Γάμος

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Kris91

Γάμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kris91 » Χθες, 00:28

Καλησπέρα στην ομάδα!
Νέο μέλος και έρχομαι με τον προβληματισμό μου.
Είμαι σε σχέση και ζούμε μαζί εδώ και δέκα χρόνια.
Γενικά, ποτέ δεν ήμουν υπέρ του γάμου,δεν με φαντάστηκα ποτέ νύφη ή να διαλέγω το κατάλληλο τούλι για την μπομπονιέρα.
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, ακούω από συγγενείς, οικογένεια, φίλους τα σχόλια "άντε πότε θα παντρευτείτε","πότε θα σε δούμε νυφούλα" κλπ κλπ.
Προσωπικά,με ένα σύμφωνο συμβίωσης,θα ήμουν οκ,ίσα για να έχουμε τα δικαιώματα μας κατοχυρωμένα ,καθώς είμαστε πολλά χρόνια μαζί και υπάρχουν πολλές κοινές αγορές.
Ο σύντροφος μου,είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στην θρησκεία μας και επιθυμεί ένα θρησκευτικό γάμο,στον οποίο και συμφώνησα.
Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα που τρέχουμε τις ετοιμασίες, εισπράττω από το οικογενειακό μας περιβάλλον,μια δυσαρέσκεια που με στεναχωρεί.
Έχει βρεθεί κανείς στην αντίστοιχη θέση;

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Re: Γάμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » Χθες, 01:38

Καλησπέρα και καλωσόρισες! :)

Εφόσον, τελικά, συμφώνησες στον θρησκευτικό γάμο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία του συντρόφου σου, αλλά και των συγγενών που θέλουν
"να σε δούνε νυφούλα", δεν καταλαβαίνω προς τι η δυσαρέσκεια από μέρους τους.
Από πού λες να προέρχεται;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » Χθες, 07:09

βιον ανθοσπαρτον τυπε . καλως ηρθες .

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » Χθες, 07:44

Kris91 έγραψε:
Χθες, 00:28
Είχα ακούσει για έναν τύπο, που την παραμονή του γάμου του, φορώντας το νυφικό, τον βρήκε η νύφη να τον έχει καβαλήσει ο κουμπάρος. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε τέτοια παρόμοια γούστα εδώ μέσα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » Χθες, 08:11

Kris91 έγραψε:
Καλησπέρα στην ομάδα!
Νέο μέλος και έρχομαι με τον προβληματισμό μου.
Είμαι σε σχέση και ζούμε μαζί εδώ και δέκα χρόνια.
Γενικά, ποτέ δεν ήμουν υπέρ του γάμου,δεν με φαντάστηκα ποτέ νύφη ή να διαλέγω το κατάλληλο τούλι για την μπομπονιέρα.
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, ακούω από συγγενείς, οικογένεια, φίλους τα σχόλια "άντε πότε θα παντρευτείτε","πότε θα σε δούμε νυφούλα" κλπ κλπ.
Προσωπικά,με ένα σύμφωνο συμβίωσης,θα ήμουν οκ,ίσα για να έχουμε τα δικαιώματα μας κατοχυρωμένα ,καθώς είμαστε πολλά χρόνια μαζί και υπάρχουν πολλές κοινές αγορές.
Ο σύντροφος μου,είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στην θρησκεία μας και επιθυμεί ένα θρησκευτικό γάμο,στον οποίο και συμφώνησα.
Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα που τρέχουμε τις ετοιμασίες, εισπράττω από το οικογενειακό μας περιβάλλον,μια δυσαρέσκεια που με στεναχωρεί.
Αυτο ειναι το σταδιο που διαφοροι θα σου λενε ανευθυνα ξανασκεψου το, οχι αυτο το ατομο, οχι ετσι, υπαρχουνε καλυτεροι, να σου κανουμε ενα προξενιο, κατσε ανυπαντρη να μας γηροκομισεις, να κατι ωραιες γατουλες, κλπ. Κλεισε τα αφτια σου και κανε αυτο που πρεπει

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » Χθες, 08:39

Παρακαλείται η χρήστρια Κασπ να προσέλθει στο ταμείο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » Χθες, 08:44

Δηλαδή τόσο καιρό σου λέγανε "πότε θα παντρευτείτε" και τώρα δείχνουν να διστάζουν;

Αυτό δείχνει ότι θέλουν να σε ελέγχουν, έστω και σε υποσυνείδητο επίπεδο. Αυτές είναι σκέψεις που αφορούν το ίδιο το άτομο, κακώς τις κάνουν άλλοι για λογαριασμό του.

Βασικά σε αυτή τη χώρα, το συγγενικό περιβάλλον ασκεί τρομακτικές πιέσεις μερικές φορές και ασκεί υπεροχή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » Χθες, 08:55

Καλή μας φίλη,

Δεν ξέρω ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι της αντίδρασης από την πλευρά των συγγενών, ωστόσο νομίζω ότι με μια ειλικρινή συζήτηση μαζί τους θα λυθούν αρκετές παρεξηγήσεις. Το σημαντικό είναι η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού, και αφού μας γράφεις ότι εσύ και ο σύντροφός σου είστε καλά μαζί και συμφωνείτε και οι δύο στον γάμο, προχωρήστε χωρίς ενδοιασμούς και πισωγυρίσματα. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός μας, "σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός..."

Από μας, η ώρα η καλή!

(Παλιά απαντούσα σε γράμματα αναγνωστριών στο Φαντάζιο και στην Σούπερ Κατερίνα με το ψευδώνυμο "Γιολάντα - Η γιατρός της καρδιάς")
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » Χθες, 09:03

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
Χθες, 08:39
:o

Zel89

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zel89 » Χθες, 10:29

Ζενίθεδρος έγραψε:
Χθες, 07:44
Kris91 έγραψε:
Είχα ακούσει για έναν τύπο, που την παραμονή του γάμου του, φορώντας το νυφικό, τον βρήκε η νύφη να τον έχει καβαλήσει ο κουμπάρος. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε τέτοια παρόμοια γούστα εδώ μέσα.
Μερακλής

Kris91

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kris91 » Χθες, 11:27

Καλημέρα.
Έκατσα να συζητήσω,όλα όσα με απασχολούν. Αλλά οι απαντήσεις που πήρα είναι τύπου "παρεξηγησες...όχι,όλα καλά".
Προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα γάμο λίγο πιο κοντά στα μετρα μας,καθώς δεν μας αρέσουν τα υπερβολικά πράγματα από όλες τις απόψεις... τόσο όμως ώστε να τιμήσουμε και τους λίγους καλεσμένους μας.
Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ενοχλήθηκαν,και είναι κάπως απόμακροι όλοι. Δέν είχαν ενεργή συμμετοχή στις ετοιμασίες,και αυτό τους πείραξε.
Ωστόσο,είμαι κάπως απογοητευμένη,περίμενα από τις οικογένειες μας περισσότερη υποστήριξη και λίγο περισσότερη χαρά αφού υποτίθεται το περίμεναν πως και πως.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » Χθες, 12:25

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
Χθες, 08:39
Η Κασπ, δεν θα παντρευτεί ποτέ τον λατρεία. :smt005:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » Χθες, 12:42

Kris91 έγραψε:
Νon4me έγραψε:
Χθες, 07:09
βιον ανθοσπαρτον τυπε . καλως ηρθες .
:p2:

Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης » Χθες, 13:11

Ο γάμος, σε όλους τους πολιτισμούς, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το ζευγάρι, αλλά με όλους τους γύρω, δηλαδή τις οικογένειες και τον κοινωνικό περίγυρο. Και θα το διαπιστώσεις στην πράξη, η ζωή σας δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τον γάμο. Στην ουσία τα κομβικά σημεία που αλλάζουν την ζωή ενός ζευγαριού είναι η συγκατοίκηση και τα παιδιά και όχι ο γάμος.

Ο θρύλος λέει, πως αν επιβιώσεις σαν ζευγάρι από τις προετοιμασίες του γάμου, θα ζήσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σας :lol: Δώστε τόπο στην οργή και υποχωρήστε σε παπαριές που μπορεί να σας ζητήσουν οι γονείς (τους υπόλοιπους συγγενείς, γράψτε τους στα παπάρια σας).

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » Χθες, 13:41

Καπετάν Μιχάλης έγραψε:
Χθες, 13:11
Ο γάμος, σε όλους τους πολιτισμούς, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το ζευγάρι, αλλά με όλους τους γύρω, δηλαδή τις οικογένειες και τον κοινωνικό περίγυρο. Και θα το διαπιστώσεις στην πράξη, η ζωή σας δεν πρόκειται να αλλάξει μετά τον γάμο. Στην ουσία τα κομβικά σημεία που αλλάζουν την ζωή ενός ζευγαριού είναι η συγκατοίκηση και τα παιδιά και όχι ο γάμος.

Ο θρύλος λέει, πως αν επιβιώσεις σαν ζευγάρι από τις προετοιμασίες του γάμου, θα ζήσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σας :lol: Δώστε τόπο στην οργή και υποχωρήστε σε παπαριές που μπορεί να σας ζητήσουν οι γονείς (τους υπόλοιπους συγγενείς, γράψτε τους στα παπάρια σας).
Η αποσύνδεση συγκατοίκησης και παιδιών από των γάμο είναι πρόσφατη εξέλιξη, που ξεκίνησε από τη Δύση και επεκτάθηκε μερικώς στην καθ' ημάς Ανατολή.

Γενικώς όσο πιο παραδοσιακή είναι μια κοινωνία, τόσο περισσότερο ο γάμος δεν είναι υπόθεση ενός ζευγαριού αλλά δύο οικογενειών που ενώνονται με δεσμό.
Πχ στην Κρήτη, η "ιδιαιτερότητα" του κρητικού γάμου δεν είναι τίποτε άλλο από την παραμονή της κοινωνίας
σε ένα πρότερο πιο παραδοσιακό στάδιο εξέλιξης.
Ο γάμος είναι πόλη σημαντικό γεγονός και σημαίνει την ένωση των δύο οικογενειών. Και όσο ανεβαίνεις στα βουνά και τα χωριά τόσο περισσότερο ισχύει αυτό.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών