ΕΕΕΠ - λογοκρισία

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: ΕΕΕΠ - λογοκρισία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 24 Ιουν 2018, 16:58

Spiros252 έγραψε:
24 Ιουν 2018, 16:26
Αγγλόνια έγραψε:
24 Ιουν 2018, 15:55
we do not have a license to allow gambling in countries outside of the UK and therefore cannot allow access to the sites.
:102: μήπως επειδή έχουν διαφημίσεις των betsites εκεί μέσα;
Όλοι έχουν.
Racingpost, sportinglife, oddsportal - οι πάντες.
Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε σε δικό μας site (εκτός με geobanner ίσως ;).
Τώρα με νέο Ερντογανικό-Πουτινικό νόμο να απαγορευτούν δεν ξέρω - θα γίνει ένα απέραντο blacklist η Ελλάδα.
Αλλά μιλάμε πάντα για τον ισχύοντα νόμο.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 24 Ιουν 2018, 17:00

Jack Shephard έγραψε:
24 Ιουν 2018, 16:35
Αντί να γκρινιάζεις,να αποκτήσεις ένα λογαριασμό σε μία υπηρεσία VPN και θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στο site:

Εικόνα

Ειδικά για αγγλική IP θα βρεις και δωρεάν υπηρεσίες. Στη χειρότερη, αν μπλοκάρουν τις πιο γνωστές IPs από VPN υπηρεσίες, να χρειαστεί να πας σε κάποια επι πληρωμή υπηρεσία (χρησιμοποίησα μία τέτοια για να ανοίξει η σελίδα και να πάρω το screenshot).

Επίσης, μόνο με αγγλική IP μου άνοιξε το site. Το περίεργο είναι ότι όταν δοκίμαζα να συνδεθώ με IPs αλλης χώρας εμφανιζόταν πάντοτε το μήνυμα απαγόρευσης της ΕΕΕΠ.
Κοίτα, μου ανοίγει από free proxy αλλά σε basic html και μου βγαίνουν τα μάτια.
Εσένα σου άνοιξε πιό καλά ; Για δώσε τη διεύθυνση, ή γράψε μου την σε pm σε παρακαλώ.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 24 Ιουν 2018, 17:29

Το βλακ λιστ παίδες δεν χρησιμεύει σε απολύτως τίποτα.
Α-π-ο-λ-ύ-τ-ω-ς.
Αν ο ξένος μη αδειοδοτημένος μπουκ δεν με δέχεται μέλος τότε μόνο έχω δυσκολίες. Επίσης έχω δυσκολίες στο χρηματοπιστωτικό σκέλος της υποθέσεως (κατάθεση-ανάληψη).
Αλλά σε ότι αφορά την πρόσβαση δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παίζω από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Τα VPN δεν τα ελέγχουν. Ακόμα και τον παράνομο μπουκ θα μπορούσα να σας κάνω και να χρησιμοποιώ το ξένο site για να καίω λεφτά. Σε μιά τέτοια περίπτωση τα μπλοκαρίσματα των site τι να μας πουν ; Μόνο με έφοδο της αστυνομίας πιάνομαι !

Όμως έχουν βάλει οι θείοι ίσαμε 2000 ιστότοπους στη βλακ λιστ - για να δικαιολογείται η παρουσία τους και να τρέχει ο μισθός !
Σε άλλες χώρες της Ευρώπης που υπάρχει μπλακ λιστ περιέχει τα 10-20 κυριώτερα στοιχηματικά site αν δεν έχουν άδεια λειτουργίας στη χώρα.
Οι 2000 που έχουμε εμείς τι είναι ;
Είναι παγκοσμίως άγνωστες Ινδονησιακές-Τζαμαϊκαϊκές εταιρείας που βαριούνται οι άνθρωποι να βάζουν φίλτρα ελέγχου.
Ο Τζαμαϊκαϊκός μπουκ δεν ξέρει ούτε ότι υπάρχει χώρα που λέγεται Ελλάδα !

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 02 Ιούλ 2018, 15:25

Νεώτερα:
https://www.tapatalk.com/groups/cosmicw ... 2661#p2661

Πήραμε απάντηση τελικά από την ΕΕΕΠ σήμερα το πρωϊ, από το "Τμήμα ερευνών και εντοπισμού μη αδειοδοτημένων παρόχων", υπεύθυνος επικοινωνίας ο κος Λυμπέρης Ρέγγας.

Ο κος Ρέγγας μας παραθέτει νεώτερα στοιχεία που δικαιολογούν τους αποκλεισμούς, ενώ εμείς είχαμε μείνει στο "να μην δέχεται πελάτες από Ελλάδα - να μην γίνεται login".

Μας λέει λοιπόν ο κος Ρέγγας ότι προσετέθη στον νόμο και το εξής στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει αιτία να μπει μία ιστοσελίδα στο blacklist:

Σύμφωνα με την παράγραφο (ιη) του άρθρου 25 του ν.4002/2011, όπως ισχύει,
«Διοργάνωση παιγνίου: «Διοργάνωση παιγνίου υφίσταται όταν διαζευκτικά: β) Διενεργείται προώθηση της δυνατότητας διεξαγωγής σε τρίτους. γ) Προσφέρεται παίγνιο προς διεξαγωγή ενδεικτικά είτε με την πρόσκληση τρίτων να συμμετέχουν σε αυτό είτε με την παρουσίαση των παιγνίων στα σημεία της υποδομής που είναι δυνατή η διεξαγωγή τους. Το παίγνιο διοργανώνει εκείνος που κατέχει ή/και διαθέτει σε τρίτους υποδομή διεξαγωγής ή/και διενεργεί την προώθηση της δυνατότητας διεξαγωγής σε τρίτους.».

Πήραμε τηλέφωνο για να μας το διευκρινησει περαιτέρω και μας είπε ότι βασικά από δω και μπρος μπορεί και η σκέτη διαφήμιση μη αδειοδοτημένων στοιχηματικών ιστοτόπων να στέλνει μία τρίτη σελίδα στο blacklist.

Αυτό δεν γινόταν ως τώρα, αλλά όπως φαίνεται το ξεκίνησαν και αυτή τη στιγμή ελέγχουν 90,000 ιστοτόπους (!) πέραν των 2500 περίπου που βρίσκονται στο ήδη υπάρχον blacklist.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται πράκτικα για σφράγισμα του ξένου αθλητικού internet !

Είναι δε μία προσθήκη στον νόμο για την οποία δεν ενημερωθήκε το κοινό ποτέ, ότι κάποιος την εισηγήθηκε καθώς και ότι τελικά πέρασε σαν διάταξη !

Με τα παραπάνω δεν θέλουμε να πούμε ότι αμφισβητούμε τις δηλώσεις του κ. Ρέγγα - αυτά που μας είπε σίγουρα είναι αυτά που ισχύουν.

Όμως έτσι είναι ακριβώς όπως τα λέμε, σφράγισμα.

Η racingpost λογικά μετράει μέρες, σύμφωνα με τα παραπάνω - αφού στον ιππόδρομο λειτουργεί περίπου σαν oddschecker & μάλλον το oddschecker ήταν αυτό που τις είχε κλέψει την πατέντα. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες αθλητικές-ενημερωτικές σελίδες.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕΕΠ συνομιλώντας μαζί μας έδειξε να καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε αυτή την ενημέρωση από τα ξένα sites, ότι δεν είναι ο σκοπός μας να ... παίξουμε παράνομο στοίχημα ή να το υποβοηθήσουμε, δεν έδειξε όμως καθόλου συμπάθεια όταν προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι πρόκειται για λογοκρισία που μάλιστα δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.

Φυσικά οι ξένες σελίδες δεν πρόκειται να διώξουν τους πελάτες τους, τους διαφημιζόμενους μπουκ, για να μην τους βάλει φραγή κάποια ΕΕΕΠ στην Ελλάδα. Το ίδιο όπως και οι ξένες εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα στα περίπτερα και περιέχουν πλείστες όσες διαφημίσεις ειδών και υπηρεσιών που δεν αντιπροσωπεύονται εδώ.

Τι να πούμε ;

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τη γνώμη των πολιτικών κομμάτων της βουλής.

Η διάταξη αυτή προφανώς πέρασε νύχτα και δεν βλέπουμε σε τι εξυπηρετεί σε σχέση με την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού.

Έτσι όπως μας τα περιέγραψαν και με ... 90,000 ιστοσελίδες να έχουν μπει στο στόχαστρο, μοιάζει με νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

Κάτι μας λέει πάντως ότι πίσω από αυτό το σκηνικό κρύβονται δημοσιογραφικά-τηλεοπτικά συμφέροντα περισσότερο και όχι το στοιχηματικό ζήτημα (δηλ. θέλουν να μην υπάρχει ξένος Τύπος στην Ελλάδα).

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 02 Ιούλ 2018, 18:58

Κάτι ιστορίες ότι δεν μπορεί ένα κράτος να βγάζει νόμους που να καίνε τα χλωρά μαζί με τα ξερά που έλεγαν τα Ευρωπαϊκό Δικαστήρια πάνε περίπατο βέβαια στη μετά μπρέξι εποχή.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 03 Ιούλ 2018, 11:47

Το "first they came for the Jews" ταιριάζει απόλυτα εδώ.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 03 Ιούλ 2018, 13:43

Τι ακολουθεί τη διάλυση των ευρωπαϊκών θεσμώνενε, αδεία προέδρου πρωτοδικών ;
Επιτέλους ελεύθεροι, πλέρια δημοκρατικά δικαιώματα στο λαό επιμένουν μερικοί.
Den plirono - den plirono επίσης ακολουθεί, ή θα μπορούσε έστω με λίγη φαντασία.
Να όμως τι ακολουθεί στα σίγουρα και με μαθηματική ακρίβεια:

Περίεργη φάση θα μου πείτε ; Μπα, αποκλείεται ;
Και όμως έτσι δουλεύει το πράγμα.

Να σας πω και για τα σταγονίδια του 1981 πάλι ;
Το τελευταίο περίπολο στις 18 του Οχτώβρη εγώ το έκανα, αφού προηγουμένως είχα ανέβει Αθήνα να ψηφίσω και γύρισα στη μονάδα μου, στην 30η αεροπορικού υλικού.
Από πάνω ήταν η βεράντα των αξιωματικών φωταγωγημένη και καθόντουσαν τα brass και βλέπανε τηλεόραση.
Είχα δει κι εγώ λίγο τηλεόραση στη μοίρα περιμένοντας να παραλάβω τον οπλισμό μου για το περίπολο και είχε βέβαια ανακοινωθεί η σίγουρη νίκη του πασόκιου.
Όπως πέρναγα λοιπόν από κάτω μαζί με τους άλλους, τους φώναξα "άντε ρε μα**κέέέέές, ακόμα ;".
Αλλά φευ.
Ερχόταν πακέτο Ντελόρ, στο δρόμο ήταν, γι αυτό φευ.
Αλλοιώς θα τον είχαν κάνει μία χαψιά τον Άντριου.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 03 Ιούλ 2018, 17:01

:p2:
νεοφιλελευθερισμός ρε ... τι περιμένετε; :lol:

Υ.Γ. πρέπει να βάλουμε όρο δηλαδή - όπως τα λέτε - να μη γράφεται τίποτα για ξένο στοίχημα εδώ, μην μας κλείσουν το φόρουμ! :011:
Επιτρέπεται απλή αναφορά στις εταιρείες και τα στοιχήματα χωρίς λινκ ή ούτε αυτό;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 04 Ιούλ 2018, 15:15

Spiros252 έγραψε:
03 Ιούλ 2018, 17:01
:p2:
νεοφιλελευθερισμός ρε ... τι περιμένετε; :lol:

Υ.Γ. πρέπει να βάλουμε όρο δηλαδή - όπως τα λέτε - να μη γράφεται τίποτα για ξένο στοίχημα εδώ, μην μας κλείσουν το φόρουμ! :011:
Επιτρέπεται απλή αναφορά στις εταιρείες και τα στοιχήματα χωρίς λινκ ή ούτε αυτό;
Που να ξέρω ;
Σε ένα άλλο φόρουμ όταν έγραφες τα ονόματα των εταιρειών σχημάτιζε link αυτόματα το σύστημα, έτσι λοιπόν για ένα φεγγάρι γράφαμε η bet*** όταν θέλαμε να αναφερθούμε.
Αλλά αυτό ήταν Ελληνικό φόρουμ και υποτίθεται το γράψιμο του ονόματος της μη αδειοδοτημένης εταιρείας με ή χωρίς link είναι παράβαση - εξεζητημένη έστω.
Τώρα μιλάμε για το σύνολο του ξένου αθλητικού internet.

Ο ΟΠΑΠ παλιά είχε αυστηρώτερο εσωτερικό κανονισμό για τους πρακτορειακούς χώρους.
Δεν είχε τις πολλές οθόνες τότε που δείχνουν τα livescore και οι περισσότεροι πράκτορες είχαν εγκαταστήσει το livescore "beto" του Παρασκευά, αλλά μερικοί απλά έδειχναν ένα τυχόν livescore site στην οθόνη του υπολογιστή. Επειδή λοιπόν αυτά τα site είχαν banners των -γενικώς νομίμων τότε- εταιρειών, ο ΟΠΑΠ έστειλε εγκύκλιο που έλεγε θα σας πάρω την άδεια αν δείχνετε livescore sites. Αυτό τώρα ατόνησε εκ μέρους ΟΠΑΠ, δεν ισχύει, αλλά τα κάνει η ΕΕΕΠ.

Στην πραγματικότητα το θέμα του "παρανόμου ιντερνετικού στοιχηματισμού" τελειώνει με το μπλοκάρισμα των οικονομικών συναλλαγών από-προς. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Διότι αν εγώ έχω financial arrangements με Αγγλία παίζω σε όλες μέσω VPN ενώ αν αν δεν έχω τότε -με ή χωρίς μπλακλίστ- δεν παίζω. Πως θα παίξω ;
Οι τράπεζες και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι λοιπόν αυτά που χρειάζεται να τους εγχειρίσουν ένα μπλακ λιστ και όχι να βάζουν φραγές στο διαδίκτυο.
Αλλά βρήκαμε παπά, θάβουμε καμιά εκατοστή.
Υπάρχει όμως και μία κίνηση να απαγορευτεί και τα VPN sites. Στην Τουρκία και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες (Κατάρ-Ιράν κλπ) ήδη έχουν αρχίσει να τα μπλοκάρουν τα VPN sites.

Οι νόμοι αυτοί πέρασαν επί Σαμαρά αρχικώς.
Τότε υπήρχε "αισιοδοξία" ότι θα απαγόρευαν τους πάντες και τα πάντα πλην ΟΠΑΠ αλλά η Ε.Ε. που είχε και την Αγγλία μέσα τότε, δεν άφησε.
Ο Τύπος και η τηλεόραση δεν άφηνε κανέναν απολύτως να μιλήσει - μόνο τα μουτζαχεντίνια του ΟΠΑΠ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών