Αλλαγές..
Αλλαγές..
Κατά τη γνώμη σας μπορεί κάποιος ν' αλλάξει συμπεριφορά, νοοτροπία ή χαρακτήρα; ή είναι γραμμένα στο dna μας;
Εσείς προσωπικά έχετε κάνει κάποια αλλαγή στον εαυτό σας εσωτερικά;
Δεν αναφέρομαι σε αλλαγές εμφάνισης κτλ
Εσείς προσωπικά έχετε κάνει κάποια αλλαγή στον εαυτό σας εσωτερικά;
Δεν αναφέρομαι σε αλλαγές εμφάνισης κτλ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Re: Αλλαγές..
Οι εμπειρίες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας, η πείρα σε βοηθάει να διαχειρίζεσε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής κι αρα αλλάζει ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας
Η ψυχή όχι όμως μένει η ιδια. Φαινεται ότι αλλάζει λόγω των καταστάσεων
Η ψυχή όχι όμως μένει η ιδια. Φαινεται ότι αλλάζει λόγω των καταστάσεων
Οι εμπειρίες ναι σίγουρα διαμορφώνουν κι άλλο τον χαρακτήρα μας. Πόσο όμως; θα μπορούσε ένας οξύθυμος άνθρωπος να είναι πιο ήρεμος;ένας ανεύθυνος πιο υπεύθυνος;ένας τσιγκούνης πιο ανοιχτοχέρης; ένας μίζερος πιο αισιόδοξος;
Έχεις κάνει εσύ κάποια τέτοια αλλαγή στον εαυτό σου;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ναι θα μπορούσαν από ότι βλέπω γύρω μου ετσι όπως τα γράφεις
Προσωπικα έχω αλλάξει, η ψυχή ιδια είναι, αλλά εχω αλλάξει πχ στο θέμα να γίνω πιο υπεύθυνη απέναντι πχ σε ατομα δικά μου όπως γονεις, διότι βρέθηκα μακρια τους και κατάλαβα πολλα πράγματα, τους ειχα αδικησει
Προσωπικα έχω αλλάξει, η ψυχή ιδια είναι, αλλά εχω αλλάξει πχ στο θέμα να γίνω πιο υπεύθυνη απέναντι πχ σε ατομα δικά μου όπως γονεις, διότι βρέθηκα μακρια τους και κατάλαβα πολλα πράγματα, τους ειχα αδικησει
Μια εμπειρία σου σ' έκανε πιο υπεύθυνη σαν χαρακτήρα γενικότερα στη ζωή σου. Το δούλεψες ή ήρθε φυσικά λόγω της περίστασης;bluerose έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:11Ναι θα μπορούσαν από ότι βλέπω γύρω μου ετσι όπως τα γράφεις
Προσωπικα έχω αλλάξει, η ψυχή ιδια είναι, αλλά εχω αλλάξει πχ στο θέμα να γίνω πιο υπεύθυνη απέναντι πχ ατομα δικά μου όπως γονεις, διότι βρέθηκα μακρια τους και κατάλαβα πολλα πράγματα, τους ειχα αδικησει
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ο απλός λαός λέει ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Υπάρχουν μάλιστα πολλές παροιμίες σχετικά μ' αυτό.
Από προσωπική εμπειρία λέω ότι ο άνθρωπος αλλάζει...
Αλλάζει στα επίκτητα, σ' αυτά που μεγαλώνοντας αντέγραψε από τους άλλους. Συμπεριφορές, συνήθειες, στάση ζωής, κλπ.
Αρκεί να καταλάβει ποια είναι αυτά και να τα διαμορφώσει, να τα μεταβάλλει ανάλογα με το είναι του.
Αλλάζει στα επίκτητα, σ' αυτά που μεγαλώνοντας αντέγραψε από τους άλλους. Συμπεριφορές, συνήθειες, στάση ζωής, κλπ.
Αρκεί να καταλάβει ποια είναι αυτά και να τα διαμορφώσει, να τα μεταβάλλει ανάλογα με το είναι του.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Πρώτα εφαγα τα μούτρα μου και μετά το επεξεργάστηκα και σκεφτηκα κι έβγαλα το συμπέρασμα μου
Οποτε έγινα πιο υπευθυνη στις αποφάσεις μου μεσω αυτου του γεγονότος, γιατί αδικώντας του δλ τις συμβουλες τους που ηταν συνεχεις σ εμένα, ήρθα στα λόγια τους κι ετσι κι από μονη λειτουργω πιο υπεύθυνα και πλεον τους ακουω με την ενννοια, όχι υποδουλωτικα αλλα, σκέφτομαι τι λένε και δεν τους αγνοώ
Όχι να τους βοηθαω κτλ, απλά τις συμβουλες δεν ακουγα, δεν ειχα θεματα αλλα ευτυχως
Οποτε έγινα πιο υπευθυνη στις αποφάσεις μου μεσω αυτου του γεγονότος, γιατί αδικώντας του δλ τις συμβουλες τους που ηταν συνεχεις σ εμένα, ήρθα στα λόγια τους κι ετσι κι από μονη λειτουργω πιο υπεύθυνα και πλεον τους ακουω με την ενννοια, όχι υποδουλωτικα αλλα, σκέφτομαι τι λένε και δεν τους αγνοώ
Όχι να τους βοηθαω κτλ, απλά τις συμβουλες δεν ακουγα, δεν ειχα θεματα αλλα ευτυχως
Θα σας φέρω ένα απτό παράδειγμα:
έστω ότι ένα παιδί μεγαλώνει σε μια οικογένεια όπου ο ένας εκ των δύο γονέων είναι μανιώδης ψεύτης.
Κάποια στιγμή, αν δεν επέμβη κανείς, το παιδί θεωρώντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, θα αρχίσει και αυτό να ψεύδεται.
Και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, αν δεν το δουλέψει με τον εαυτό του, αν δεν επιρρίψει τις ευθύνες όπου αναλογούν ώστε να απενοχοποιηθεί ο ίδιος και έτσι να μπορέσει να προχωρήσει χωρίς αυτό το ελάττωμα.
έστω ότι ένα παιδί μεγαλώνει σε μια οικογένεια όπου ο ένας εκ των δύο γονέων είναι μανιώδης ψεύτης.
Κάποια στιγμή, αν δεν επέμβη κανείς, το παιδί θεωρώντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, θα αρχίσει και αυτό να ψεύδεται.
Και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, αν δεν το δουλέψει με τον εαυτό του, αν δεν επιρρίψει τις ευθύνες όπου αναλογούν ώστε να απενοχοποιηθεί ο ίδιος και έτσι να μπορέσει να προχωρήσει χωρίς αυτό το ελάττωμα.
Νομίζω εκεί το στοίχημα. Αν από τη στιγμή που καταλάβουμε την όποια αδυναμία μας, μπορούμε να την αλλάξουμε.Isomnia έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:18Ο απλός λαός λέει ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Υπάρχουν μάλιστα πολλές παροιμίες σχετικά μ' αυτό.
Οπότε έμαθες να συνυπολογίζεις και τη γνώμη των γονιών σου για ν' αποφεύγεις τις όποιες δυσκολίες που ίσως σου παρουσιαστούν.bluerose έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:20Πρώτα εφαγα τα μούτρα μου και μετά το επεξεργάστηκα και σκεφτηκα κι έβγαλα το συμπέρασμα μου
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Το θέμα είναι ν' αποδεχτεί ότι το να λέει ψέμματα δεν είναι φυσιολογικό και δε του επιτρέπει να ζήσει τη πραγματικότητα. Πως θα έρθει στο κρίσιμο σημείο να αναγνωρίσει τη λάθος συμπεριφορά για να επιλέξει μετά αν θα την απορρίψει ή θα την κρατήσει;Isomnia έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:25Θα σας φέρω ένα απτό παράδειγμα:
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να φάει πολλά "χαστούκια" και αυτό να σταθεί η αφετηρία για την αυτογνωσία του.
Το δεύτερο είναι θέμα παιδείας και εξέλιξης ώστε να φτάσει στο σημείο να ψάξει τον εαυτό του, να εντοπίσει τα λάθη του και να τα διορθώσει, αν μπορεί... αυτό βέβαια, θα πρέπει να το έχει και λίγο από μέσα του, είναι μια παράμετρος που ανήκει στα γεννετήσια χαρακτηριστικά. Αυτό που λέγατε ψυχή λίγο πιο πάνω.
Συμφωνώ μαζί σου. Νομίζω ότι όποια αλλαγή έρχεται,έρχεται μόνο από προσωπική συνειδητοποίηση. Με άλλα λόγια δε μπα να λένε οι άλλοι αν δε το καταλάβει κάποιος μόνος του με καποιο τρόπο δεν γίνεται τίποτα.Isomnia έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:38Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να φάει πολλά "χαστούκια" και αυτό να σταθεί η αφετηρία για την αυτογνωσία του.
Το δεύτερο είναι θέμα παιδείας και εξέλιξης ώστε να φτάσει στο σημείο να ψάξει τον εαυτό του, να εντοπίσει τα λάθη του και να τα διορθώσει, αν μπορεί... αυτό βέβαια, θα πρέπει να το έχει και λίγο από μέσα του, είναι μια παράμετρος που ανήκει στα γεννετήσια χαρακτηριστικά. Αυτό που λέγατε ψυχή λίγο πιο πάνω.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Οι ισχυρογνόμονες και γενικά αυτοί που υποτίθετε τα ξερουν όλα και έχουν άποψη για όλα δεν αλλάζουν εύκολα.
Βέβαια θεωρώ ότι όλοι μας πρεπει να βρούμε τον δάσκαλο μας για να άλλαξουμε συμπεριφορα,χαρακτήρα σε κάποια θέματα.
Βέβαια θεωρώ ότι όλοι μας πρεπει να βρούμε τον δάσκαλο μας για να άλλαξουμε συμπεριφορα,χαρακτήρα σε κάποια θέματα.
Πιστεύω ότι ο δάσκαλος μας μπορεί να είναι μόνο ο εαυτός μας.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 17:21Οι ισχυρογνόμονες και γενικά αυτοί που υποτίθετε τα ξερουν όλα και έχουν άποψη για όλα δεν αλλάζουν εύκολα.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Συμφωνώ.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 17:30Πιστεύω ότι ο δάσκαλος μας μπορεί να είναι μόνο ο εαυτός μας.Λευκός Λύκος έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 17:21Οι ισχυρογνόμονες και γενικά αυτοί που υποτίθετε τα ξερουν όλα και έχουν άποψη για όλα δεν αλλάζουν εύκολα.
Αλλά σκέψου έναν εγωιστή,ένα αγύριστο κεφάλι δεν θα τα βρει ποτέ με τον εαυτο του.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 460 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
23 Ιούλ 2024, 11:28
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλαγές στα Υπουργεία.
από Otto Weininger » 11 Ιούλ 2024, 17:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 101 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
11 Ιούλ 2024, 17:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επαγγελματική εκπαίδευση: Οι αλλαγές που προωθούνται
από Ίακχος » 04 Νοέμ 2023, 12:14 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 274 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
19 Δεκ 2023, 12:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλαγές στο DNA μας λόγω μπολιών Covid
από giotis2005 » 22 Φεβ 2024, 09:50 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 2 Απαντήσεις
- 442 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
29 Φεβ 2024, 20:22
-