Ερωτηση περι ενοικιου και κοινοχρηστων
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ερωτηση περι ενοικιου και κοινοχρηστων
Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
Ο τυπος ειναι τυπικος στο ενοικιο και το προσεχει το διαμερισμα κτλ. εδω ειναι οκ
Εν τουτοις ομως δεν πληρώνει κοινοχρηστα. Εχει να πληρώσει απο τοτε που μπηκε.
Ο διαχειριστης της πολυκατοικιας τραβαει τα βυζια του (απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι και ο μονος στην πολυκατοικια που δεν πληρωνει κοινοχρηστα) και ωρυεται οτι αφου δεν πληρώνει ο ενοικιαστης πρεπει να πληρώσει ο ιδιοκτητης τα κοινοχρηστα.
Η αδελφη μου απο την αλλη δεν πληρώνει τα κοινοχρηστα γιατι οπως λεει "δεν ειμαι γω μεσα να τα πληρωνω. Αλλος ειναι και να τα παρει απο αυτον".
Τελικα ποιος πληρωνει σε αυτη την περιπτωση? Αναγκάζεται δικαστικα η με αλλο τροπο ο ενοικιαστης να πληρώσει η τα πληρώνει ο ιδιοκτητης?
Ο τυπος ειναι τυπικος στο ενοικιο και το προσεχει το διαμερισμα κτλ. εδω ειναι οκ
Ο διαχειριστης της πολυκατοικιας τραβαει τα βυζια του (απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι και ο μονος στην πολυκατοικια που δεν πληρωνει κοινοχρηστα) και ωρυεται οτι αφου δεν πληρώνει ο ενοικιαστης πρεπει να πληρώσει ο ιδιοκτητης τα κοινοχρηστα.
Η αδελφη μου απο την αλλη δεν πληρώνει τα κοινοχρηστα γιατι οπως λεει "δεν ειμαι γω μεσα να τα πληρωνω. Αλλος ειναι και να τα παρει απο αυτον".
Τελικα ποιος πληρωνει σε αυτη την περιπτωση? Αναγκάζεται δικαστικα η με αλλο τροπο ο ενοικιαστης να πληρώσει η τα πληρώνει ο ιδιοκτητης?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Re: Ερωτηση περι ενοικιου και κοινοχρηστων
Υπόχρεος έναντι της συνιδιοκτησίας της πολυκατοικίας για οιεσδήποτε οφειλές του διαμερίσματος είναι πάντα ο ιδιοκτήτης.
Οπότε τα οφειλόμενα κοινόχρηστα του μπαταξή ενοικιαστή καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης -και στη συνέχεια μπορεί να τα προσθέσει στο ενοίκιο που εισπράττει από τον ενοικιαστή.
Είχαμε τέτοιο περιστατικό στην πολυκατοικία μας και αλλάξαμε τα φώτα στον ιδιοκτήτη και τα ακούμπησε στη διαχείριση
Οπότε τα οφειλόμενα κοινόχρηστα του μπαταξή ενοικιαστή καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης -και στη συνέχεια μπορεί να τα προσθέσει στο ενοίκιο που εισπράττει από τον ενοικιαστή.
Είχαμε τέτοιο περιστατικό στην πολυκατοικία μας και αλλάξαμε τα φώτα στον ιδιοκτήτη και τα ακούμπησε στη διαχείριση

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Πολύ κακώς πέφτει κυνήγι στον ιδιοκτήτη
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
"Ο διαχειριστής μπορεί να εκδώσει άμεσα, χωρίς την πραγματοποίηση συζήτησης ενώπιον Δικαστηρίου και χωρίς καθυστέρηση διαταγή πληρωμής για την είσπραξη αυτών.
Ποιος υποβάλλει αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα;
Νομιμοποιείται να υποβάλει αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, αφού πρώτα προσκαλέσει άπαντες τους συνιδιοκτήτες σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα συγκεκριμένα την λήψη απόφασης επί της είσπραξης των απλήρωτων κοινοχρήστων και την εξουσιοδότηση του διαχειριστή να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Κατά ποιου στρέφεται η διαταγή πληρωμής;
Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για το οποίο υπάρχουν οφειλές, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές έχουν δημιουργηθεί από τρίτο πρόσωπο (π.χ. ενοικιαστή).
Προδικαστική προϋπόθεση
Απαραίτητη προϋπόθεση για να την έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα είναι η επίδοση στον οφειλέτη εξώδικης διαμαρτυρίας και όχλησης στην οποία να αναλύονται οι οφειλές σε κοινόχρηστα και τάσσεται προθεσμία εξόφλησης του συνόλου των οφειλών και δη με το νόμιμο τόκο. Μόλις περάσει η τασσόμενη προθεσμία και εφόσον δεν έχει γίνει η εξόφληση, ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει διαταγή πληρωμής.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Για την έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα, η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα κάτωθι:
Επικυρωμένο αντίγραφο του πρακτικού εκλογής του διαχειριστή της πολυκατοικίας.
Επικυρωμένο αντίγραφο της πρόσκλησης σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την είσπραξη οφειλών κοινοχρήστων.
https://www.iter-legis.gr/analyseis/ofe ... -eispraxi/
Ποιος υποβάλλει αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα;
Νομιμοποιείται να υποβάλει αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, αφού πρώτα προσκαλέσει άπαντες τους συνιδιοκτήτες σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα συγκεκριμένα την λήψη απόφασης επί της είσπραξης των απλήρωτων κοινοχρήστων και την εξουσιοδότηση του διαχειριστή να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Κατά ποιου στρέφεται η διαταγή πληρωμής;
Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για το οποίο υπάρχουν οφειλές, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές έχουν δημιουργηθεί από τρίτο πρόσωπο (π.χ. ενοικιαστή).
Προδικαστική προϋπόθεση
Απαραίτητη προϋπόθεση για να την έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα είναι η επίδοση στον οφειλέτη εξώδικης διαμαρτυρίας και όχλησης στην οποία να αναλύονται οι οφειλές σε κοινόχρηστα και τάσσεται προθεσμία εξόφλησης του συνόλου των οφειλών και δη με το νόμιμο τόκο. Μόλις περάσει η τασσόμενη προθεσμία και εφόσον δεν έχει γίνει η εξόφληση, ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει διαταγή πληρωμής.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Για την έκδοση διαταγής πληρωμής για κοινόχρηστα, η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα κάτωθι:
Επικυρωμένο αντίγραφο του πρακτικού εκλογής του διαχειριστή της πολυκατοικίας.
Επικυρωμένο αντίγραφο της πρόσκλησης σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την είσπραξη οφειλών κοινοχρήστων.
https://www.iter-legis.gr/analyseis/ofe ... -eispraxi/
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
Στην Αγγλια τα κοινοχρηστα τα πληρωνει ο ιδιοκτήτηςGeorge_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 10:49Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
Οπως βλέπετε, κοινωνικό εργο προσφερουν οι landlords
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν το νοικιαζει στο Λονδινο.talaipwros έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 11:19Στην Αγγλια τα κοινοχρηστα τα πληρωνει ο ιδιοκτήτηςGeorge_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 10:49Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
Στην Αθηνα ειναι ο ενοικιαστης.
Το τι κανουν στο Πικαντιλυ ειναι αδιαφορο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Οι νομοι πανω κατω μοιαζουν όπως ειδες και απο τα παραπανω σχόλια.George_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 11:26Δεν το νοικιαζει στο Λονδινο.talaipwros έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 11:19Στην Αγγλια τα κοινοχρηστα τα πληρωνει ο ιδιοκτήτηςGeorge_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 10:49Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
Στην Αθηνα ειναι ο ενοικιαστης.
Το τι κανουν στο Πικαντιλυ ειναι αδιαφορο.
Έχουμε φάει και εμείς φεσωμα έτσι στο σπίτι της γυναίκας που τώρα νοικιάζουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Ποιος θα τα πληρώσει; Η πολυκατοικία; Στην τελική θα γυρίσουν οι υπόλοιποι και θα σου πουν πετά τον έξω, σιγά μην πληρώνει ο άλλος τα κοινόχρηστα του νοικιάρη σου.
- hellegennes
Νομικά υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης. Αλλά τα κοινόχρηστα αφορούν τον κάτοικο της οικίας, οπότε τα πληρώνει αυτός. Αν αρνείται να τα πληρώσει, τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης και απαιτεί την πληρωμή τους από τον ενοικιαστή. Αν ο ενοικιαστής αρνείται να τα πληρώσει, του δίνεις το νόμιμο περιθώριο να τα μαζέψει και να φύγει. Το ότι είναι τυπικός στην πληρωμή του απέναντι στην αδερφή σου δεν σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένη η αδερφή σου να έχει ενοικιαστή που εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την πολυκατοικία.George_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 10:49Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
Αν έχει δώσει προκαταβολή, μπορεί η αδερφή σου να τα παρακρατήσει. Σε ενδεχόμενη αγωγή για την επιστροφή της προκαταβολής, μπορεί να γίνει ανταγωγή για μη καταβολή κοινοχρήστων, εφόσον υπάρχει συμβόλαιο που λέει ότι τα κοινόχρηστα δεν περιλαμβάνονται στην τιμή ενοικίου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εγώ έχω το εξής θέμα με τον ενοικιαστή μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μπει μια εξωτερική σκάλα αφού είναι διαμέρισμα στον δεύτερο και έγινε ανακαίνιση. Ο αλουμινας την έχει πληρωθεί απλώς καθυστερεί να τη βάλει και έχει τα τηλέφωνά του κλειστά. Του είχα πει μισό ενοίκιο μέχρι να μπει η σκάλα και συμφώνησε. Είναι μέσα τρεις μήνες, έως τώρα δεν του είχα ζητήσει ενοίκια, νόμιζα ότι θα κάνει ο πατέρας μου αλλά μού έστειλε το τηλέφωνό του να τα ζητήσω εγώ. Τι να πάρω και τι να πω; Αν μου πει κάτι για τη σκαλα; Και πώς είναι ο πρέπον τρόπος να ζητήσω τα ενοικια;
Δηλαδή τώρα έχετε μια αναδιπλούμενη σκάλα για να ανέβει στον δεύτερο;Kappa έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:01Εγώ έχω το εξής θέμα με τον ενοικιαστή μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μπει μια εξωτερική σκάλα αφού είναι διαμέρισμα στον δεύτερο και έγινε ανακαίνιση. Ο αλουμινας την έχει πληρωθεί απλώς καθυστερεί να τη βάλει και έχει τα τηλέφωνά του κλειστά. Του είχα πει μισό ενοίκιο μέχρι να μπει η σκάλα και συμφώνησε. Είναι μέσα τρεις μήνες, έως τώρα δεν του είχα ζητήσει ενοίκια, νόμιζα ότι θα κάνει ο πατέρας μου αλλά μού έστειλε το τηλέφωνό του να τα ζητήσω εγώ. Τι να πάρω και τι να πω; Αν μου πει κάτι για τη σκαλα; Και πώς είναι ο πρέπον τρόπος να ζητήσω τα ενοικια;
Μπορείς να κρεμάσεις ένα σκοινί για να σκαρφαλώνει. Νομίζω θα έρθει αρκετά φτηνότερα.
- Cecily Anne
Φεσώνει την αδερφή σου, η οποία στο τέλος θα αναγκαστεί να τα πληρώσει ! Να τον διώξει άμεσα πριν μαζευτεί κάνα ποσό φοβερό.George_V έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 10:49Η αδελφη μου νοικιαζει ενα διαμερισμα σε εναν τυπο απο τον Ιανουαριο και μετα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Σορυ εννοώ κουπαστήGoBzi έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:05Δηλαδή τώρα έχετε μια αναδιπλούμενη σκάλα για να ανέβει στον δεύτερο;Kappa έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:01Εγώ έχω το εξής θέμα με τον ενοικιαστή μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μπει μια εξωτερική σκάλα αφού είναι διαμέρισμα στον δεύτερο και έγινε ανακαίνιση. Ο αλουμινας την έχει πληρωθεί απλώς καθυστερεί να τη βάλει και έχει τα τηλέφωνά του κλειστά. Του είχα πει μισό ενοίκιο μέχρι να μπει η σκάλα και συμφώνησε. Είναι μέσα τρεις μήνες, έως τώρα δεν του είχα ζητήσει ενοίκια, νόμιζα ότι θα κάνει ο πατέρας μου αλλά μού έστειλε το τηλέφωνό του να τα ζητήσω εγώ. Τι να πάρω και τι να πω; Αν μου πει κάτι για τη σκαλα; Και πώς είναι ο πρέπον τρόπος να ζητήσω τα ενοικια;
- Cecily Anne
Δεν μπορεί να μην πλήρωνε ενοίκιο επειδή δεν είχε κάγκελα η σκάλα. Προφανώς του νοικιάζετε τον πάνω όροφο σε μονοκατοικία με εσωτερική σκάλα, δηλαδή του νοικιάζεται δωμάτιο σε σπίτι με σκοπό να φτιάξετε εξωτερικό σκάλα.Kappa έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:11Σορυ εννοώ κουπαστήGoBzi έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:05Δηλαδή τώρα έχετε μια αναδιπλούμενη σκάλα για να ανέβει στον δεύτερο;Kappa έγραψε: ↑07 Ιουν 2024, 12:01Εγώ έχω το εξής θέμα με τον ενοικιαστή μου. Υποτίθεται ότι πρέπει να μπει μια εξωτερική σκάλα αφού είναι διαμέρισμα στον δεύτερο και έγινε ανακαίνιση. Ο αλουμινας την έχει πληρωθεί απλώς καθυστερεί να τη βάλει και έχει τα τηλέφωνά του κλειστά. Του είχα πει μισό ενοίκιο μέχρι να μπει η σκάλα και συμφώνησε. Είναι μέσα τρεις μήνες, έως τώρα δεν του είχα ζητήσει ενοίκια, νόμιζα ότι θα κάνει ο πατέρας μου αλλά μού έστειλε το τηλέφωνό του να τα ζητήσω εγώ. Τι να πάρω και τι να πω; Αν μου πει κάτι για τη σκαλα; Και πώς είναι ο πρέπον τρόπος να ζητήσω τα ενοικια;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΚΕΡΔΑΜΕ.Η Ελλάδα πρώτη με διαφορά στην ΕΕ στις δυσκολίες πληρωμής ενοικίου.
από Μαδουραίος » 26 Οκτ 2024, 22:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 21 Απαντήσεις
- 618 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
27 Οκτ 2024, 09:53
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 352 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
06 Ιουν 2024, 23:16