Πρόσεξε τα κουότ που τελειώνουν. Το κείμενο που παραθέτεις πρέπει να τελειώνει με [/quote]. Το δικό σου πρέπει να είναι απέξω.
Τα σοβαρά συστήματα αυτοάμυνας καθώς και οι τέχνες που δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αρκούν για να σε προστατεύσουν και μάλιστα σε πολύ περισσότερα σενάρια από ότι πυγμαχίες, κικ κλπ.Uppercut έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:40SpoilerShowEγώ έχω κάνει και κικ, όπου θα ξαναγυρίσω. Ποτέ δεν τα έκανα για την αυτοάμυνα. Ίσως όταν ήμουν 17 χρονών που φανταζόμουν ξύλα στον δρόμο κι επικές περιπέτειες. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη αυτοάμυνα είναι να ξέρεις να σκέφτεσαι και ν' αποφεύγεις τα ανούσια μπλεξίματα. Εννοείται ότι η γνώση πυγμαχίας, εάν όντως εμπλακείς σε κάτι και δε μπορείς να το αποφύγεις, είναι μια χαρά αρκετή για να αντιμετωπίσεις σχεδόν τον οποιονδήποτε θα πετύχεις στον δρόμο. Εσύ που έχεις μπει, έχεις παίξει σε ρινγκ, μπορείς βαρέσεις τον άλλον πριν σηκώσει το χέρι του, τι συζητάμε. Λες και θα πετύχεις τον Stipe στον δρόμο και θα τσακωθείτε.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:24Και εγω έχω σκεφτεί πολλές φορές,να τα πάρω όλα μαζι.Να μάθω και έδαφος,να
κάνω και λακτίσματα(δε μπόρεσα να συνεχίσω το μουάι τάι και έμεινα αρχάριος)
αλλά πρακτικά ο καθένας κάνει ότι μπορεί.Δε μου χρειάστηκε και ποτέ το μποξ
σαν αυτοάμυνα,όχι γιατί δεν μου έχει προσφέρει γνώσεις αλλά γιατί δεν έμπλεξα
ποτέ σε κανά καυγά.Οπότε άμα δεν έχεις χρόνο,χρήμα και ισχυρό κίνητρο κάθεσαι
στο άθλημα που προτιμάς για τους δικούς σου λόγους.Τα συστήματα αυτοάμυνας τα
δοκίμασα και αυτά με τη λογική του all inclusive,αλλά ήταν μούφα και εκεί κατάλαβα
ότι χωρίς αγώνιστική δράση(έστω και ένα σπάρινγκ της συμφοράς) δεν πας πουθενά.
Τα συστήματα αυτοάμυνας είναι επί το πλείστον μουφιές για μένα. Το βασικό είναι να κάνεις αυτό που κάνουμε στην πυγμαχία, στο κικ, στο τάι κλπ και να έχεις αποκτήσει την ικανότητα να βλέπεις τα χτυπήματα, να έχεις το footwork, να κινείσαι σωστά, να ελέγχεις την απόσταση, αυτά είναι η ουσία. Μετά, αν θες και σ' ενδιαφέρει η αυτοάμυνα κάνε και μερικά επιπλέον με κάποιο κάπως σοβαρό σύστημα όπως Krav Maga. Αλλά αφού έχεις αυτήν τη βάση ως μαχητής, αλλιώς αυτά δεν θα σημαίνουν τίποτα. Εξαιρώ κάποιες λίγες σοβαρές σχολές που ίσως προσπαθούν να τους την χτίσουν αυτή τη βάση.
Τώρα, εντάξει οποιοσδήποτε προπονείται σε κάτι μαχητικό, σίγουρα ενδιαφέρεται έστω και θεωρητικά να νικάει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, για αυτό και για την ομορφιά της ίδια της τέχνης θα ήθελα να μάθω κι έδαφος.Ε, καλά θεωρητικά όλους πρέπει να τους φοβάσαι. Προφανώς εγώ, ως κάποιος που δεν ξέρει έδαφος, έχω παραπάνω λόγο να φοβάμαι αυτόν που μπορεί να με φέρει σε μία θέση όπου δεν έχω ιδέα τι να κάνω.Otto Weininger έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:30Τίποτα ρε συ, απλα τόσα χρόνια στο χώρο ακούω τα ίδια από όλους τους αθλούμενους.
Ο πυγμάχος φοβάται τον παλαιστη.
Αυτός που κάνει Τάι φοβάται τον πυγμάχο ( lol ).
Ο παλαιστης φοβάται τον καλό πυγμαχο.
Οι του wing tsun και του MMA δεν φοβούνται κανένα
Και πάει λέγοντας. Γενικά ο,τι να'ναι ακούς. Ενώ η πραγματικότητα είναι μια. Οφείλεις να τους φοβάσαι όλους. Και με βάση αυτό εκπαιδεύσαι στην πληρότητα.
Το πόσο έχεις ματώσει δε λέει τίποτα για το πόσο αποτελεσματικό είναι το σπάρινγκ σου. Μπορεί δύο άτομα να βαράνε ματσόλες ο ένας στον άλλον και να είναι φουλ στο αίμα, ενώ δύο καλοί πυγμάχοι να κάνουν σπάρινγκ και να μην ματώσουν. Για πες πώς είναι ένα σπάριγνκ στη σχολή αυτοάμυνας. Γιατί εγώ ότι έχω δει είναι ντριλλς κι όταν είναι όντως σπάρινγκ είναι απλά πολύ πιο άτεχνο απ' ότι θα δεις σε μία σοβαρή σχολή μαχητικών αθλημάτων και σίγουρα θα το έκανες καλύτερα εκεί. Για πόσταρε κανένα βίντεο που εσύ θεωρείς καλό με σπάρινγκ από όποιο σύστημα αυτοάμυνας σου αρέσει, να δούμε.Otto Weininger έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:52Τα σοβαρά συστήματα αυτοάμυνας καθώς και οι τέχνες που δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αρκούν για να σε προστατεύσουν και μάλιστα σε πολύ περισσότερα σενάρια από ότι πυγμαχίες, κικ κλπ.Uppercut έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:40SpoilerShowEγώ έχω κάνει και κικ, όπου θα ξαναγυρίσω. Ποτέ δεν τα έκανα για την αυτοάμυνα. Ίσως όταν ήμουν 17 χρονών που φανταζόμουν ξύλα στον δρόμο κι επικές περιπέτειες. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη αυτοάμυνα είναι να ξέρεις να σκέφτεσαι και ν' αποφεύγεις τα ανούσια μπλεξίματα. Εννοείται ότι η γνώση πυγμαχίας, εάν όντως εμπλακείς σε κάτι και δε μπορείς να το αποφύγεις, είναι μια χαρά αρκετή για να αντιμετωπίσεις σχεδόν τον οποιονδήποτε θα πετύχεις στον δρόμο. Εσύ που έχεις μπει, έχεις παίξει σε ρινγκ, μπορείς βαρέσεις τον άλλον πριν σηκώσει το χέρι του, τι συζητάμε. Λες και θα πετύχεις τον Stipe στον δρόμο και θα τσακωθείτε.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:24
Και εγω έχω σκεφτεί πολλές φορές,να τα πάρω όλα μαζι.Να μάθω και έδαφος,να
κάνω και λακτίσματα(δε μπόρεσα να συνεχίσω το μουάι τάι και έμεινα αρχάριος)
αλλά πρακτικά ο καθένας κάνει ότι μπορεί.Δε μου χρειάστηκε και ποτέ το μποξ
σαν αυτοάμυνα,όχι γιατί δεν μου έχει προσφέρει γνώσεις αλλά γιατί δεν έμπλεξα
ποτέ σε κανά καυγά.Οπότε άμα δεν έχεις χρόνο,χρήμα και ισχυρό κίνητρο κάθεσαι
στο άθλημα που προτιμάς για τους δικούς σου λόγους.Τα συστήματα αυτοάμυνας τα
δοκίμασα και αυτά με τη λογική του all inclusive,αλλά ήταν μούφα και εκεί κατάλαβα
ότι χωρίς αγώνιστική δράση(έστω και ένα σπάρινγκ της συμφοράς) δεν πας πουθενά.
Τα συστήματα αυτοάμυνας είναι επί το πλείστον μουφιές για μένα. Το βασικό είναι να κάνεις αυτό που κάνουμε στην πυγμαχία, στο κικ, στο τάι κλπ και να έχεις αποκτήσει την ικανότητα να βλέπεις τα χτυπήματα, να έχεις το footwork, να κινείσαι σωστά, να ελέγχεις την απόσταση, αυτά είναι η ουσία. Μετά, αν θες και σ' ενδιαφέρει η αυτοάμυνα κάνε και μερικά επιπλέον με κάποιο κάπως σοβαρό σύστημα όπως Krav Maga. Αλλά αφού έχεις αυτήν τη βάση ως μαχητής, αλλιώς αυτά δεν θα σημαίνουν τίποτα. Εξαιρώ κάποιες λίγες σοβαρές σχολές που ίσως προσπαθούν να τους την χτίσουν αυτή τη βάση.
Τώρα, εντάξει οποιοσδήποτε προπονείται σε κάτι μαχητικό, σίγουρα ενδιαφέρεται έστω και θεωρητικά να νικάει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, για αυτό και για την ομορφιά της ίδια της τέχνης θα ήθελα να μάθω κι έδαφος.Ε, καλά θεωρητικά όλους πρέπει να τους φοβάσαι. Προφανώς εγώ, ως κάποιος που δεν ξέρει έδαφος, έχω παραπάνω λόγο να φοβάμαι αυτόν που μπορεί να με φέρει σε μία θέση όπου δεν έχω ιδέα τι να κάνω.Otto Weininger έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:30
Τίποτα ρε συ, απλα τόσα χρόνια στο χώρο ακούω τα ίδια από όλους τους αθλούμενους.
Ο πυγμάχος φοβάται τον παλαιστη.
Αυτός που κάνει Τάι φοβάται τον πυγμάχο ( lol ).
Ο παλαιστης φοβάται τον καλό πυγμαχο.
Οι του wing tsun και του MMA δεν φοβούνται κανένα
Και πάει λέγοντας. Γενικά ο,τι να'ναι ακούς. Ενώ η πραγματικότητα είναι μια. Οφείλεις να τους φοβάσαι όλους. Και με βάση αυτό εκπαιδεύσαι στην πληρότητα.
Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και μεγάλη.
Για τα σπαρινγκ που λέγατε, όσο έχω ματώσει (κυριολεκτικά) στις προπονήσεις συστήματος αυτοάμυνας, δεν έχω ματώσει ούτε σε πυγμαχία ούτε σε Τάι.
Διότι φυσικά και υπάρχουν σπαρινγκ σε συστήματα αυτοάμυνας και λόγω φυσης είναι πιο μπρουταλ από τα σπαρινγκ σε προπόνηση πυγμαχίας πχ
Το σπαρινγκ σε σύστημα αυτοάμυνας, γίνεται με εσένα να φοράς ειδικά για γυαλιά για τα μάτια (εκτός και αν ο άλλος φοράει γάντια του μποξ οπότε δεν φοράς γυαλιά).Uppercut έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:57Το πόσο έχεις ματώσει δε λέει τίποτα για το πόσο αποτελεσματικό είναι το σπάρινγκ σου. Μπορεί δύο άτομα να βαράνε ματσόλες ο ένας στον άλλον και να είναι φουλ στο αίμα, ενώ δύο καλοί πυγμάχοι να κάνουν σπάρινγκ και να μην ματώσουν. Για πες πώς είναι ένα σπάριγνκ στη σχολή αυτοάμυνας. Γιατί εγώ ότι έχω δει είναι ντριλλς κι όταν είναι όντως σπάρινγκ είναι απλά πολύ πιο άτεχνο απ' ότι θα δεις σε μία σοβαρή σχολή μαχητικών αθλημάτων και σίγουρα θα το έκανες καλύτερα εκεί. Για πόσταρε κανένα βίντεο που εσύ θεωρείς καλό με σπάρινγκ από όποιο σύστημα αυτοάμυνας σου αρέσει, να δούμε.Otto Weininger έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:52Τα σοβαρά συστήματα αυτοάμυνας καθώς και οι τέχνες που δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αρκούν για να σε προστατεύσουν και μάλιστα σε πολύ περισσότερα σενάρια από ότι πυγμαχίες, κικ κλπ.Uppercut έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 00:40SpoilerShow
Eγώ έχω κάνει και κικ, όπου θα ξαναγυρίσω. Ποτέ δεν τα έκανα για την αυτοάμυνα. Ίσως όταν ήμουν 17 χρονών που φανταζόμουν ξύλα στον δρόμο κι επικές περιπέτειες. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη αυτοάμυνα είναι να ξέρεις να σκέφτεσαι και ν' αποφεύγεις τα ανούσια μπλεξίματα. Εννοείται ότι η γνώση πυγμαχίας, εάν όντως εμπλακείς σε κάτι και δε μπορείς να το αποφύγεις, είναι μια χαρά αρκετή για να αντιμετωπίσεις σχεδόν τον οποιονδήποτε θα πετύχεις στον δρόμο. Εσύ που έχεις μπει, έχεις παίξει σε ρινγκ, μπορείς βαρέσεις τον άλλον πριν σηκώσει το χέρι του, τι συζητάμε. Λες και θα πετύχεις τον Stipe στον δρόμο και θα τσακωθείτε.
Τώρα, εντάξει οποιοσδήποτε προπονείται σε κάτι μαχητικό, σίγουρα ενδιαφέρεται έστω και θεωρητικά να νικάει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, για αυτό και για την ομορφιά της ίδια της τέχνης θα ήθελα να μάθω κι έδαφος.
Ε, καλά θεωρητικά όλους πρέπει να τους φοβάσαι. Προφανώς εγώ, ως κάποιος που δεν ξέρει έδαφος, έχω παραπάνω λόγο να φοβάμαι αυτόν που μπορεί να με φέρει σε μία θέση όπου δεν έχω ιδέα τι να κάνω.
Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και μεγάλη.
Για τα σπαρινγκ που λέγατε, όσο έχω ματώσει (κυριολεκτικά) στις προπονήσεις συστήματος αυτοάμυνας, δεν έχω ματώσει ούτε σε πυγμαχία ούτε σε Τάι.
Διότι φυσικά και υπάρχουν σπαρινγκ σε συστήματα αυτοάμυνας και λόγω φυσης είναι πιο μπρουταλ από τα σπαρινγκ σε προπόνηση πυγμαχίας πχ
SuperRogue έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 03:36Ισχύει τρομερά. Και για μέσο παλαιστή. Είναι η πιο ουσιαστική πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Ο μουσλιμ οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι μια κατηγορία μόνος του.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Τι είναι αυτά που λέτεSuperRogue έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 03:36Ισχύει τρομερά. Και για μέσο παλαιστή. Είναι η πιο ουσιαστική πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα.
Το ότι δεν αλλάζει το χρώμα της ζώνης μετά τη μαύρη (παρά μόνο τυπικά) δε σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις και μεγάλες αποκλίσεις ως προς την ικανότητα. Επίσης μια τοπ αγωνιστική μπλε ζώνη μπορεί να είναι ικανότερη από τον μαυροζωνά της γειτονιάς.
Το ότι το σάμπο υπερέχει και μάλιστα αρκετά πάνω απ όλα και από τα ασιατικά πως προκύπτει;
είχα ακούσει σε ένα Podcast του Σόνεν που έλεγε για τον Καμπίμπ ότι ενώ γενικά όταν κάνεις προπόνηση στο έδαφος γίνεται ροτέισον για να μην σταματάει ο ρυθμός (δλδ κουράζεσαι βγαίνεις και μπαίνει άλλος ) αυτός είναι ο μοναδικός που δεν έβγαινε ποτέ και άλλαζε συνεχώς αντίπαλο επί 1 ώρα. Και το είδε με τα μάτια του ο Κάελ έλεγε αλλιώς δεν θα το πίστευεOtto Weininger έγραψε: ↑08 Σεπ 2019, 12:09Ο μουσλιμ οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι μια κατηγορία μόνος του.