν 2018, 07:42

θελω πληροφοριες για τις ρημαδοσχολες σας διοτι το παλληκαρι μου εξεφρασε την επιθυμια .
Αναλυτικα παρακαλω καισυντομα διοτι πρεπει να λαβω τις αποφασεις μου.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 19 Ιουν 2018, 07:43

θα προτιμηθουν καθηγητες και κοσμητορες ,την κορη την βολεψαμε απο αλλο φορουμ.
Χασαμε και τον Φοσιλι ,που να σερνεται αυτος?

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 08:07

Για Αθήνα που ξέρω, η καλύτερη επιλογή είναι το τμήμα του ΕΚΠΑ. Μετά πας σε ΠΑΠΕΙ και ΟΠΑ.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2018, 08:31

perseus έγραψε:
19 Ιουν 2018, 07:42
θελω πληροφοριες για τις ρημαδοσχολες σας διοτι το παλληκαρι μου εξεφρασε την επιθυμια .
Όταν λες πληροφορικάριος, τί εννοείς; Λες για εκείνους που ανήκουν στο IT, ή το λες για όλους; Το παιδί σε τί έχει έφεση, γενικά τι θέλει να κάνει ξέρεις ακριβώς;

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 19 Ιουν 2018, 13:46

perseus έγραψε:
19 Ιουν 2018, 07:42
Ποιος είναι ο στόχος; Αλλο το να κάνεις σπουδές σε βάθος με προοπτικές εξέλιξης κι άλλο το να εξασφαλίσεις απλά ένα επάγγελμα. Δηλαδή αν είναι να τρως τα χρόνια σου για να πάρεις ένα πτυχίο για να δουλέψεις απλός πληροφορικάριος, και μετά να πρέπει να παρουσιάζεις ένα πορτφόλιο με έργα σου για να βρίσκεις δουλειές, δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να πας σε σχολή ή να παρακολουθήσεις ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα. Οι πανεπιστημιακές σχολές βέβαια είναι δωρεάν. Μια ιδιωτική θα την πληρώσεις, αλλά μπορείς να τελειώσεις ακόμα και σε μερικούς μήνες και να μπεις στην αγορά εργασίας.

Εγώ για τη δουλειά μου, που στο εξής διαμορφώνεται σε webmarketing consultant, για να καλύψω το μέρος web αποφάσισα να πάρω ένα ταχύρρυθμο δίπλωμα πληροφορικάριου. Είμαι Γαλλία βέβαια, αλλά αν θες έτσι να έχεις μια ιδέα είναι αυτό https://www.meformerenregion.fr/trouver ... ion=881794

Είναι a la carte κι αν τα πάρεις όλα τα modules πάει 390 ώρες (250 στο κέντρο εκπαίδευσης και 140 σε επιχείρηση). Θα είμαστε 8 άτομα στην αίθουσα. Τα modules που σκέφτομαι να πάρω θα μου κοστίσουν πανω κάτω 3000Ε.

Έχω συγκεκριμμένο στόχο. Δηλαδή εκτός από επαγγελματικό consulting, να μπορώ να στήσω και μια πλατφόρμα αμέσως αν ο πελάτης τη χρειαζεται (site, eshop κλπ).

Για παράδειγμα, τις προάλλες βάζει ο Akirav ένα θέμα αν κάποιος μπορεί να στήσει site με κρατήσεις για σκάφη. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσα να εξασφαλίσω και την πλατφορμα και το consulting. Οι δουλειές αυτού του τύπου είναι οι καλύτερες.

Για αυτό λέω. Ξεκαθαρίστε με το παλικάρι ποιος είναι ο στόχος. Λόγω και της κακής οικονομίας της Ελλάδας, προέχει το να έχεις δουλειά γρήγορα κι όχι να ταλαιπωρείσαι επί χρόνια για ενα πτυχίο. Αυτά ήταν στα 80'ς.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 13:53

Δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί κανείς να βγει στην αγορά εκτός αν υπάρχει θέμα κυριολεκτικά επιβίωσης.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 19 Ιουν 2018, 13:55

Και με αυτό το ταχύρυθμο θα στήνεις πλατφόρμα άμεσα; Είσαι βέβαιος;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Φινγκόλφιν
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φινγκόλφιν » 19 Ιουν 2018, 13:57

Τα ταχύρυθμα είναι καλά αν θες να κάνεις απλά πράγματα και ίσως μια μέτρια ή ακόμα και καλή δουλειά, αλλά αν θέλει το παιδί να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο πρέπει να σπουδάσει κανονικά. Η πληροφορική είναι επιστήμη.

Άβαταρ μέλους
lafkiotis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lafkiotis » 19 Ιουν 2018, 14:05

Πες του να την χεσει (με το συμπαθειο) την πληροφορικη. Δεν πληρωνει πια.

Εχουνε μπει εκατομμυρια ινδοι και κινεζοι και κατεβαζουν τις τιμες στους μισθους. Σε μια 10ετια θα ειναι ακομα χειροτερα.

Ας παει να μαθει μια τεχνη (υδραυλικος/ηλεκτρολογος) και να ξεχασει "τα κομπιουτερς και τους αριθμους"
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιουν 2018, 14:13

lafkiotis έγραψε:
19 Ιουν 2018, 14:05

Εχουνε μπει εκατομμυρια ινδοι και κινεζοι και κατεβαζουν τις τιμες στους μισθους. Σε μια 10ετια θα ειναι ακομα χειροτερα.

Ας παει να μαθει μια τεχνη (υδραυλικος/ηλεκτρολογος) και να ξεχασει "τα κομπιουτερς και τους αριθμους"
Οι τέχνες πληρώνουν καλά όσο είσαι νέος, έχεις υπολογίσει όμως τυχόν διαφυγόντα κέρδη από σακατεμα; Δεν είναι αμελητέα πιθανότητα. Και αυτό επηρεάζει και την υπόλοιπη ζωή σου, δεν είναι μόνο τα λεφτά.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 19 Ιουν 2018, 14:27

Φινγκόλφιν έγραψε:
19 Ιουν 2018, 13:57
Η πληροφορική είναι επιστήμη.
Θα συμφωνησω, χρειαζεται και θεωρητικο υποβαθρο, αλγοριθμοι και γνωση μαθηματικων. Εκτος Αθηνας, καλο τμημα ειναι στην Κρητη και το ΤΜΗΥΠ στην Πατρα, που ειναι και το παλιοτερο στην Ελλαδα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2018, 14:28

Spiros252 έγραψε:
19 Ιουν 2018, 13:55
Και με αυτό το ταχύρυθμο θα στήνεις πλατφόρμα άμεσα; Είσαι βέβαιος;
Αν είναι ακόμα ανήλικος και θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική σαν επιστήμη, την πλατφόρμα που εννοεί ο μεκ την στήνει χωρίς σεμινάριο. Η πληροφορική είναι επιστήμη και τέχνη μαζί, πρέπει να σε τραβάει η αλλαγή, να είσαι φίλος με το μάταιο, να μην σε πειράζει να κανιβαλίζεις γνώσεις/ιδέες/πράγματα. Αν απλά θέλει να βγάλει κάποιος χρήματα ασχολούμενος με τον χώρο γενικά, ένα πτυχίο στα οικονομικά και σεμινάρια μετά στα τεχνικά είναι πιο λογικός δρόμος νομίζω.

Δεν νομίζω οτι ειναι για όλους η τεχνολογία γενικά, πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν καλοί και να κατέχουν την τέχνη τους όσο μεγαλώνουν, να αποκτούν την αίσθηση της αυθεντίας, η τεχνολογία δεν έχει τέτοια, είμαστε στην αρχή και κάθε μέρα το αντικείμενο μεγαλώνει πολύ.

wirth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wirth » 19 Ιουν 2018, 14:30

Εγώ πιστεύω ότι από σχολές πληροφορικής αν μιλάμε για το 4ο επιστημονικό πεδίο όλες είναι καλές αυτές που εχουν τίτλο Πληροφορικής. Επίσης το επιστήμης υπολογιστών στην Κρήτη.

Επειδή τελείωσα Παπει πληροφορική έχω ιδιαίτερη συμπάθεια σε αυτό το τμήμα. Έχει καλούς καθηγητές στα μαθήματα δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Δεν ξέρω αν το πρακτικό μέρος έγινε καλύτερο αλλά και μόνο με το θεωρητικό αν είσαι ορεξατος βγαίνεις καλός θέλεις δεν θέλεις. Πολλά μαθηματικά βέβαια και υψηλό επίπεδο δύσκολοι καθηγητές για βαθμούς στάνταρ μικρός βαθμός πτυχίου.

Βέβαια αλλά τμήματα μπορεί να είναι καλύτερα οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Γενικά πάντως όλα τα τμήματα αυτά έχουν σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και επίπεδο.

Έχω και εγώ ανηψιο. Του έχω προτείνει αυτα της Αθήνας Πειραιά Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Και μετά όλα τα άλλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wirth την 19 Ιουν 2018, 15:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Είμαι καλος συνομιλητής όταν νομίζω ότι είμαι καλύτερος συνομιλητής η οταν οι άλλοι δεν νομίζουν οτι είναι καλύτεροι συνομιλητές.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 19 Ιουν 2018, 14:34

lafkiotis έγραψε:

Ας παει να μαθει μια τεχνη (υδραυλικος/ηλεκτρολογος) και να ξεχασει "τα κομπιουτερς και τους αριθμου
ς"
Σωστός - αλλά όλοι είναι γατόνια και γουστάρουν μόνο κλιματιζόμενα γραφεία και χαλαρότητα -μπραντς και συσκέψεις - έχουν φοβερές ιδέες για σταρτ απ και χοντρό άνετο κονόμι και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν με μπασκλαρίες δουλειές .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2018, 14:40

Αγις έγραψε:
19 Ιουν 2018, 14:34
lafkiotis έγραψε:

Ας παει να μαθει μια τεχνη (υδραυλικος/ηλεκτρολογος) και να ξεχασει "τα κομπιουτερς και τους αριθμου
ς"
Σωστός - αλλά όλοι είναι γατόνια και γουστάρουν μόνο κλιματιζόμενα γραφεία και χαλαρότητα -μπραντς και συσκέψεις - έχουν φοβερές ιδέες για σταρτ απ και χοντρό άνετο κονόμι και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν με μπασκλαρίες δουλειές .
ναι, καλά κρασιά. Τα θυμάμαι να τα λέει ο Τρίτσης απο τότε που ήμουν παιδί αυτά.
Δεν έγινε τώρα αυτό, και η προηγούμενη γενιά έτσι είναι, τσακωμένοι με τα κατσαβίδια. Γενικά δεν πιάνουμε τανάλιες ή κονσόλες, είμαστε γενιά χρηστών, δεν φτιάχνουμε πράγματα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών