εγγύηση
εγγύηση
αν θυμάστε είχα ένα χαλασμένο λάπτοπ που το είχα πάρει από το Πλαίσιο πριν λιγότερο από χρόνο, στις 2 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα.
Πήγα σήμερα να τους το αφήσω και αρνήθηκαν να το παραλάβουν, λέγοντας ότι έχει εγγύηση on site από τη Dell (όπως έγραφε πάνω το τιμολόγιο) και αυτοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μου δώσουν το τηλέφωνο της Dell για να συνενοηθώ να έρθει να το πάρει από το σπίτι μου.
Εγώ ξέρω ότι αυτές οι μαλακίες ισχύουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ από την υποχρέωση που έχει το Πλαίσιο ως πωλητής απέναντί μου και δεν την υποκαθιστούν. Τους το είπα και μου είπαν "αν πάρω τώρα τη Dell θα μου πει 'είναι εκεί ο πελάτης'";
Τέλος πάντων πάω σπίτι και βάζω το service tag στη Dell, όπου μου βγάζει ότι το συγκεκριμένο λάπτοπ είχε εγγύηση collect and return από 20 Μαϊου 2023 μέχρι 20 Μαϊου 2024, δηλαδή ξεκίνησε η εγγύηση 3.5 μήνες πριν το αγοράσω.
Αύριο θα πάρω και τηλέφωνο να δω τι συμβαίνει. Αλλά μου φαίνεται ότι παίζει διπλή αλητεία εκ μέρους του Πλαισίου: πρώτον με βάζουν να συνεννοούμαι με τον προμηθευτή τους ενώ έχω το δικαίωμα να απευθυνθώ σε αυτούς απευθείας και δεύτερον από πού κι ως πού να ξεκινά η εγγύηση 100 μέρες ΠΡΙΝ την αγορά; Λέτε να μου έσπρωξαν μεταχειρισμένο;
Πήγα σήμερα να τους το αφήσω και αρνήθηκαν να το παραλάβουν, λέγοντας ότι έχει εγγύηση on site από τη Dell (όπως έγραφε πάνω το τιμολόγιο) και αυτοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μου δώσουν το τηλέφωνο της Dell για να συνενοηθώ να έρθει να το πάρει από το σπίτι μου.
Εγώ ξέρω ότι αυτές οι μαλακίες ισχύουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ από την υποχρέωση που έχει το Πλαίσιο ως πωλητής απέναντί μου και δεν την υποκαθιστούν. Τους το είπα και μου είπαν "αν πάρω τώρα τη Dell θα μου πει 'είναι εκεί ο πελάτης'";
Τέλος πάντων πάω σπίτι και βάζω το service tag στη Dell, όπου μου βγάζει ότι το συγκεκριμένο λάπτοπ είχε εγγύηση collect and return από 20 Μαϊου 2023 μέχρι 20 Μαϊου 2024, δηλαδή ξεκίνησε η εγγύηση 3.5 μήνες πριν το αγοράσω.
Αύριο θα πάρω και τηλέφωνο να δω τι συμβαίνει. Αλλά μου φαίνεται ότι παίζει διπλή αλητεία εκ μέρους του Πλαισίου: πρώτον με βάζουν να συνεννοούμαι με τον προμηθευτή τους ενώ έχω το δικαίωμα να απευθυνθώ σε αυτούς απευθείας και δεύτερον από πού κι ως πού να ξεκινά η εγγύηση 100 μέρες ΠΡΙΝ την αγορά; Λέτε να μου έσπρωξαν μεταχειρισμένο;
- Fata_Morgana
Re: εγγύηση
Έχει εγγύηση 2 χρόνια υποχρεωτικά. Δηλαδή απο την ΕΕ είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν 2 χρόνια εγγύση. Ψαξ το λίγο.
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_en.htm
https://www.google.com/search?q=laptop+ ... ribution=1Under EU rules, a seller must repair, replace, or give you a full or partial refund if something you buy turns out to be faulty or doesn't look or work as advertised. You always have the right to a minimum 2-year guarantee, at no cost. However, national rules in your country may give you extra protection.
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_en.htm
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fata_Morgana την 22 Αύγ 2024, 22:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Όταν πουλάνε κινητα, ταμπλετ, σκαναρουν έξτρα τον κωδικό για την εγγύηση. Αυτό καταχωρείται, οπότε ναι, μπορεί να σου έδωσαν μεταχειρισμένο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Email που δείχνει την ενεργοποίηση της εγγύησης πριν την αγορά και με εμφανή κοινοποίηση στην ένωση καταναλωτή , όχι ότι θα κάνουν κάτι , έτσι να υπάρχει
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Αυτό ξέρω κι εγώ.
Αλλά στο τιμολόγιο λέει "συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας", δηλαδή βγάζουν τον κώλο τους απέξω που νομίζω είναι παράνομο και έχουν φάει και πρόστιμο για αυτό στο παρελθόν αλλά προφανώς ξανάρχισαν.
Αλλά στο τιμολόγιο λέει "συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας", δηλαδή βγάζουν τον κώλο τους απέξω που νομίζω είναι παράνομο και έχουν φάει και πρόστιμο για αυτό στο παρελθόν αλλά προφανώς ξανάρχισαν.
- Μαδουραίος
Ποιος παιρνει λαπτοπ απο το Πλαισιο?

- Fata_Morgana
Τι εννοείς είναι παράνομο; την εγγύηση ο κατασκευαστής τη δίνει.
Την εγγύηση την δίνει ο πωλητής και πρέπει να είναι 2 χρόνια κατ' ελάχιστον.Fata_Morgana έγραψε: ↑22 Αύγ 2024, 22:06Τι εννοείς είναι παράνομο; την εγγύηση ο κατασκευαστής τη δίνει.
https://europa.eu/youreurope/business/d ... dex_en.htm
- Otto Weininger
πριν πολλά χρόνια, όταν είχαν πρωτοβγει τα Vaio είχα αγοράσει ένα από γνωστή αλυσίδα, 99.9% ήταν ο Κωτσοβολος.
Στους 5 μήνες, εκλασε το laptop. Οκ, έτυχε λέω, το πάω πίσω.
Μου είπαν το ίδιο με σένα. Να μου δώσουν το τηλ της Sony.
Άντε βγάλε άκρη με τα ηχογραφημένα. Ξαναπάω εκεί και μετά από ένα σύντομο αλλα έντονο τζερτζελο, τον έβαλα και πήρε αυτός τηλ την Sony.
Έτσι, αφού τα κανόνισε αυτός θέλοντας και μη όλα, σε 2 μερες ήρθαν από την Sony στο φαρμακείο, πήραν το laptop και όταν το έφτιαξαν το έφεραν πάλι οι ίδιοι εκεί.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Μόλις τσέκαρα το δικό μου που πηρα τον μάιο και έχω το ίδιο θέμα με τη λενόβο.
Η εγγύηση ξεκίνησε να μετράει από το 2022.
Θα τους κραξω άσχημα αυριο. Θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω βασικά
Η εγγύηση ξεκίνησε να μετράει από το 2022.
Θα τους κραξω άσχημα αυριο. Θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω βασικά
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Ναι ;
The business man whose master plan controls the world each day,
Ευτυχώς δε μου άρεσε και τόσο.
έστειλα mail στο πλαίσιο (όχι φόρμα επικοινωνίας και μαλακίες) γιατί η νομοθεσία λέει ότι ελάττωμα που βγαίνει μέσα στον 1 χρόνο τεκμαίρεται ότι προϋπήρχε ενώ μία μέρα μετά πρέπει να το αποδείξει ο πελάτης. Τώρα υπάρχει γραπτά ότι το ελάττωμα είχε παρατηρηθεί τουλάχιστον στις 350 μέρες. Και επισύναψα τιμολόγιο και printout από το dell.com που λέει πότε ξεκίνησε η εγγύηση και ότι έχει λήξει.
Μιλάμε τα έχω πάρει.
Μιλάμε τα έχω πάρει.
-
Από όσο ξέρω πρέπει να το παριε το πλαίσιοfoscilis έγραψε: ↑22 Αύγ 2024, 21:53αν θυμάστε είχα ένα χαλασμένο λάπτοπ που το είχα πάρει από το Πλαίσιο πριν λιγότερο από χρόνο, στις 2 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα.
Αλλά μου ακούγεται τρελή λαμογια
Κατά τα άλλα χάλασε εντελώς το plaisio
Παλιότερα θα το έπαιρναν και θα έδιναν επιτόπου νέο χωρίς δεύτερη λεξη
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Εγγύηση για την αγορά νέου πλυντηρίου
από Μαδουραίος » 03 Δεκ 2023, 06:36 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 27 Απαντήσεις