Θρυλικές πχωρουμικές προσωπικότητες
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
- Veni Vidi Vici
Re: Θρυλικές πχωρουμικές προσωπικότητες
Εχω επισης κρατημενες απιστευτες αναρτησεις και απο αλλα φορα, ακομη και απο φορα που εκλεισαν ΠΡΙΝ το 2005. Ισως καποτε βγαλω βιβλιο με θεμα ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ επικων αναρτησεων στο ελληνικο διαδικτυο ή κατι τετοιο.
.
.
Ενα φεγγαρι εγραφε στο παλιο πχορουμ και ο Παναγιωτης Ηφαιστος. Δεν εμεινε για πολυ και συνηθως εγραφε σεντονια για εθνικα θεματα.
Εχω κρατημενο ενα κειμενο του που συμφωνει μαζι μου.
Βουαλα αποσπασμα.
Το «ελεύθερο εμπόριο» και το «αόρατο χέρι» θα σταθεροποιούσαν ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ταξικό μεν αλλά «αποτελεσματικό» και στο τέλος για όλους καλό. Ας θυμηθούμε πόσα εκατομμύρια πέθαναν γι’ αυτό και πόσες γενοκτονίες έγιναν (μέμνησον για παράδειγμα τους ανύπαρκτους πλέον αυτόχθονες της Βορείου Αμερικής, την Μέκκα του αόρατου χεριού και του ελεύθερου εμπορίου) Εδώ μια παρένθεση. Συμφωνώ στα περισσότερα που είπε ο Αριστοτέλης Ων. Προσθέτω ότι όλο το μοντερνιστικό κίνημα ήταν αντί-Αριστοτελικό (Βλ. το σημαντικότερο έργο που το εξηγεί καθώς και τους λόγους, το «Κριτική της μεταφυσικής» του Παναγιώτη Κονδύλη). Σε όλη αυτή την φάση επίσης μην νομίζουμε ότι επικράτησε η αποστειρωμένη «υλιστική σφαίρα» που αποτελεί την ιδεατή υλιστική σφαίρα μέσα στην οποία θα συντελούνται τα οικονομικά θαύματα του φιλελευθερισμού και τα οποία είναι αντίφαση υπό όρους, σύμφωνα με τα ίδια τα δόγματά του, να είναι εθνική και όχι παγκόσμια.
Εχω κρατημενο ενα κειμενο του που συμφωνει μαζι μου.
Βουαλα αποσπασμα.
Το «ελεύθερο εμπόριο» και το «αόρατο χέρι» θα σταθεροποιούσαν ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ταξικό μεν αλλά «αποτελεσματικό» και στο τέλος για όλους καλό. Ας θυμηθούμε πόσα εκατομμύρια πέθαναν γι’ αυτό και πόσες γενοκτονίες έγιναν (μέμνησον για παράδειγμα τους ανύπαρκτους πλέον αυτόχθονες της Βορείου Αμερικής, την Μέκκα του αόρατου χεριού και του ελεύθερου εμπορίου) Εδώ μια παρένθεση. Συμφωνώ στα περισσότερα που είπε ο Αριστοτέλης Ων. Προσθέτω ότι όλο το μοντερνιστικό κίνημα ήταν αντί-Αριστοτελικό (Βλ. το σημαντικότερο έργο που το εξηγεί καθώς και τους λόγους, το «Κριτική της μεταφυσικής» του Παναγιώτη Κονδύλη). Σε όλη αυτή την φάση επίσης μην νομίζουμε ότι επικράτησε η αποστειρωμένη «υλιστική σφαίρα» που αποτελεί την ιδεατή υλιστική σφαίρα μέσα στην οποία θα συντελούνται τα οικονομικά θαύματα του φιλελευθερισμού και τα οποία είναι αντίφαση υπό όρους, σύμφωνα με τα ίδια τα δόγματά του, να είναι εθνική και όχι παγκόσμια.
Παρτε και κειμενο απο Υπεριωνα να θυμηθειτε τι εποχες ζουσαμε καποτε. 
Το παραπάνω εγώ το χαρακτηρίζω ελληνοχριστιανικό κομμουνισμό και κατατάσσω τον Καραμπελιά στην κατηγορία του Ζουράρι και της Κανέλη; Έχω άδικο; Ποιο περιοδικό είναι καλύτερο; Το Άρδην ή ο Δαυλός; Θα διαλέξω μεταξύ χριστιανομπολσεβίκων (το είδαμε κι αυτό! θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ) κι εθνικιστών; Ε! δεν είμαστε σοβαροί. Στρατευμένο το ένα, στρατευμένο και το άλλο.
.....
Υ.Γ. Φαίνεται ότι ο Καραμπελιάς, τώρα τελευταία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και από την άλλη η Αρχιεπισκοπή έχει πολλά χρήματα για πέταμα. Διαφορετικά δεν εξηγείται.....
.

Το παραπάνω εγώ το χαρακτηρίζω ελληνοχριστιανικό κομμουνισμό και κατατάσσω τον Καραμπελιά στην κατηγορία του Ζουράρι και της Κανέλη; Έχω άδικο; Ποιο περιοδικό είναι καλύτερο; Το Άρδην ή ο Δαυλός; Θα διαλέξω μεταξύ χριστιανομπολσεβίκων (το είδαμε κι αυτό! θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ) κι εθνικιστών; Ε! δεν είμαστε σοβαροί. Στρατευμένο το ένα, στρατευμένο και το άλλο.
.....
Υ.Γ. Φαίνεται ότι ο Καραμπελιάς, τώρα τελευταία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και από την άλλη η Αρχιεπισκοπή έχει πολλά χρήματα για πέταμα. Διαφορετικά δεν εξηγείται.....
.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Εμένα η πιο κοντινή επαφή μου με τον εμβληματικό Ταυγέτη ήταν όταν είχε απευθύνει αίτημα σε μέλη του phorum να τους στείλει κάποια ιστορικά ντοκουμέντα σε ξένες γλώσσες για μετάφραση στα ελληνικά. Παρότι ήμουν αντίθετος στην ιδεολογία του, είχα προσφερθεί να του μεταφράσω γαλλικά κείμενα. Ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε καθώς μετά από λίγο έφαγε ban. Από τότε δεν είχα κάποιο νεότερο και δεν επανήλε το όλο θέμα.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Πάλι οι γνωστοί

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Θυμήθηκα άλλα δύο παλιά μέλη που μου είχαν κάνει εντύπωση αλλά από δύο αντίθετες παρατάξεις.
Ο ένας ήταν ο αριστερός listosimoritis. Ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε κάνει ένα κείμενό του που ένα μέρος του τίτλου περιελάμβανε τη φράση "η απάτη του εθνικισμού"(δεν ήταν αυτός ο πλήρης τίτλος απλά δεν τον θυμάμαι καλά) και κατέγραφε πολλές περιπτώσεις από την ελληνική ιστορία και μυθολογία που χαρακτήρες (π.χ. η Μήδεια που την κοπάνησε με τον Ιάσωνα, Αλκιβιάδης) ή ελληνικές παρατάξεις (π.χ. Αχαϊκή συμπολιτεία με Ρωμαίους) προτίμησαν να απαρνηθούν την πατρίδα τους και να συμπράξουν με εξωτερικό αντίπαλο ώστε να υποστηρίξει την άποψη ότι η εθνική ομοψυχία δεν ήταν πάντα το αυτονόητο στη συλλογική συνείδηση. Θυμάμαι από τις πρώτες αντιδράσεις τον Αρίστο να λέει ότι "δεν έχει διαφωνήσει τόσο πολύ στο phorum όσο με το κείμενο του Ληστή".
Ο δεύτερος ήταν ένας του εθνικιστικού χώρου με το ψευδώνυμο CHARLEMAGNE που έβαζε ως avatar τον κλασικό στρατιώτη της Βέρμαχτ από τις Αρδέννες. Δεν συμφωνούσα με τα γραφόμενά του αλλά είχε ένα περίεργο στιλ γραφής, σα να βγάζει λόγο ένας παραπονιάρης βορειοευρωπαίος λόγιος και αν θυμάμαι καλά έβαζε κεφαλαία, bold και τέτοιες ιδιαιτερότητες στα post του.
Ο ένας ήταν ο αριστερός listosimoritis. Ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε κάνει ένα κείμενό του που ένα μέρος του τίτλου περιελάμβανε τη φράση "η απάτη του εθνικισμού"(δεν ήταν αυτός ο πλήρης τίτλος απλά δεν τον θυμάμαι καλά) και κατέγραφε πολλές περιπτώσεις από την ελληνική ιστορία και μυθολογία που χαρακτήρες (π.χ. η Μήδεια που την κοπάνησε με τον Ιάσωνα, Αλκιβιάδης) ή ελληνικές παρατάξεις (π.χ. Αχαϊκή συμπολιτεία με Ρωμαίους) προτίμησαν να απαρνηθούν την πατρίδα τους και να συμπράξουν με εξωτερικό αντίπαλο ώστε να υποστηρίξει την άποψη ότι η εθνική ομοψυχία δεν ήταν πάντα το αυτονόητο στη συλλογική συνείδηση. Θυμάμαι από τις πρώτες αντιδράσεις τον Αρίστο να λέει ότι "δεν έχει διαφωνήσει τόσο πολύ στο phorum όσο με το κείμενο του Ληστή".
Ο δεύτερος ήταν ένας του εθνικιστικού χώρου με το ψευδώνυμο CHARLEMAGNE που έβαζε ως avatar τον κλασικό στρατιώτη της Βέρμαχτ από τις Αρδέννες. Δεν συμφωνούσα με τα γραφόμενά του αλλά είχε ένα περίεργο στιλ γραφής, σα να βγάζει λόγο ένας παραπονιάρης βορειοευρωπαίος λόγιος και αν θυμάμαι καλά έβαζε κεφαλαία, bold και τέτοιες ιδιαιτερότητες στα post του.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Όχι ρε συ. Δεν εννοώ εσένα. Ήταν ένας άλλος, ευαίσθητο παιδί, που τον είχε εκμηδενίσει χωρίς προφανή λόγο.hellegennes έγραψε: ↑15 Μαρ 2020, 23:19Ναι. Με εμένα. Βέβαια τον έβγαζα συχνά έξω από τα ρούχα του γιατί τον τάπωνα για πλάκα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑15 Μαρ 2020, 15:24Αλήθεια; Δεν επιμένω. Εμένα πάντως μου έβγαζε έντονο μισανθρωπισμό. Αδικαιολόγητα εριστικός και προσβλητικός σε προσωπικό επίπεδο με κάποιον που πόσταρε ποίηση στη λογοτεχνία αν θυμάμαι καλά.
Τον Ταυγέτη τον θυμάμαι αμυδρά αλλά νομίζω ότι ήταν απλά ένας ακροδεξιός χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
- hellegennes
Ποιον λες; Τον Lost_verse; Τον Ότο; Δεν ήταν και πολλοί αυτοί που έγραφαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-

-
νύχτα έγραψε: ↑15 Μαρ 2020, 15:08πολύ βαθειά ψυχή, ανθρωπάρα και γλυκύτατοςΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑15 Μαρ 2020, 14:49Αυτός ο xioni δεν ήταν ένας τύπος που είχε έναν κακό λόγο για όλους; Χιώνης ή Γκιώνης νομίζω με άβαταρ μια φάτσα με μεγάλη μύτη ή κάπως έτσι που είχε πλακωθεί με όλους όσους πόσταραν σε λογοτεχνία μουσική στο παλιό.
αλλά δεν χαϊδεύει ποτέ τα αυτιά ΚΑΝΕΝΟΣ, είναι ελεύθερος

- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ήταν ένας τύπος που είχε ανοίξει ένα νήμα δικό του και ποστάριζε μόνο εκεί. Μετά από την επίθεση του xioni εξαφανίστηκε νομίζω ζητώντας να σβηστεί και το νήμα. Δεν θυμάμαι το όνομα.hellegennes έγραψε: ↑16 Μαρ 2020, 10:41Ποιον λες; Τον Lost_verse; Τον Ότο; Δεν ήταν και πολλοί αυτοί που έγραφαν.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Ένας άλλος πολύ δυνατός ήταν ο Sundropsinthehauntedcity πάλι αυτοπροσδιοριζόμενος ως αναρχικός (κάτι τρέχει με αυτά τα παιδιά), έγραφε φοβερά ποιήματα αλλά είχε αποχωρήσει πριν κλείσει το παλιό.
Εδώ δεν είναι ο Σαντροπς με άλλο νικ;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑16 Μαρ 2020, 10:57Ένας άλλος πολύ δυνατός ήταν ο Sundropsinthehauntedcity πάλι αυτοπροσδιοριζόμενος ως αναρχικός (κάτι τρέχει με αυτά τα παιδιά), έγραφε φοβερά ποιήματα αλλά είχε αποχωρήσει πριν κλείσει το παλιό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι πχωρουμικές καρακάξες κρώζουν χαρούμενα.
από Kauldron » 02 Οκτ 2024, 20:06 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 16 Απαντήσεις
- 316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
02 Οκτ 2024, 21:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χαλαρή κουβεντούλα με 5 προσωπικότητες
από micmic » 23 Ιούλ 2024, 10:53 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 98 Απαντήσεις
- 2433 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
28 Ιούλ 2024, 23:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Προσωπικότητες/ήρωες του ελληνικού αναρχικού χώρου/ Εξάρχεια.
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 15 Δεκ 2024, 15:17 » σε Ιστορία - 94 Απαντήσεις
- 2273 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
18 Δεκ 2024, 17:01
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 697 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
15 Ιαν 2025, 20:29