Από το ότι πολλοί συγγενείς θεωρούν ακόμη και σήμερα ως μίζερο έναν λιτό θρησκευτικό γάμο.aLiCat έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 01:38Καλησπέρα και καλωσόρισες!
Εφόσον, τελικά, συμφώνησες στον θρησκευτικό γάμο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία του συντρόφου σου, αλλά και των συγγενών που θέλουν
"να σε δούνε νυφούλα", δεν καταλαβαίνω προς τι η δυσαρέσκεια από μέρους τους.
Από πού λες να προέρχεται;
Γάμος
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
Re: Γάμος
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, το εξήγησε μετά, σε επόμενο ποστ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 14:55Από το ότι πολλοί συγγενείς θεωρούν ακόμη και σήμερα ως μίζερο έναν λιτό θρησκευτικό γάμο.aLiCat έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 01:38Καλησπέρα και καλωσόρισες!
Εφόσον, τελικά, συμφώνησες στον θρησκευτικό γάμο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία του συντρόφου σου, αλλά και των συγγενών που θέλουν
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
μηπως ειναι μουσλιμια το μισο σοι ?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 14:55Από το ότι πολλοί συγγενείς θεωρούν ακόμη και σήμερα ως μίζερο έναν λιτό θρησκευτικό γάμο.aLiCat έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 01:38Καλησπέρα και καλωσόρισες!

Χλωμό.Νon4me έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 16:04μηπως ειναι μουσλιμια το μισο σοι ?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 14:55Από το ότι πολλοί συγγενείς θεωρούν ακόμη και σήμερα ως μίζερο έναν λιτό θρησκευτικό γάμο.aLiCat έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 01:38Καλησπέρα και καλωσόρισες!
Μια και το έθιξες πάντως στην Τουρκία γίνονται μόνον πολιτικοί γάμοι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ο μονος λογος για μη θρησκευτικο και γλεντια ειναι ΜΟΝΟ το οικονομικο . αν δεν εχει το ζευγος και οι γονεις ειναι στον τοιχο πατας πολιτικο και τελος . δε βλεπω αλλη δικαιολογια . Οχι πως και γω ψοφαω αλλα μια φορα παντρευεσαι ( λεμε τωρα
)

Τι να γίνει, δεν μπορούμε να κάνουμε πάντα τα κέφια των άλλων, προκειμένου να τους είμαστε ευχάριστοι.Kris91 έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 11:27Καλημέρα.
Έκατσα να συζητήσω,όλα όσα με απασχολούν. Αλλά οι απαντήσεις που πήρα είναι τύπου "παρεξηγησες...όχι,όλα καλά".
Προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα γάμο λίγο πιο κοντά στα μετρα μας,καθώς δεν μας αρέσουν τα υπερβολικά πράγματα από όλες τις απόψεις... τόσο όμως ώστε να τιμήσουμε και τους λίγους καλεσμένους μας.
Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ενοχλήθηκαν,και είναι κάπως απόμακροι όλοι. Δέν είχαν ενεργή συμμετοχή στις ετοιμασίες,και αυτό τους πείραξε.
Ωστόσο,είμαι κάπως απογοητευμένη,περίμενα από τις οικογένειες μας περισσότερη υποστήριξη και λίγο περισσότερη χαρά αφού υποτίθεται το περίμεναν πως και πως.
Στο κάτω-κάτω εσείς έρχεστε εις κοινωνία γάμου, όχι εκείνοι και οφείλουν να σεβαστούν την επιθυμία του ζευγαριού.
Αν στραβώνουν... ξυδάκι!

Κι αν μου επιτρέπεις, μια συμβουλή: μάθε να μην εξαρτάς τη διάθεσή σου από τις αντιδράσεις του περιβάλλοντος (επειδή είπες ότι στεναχωριέσαι γι αυτό). Με λίγα λόγια, είναι τέχνη το να μάθεις να γράφεις εκείνους που χώνουν τη μούρη τους σε θέματα που δεν τους αφορούν.
Υ.Γ.Να είσαι προετοιμασμένη πάντως, γιατί θα υπάρξει και συνέχεια, τύπου "Παιδάκι πότε;".
Κι άντε, αποκτήσατε ένα παιδάκι. Ακολουθεί το " Πότε θα κάνετε κι άλλο; Για να έχει παρέα, να μην είναι μόνο του" .

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Ρε συ, εγώ δεν έχω τέτοια θέματα. Όπως γουστάρει ο καθένας διαχειρίζεται τα λεφτά του.
Και το απολύτως λογικό είναι να έχει πρώτο λόγο, αυτός που τα σκάει. Είτε είναι το ζευγάρι είτε το σόι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γιατί ρε 'συ;
Για να γίνει ο θρησκευτικός, αρκούν: δύο βέρες, τα στέφανα, ένας παπάς και ο κουμπάρος.
Κάνεις τον γάμο σε ενα εκκλησάκι και είσαι εντάξει.
Αν σε ενδιαφέρει το θρησκευτικό κομμάτι και όχι όλο το πανηγυράκι, που εντέλει εξευτελίζει και το μυστήριο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Οργισμένος
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 13:41Η αποσύνδεση συγκατοίκησης και παιδιών από των γάμο είναι πρόσφατη εξέλιξη, που ξεκίνησε από τη Δύση και επεκτάθηκε μερικώς στην καθ' ημάς Ανατολή.Καπετάν Μιχάλης έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 13:11Ο γάμος, σε όλους τους πολιτισμούς, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το ζευγάρι, αλλά με όλους τους γύρω, δηλαδή τις οικογένειες και τον κοινωνικό περίγυρο. Και θα το διαπιστώσεις στην πράξη, η ζωή σας δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τον γάμο. Στην ουσία τα κομβικά σημεία που αλλάζουν την ζωή ενός ζευγαριού είναι η συγκατοίκηση και τα παιδιά και όχι ο γάμος.
Ο θρύλος λέει, πως αν επιβιώσεις σαν ζευγάρι από τις προετοιμασίες του γάμου, θα ζήσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σαςΔώστε τόπο στην οργή και υποχωρήστε σε παπαριές που μπορεί να σας ζητήσουν οι γονείς (τους υπόλοιπους συγγενείς, γράψτε τους στα παπάρια σας).
Γενικώς όσο πιο παραδοσιακή είναι μια κοινωνία, τόσο περισσότερο ο γάμος δεν είναι υπόθεση ενός ζευγαριού αλλά δύο οικογενειών που ενώνονται με δεσμό.
Πχ στην Κρήτη, η "ιδιαιτερότητα" του κρητικού γάμου δεν είναι τίποτε άλλο από την παραμονή της κοινωνίας
σε ένα πρότερο πιο παραδοσιακό στάδιο εξέλιξης.
Ο γάμος είναι πόλη σημαντικό γεγονός και σημαίνει την ένωση των δύο οικογενειών. Και όσο ανεβαίνεις στα βουνά και τα χωριά τόσο περισσότερο ισχύει αυτό.

ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
tritokoσμικες καταστασεις. ΚΑνε υπομονη για την τελετη , οπως πολλοι αν επιμενει ο γαμβρος.Kris91 έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 00:28Καλησπέρα στην ομάδα!
Νέο μέλος και έρχομαι με τον προβληματισμό μου.
Είμαι σε σχέση και ζούμε μαζί εδώ και δέκα χρόνια.
Γενικά, ποτέ δεν ήμουν υπέρ του γάμου,δεν με φαντάστηκα ποτέ νύφη ή να διαλέγω το κατάλληλο τούλι για την μπομπονιέρα.
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, ακούω από συγγενείς, οικογένεια, φίλους τα σχόλια "άντε πότε θα παντρευτείτε","πότε θα σε δούμε νυφούλα" κλπ κλπ.
Προσωπικά,με ένα σύμφωνο συμβίωσης,θα ήμουν οκ,ίσα για να έχουμε τα δικαιώματα μας κατοχυρωμένα ,καθώς είμαστε πολλά χρόνια μαζί και υπάρχουν πολλές κοινές αγορές.
Ο σύντροφος μου,είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στην θρησκεία μας και επιθυμεί ένα θρησκευτικό γάμο,στον οποίο και συμφώνησα.
Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα που τρέχουμε τις ετοιμασίες, εισπράττω από το οικογενειακό μας περιβάλλον,μια δυσαρέσκεια που με στεναχωρεί.
Έχει βρεθεί κανείς στην αντίστοιχη θέση;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Αυτό ακριβώς.vagabondo έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 16:25Γιατί ρε 'συ;
Για να γίνει ο θρησκευτικός, αρκούν: δύο βέρες, τα στέφανα, ένας παπάς και ο κουμπάρος.
Κάνεις τον γάμο σε ενα εκκλησάκι και είσαι εντάξει.
Αν σε ενδιαφέρει το θρησκευτικό κομμάτι και όχι όλο το πανηγυράκι, που εντέλει εξευτελίζει και το μυστήριο.
Και ισχύει για όλα τα θρησκευτικά μυστήρια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Προσωπικά,θα μου αρκούσε ένα σύμφωνο συμβίωσης. Είναι επιθυμία του συντρόφου μου ο θρησκευτικός γάμος και είναι απόλυτα σεβαστό από εμένα.
Θέλαμε έναν πολύ απλό γάμο,με ένα ωραίο πάρτι για τους στενούς μας συγγενείς και τους φίλους μας.
Βρέθηκα να "απολογούμαι" για τον λιτό στολισμό και την επιλογή νυφικού,που τείνει σε λευκό φόρεμα...όλα αυτά μου έχουν δημιουργήσει αρκετό στρες. Δεν ήταν αυτό που ήθελα.
Θέλαμε έναν πολύ απλό γάμο,με ένα ωραίο πάρτι για τους στενούς μας συγγενείς και τους φίλους μας.
Βρέθηκα να "απολογούμαι" για τον λιτό στολισμό και την επιλογή νυφικού,που τείνει σε λευκό φόρεμα...όλα αυτά μου έχουν δημιουργήσει αρκετό στρες. Δεν ήταν αυτό που ήθελα.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας. Προς το παρόν,τους έχουμε βάλει όλους στην άκρη και προσπαθούμε να χαρούμε αυτή την όμορφη στιγμή που έρχεται. Θέλω να είμαι αισιόδοξη,ότι όλα θα πάνε καλά. Στο χέρι μας είναι αυτό.
Η πικρία υπάρχει,και θα υπάρχει για πάντα,ειδικά όταν έχεις άλλες προσδοκίες από την οικογένεια σου ...αλλά όλα μέσα στην ζωή είναι,καμία φορά καλό είναι να γίνονται και αυτά,ώστε να συνειδητοποιείς κάποια πράγματα που τόσο καιρό,ίσως και να αγνοούσες. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Η πικρία υπάρχει,και θα υπάρχει για πάντα,ειδικά όταν έχεις άλλες προσδοκίες από την οικογένεια σου ...αλλά όλα μέσα στην ζωή είναι,καμία φορά καλό είναι να γίνονται και αυτά,ώστε να συνειδητοποιείς κάποια πράγματα που τόσο καιρό,ίσως και να αγνοούσες. Σας ευχαριστώ και πάλι.
Αποενοχοποιήσου και ολα θα πάνε καλά. Θα κάνετε τον γάμο που θέλετε, όπου και όπως θέλετε κι έχετε όλον τον καιρό μπροστά σας να βρείτε τις ισορροπίες μετά.Kris91 έγραψε: ↑07 Μάιος 2025, 18:21Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας. Προς το παρόν,τους έχουμε βάλει όλους στην άκρη και προσπαθούμε να χαρούμε αυτή την όμορφη στιγμή που έρχεται. Θέλω να είμαι αισιόδοξη,ότι όλα θα πάνε καλά. Στο χέρι μας είναι αυτό.
Με τις μικρές καλοπροαίρετες υποχωρήσεις για να μη χαλάσουν καρδιές, με τα μικρά καθημερινά βήματα υποχώρησης στο οτιδήποτε από καλή πρόθεση, γίνονται οι καταλήψεις των χώρων και δημιουργούνται τα κεκτημένα. Και τότε είναι αργά.
Όπως χρειάζονται όρια τα παιδιά, έτσι χρειάζονται και οι γονείς των ενήλικων. Να το θυμάστε.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 320 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
17 Μαρ 2024, 19:26